1,5 roční mlaďas – dospívá, hledá si své místo? Odkazuje „cizí“ do patřičných mezí? Zná vnučku ? Odhaduju , že ji ale nevidí poprvé? Je jistota, že vnučka se nemohla předtím nějak nevhodně ke psovi zachovat? Ale píšeš lidi – vyjel i na někoho jiného?
Ono možná vycvičený nerovná se vždy respektující? Majitelka s ním žije sama? Může si ji chránit. Nicméně nemá co on rozhodovat.
Já jsem v tomhle možná moc přímočaře nekompromisní a kdyby mi tohle pesan udělal, zařvu v ten moment, že bude placatej, pojede švihem na místo a tam si může zpytovat svědomí. Přivolám, dostane pořadovku, uložím ho u sebe, pošlu na místo a ani se na toho dotyčného nepodívá. Nebude si tady rozhodovat, kdo co a jak, jediná omluva pro mě je, že by mu dítě, dotyčný před tím ublížil a bylo to ze strachu.
Ohání se tedy i po jiných lidech? Je to rozcapenec? Nemyslím to zle. On si to člověk nemusí ani uvědomit. každopádně prostě pes by u mě věděl, že tohle se mi sakra ale nelíbí.
ale – tohle se na dálku špatně řeší, to by chtělo, aby to někdo viděl naživo v kontextu