Hlásání pro Thielli

Byla u nás na skok Thielli.

Původně to mělo být  na skok, že se Thielli staví, no a byl z toho nakonec spíš skoček 😀 . Protože na plánované společné venčení vlivem életrikářských problémů nakonec nedošlo. Páč chlapi se v elektrice zasekli a ještě vůbec nejedli, když Thielli dorazila. 

Sice jsme měli pozdní a velmi bohatýrskou snídani. Nicméně byly tři hodiny.  Ríša, s kterým Brtnik dával tu elektriku dohromady, už měl jet za chvíli domů a já tam měla na plotně 65x přihřejvanou výbornou polívku a pečený maso. A tak jsem musela smutně venčení s pudlíkatou dvojkou a Thielli odpískat.

Nicméně jsem se aspoň s pudlíma holkama poseznamovala a Rumoušek taky. Nebudu tady komentovat, jak Rumouš předváděl, že poslušnost s přesunutím na vesnici značně upadla, ale je to bohužel tak.  Protože zatímco dřív by po  povelu sedni, seděl jako přibitej, tak teď taky seděl, ale přibitej byl jen chvíli. Následně byl málem zabitej, protože se prostě v pohodičce zvednul a šel si čuchat. Kdo mě zná, asi ví, co bylo 🙂 . Mno, tak jsme to napravili a my si s Thielli stihly trošku popovídat aspoň a domluvit další várku vajec. Neb hlavně vajca od paní nakladatelky byla tím důvodem, že Thielli  přijela. 

Pudlí holky jsou fajn, černá sekce je ostýchavá a hnědá sekce je ……..vlastně zatím nevím. Krapítek dryáčnice ?  A krapítek se bojí, a……….je to taková směska něčeho, co má v očích a já to zatím nepřečetla. Myšleno směrem k čoklidům. K lidem miloušská prtka . Protože to bylo setkání na krátko, vzala jsem jen Rumouška. Taliprdnice by už byla moc na holky a Bubiška moje, to by bylo zase moc na ní. No ale doufám že na to skutečný venčení dojde. Teď to prostě bohužel nevyšlo. Tak jsem z toho byla taková marná.

Ale! Měla jsem i radost. Protože, protožeee – JÁ DOSTALA DÁREČEK. KRÁSNEJ DÁREČEK. STAREJ KAMENINOVEJ HRNEC po Thielli babičce. Moc si toho vážím, opravdu. Protože to není noname hrnec. Ještě jednou moc děkuju, Thielli.

No a to už se pomalu přesouváme k tomu hlásání. Neb – nejen já dostala dárečky, ale taky ohaříci. Každý dostal jeden balíček nějakých vynikajících, exkluzivních a nejnej pamlsků. Fšicí psi jsou po tom prý hyn. A tak jsem byla zvědavá, jak hyn budou ohaříci. Ale nejdřív jsem musela jít nakrmit ty dva életrikáře, když Thielli odjela. Po jídle odjeli i életrikáři, neboli Brtnik vezl Ričrda domů. A já se šla vrhnout na zahradničení. Nakoupeno spousta sazenic a nebyl prostor je dát do země. Teď tu nikdo nebyl, tak byla příležitost.  Jen jsem ještě v rychlosti umatlala těsto na psí sůši, neb jsem měla zbytky masa z polívky a bylo toho hodně. Tak to se musí využít. Mrskla jsem to do robota, přihodila vajíčko, vločky, žitnou mouku a pak to nakydala na plech, dala do trouby a skákla za Olinkou a za Babičkou, která se slunila ve svým křesle na zahrádce a trošku plela. Měla jsem totiž pro babičku dárek – škvarky! Osobně mnou vytvořené v sobotu v dílně.  Chvíli jsme všechny tři povídaly, a já fásla nějaký sazeničky kytiček a pak už jsem fordila konečně na tu zahradu. 

Činila jsem se tak mocně, že jsem na pamlsky od Thielli zapomněla. Ostuda jsem. Pak přijel Brtnik a šli jsme si chvilku sednout k našemu epesnímu stolku ze starý dřevěný špulky a dát si v klidu  pivo. 

Ten klid jsem ovšem velmi narušila tím, že se slovy: “Jé hele, co ti tři dostali!”,  jsem sáhla po jednom z těch tří pytlíků. Mno. Vzalo to docela švuňk, fšicí byli skutečně hyn, včetně Mousesa a Bubišku to aktivovalo převelice. Ale to nebylo nic proti tomu, co následovalo posléze. Dopili jsme pivo a já šla dál pokračovat v sázení.

Hlava v záhonu a slyším kuňkání. Máme sice to jezírko pro Trpaslíčka (zpráva mimo hlásání – pro Kuskus – Trpaslíček dostal těma pozdníma mrazama hodně moc na frak, vypadalo to sice, že jako to zvládá, ale pak nic. Většina větví omrzlá 🙁 , jen úplně dole se krčí pár výhonků, tak pevně doufám, že to zvládne dál, dostal hnojení, hlídám bedlivě zálivku) , nicméně jezírko není žábama prozatím obydleno. A přes to, tady nějaká někde musí být, když to kuňká!

Byla. Ale nebyla zelená. Byla flekatá! A…………SEDĚLA NA ŽIDLI!  😀 😀 fascinovaně hleděla na pytlíky s dobrůtkama………..a hlasitě kuňkala 😀 😀 . Nelžu. Tentokrát nehýkala, kuňkala. Vedle seděl Rumouš a měl vopratě, opodál stepovala vižlí babička.  A žába kuňkala…….. 

Přišla jsem k žábě a ptala se: “Co to je tady? Co to je? Co dělá ta žába na židli? Copak to se dělá todleto? “

Neščastná žába vyvalila voči ešče víc, než měla a chtěla slézt ze židle. Místo toho z ní spadla a ….milou židli rozšlápla. Celou dobu kuňkala.

Ledva se z rozšlápnutý židle vymotala a nechtíc ji tak opřela o desky složené opodál, řítil se do společnosti neurvalý vítr jménem Mouses. Asi aby pravděpodobně dokončil demolici oné židle.

Protože na ni hupnul a svou vahou obřího pupku židli sejmul. Ta spadla na květináč , on se leknul a vlítnul mezi ohaře zasněně hledící nahoru na pytliky s pamlskama. Ty se vyděsili a rozběhli po zahradě. 

Vynikající vystoupení, škoda, že to někdo nenatočil – jako vždycky, když se něco takovýho děje, to víme. Nicméně taky víme, že skutečně pamlsky objevené Thielli stojí fakt za to. Stojí evidentně za cokoliv 😀 .

12 komentářů u „Hlásání pro Thielli

  1. Rumoušku, neboj, budou k svačině ve vlaku. Jen mi pani Zrzavcová bude muset nějak prokázat, že má po ruce hadřík na tvoje opratě…

  2. Nešlo by konkretizovat značku těch dobrůtek? Myslím, že jde kachní sušené masíčko, jak nedávno Thielli zmiňovala, ale nemůžu to dohledat. Dá se objednat i na netu? Ať mám po kapsách pro své oblíbence něco onačejšího. 🙂
    A papal také Mousesek, nebo se zhnuseně otočil s výrazem, co na tom ty psiska mají?
    Ohaříkům apetýt závidím, já už dlouho neměla opratě u huby, ňák mi nechutná. Vlastně jo, tuhle jsem si ze dvou slovenských paprik, tří šíleně drahých, ale výborných rajčat, jarní cibulky a domácích vajíček udělala epesní lečo.

    Jinak věřím, že se omrzlý pan Javůrek otřepe a znovu se do toho šlápne. Takové nástrahy v začátcích života, brouček zachráněný. Nevadí, všechno překoná a příští rok bude stromeček-fešák zase zdobit u jezírka.

    1. Já teď si to nevybavím přesně – je to tohle?
      https://www.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky?filters=type_food%3Dpamlsky~flavour%3Ddr%C5%AFbe%C5%BE%C3%AD

      Thielli pak asi případně vyvrátí, nebo potvrdí 🙂 . Mouses pochopitelně se připojil a cpal si ten svůj klůstej bachůrek (dneska byl tak hladovej, že chtěl 2.!!! snídani, včera měl dvě večeře 😀 . Celej den se válí u Babičky v posteli, místo aby chytal myši a pak je hladovej 😀

      No já taky doufám, že Trpaslíček se pochlapí, bylo by mi to hodně moc líto. Zatím se snaží, ale málo. tak mu drž palce.
      Mňam lečo! Dlouho jsem neměla.

    1. Hodinky, nebo holinky! 🙂 Já si právě říkala, že to vizuálně vypadá dost podobně, ale…. asi to možná bude vedle 🙂

      1. No tak hlavně, abys to nepopletla, až k vám přijedu ochutnat moučník. Aby sis neřekla třeba: kremrole nebo jitrnice, vypadá to podobně… 🙄

  3. Doporučuje 106 z 10 psů.

    Doporučují i všichni, které jsem potkala a jejichž majitel mi řekl “von/a si vod vás neveme…”

    Ale vzal/a 😂

  4. Kuskusi –
    rádo se stalo, jen počítej, že těch oblíbenců možná teď budeš mít víc. A tobě přeji ty opratě 🙂

    PetroK –
    ještě jsem opomněla dodat, že pokud u vás rozsedne židli ohař, tak já vždy jen raději postojím u branky jako v neděli… 🙄

    1. Nu… ano, když přineseš zase tydle pytlíčky, bude lepší jim to podat tyčí přes plot. Hlavně Mousesovi, ten si sáhne drápama a tak rychle, že nemáš šanci. Takže příště bez pytlíčků a i tak je to o štěstí, že přežiješ 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..