Recepty – masíčkový

Fóra Ostatní Recepty – masíčkový

  • Toto téma obsahuje celkem 27 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Fifi a poslední změna proběhla před 3 měsíci a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 21. až 28. (celkem z 28)
  • Autor
    Příspěvky
  • #39729
    Denny

    Zaleju vodou, a pak fláknu maso, když dělám pečený masko tak ho nechám zatáhnout ale u poblífky nikoliv. Místo psaní receptech jste mohli všici přijet na vochutnávku 🙂
    Tu klobásku takhle na pánvičce dělá i moje mamka, já ne. Takže jak je libo.

    Zahustí se to zelím, já nejsem zastánce zahušťování, nedělám to ani se svíčkovou, segošem, prostě mi tam ta mouka vadí. Raději dám do kapustničky méně vody. Ta se dá kdykoliv přidat.

    Když dělám šípkovou, František mi dycky říká a udělej símtě vomáčku pokud možno, né kaši :-D.

    #39992
    PetraK

    Dennyky

    dík za vysvětlení, takže maso do horký vody, dobrý. zahustí zelíčko dobře.Jen tu klobásku asi osmahnu, páč jak se to zatáhne, nevymáchá se to pak během vaření do tý polívky a je to moc dobrý. díkec.

    Svíčková se zahustí tou zeleninou, to mám taky taky, jen jsem si to u tý poblifky nedokázala představit, když tam nejni ani ten brambor, kterým to zahuš´tuju já, jak to pak bude.

    #79502
    Denny

    Recept od Čuriny i s povidanim ?

    Attachments:
    #112058
    Fifi
    #116528
    PetraK
    #117483
    PetraK

    Tak jak jsem slíbila, přicházím s nabídkou kvalitního…. žrádla 😀 😀

    Bacha – je to čirá Babicovnina, kterou jsem vymyslela na místě a vlastní hlavou, takže je to všechno střílený od boku

    Potřebujete:

    * kuřecí stehna – libovolný počet, podle strávníků – já měla tuším tři
    * pytlík kysanýho zelí – dáte tolik, kolik máte rádi
    * plechovku fazolí (asi jedno jaký, jestli čistě jen v nálevu, nebo v tomatě, já měla nějaký takový napůl 😀 )
    *velkej kelímek kysanky – množství opět dle chuti a vlastního odhadu
    *špíček – já měla takovej ten měkkej, máslovej a úplně jsem s ním nešetřila
    *půlka citronu
    *cibule velká
    *sůl, pepř, papriku, oregano
    *olej

    Kuřecí haxny jsem s nějakým malým předstihem – ani nebyly ešče rozmrzlý 😀 posypala solí, bujaře pepřem, paprikou, oregánem, pokapala citronovou šťávou, polila trochou oleje a šécko to vmatlala do těch stehen a nechala to polehávat v misce od remosky. Pak jsem se k tomu po čase vrátila, nakladla na to plátky toho špeku, něco špeku jsem hodila i přímo pod ty stehna, poté zasypala velmi nahrubo pokrájenou cibulí – byla fakt veliká, spíš jsem ji nasekala, byly to velký kusy, malinkatě podlila /možno vodou, vývarem, co máme/, aby to nestartovalo nasucho. Zaklapla víko remosky a snažte se stehýnka. Jednou jsem topodlila vývarem (zase nemusí být, stačí voda) .Když byly stehna pěkně hotový přendala jsem je na chvíli na talíř, na dno remosky vkydla zéli, vrátila stehýnka a dovádějte chvíli spolu. Pak jsem stehna obrala a vkydla k tomu všemu tu plechajdu fazolí, zas nechala chvíli dovádět a naposled jsem tam vmíchala bohatě tý kysanky a dle chuti dosolila, prohřála a ………..výborný to bylo. S rejžou dokonalý, s těstovinama taky. Když to teď píšu, klííídně by do toho pasovala i pokrájena klobása!! Byla toho plná remoska a je to fakt super. Člověk u toho nestojí jak blb, vyrobí se to samo. Doporučujeme dva ze dvou 😀

    #117522
    Fifi

    Dikec za recepis, kdyby tam byl este cesnek, je z toho skorem recky kure na zeli a fazolich. 😀 Nekdy prubnu, akorat vobirat se s tim asi nebudu. 🙂

    #118263
    Fifi

    Prichazim v miru a s takovou “babicovinou prasackou” – aneb Delikatesni medailonky z panenky.
    Pripadne lze pouzit na kureci rizecky. Snadne a rychle, tot me motto.
    Takze – dle uvazeni pouzijeme panenku, kotletu nebo kurizek.
    Maso nakrajime na tenci platky a jemne naklepneme palickou ci pestickou. Drobne opeprime, nesolime.
    Do misky si pripravime “kejdu” – ehm, tedy testicko, ktere ale nema konzistenci testa. Mnozstvi dle mnozstvi masa, nemam presny miry, musite experimentovat. Na 8 akoratnich medailonku z panenky jsem pouzila:
    Solamyl (cca 3 pol. lz.) + trosicku vody + 1 cele vejce – rozkvrdlat. Pridat primerene (trosku) sladkeho kecupu a koreni dle libosti – ja dala majoranku a dva rozmackane strouzky cesneku a prisolit. Rozkvrdlat vse dohromady, je to takova malotekuta hmota.
    Nalozit do toho maso, dukladne kazdy kousek omachat ve hmote a pohromade nechat odpocivat hodinku, dve v lednici.
    Smazime na dostatku oleje, na panev davame az do opravdu vrouciho oleje. Smazime zprvu zprudka, pak ubereme. Po otoceni zbytek hmoty nakydame na maso.
    Delikatesni, rychle, ani se to moc neloupe a neopadava pri smazeni. Kdysi jsem to delala s kotletama, mam poznamku, ze na 10 kotlet 2 vejce a umerne tomu vic i vseho.
    Dobrou chut, jestli zkusite. 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 21. až 28. (celkem z 28)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.