- Toto téma obsahuje celkem 36 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 3 měsíci a 4 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
21.3.2021 v 13:13 #117659
kachna
Čočkové lívance
– rozmixujeme tvrdou nevařenou čočku (recept jsem četla s červenou, dělala s hnědou) na mouku, přidáme jedno vejce, mlíko, něco sladkýho, kousek prášku do pečiva, můžeme i kakao.
Smícháme, upečeme placky, dochutíme marmeládou.
S hrubostí mouky lze s úspěchem experimentovat.Ještě plánuju vyzkoušet coververzi s banánovými lívanci.
28.3.2021 v 19:06 #118059kachna
Jáhlovopohankový slaný nákyp
mám odsud: http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zapecene-jahly-s-pohankou-a-cheddarem
DAla jsem slaninu s cibulí (měla jsem jí osmažit).
Určitě to chce čedar nebo nivu, čedar mi došel, tak jsem přidala goudu a nebylo to ono.
Spokojený byl i Michal, asi by to šlo i na sladko s jablky, medem a skořicí.28.3.2021 v 19:20 #118061Fifi
Cockovy livance – dobrej napad, v cem to mixujes? Tycak to asi nezvladne, vid, to by bylo jak kulometna salva. Jo, a nenadyma to potom?
28.3.2021 v 20:16 #118063kachna
v cem to mixujes?
mám už několik let robota Bosch MCM3200W, ten rozmixuje všecko.
28.3.2021 v 20:41 #118064Fifi
Take jsem mela neco podobnyho, nemam. 🙁 Takze tycakem na cocku nejdu. Az bude robot, pujde vse. Nadymani si radsi neokomentovala, pripadne tento problem s cockovou moukou zkratka neni. 🙂
- Odpověď byla upravena před 2 roky a 8 měsíci uživatelem Fifi.
29.3.2021 v 16:32 #118090kachna
tento problem s cockovou moukou zkratka neni.
když my jíme docela dost luštěnin, tak mi to buď nepřijde nebo to není problém
3.8.2021 v 12:55 #124662PetraK
4.8.2021 v 11:06 #124707PetraK
29.8.2021 v 19:51 #125989Fifi
Recept nejen na pecenou repu od Kuskus vyzobavam z diskuze, aby to nemusela Cajda hledat. 🙂
A červenou řepu miluju upečenou v alobale se solí a bylinkama, oloupat, tence nakrájet, plátky vykoupat v nálevu z medu, citronu a oliváče a tím nálevem taky pokapat něco zelenýho (ledový salát – pekingské zelí- polníček – rukolu mám nejraděj) přimíchat rozdrobený kozí sýr, celou tu hromadu ještě malinko pokapat balsamikem a sežrat a opečenou bagetou. Bule až za ušama.30.8.2021 v 7:05 #125997PetraK
ježiš Kuskus- Fifi, já tu slintám a to jsem po snídani 🙂
29.6.2022 v 12:02 #1411038.7.2022 v 8:31 #141428PetraK
Frknu sem jeden výbornej cuketovej recepís:
Tak sem se fčéra zamilovala do těch pečenejch cuketovejch hranolků, už asi jinak cuketu dělat nebudu. Kdyby někdo neznal- je to velmi jednoduchý.
1 cuketa
stroužek česneku
sůl, pepř, tymián, oregáno – nebo nějaký bejlí prostě, trošku pálivý papriky
trošku citronový šťávy
nastrouhanej sýr /psali parmezán, ten doma jako nemám, vystačila jsem prostě s goudou :D/
Do malýho keramickýho pekáčku (nebo čehokoliv jinýho vhodnýho) jsem si nasypala šécko koření a sůl a promíchala, vhodila prolisovanej česnek, zakápla trošilinkou citronový šťávy, nalila olej, promíchala a pak v tom omatlala cuketu nakrájenou na osminky hranolky (rozpůlit, znovu rozpůlit a ty půlky zas rozpůlit prostě) . Na to nasypat hoodně toho sýra a frknout prostě do rozpálený trouby na 200°, nechat to tam tak 15 min. a pak to dát péct nahoru, až sýr zezlátne. Ge-NIÁLNÍÍÍ!! jednoduchý a rychlý a chutnalo to i Brtnikoj.14.10.2022 v 13:30 #14527414.11.2022 v 19:33 #146754Fifi
BÍLÁ BEZLEPKOVÁ ZELŇAČKA
Jelikoz jsem uklohnila na sraz 22 kotel zelnacky, pisnu recept pro ty, kterym zachutnala. Za me ideal rychla zimni vydatna polevka a i v lete treba studena osvezi.
Uvarim brambora ve slupce klidne den pred. Uvarim vejce natvrdo, taky klidne den pred.
Do hrnce vymackam stavu z kysaneho bileho zeli z pytliku (miluju Dobrovodske), zeli pokrajim na prkynku, at se to dobre ji a nemota na lzici jak spagety. Plesknu do hrnce, drobne osolim, opeprim, pokminuju a hned podliju, ne moc. Zeli varim na skus, at z toho neni slichta.
No a pak uz jen pridam oloupany a nakrajeny brambory a vajicka, hlidam konzistenci, at je to husty objemove. Dle potreby jeste podliju vodou, povarim, na zaver umerne velikosti hrnce zaliju smetanou (ideal 33%), malej kelimek ci dva. Dochutim octem, soli, peprem, necham chvilicku pobublat a je to. Opravdu doporucuju, vabne na pohled moc nevypada, ale o to lip chutna. 🙂 Neni treba nicim zahustovat, zloutky to zvladnou samy.
Na 5litrovou varku na sraz jsem pouzila dva pytliky Dobrovodskeho zeli, 8 vajec a asi kilo brambor?
Dobrou chut. 🙂25.11.2022 v 13:26 #147204PetraK
1.1.2023 v 20:05 #148727kachna
https://www.toprecepty.cz/recept/20560-ryzove-placicky-co-lednice-dala/
nebo nasladko.
Asi by to šlo i bez mouky bezlepkově
Ty slaný dělám taky jako bramboráky (ty prosím u nás doma nikdo nejí, narozdíl od těch rýžových)13.8.2023 v 12:08 #157662PetraK
TO SE MUSIM PODĚLIT O VÝBORNEJ HOUBOVEJ CECEPÍS, KTEREJ JSEM VYMYSLELA.
KLOUZKOVÁ DOBRŮTKA S OMÁČKOU – NEJLÉPE NA TĚSTOVÍNY, ALE UŽ JSEM TOHO DOST SEŽRALA JEN TAK 😀
*KLOUZKY – OMYTÉ, NELOUPANÉ (zjistila jsem, že loupat netřeba, stačí řádně očistit), NA VĚTŠÍ KUSY KRÁJENÉ
*CIBULKA NA PŮL ROZKROJENÁ A NA JEMNÉ PLÁTEČKY NAKRÁJENÁ
*MÁSLO
*PEPŘ, KMÍN, SŮL
*TROŠKA HL. MOUKY
*SMETANA
*BALKÁNSKÝ SÝRNA ROZPUŠTĚNÝM MÁSLE OSMAŽÍME CIBULKU LEHCE DOZLATOVA, PŘIHODÍME HOUBY NA VĚTŠÍ KUSY NAKRÁJENÉ, ZAPRÁŠÍME PEPŘEM, KMÍNEM-ZATÍM NE SŮL, OPRÁSKNEME DOMĚKKA, LEHOULINCE ZAPRÁŠÍME MOUKOU, FAKT JEN TROŠKU, ZALEJEME SMETANOU A ROZDROBÍME DO TEHO TEN BALKÁN, UMÍCHÁME, DÁLE NEVAŘÍME, DLE POTŘEBY DOSOLÍME – NĚCO ZVLÁDNE TEN BALKÁN.
NA TĚSTOVINY BY TO BYLO IDEÁLNÍ, KDYBYCH TO NESEŽRALA SAMOTNÝ, NO. A UČO TO LZE I Z JINÝCH HUB. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.