- Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 3 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
27.3.2018 v 15:23 #20526
PetraK
Dvě megarychlý, megadobrý a megasytý
za á/ Papa pomodóro dle Koláče (od Emanuele Ridi se to v originále jmenuje Pappa al pomodoro a originál receptu, který jsem překutala k obrazu svému nouzovému, páč jsem na to dostala chuť je tady http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pappa-al-pomodoroPlechovka či dvě rajčat
česnek dle chuti
bazalka (lze i sušená, když čerstvá není a je chuť na polívčičku)
cibule
dobrá bageta
olej
vývar, či voda
a já přidávám ještě kysanku.Nakrájená cibulka hop do kastróla na rozehřátý olej a pošmrdláme, přidáme bazalku, nasekaný česnek a pošmrdláme, poté vkydneme rajčata z plechovky, který buď v tý plechovce, nebo až pak v tom kaserólu rozkouskujeme nožem, či vařečkou, aby byla na menší kusy. zamícháme a nasypeme na plátky nakrájenou bagetu, chvilinku to mícháme, pak nalejeme vodu dle potřeby na požadovanou hustotu (hustotu udělá ta bageta nakrájená na tenký plátky) a povaříme až polévka zhoustne, pak vkydneme smetanu, ozdobíme bazalkou – mám-li tu čerstvou, a dále co? Sežereme
za bé) Hutná fazolová, co dům dal
1) Plechovka fazolí červených v nálevu (lepší je v tom pikantním, není nutno se bát, že to páli, páč se to naředí,
2j)edna či dvě brambory dle velikosti brambor a požadované hutnosti polívky,
mrkvička
a máme-li i jinou zeleninu, tak klidně i tu jinou zeleninu třeba trochu petržele kořenový, celeru, pórku
3) nějakou klobásku- to jen pro případ, že se chceme rozšoupnout.
4)olej
5)voda/vývar dle potřeby
6) kysanka (nemusí být)Cibuli zase pohoníme v kaserólu na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu co nám přišla pod ruku a případně tu klobásku, která není ale podmínkou a chvilku týráme a mícháme. Pak přidáme na kostičky nakrájený brambory. Dělám takový fígl, malou část brambory nakrájím na pidi kousky, který se posléze při rozvaření postarají o zahuštění polévky a já nemusím používat mouku. zase chvilku potýrám a přidám fazole červený z tý plechovky a doředím buď tím vývarem a nebo vodou, povařím, vkydnu kysanku, ozdobím sekanou petrželkou, když ji mám a nesu na stůl.
V obou případech jest pokrm velmi dobře a s povděkem přijímán. A to i návštěvama, kdyby vznikly pochybnosti, že jest Brtnik za ta léta opracován 😀 😀 . Já to mám rychle uvařený, nádobího je použito minimum a jsem navíc za hvjézdu 😀Obrazová dokumentace tentokrát není. Nicméně dobrou chuť.
27.3.2018 v 17:40 #20540cernej caj
Hm. Ja varim jen jednu poblifku… maso, voda, zelenina z pytliku, cibule, cesnek, vajicko 😀
28.3.2018 v 11:18 #21560PetraK
to přijde časem, neboj. A tyhle dvě jsou dobrý v tom, že jsou opravdu jednoduchý, rychlý a hodně sytý. a výýýborný.
23.1.2020 v 9:10 #77740PetraK
Mrkvičková poblífka bezlepková – za málo peněz hodně výborný a rychlý muziky 🙂
Potřebujeme: 1x cibule, tak 4 ks mrkve, 3menší brambory, tak půl – možná větší půl?? 😀 hrnku červený čočky (ta je na zahuštění), sůl, pepř, máslo, trošilinku oliváče, vroucí vodu.
Rozpustíme máslo, přidáme oliváč a vhodíme na jemno nakrájenou cibul. Pohoníme po hrnci, mezitím nastroumáme ty mrkve na hrubým struhadle a na malý kostéčky nakrájíme brambory. Posléze přidáme nejdřív mrkev, potrápíme spolu s cibulí, přihodíme po chvíli ty brambory, propláchnutou červenou čočku, osolíme, opepříme, zalijeme vroucí vodou, dochutíme solí, pepřem a tadááá, dováděj si polífčičko v hrnci sama až do změknutí ingrediencí.. Posléze sežereme. Je to výborný, sytý, rychlí, levný a druhej den to bude ešče lepčííí! a jak říkám pochutnají si i bezlepkáči, páč je to zahuštěný tou čočkou.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.