Recepty – zeleninová, bezmasá a jiná jídla :-)

Fóra Ostatní Recepty – zeleninová, bezmasá a jiná jídla :-)

  • Toto téma obsahuje celkem 36 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 21. až 37. (celkem z 37)
  • Autor
    Příspěvky
  • #117659
    kachna

      Čočkové lívance
      – rozmixujeme tvrdou nevařenou čočku (recept jsem četla s červenou, dělala s hnědou) na mouku, přidáme jedno vejce, mlíko, něco sladkýho, kousek prášku do pečiva, můžeme i kakao.
      Smícháme, upečeme placky, dochutíme marmeládou.
      S hrubostí mouky lze s úspěchem experimentovat.

      Ještě plánuju vyzkoušet coververzi s banánovými lívanci.

      #118059
      kachna

        Jáhlovopohankový slaný nákyp
        mám odsud: http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zapecene-jahly-s-pohankou-a-cheddarem
        DAla jsem slaninu s cibulí (měla jsem jí osmažit).
        Určitě to chce čedar nebo nivu, čedar mi došel, tak jsem přidala goudu a nebylo to ono.
        Spokojený byl i Michal, asi by to šlo i na sladko s jablky, medem a skořicí.

        #118061
        Fifi

          Cockovy livance – dobrej napad, v cem to mixujes? Tycak to asi nezvladne, vid, to by bylo jak kulometna salva. Jo, a nenadyma to potom?

          #118063
          kachna

            v cem to mixujes?

            mám už několik let robota Bosch MCM3200W, ten rozmixuje všecko.

            #118064
            Fifi

              Take jsem mela neco podobnyho, nemam. 🙁 Takze tycakem na cocku nejdu. Az bude robot, pujde vse. Nadymani si radsi neokomentovala, pripadne tento problem s cockovou moukou zkratka neni. 🙂

              • Odpověď byla upravena před 3 roky a 3 měsíci uživatelem Fifi.
              #118090
              kachna

                tento problem s cockovou moukou zkratka neni.

                když my jíme docela dost luštěnin, tak mi to buď nepřijde nebo to není problém

                #124662
                PetraK
                  #124707
                  PetraK
                    #125989
                    Fifi

                      Recept nejen na pecenou repu od Kuskus vyzobavam z diskuze, aby to nemusela Cajda hledat. 🙂
                      A červenou řepu miluju upečenou v alobale se solí a bylinkama, oloupat, tence nakrájet, plátky vykoupat v nálevu z medu, citronu a oliváče a tím nálevem taky pokapat něco zelenýho (ledový salát – pekingské zelí- polníček – rukolu mám nejraděj) přimíchat rozdrobený kozí sýr, celou tu hromadu ještě malinko pokapat balsamikem a sežrat a opečenou bagetou. Bule až za ušama.

                      #125997
                      PetraK

                        ježiš Kuskus- Fifi, já tu slintám a to jsem po snídani 🙂

                        #141103
                        cernej caj

                          Pizza z mozzarely a vajec

                          Attachments:
                          #141428
                          PetraK

                            Frknu sem jeden výbornej cuketovej recepís:

                            Tak sem se fčéra zamilovala do těch pečenejch cuketovejch hranolků, už asi jinak cuketu dělat nebudu. Kdyby někdo neznal- je to velmi jednoduchý.

                            1 cuketa
                            stroužek česneku
                            sůl, pepř, tymián, oregáno – nebo nějaký bejlí prostě, trošku pálivý papriky
                            trošku citronový šťávy
                            nastrouhanej sýr /psali parmezán, ten doma jako nemám, vystačila jsem prostě s goudou :D/
                            Do malýho keramickýho pekáčku (nebo čehokoliv jinýho vhodnýho) jsem si nasypala šécko koření a sůl a promíchala, vhodila prolisovanej česnek, zakápla trošilinkou citronový šťávy, nalila olej, promíchala a pak v tom omatlala cuketu nakrájenou na osminky hranolky (rozpůlit, znovu rozpůlit a ty půlky zas rozpůlit prostě) . Na to nasypat hoodně toho sýra a frknout prostě do rozpálený trouby na 200°, nechat to tam tak 15 min. a pak to dát péct nahoru, až sýr zezlátne. Ge-NIÁLNÍÍÍ!! jednoduchý a rychlý a chutnalo to i Brtnikoj.

                            #145274
                            PetraK
                              #146754
                              Fifi

                                BÍLÁ BEZLEPKOVÁ ZELŇAČKA
                                Jelikoz jsem uklohnila na sraz 22 kotel zelnacky, pisnu recept pro ty, kterym zachutnala. Za me ideal rychla zimni vydatna polevka a i v lete treba studena osvezi.
                                Uvarim brambora ve slupce klidne den pred. Uvarim vejce natvrdo, taky klidne den pred.
                                Do hrnce vymackam stavu z kysaneho bileho zeli z pytliku (miluju Dobrovodske), zeli pokrajim na prkynku, at se to dobre ji a nemota na lzici jak spagety. Plesknu do hrnce, drobne osolim, opeprim, pokminuju a hned podliju, ne moc. Zeli varim na skus, at z toho neni slichta.
                                No a pak uz jen pridam oloupany a nakrajeny brambory a vajicka, hlidam konzistenci, at je to husty objemove. Dle potreby jeste podliju vodou, povarim, na zaver umerne velikosti hrnce zaliju smetanou (ideal 33%), malej kelimek ci dva. Dochutim octem, soli, peprem, necham chvilicku pobublat a je to. Opravdu doporucuju, vabne na pohled moc nevypada, ale o to lip chutna. 🙂 Neni treba nicim zahustovat, zloutky to zvladnou samy.
                                Na 5litrovou varku na sraz jsem pouzila dva pytliky Dobrovodskeho zeli, 8 vajec a asi kilo brambor?
                                Dobrou chut. 🙂

                                #147204
                                PetraK
                                  #148727
                                  kachna

                                    https://www.toprecepty.cz/recept/20560-ryzove-placicky-co-lednice-dala/
                                    nebo nasladko.
                                    Asi by to šlo i bez mouky bezlepkově
                                    Ty slaný dělám taky jako bramboráky (ty prosím u nás doma nikdo nejí, narozdíl od těch rýžových)

                                    #157662
                                    PetraK

                                      TO SE MUSIM PODĚLIT O VÝBORNEJ HOUBOVEJ CECEPÍS, KTEREJ JSEM VYMYSLELA.

                                      KLOUZKOVÁ DOBRŮTKA S OMÁČKOU – NEJLÉPE NA TĚSTOVÍNY, ALE UŽ JSEM TOHO DOST SEŽRALA JEN TAK 😀

                                      *KLOUZKY – OMYTÉ, NELOUPANÉ (zjistila jsem, že loupat netřeba, stačí řádně očistit), NA VĚTŠÍ KUSY KRÁJENÉ
                                      *CIBULKA NA PŮL ROZKROJENÁ A NA JEMNÉ PLÁTEČKY NAKRÁJENÁ
                                      *MÁSLO
                                      *PEPŘ, KMÍN, SŮL
                                      *TROŠKA HL. MOUKY
                                      *SMETANA
                                      *BALKÁNSKÝ SÝR

                                      NA ROZPUŠTĚNÝM MÁSLE OSMAŽÍME CIBULKU LEHCE DOZLATOVA, PŘIHODÍME HOUBY NA VĚTŠÍ KUSY NAKRÁJENÉ, ZAPRÁŠÍME PEPŘEM, KMÍNEM-ZATÍM NE SŮL, OPRÁSKNEME DOMĚKKA, LEHOULINCE ZAPRÁŠÍME MOUKOU, FAKT JEN TROŠKU, ZALEJEME SMETANOU A ROZDROBÍME DO TEHO TEN BALKÁN, UMÍCHÁME, DÁLE NEVAŘÍME, DLE POTŘEBY DOSOLÍME – NĚCO ZVLÁDNE TEN BALKÁN.
                                      NA TĚSTOVINY BY TO BYLO IDEÁLNÍ, KDYBYCH TO NESEŽRALA SAMOTNÝ, NO. A UČO TO LZE I Z JINÝCH HUB.

                                    Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 21. až 37. (celkem z 37)
                                    • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.