Recepty – polívčičky

Fóra Ostatní Recepty – polívčičky

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Thielli a poslední změna proběhla před 1 rokem a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20526
    PetraK

      Dvě megarychlý, megadobrý a megasytý
      za á/ Papa pomodóro dle Koláče (od Emanuele Ridi se to v originále jmenuje Pappa al pomodoro a originál receptu, který jsem překutala k obrazu svému nouzovému, páč jsem na to dostala chuť je tady http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pappa-al-pomodoro

      Plechovka či dvě rajčat
      česnek dle chuti
      bazalka (lze i sušená, když čerstvá není a je chuť na polívčičku)
      cibule
      dobrá bageta
      olej
      vývar, či voda
      a já přidávám ještě kysanku.

      Nakrájená cibulka hop do kastróla na rozehřátý olej a pošmrdláme, přidáme bazalku, nasekaný česnek a pošmrdláme, poté vkydneme rajčata z plechovky, který buď v tý plechovce, nebo až pak v tom kaserólu rozkouskujeme nožem, či vařečkou, aby byla na menší kusy. zamícháme a nasypeme na plátky nakrájenou bagetu, chvilinku to mícháme, pak nalejeme vodu dle potřeby na požadovanou hustotu (hustotu udělá ta bageta nakrájená na tenký plátky) a povaříme až polévka zhoustne, pak vkydneme smetanu, ozdobíme bazalkou – mám-li tu čerstvou, a dále co? Sežereme

      za bé) Hutná fazolová, co dům dal

      1) Plechovka fazolí červených v nálevu (lepší je v tom pikantním, není nutno se bát, že to páli, páč se to naředí,

      2j)edna či dvě brambory dle velikosti brambor a požadované hutnosti polívky,
      mrkvička
      a máme-li i jinou zeleninu, tak klidně i tu jinou zeleninu třeba trochu petržele kořenový, celeru, pórku
      3) nějakou klobásku- to jen pro případ, že se chceme rozšoupnout.
      4)olej
      5)voda/vývar dle potřeby
      6) kysanka (nemusí být)

      Cibuli zase pohoníme v kaserólu na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu co nám přišla pod ruku a případně tu klobásku, která není ale podmínkou a chvilku týráme a mícháme. Pak přidáme na kostičky nakrájený brambory. Dělám takový fígl, malou část brambory nakrájím na pidi kousky, který se posléze při rozvaření postarají o zahuštění polévky a já nemusím používat mouku. zase chvilku potýrám a přidám fazole červený z tý plechovky a doředím buď tím vývarem a nebo vodou, povařím, vkydnu kysanku, ozdobím sekanou petrželkou, když ji mám a nesu na stůl.
      V obou případech jest pokrm velmi dobře a s povděkem přijímán. A to i návštěvama, kdyby vznikly pochybnosti, že jest Brtnik za ta léta opracován 😀 😀 . Já to mám rychle uvařený, nádobího je použito minimum a jsem navíc za hvjézdu 😀

      Obrazová dokumentace tentokrát není. Nicméně dobrou chuť.

      #20540
      cernej caj

        Hm. Ja varim jen jednu poblifku… maso, voda, zelenina z pytliku, cibule, cesnek, vajicko 😀

        #21560
        PetraK

          to přijde časem, neboj. A tyhle dvě jsou dobrý v tom, že jsou opravdu jednoduchý, rychlý a hodně sytý. a výýýborný.

          #77740
          PetraK

            Mrkvičková poblífka bezlepková – za málo peněz hodně výborný a rychlý muziky 🙂

            Potřebujeme: 1x cibule, tak 4 ks mrkve, 3menší brambory, tak půl – možná větší půl?? 😀 hrnku červený čočky (ta je na zahuštění), sůl, pepř, máslo, trošilinku oliváče, vroucí vodu.

            Rozpustíme máslo, přidáme oliváč a vhodíme na jemno nakrájenou cibul. Pohoníme po hrnci, mezitím nastroumáme ty mrkve na hrubým struhadle a na malý kostéčky nakrájíme brambory. Posléze přidáme nejdřív mrkev, potrápíme spolu s cibulí, přihodíme po chvíli ty brambory, propláchnutou červenou čočku, osolíme, opepříme, zalijeme vroucí vodou, dochutíme solí, pepřem a tadááá, dováděj si polífčičko v hrnci sama až do změknutí ingrediencí.. Posléze sežereme. Je to výborný, sytý, rychlí, levný a druhej den to bude ešče lepčííí! a jak říkám pochutnají si i bezlepkáči, páč je to zahuštěný tou čočkou.

            #163699
            PetraK

              si zde odložím jeden receptík, který mě výrazně zaujal a už mám na tu poliftku chuť

              https://www.toprecepty.cz/recept/75294-ovarova-polevka-s-bramborakovymi-haluskami/

              #163764
              Thielli

                Hutný kříženec

                Zbytky:
                zeleninová kostka nebo vývar
                brokolice
                loupaný zelený hrách
                veganská nebo vemenná smetana
                sůl
                pepř

                Tuhle jsem zkusila svařit zbytky a překvapivě dobře to chutnalo:
                Základ zeleninový vývar (ale klidně eko-bio-blinkovo zeleninová kostka), asi tak 100 gramů zeleného loupaného hrachu. Dát vařit. Do toho naházet ještě košťály z brokolice. Když jsou hrách a košťály měkké, pomixovat do hladka. Dát znovu vařit, vlít smetanu, osolit (opepřit ideálně z mlýnku) a naházet růžičky z brokolice. Nechat jen chvíli, aby se brokolice spíše jen ve směsi zlehka ovařila a zůstala sytě zelená a křupavá.

                Plusy: potřebujete jen jeden hrnec, vařečku, nůž, mixér tyčák a kýbl na bioodpad a plast. Je to díky hrachu a smetaně hutné. Je to díky brokolici křupavé. Neplave v tom zvířecí mrtvola. Nekrkáte po tom celé odpoledne česnek ani cibuli.
                Mínusy: žádné, když pak jdete se psem ven, kde se nějaký ten pšouk neřeší.

                • Odpověď byla upravena před 1 rokem a 4 měsíci uživatelem Thielli.
                • Odpověď byla upravena před 1 rokem a 4 měsíci uživatelem Thielli.
              Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
              • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.