Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

Fóra Ostatní Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

• Toto téma obsahuje celkem 281 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 dny a 20 hodinami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 61. až 80. (celkem z 282)
  • Autor
    PetraK

Fifi
      , podoba ciste nahodn

no tak to je teda hůůůstý. To bych fakt nepoznala, nerozeznala!

Já myslela, že je právě Pepin takovej ten psí zdravič a hračička, tak nějak na začátku?

Fifi

Nene, on nebyl zdravic a hracicka. Pry byl (nejen?) segrama hodne bitej, takze jeho prvni reakce je „ulov to, nez to ulovi tebe“, i s Ruzenou se musel naucit vychazet postupne, ze zacatku po ni sel natvrdo i pres mrize. Dyk si precti muj prvni prispevek tady. Jinak ano, psi rec umi dobre, potkavame se se psama, umi uctive starsi cizi fence umejt koutek, zaroven uz v tomhle veku by sel agresivne do psa, kterej na nej vrkne. Takze litat ho s zadnym cizim nenechavam, od toho ma Ruzici.
        U nej by to bylo o pruser – bez privolani a s jeho stylem „hry“… Nejsou to omluvy, vymluvy, jsou to fakta. Neni to asocial, kteryho bych drzela stranou, jen nejak citim, vnitrne citim, ze tahle cesta je pro nej lepsi, spravnejsi.

Thielli

Fifi

parkové potkávání mě přešlo v okamžik příchodu černé. Ještě když hnědá byla štěndo, které lítalo s ostatními psy, kousla jsem tedy ty „chytrý řeči“ postávajících páníčků a vydržela trčet na jednom místě hodinu… černá se smeček strašně bála, když proti ní letěl rozjívený chumel, vetkla se mi mezi kotníky a doufala, že shora pře dní ještě zvednu padací most.

A dnes, když vidím ty hloučky a občas slyším – „běž si hrát…“ a pes sedí a kouká… oumajgat. 🙈

Takže – Pedro si vykračuje s tebou a ségrou a když se míjíte s nějakým psem, který je vaším směrem napnutý, uhýbáš jinam nebo majitele informuješ, ať si tu pružinu stáhne k sobě, nebo necháváš kontakt s tím, že si oba čteš a jen to moderuješ?
          Vlastně jsi první, koho znám s takhle velkými a silnými psy, a teď navíc s takhle speciálním psem..

Fifi

Thielli
            Ja nikdy parkovy venkani neprovozovala. Kdyz kontakt se psama blizsi, tak vychazka s lidma a psama, ktere znam. Pepinopedro by byl v parku hlavnim strujcem sikany a problemu, je zdrojovej + rad pase/prasi rychlejsi zvire.
            Kdyz jdu vyjimecne s obema, nikoho na polnacce nepotkame. 🙂 Kdyz jdu s kazdym samostatne (mesto, polnacky), moderuju vzdy vse. Neuhybam, Ruzice je naucena na ignoraci psu, to je pro rtw ideal. Plni si v klidu povel k noze, nebo tady pojd, klidne neco do huby na zvykani (hracka), at si vyzvejka emoce. Ale ona na cizi psy prdi, kontakt nepotrebuje. Takhle jsem to mela se vsema rtw. Krome stalych psich kamosu ignoruj zbytek. Zaklad je privolani a ovladatelnost, pres to nejede vlak.

A snazim se neceho podobnyho dosahnout s tim pruhatym pometlem, u kteryho je ovsem problem, ze me absolutne nevnima, nespolupracuje ani prd, jsem mu u zadele. S nim to bude na dlouhy lokte, ale verim, ze zvitezim. 😀

Thielli

Fifi

tak ještě můžeš zkusit ty odměny, jak jsem dávala link vedle do pudlů. Teď je nemají, ale doplňují je pravidelně, když jsou vyprodané. Kachní s rybou. Kuře taková sláva není.
              Nevím, co v tom je, ale když čuby vědí, že mám i TOHLE, i hnědá se snaží. A u nás v okolí od té doby na mě opravdu visí psi, kterým jsem kdy dala ochutnat. A dokonce i ti, co si odměny neberou, si vzali…
              Třeba by Pe-dro-pin mohl chytit slinu… 🙄

Denny

Ták jsem to tadyk dočetla, Fifino nezávidím vůbec, je to vořech tvrdej vořech.
                Ale jak už holky zmínily, ty to dáš, nakonec se pousměješ nad tím, jaké ty začátky byli… bude z něj skvělý hlídač a je fajn, že je v noci přicuclej.
                A Don Pedro, jasný to je super! Tákže mě hned napadlo:

Fifi

Dennyky
                  Jeho nocni pricucnost je na hranici myho welfare, normal si prokrtkuje rypakem cestu pod perinu a tam si udela pohodlicko. Ja neboha se sotva otocim.
                  Tvrdak on je, podivnej tvor. Dotedka nevim o nicem, ceho by se leknul, bal, nema reakce beznyho stenete. Jo, zbejvaji mu posledni dva horni spicaky na prezubeni, pak uz to bude happy plnochrupy krokodyl s nuzkovym skusem.

Fifi

Krokodyl prezubenej, minulej tyden mi zustal pri vyvikklavani jeho posledni spicak v ruce. Ze by se jeho hlodani nejak extra zmenilo, to se rict neda, jen to nedela uz takovy sramy. 🙂
                    S nastupujicim jarem a prezubenim zacal hlidat. Jakoze fakt drsne hlida doma za plotem, Ruzice uz rada nechava neco jen na nem. Jak se ty role meni, driv ona hlasila a Troldik se sel podivat. Ted hlasi omladina a ona se prida, kdyz uzna za vhodny.
                    Pruhatej spratek ovsen nejen hlida, vi hned, co se kde sustne, lidi, ale on JEČÍ! Nakej ten ovcoun se v nem budi, jak ja tohle nesnasim. Dneska vecer jecel na kosaka, kterej si pul metru za plotem hrabal zizaly. Stekavec nechutnej pruhatej, takze pracujeme na tom, ze sikula, kdyz neco ohlasi. Ale jecet 10 minut v kuse bezduvodne (pro nej duvodne, kdyz tam ten ptak je) teda nebude. Je to fuska, snadno se pretoci stale a nevaha pak hlod do me.
                    Coz byl priklad s jezkem pred par dny, prvne v zivote ho videl a nedal se od nej v noci na zahrade odvolat. (Ano, stale mi na privolani zvysoka sere.) Musela jsem ho capnout a v tu chvili kouskous, mozek vynechal.

Thielli

Fifi

úplně náhodně jsem našla na internetu výtvarné zpracování genetické výbavy tvého pruhatého mládence. A aby Růženka nebyla smutná, posílám i pro ni výtvarné zpracování 😊

Petrs01

Ten rotvík je ovšem nádhernej!

Thielli

Petrs01

já věřím, že Fifi se nebude zlobit, když sem do jejího privátního prostoru nenápadně vložíme i jedno výtvarné zpracování tvé oblíbené odrůdy. 😊

cernej caj

Ty kolaze jsou teda uzasny

PetraK

RRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁ
                              RRRÁÁÁ
                              MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!
                              !

Gůtn tág majne líbe Kindr.

svištím k očaři, tak si Vás přečtu v čekárně. ale teda jen v rychlosti

Černej čaj
                              smekám, páč přežít to, co provozuje Karlos je na Nobelovu cenu za přežití!

Petrs01

svištím k očaři

To bys měla, poněvadž vyřváváš v kotci u Pepina a to bych jako nedělala 😀

Fifi

Tak mela narok, frau domaci, kdyz musela k ocari. 🙂
                                  Ja opatrne hlasim mirny prunik neuronu pruhatyho a mych povelu. Na zahrade, ohledne toho jeho jeceni. Aneb odmenou za privolani od plotu bude jeceni/hlidani u plotu? 😀 Ale proc ne, v Pepinove pripadu clovek musi hodne improvizovat. Dneska jsem ho ryze pozitivne po soumraku zmanipulovala tak, ze po „Tak bez“ radsi zalez uz do baraku. 😀

MirkaD

gratulujiíííííííííííííííííííí:-)

PetraK

Fifi
                                      v Pepinove pripadu clovek musi hodne improvizovat.
                                      jo jsou elementálové, kde člověk přistoupí k věcem, který jako nejsou úplně standardní, nicméně, když se takhle naučí poslechnout, aby neječel, tak už ho tam pak člověk spíš bude mít jak ovládat. Tohle jsem vysvětlovala Brtnikovi, kterýžto byl hyn z toho, že Tali se stala hlídacím psem a ječel stejně jako vona, aby neječela. Mno.
                                      Docílila jsem toho, že hlídat může, ječet ne. Tedy ohlásím, přijdu se i někdy sama podívat bez zavolání, zdaliž je to takhle dobře.

Gratuluju k výskytu neutrona!

očař byl prt platný v tomto případku, jinak……prostě naše zdravotnictví.

Fifi

Tohle jsem vysvětlovala Brtnikovi, kterýžto byl hyn z toho, že Tali se stala hlídacím psem a ječel stejně jako vona, aby neječela. Mno.
                                        Mno, presne tak. Pepin jecet bude tak jako tak. Jecet po nem „nervi, staci, vyser se na to“ nemelo smyslu. Takze oblibeny vzorecek „nechci, abys jecel, udelej neco jinyho“. Ruzici stacilo presmerovat na hracky.
                                        Pepek na hracky prdi, probouzi se v nem nakej ustekanej ovcakoid, grrrrrrrr. Toz privolam, jupiki, zavre to hubu. Dva v jednom. Prodluzuju cekani, nez zase muze vypalit, nabizim mu po privolani dalsi alternativy vhodnyho chovani, vic si ho na sebe nacucnout.
                                        Prace s nim je a bude silene, teprve ted me zacina nejak vnimat. Prezubeni v tom urcite hodne pomohlo, drzka jedna zubata, plnochrupa s nuzkovym skusem. 🙂

PetraK

Fifijovááááááááááááááá

já mám děsnou radost, fakt že jo. Já vím, že to ešče nejni vymazlený, ale je to rozdíl, číst tohle:
                                          . Toz privolam, jupiki, zavre to hubu. Dva v jednom. Prodluzuju cekani, nez zase muze vypalit, nabizim mu po privolani dalsi alternativy vhodnyho chovani, vic si ho na sebe nacucnout.
                                          Prace s nim je a bude silene, teprve ted me zacina nejak vnimat. Prezubeni v tom urcite hodne pomohlo, drzka jedna zubata, plnochrupa s nuzkovym skusem

jsem moc a moc ráda.

Thielli

Ahoj Fifi,

také se mi čtou dobře dobré zprávy. 🙂
                                            A když Pepin hlídá, tak Růženka taky? Jedou smečko-stereo nebo ne?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 61. až 80. (celkem z 282)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.