Boláky na noze – v rámci hormon.bouře při hárání??

Fóra Veterina – zdraví i nemoci Boláky na noze – v rámci hormon.bouře při hárání??

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 5 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #14790
    PetraK

      Tali má zase na noze takovej ten svůj bolák, mám nejasný tušení, že to bude mít přímou souvislost s háráním a hormonální bouří, která ho doprovází. Případně s nervama??? Protože si myslím, že minule to bylo při hárání stejný, že se jí taky na noze u kotníků tohle udělalo. S dvěma takovejma – mnohem horšíma a většíma k nám přišla. Bojuju s tím vždycky s oblíbeným panthenolem, který to hezky zahojí. Zatím teda vždy. Jen si tak dumám-jestli to s tím fakt souvisí nebo ne. Pokud někdo někdy měl podobnou zkušenost, tak budu ráda, když se o ni podělí.

      #14792
      kachna

        mám nejasný tušení, že to bude mít přímou souvislost s háráním a hormonální bouří, která ho doprovází.

        Určitě může mít, mně se pravidelně zhoršuje všecko, Milča to měla stejně

        #14793
        PetraK

          viď? No kdyby člověk věděl, jak s tím zabojovat definitivně…. obávám se, že vet toho moc nevydumá, ne že bych mu nevěřila, ale tyhle kožní problémy se podle mě špatně odhalujou. A mně se to babskejma cestama vždycky podaří napravit….
          Ono to vypadá, jako by si tu nohu rozrycla o něco – což může i být, pořád se pohybuje v houští, v trní. Ale je to vždycky tak nějak na stejným místě a myslím, že fakt i ve stejnou dobu. A já vím, že i Fifi říkala u Křemýlka, že ta si zase vždycky v tuhle dobu rozblemtala tlapátko. nevím, jestli pořád jedno to stejný, ale myslím, že to tak měla.

          #14796
          kachna

            No kdyby člověk věděl, jak s tím zabojovat definitivně

            Jako kdyby to bylo špatný, tak bych se nebála kastrace, časem.
            Milče zabíral phytovetí detox. Podle mě je to nějaká slabá alergie, intolerance či co.
            Možná není od věci lepkem, kuřetem a mlíkem spíš šetřit, víc bych to neřešila.
            A podle mě (vysloveně, nikde jsem o tom ani nečetla), ale vůbec nevím, jakou cestou, pomáhá něco ve spot-on proti blechám.
            Možná by nebyl vůbec špatný nějaký psí půst (myslím ve smyslu jarní očisty, to aby mě Tálie neproklela), je na to správná doba. Třeba víc drštěk nebo aspoň hodných bakterií?, páč to jim teď bylo přirozené.

            #14798
            PetraK

              Jako kdyby to bylo špatný,

              Zatím jsem to vždycky pořešila, že se to poměrně rychle zahojilo. Nevím, mám pocit, že to je fakt spojený s jakoukoliv nerovnováhou. ani nevím jak to vznikne, prostě to tam jednoho dne má. A není to z toho, že by si něco hňoustala. Kdyby to nebylo více-méně pořád v těch samých místech, mohl by to člověk brát, že se fakt o něco drcla a zanítilo se jí to. Protože se to tak i jakoby tváří a při hojení i chová.
              Ten detox není marnej nápad. To bychom si mohli nasadit všicí. Jen teda s tím, že u nás vynechám ty držky 😀 😀 😀

              Tálie neproklela

              a to by se Ti mohlo velmi lehce stát, poněvadž vona je hroznej nedožera. Sežrala by i vlka s babičkou a karkulkou. 😀 jak se jde chystat žrádlo – no to je těšeního. Navíc, když jdu chystat žrádlo já, tak ty jo, to už je úplnej amok. Páč já si s tím trochu pohraju, na rozdíl od Brtníka, kterej flákne žvanec a jde to na zem. Já nastrouhám kousek mrkve, kousek okurky, nakrájím zelí, přisypu kvasnice, trochu roboranu, spařím vločky a to znamená, žeee to prej je výýýýborňácký, nejvýborňáčtější 😀 😀 se může dycky strhnout, jak vyvádí.

              #29724
              PetraK

                Tak se po čase vrátím k tomuhle tématu bolák na noze v době hárání.

                I tentokrát to vypadalo, že se s tím budeme potýkat. A v době, kdy se Tali měla chystat na hárání a i to vypadalo, že se chystá, tak se jí to zase objevilo. I nastoupila domo-léčba. Tentokrát v podobě MĚSÍČKOVÝHO OLEJE. Dvakrát až třikrát denně (ale spíš dvakrát, ráno a večer) jsem jí tu haxnu vždycky namatlala měsíčkovým olejem, přikryla na chvíli nějakou bandáží – či ještě lépe namatlala jsem to, když se šlo ven (a nezapomněla jsem na to 😀 ) a to bylo to nejlepší, páč pak si na to, pochopitelně, ani nevzdechla. A zafungovalo to dobře. Prostě to zmizelo. Ovšem stejně tak zmizelo původně se chystající hárání . To tedy nepřikládám ovšem měsíčkovýmu oleji, to rozhodně ne. Ale prostě Tali se nakonec nerozhárala a posunula to o skorem dva měsíce.
                No a teď, když hárání už doopravdy nastalo, tak je zatím klid a bolák není. Tak se uvidí, ešivá si to třeba nerozmyslel milej bolák nafurt. On ten měsíčkový olej je takovej malej zázrak, který se mimo jiný používá i na hojení bércových vředů a špatně se hojících ran.

              Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
              • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.