Pudlí kotec

Fóra Ostatní Pudlí kotec

• Toto téma obsahuje celkem 898 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Thielli a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 821. až 840. (celkem z 899)
  • Autor
    MirkaD

Thielli-ano to je velká paráda,vidět svého psa spokojeného a vidět ho jakkoliv spokojeného v psí smečce je velký plus!!!!!!!!!
      je paráda,že se u pudlů něco takového děje!!!!!

Thielli

Asteris,
        hárání není fér, to je jasné, to se přírodě nepovedlo. Klidně by to mohlo probíhat úplně jinak, ty cykly… jen jednou jsme nebyly s hnědou vyloučeny – na soukromé hodině u cvičitelky. Měla s sebou dva barzoje a teriéra kluka a tomu řekla: ani se k ní nepřibližuj a on se k hnědé za celou hodinu cvičení ani nepřiblížil. 😮
        Kolik vás se sejde, když svoláváte své strakaté štěstí na hromadu?

Mirko,
        ty máš vlastní smečku, když ještě přibereš dva kusy někde z vesnice, klidně můžeš provozovat střapatý skupinový vycházky i u vás 😀. No, blbost, vím… ono u kníračů nevím, jak by probíhalo. Je fakt, že to asi není úplně pro všechna plemena, jak psala fifi.

Ale je to bezva nápad, sice asi kdo nás potká, musí si trochu klepat na čelo… jako že jde skautský oddíl ročník 70 na výlet a s sebou táhne stádo ovcí…
        ale ti šťastní psi… oni orbitovali kolem po celou dobu… jen jedna starší královačka musela jít zatčená, prý loví a loví nesmlouvavě..

Thielli

Eliette si opravdu chce v sedmi letech stále hrát. Hlídám sestře kocoura, takový pomalý kartouzský moula je to… ale občas i popoběhne. A ona na něj dělá hravé poklony 🙈 a vrtí ocasem a snaží se ho honit a mává pacičkou…

Kocour naštěstí už zítra poletí. Je nádherný a hebký, jen ty alergické záchvaty nejsou úplně ono…

Kocoura tedy mít nemůžeme, žádní menší odložení pudle nejsou k mání, tak Eliette možná po Novém roce dostane na hraní koně. 🙄
          Jinými slovy – zkusíme tu komplikovanou adopci…

Fifi

Thielli, to jsem zvedava, co za konika pro slecnu Cernou adoptujete. Uz ted drzim palce, at vse klapne! 🙂

Thielli

Fifi,

ještě jí doma nemáme, ale předběžně je odkýváno. Fenka králováka. V kohoutku asi 64 cm… Rok a půl stará. Jako pětiměsíční sem přiletěla v krabici z USA coby exkluzivní černobílá posila k evropským genům. Vybalená z bedny… a …. luxace pately u zadní levé nohy. A bylo po snech o chovu, protože nebylo zřejmé, zda jde o genetickou vadu nebo se jí to stalo cestou.
              Zpátky už jí neposílali, chudák štěně jedna cesta přes půl světa v nákladním prostoru letadla.
              Teď je se smečkou teriérů a dvou pudlů na obrovské zahradě in the middle of nowhere v Jeseníkách, ale jinak… nikde jinde se nechodí. Prý je hodně mazlivá a vděčná za kontakt, takže v té větší smečce na ní není tolik prostoru, kolik by potřebovala…
              Mně nevadí, že je mrzáček, jen je domluvená adopce s možností návratu, pokud by s tím hendikepem nedávala schody do našeho prvního patra. Výtah nemáme. A ona váží 26,5 kilo. Takže žádný Josefpčík, který by se dal snadno nosit.
              No a proč tedy ano? Ona je jen na té zahradě… Na vycházky jinam není kapacita… a i když je ta zahrada hektarová… pudl není pastevec… tak asi tak.

Fifi

Tyjovka, tak to drzim palce a packy tuplovane. At si zvykne na rusny byti ve meste, at si sedne s vama, s Cernou, to bude nejdulezitejsi. Luxaci jde pripadne poresit operaci, nebo ne?

MirkaD

Thielli-taky držím palce at to vyjde!!!!!!
                  moc bych to Vám všem přála!!!!!!!!!

Thielli

Fifi

no jo no, to víš že už zase vidím ty účty za operaci a rehabilitaci… ale já, na rozdíl od ohařovic, jsem se už vykašlala na takové drobnosti, jako třeba že si chci vyměnit komplet parkety všude v bytě, v některých místnostech shodit a nahodit novou omítku a tak… zjistila jsem, že tu sice nechci doživotní provizorium, ale také už to nepotřebuju mít úplně vymazlené, jako je domeček. Takže jo, udržuju hnízdo, aby bylo příjemné na bytí, pokud možno vkusné, nic neopravuju izolepou… ale všeho s mírou.

Naše čtvrť je klidná a zelená. Je tu větší ticho než na chatě u Berounky, takže toho se nebojím. Žádné řinčící tramvaje a prdící autobusy.
                    Ale změna to pro ní bude velká, to jo.
                    Paní psala, že je to sice velký kůň, trochu neotesaný při hrách, ale že stačí, aby se na ní starší a drobnější pudlice přísně podívala a tenhle koník srazí paty. Celou dobu vedu jednání, že pokud by něco opravdu nešlo a nebyla cesta, jak z toho ven, mohla by se vrátit. To byla z mé strany podmínka.

Fifi

To mas dobre vymysleny a naplanovany. Byla bych velkou toporou slecne Cerny, at dokaze podobne prisny pohled vycarovat, kdyz by to bylo potreba. Ale nebude, bo pancicka drsna povladne vsem rukou spravedlivou, kolektivni, nestrannou. 🙂 Kdy pro ni jedete?

Milena z Prahy

Thielli,
                        tvůj plán vypadá velice rozumně ❤️.

Kimi

Thielli, jsi skvělá, že ses rozhodla dát ne zcela zdravému pejskovi šanci na spokojenější život. Držím palce, ať to dopadne. ✌👍

MirkaD

Kimi-to máš velkou pravdu!!!!!

PetraK

Milá, drahá Thielli.
                              Aji já si stoupám do řady palcodržičůch. A moc si přeju, pro vás všechny, aby to klaplo beeeeez výhrad, bez potíží, aby Madmazél Dalmatýna zaplula do vaší smečky, jak jen lehce to jde. A těšim se, jádyjádyjááá!
                              Jsem ráda, že si kreješ záda.

Fifi

Ale vzdyt ta fenka urco neni mrzacek, jen holt nemuze do chovu. To je jak s dysplazkou, Kremylek rotvajleri mela dvojku na jedny zadni (s tim by prosla este do chovu, ale ja si rekla nebudu vrtuli chovnit), nepoznala bys to na ni pohybove do 12 let. Podobny asi s luxaci nebo jak rikas, operace a reha muze to stvoreni fungat pak este radu let, staci nasvalit a tadaaa, se bude vychazkovat a v lete plavat jedna radost. 🙂

Thielli

Ahoj holky,

já vám děkuji za odezvy. Tentokrát stojím nohama na zemi… no, na zemi… občas mám pocit, že spíš v rašelině. Když jsem napsala na fb, že výhledově poskytneme domov potřebnému, čekala jsem, že bude minimálně několik měsíců ticho po pěšině. Z těch několika kudrn v nouzi převažovali úplní staříci, kteří chtějí svůj klid, kapesní verze a dědictví po babičce, takže separačka jako víno.
                                  Tenhle kůň přiletěl (na mě) brzo a naprosto nečekaně.
                                  Rozhodla asi nejvíc černá tlamka. Když přijel na hlídání kocour, vrčela na něj, když jí pochodoval na gauči za hlavou. Za tři dny už na něj dělala ty poklony a byla blažená, když za ním mohla cupitat po bytě… Představa, že teď bude doma sama přes den a venku budeme odkázáni na náhodu, zda potkáme někoho na hraní (ráno úplně vyloučeno, všichni děsně spěchají do práce a vlečou psy jen rychle vyčurat) mě naplňovala lítostí. A druhou lítostí mě naplňovalo vědění, že tam někde daleko je velký mazlivý pudl, který (!) za rok a půl nebyl na vycházce někde, kde jsou jiné pachy, jiné prostředí, podněty…

Tu zadní nožku má slabší a méně hybnou. Zatím se neoperovalo, dokud rostla. Chodí s tím, prý se s tím honí s ostatními, prostě se to asi nějak zapouzdřilo, že funguje… ale že dřív nebo později nebudou parkety zato bude noha, na to sázím 9:1.

Petrs01

S operací bych váhala u starého nemocného. Tady teda možná s tím, že ještě roste – doufám, že tohle maj prokonzultovaný s veterinářema. Ale mladej pes, celý život před sebou, to je pro mne jednoznačné.

cernej caj

Thielli
                                      tak to su zvedava, jak to nakonec bude. My si taky charlieho vzali na zkousku, kdyby to hodne neslo… proste rozumnej clovek nebude za kazdou cenu rad ze se zbavil psa, ale ze to je ok pro vsechny strany.

Petrs01
                                      jak rikas, mladej pes… tam je to jednoznacny. A navic pak treba nejaky rehabky, cviceni… je mozny, ze ji to nejak vyrazne omezovat nebude muset.

EvaC

Milá Thielli,
                                        i od nás držíme palce, ať ta vaše cesta do neznáma je co nejméně hrbolatá a vše jde pokud možno hladce.
                                        Ode mě snad jen jedna nevyžádaná rada – vždycky když už mám pocit, že vůbec nemůžu, opakuju si dvě hesla:
                                        1) Nikdy se nevzdávej….
                                        2) Klidná síla….
                                        😉Tož se opatrujte, myslím na vás…

Kuskus

Já tu chuděru královnu miluju už teď. Hrozně se těším na reporty a na to, jakého úžasného pséka z ní vykutáš a vychováš.
                                          I když brouček černá se svým rozostřeným pohledem bude můj favorit na furt. 🙂

Maya

Thielli
                                            Drzim palce at to klapne
                                            Patelu pak urcite odoperovat pokud uz ma pohybovy problemy, po operaci jsou ti psi jak novi a i klidne sportujou behaj agi a tak
                                            Kdyz se to necha, hrozi docela brzo artroza
                                            Ale az takovahle patela u psa velikosti kralovaka me docela prekvapuje

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 821. až 840. (celkem z 899)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.