Pudlí kotec

Fóra Ostatní Pudlí kotec

• Toto téma obsahuje celkem 898 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Thielli a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 4 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 781. až 800. (celkem z 899)
  • Autor
    Thielli

mít hodně dobrý psí společnosti kolem sebe

Tu ona ale nemá. Resp. má jí minimálně. Tam, co bydlíme, nemá nikdo podobný režim, s kým bychom vytvořili externí smečku. Za domem ta veliká oplocená zahrada… ta je jen pro mě, rezidenta. V domě bydlí i kyselé pihele, které nesnesou, že bych tam přivedla návštěvu se psem… a pravidelně dokonce. Nesnesou, že si tam domácí děti občas vezmou kamarády. Už se to řeší, že s kamarády, ať si jdou na hřiště…
      28.12. by měla být další pudlí procházka. Uvidíme, co černá prdelka poví.

Thielli

hned jak černá ztratí zájem

🙄 takže ještě před začátkem??
        Ona zájem vůbec NEMÁ… ona je rychle oběhne a MIZÍME…

Tak to mám tak nechat? Vůbec neukazovat, že jsou v pohodě?
        Já jí nenutím k nim chodit. Já si prostě k nim čapnu, protože teď už můžu. S hnědou to nešlo… Myslela jsem, že je dobré, aby viděla, že si v klidu hladím cizí psy..

Maya

Koukám, že všechno by vyřešila taková jako fenčí výměna. 😀
          Thielli
          jsou psi introverti stejně jako lidi
          prostě je černá introvert, co ostatní psi jen na chvilku a zdálky 😀

Petrs01

ještě před začátkem?

No, v podstatě klidně tak. Ale žádný zběsilý zdrhání, k noze a v klidu projít. Ať si zažije, že projít na tři metry, dva, metr od psa = nic se neděje. Když pes přiběhne až k vám, tak to nějak vlídně ukočírovat k očichání a jít dál. Opět zápis do hlavy – pes u mne = nic se neděje. To zatím stačí, nechtěj obrat o 180° během měsíce. Podívej se na sebe, taky se nebavíš s každým na potkání, tak nechtěj, aby tvůj pes byl ze všech nadšený. Viz vánoční punč výše 😆

Thielli

Podívej se na sebe, taky se nebavíš s každým na potkání, tak nechtěj, aby tvůj pes byl ze všech nadšený.

No. Asi jo. To je pravda.
              Udělám nám trička:
              „une équipe d’antisociaux“

Asteris

Pěkně to napsala Petrs i PetraK, ony to umějí tak hezky zformulovat. A taky mají ty zkušenosti, že. Mně se taky zdá, že to možná zbytečně moc řešíš, ale na druhou stranu tě úplně chápu a je těžké se toho zbavit. A moc se mi líbilo, jak jste byly s pudlí smečkou. Emča je úplně jiná, nemá problém hrát si s jinými psy ani fenami, ale když potká strakáče, tak je to nadšení mnohem větší. Ale existují psi (i feny), kteří o společnost jiných psů prostě nestojí, není jim příjemná, vystačí si sami nebo s člověkem…A určitě to chce čas. Je fajn, že máte v plánu další pudlí vycházku.

Petrs01

Ještě mi došla jedna věc – pro nejistého psa je vždycky lepší když se někam jde. Jako chodíš s ohařema, jako jsi byla s půdlema, prostě žádné dlouhé postávání někde na psí louce. Když se někam jde a jen tak jakože mimochodem jdou i jiní psi, dá se na ně nenásilně zvyknout a případně se očichat a případně si i hrát… ale pes si to krásně dávkuje sám a vždycky se může vrátit k tomu „někam jdem“.
                  Když stojíte na psí louce a „čekáte co bude“, tak nejistej pes prostě neví co má dělat a necítí se dobře a to nechceš. Takže přijde za tebou „mě se to nelíbí“ – a ty si drbeš cizího psa, nebo stojíš a koukáš. A ona v tu chvíli prostě nemá o co se opřít, nic co by mohla dělat tak aby byla v pohodě, aby se v tom mohla ukotvit a odpíchnout se od toho. Neví co má dělat, což je nepříjemné samo o sobě – a ještě k tomu ti cizí psi! Klidně jsem psí louky jenom procházela – vejdu jednou brankou, mířím k druhé, pes se cestou buď zabaví nebo ne – v případě nezájmu plynule opouštím prostor. Pokud jsou tam překážky a je bezpečné si je dát (někdy jsou tam cizí psi riziko, dva psy na kladině nechceš), tak si dám překážku, volno a odchod. Nenásilně, tak aby se pes cítil dobře.

Thielli

Klidně jsem psí louky jenom procházela – vejdu jednou brankou, mířím k druhé

Konečně něco dělám jako ty.
                    My teda branky nemáme, prostě jdeme kolem…

Já Eliette vůbec na psí louky netahám, pokud je tam víc jak jeden pes. Ona před nimi zdrhá i při míjení na chodníku. Tam když vidí proti nám psa, vždy zpomalí, abych jí došla, čeká, až jí řeknu „můžeš“ nebo „pokračuj“ – to podle toho, jak vidím, že má protichod svého psa pod kontrolou a ona pak za mýma nohama proběhne.
                    Zrada nastala třeba včera. Proti nám bullka na flexině. Paní s ní uhnula stranou, zastavila, bullka si lehla do trávy na číhanou a my šly. Eliette schovaná za mýma nohama. Jenže paní nechala flexi odjištěnou, takže při míjení bullka vyletěla, já vodítko pod nohama a Eliette až u silnice…
                    Reakce paní: „No, Zorko?!“
                    Reakce Eliette: „tys mi řekla, že můžu…“
                    Reakce moje: „chjo, Eli, taky jsem si to opravdu myslela, že můžeš… pani vypadala přesvědčivě… no nic, jdeme dál.“

cernej caj

A cte se to dantysoso:D ?

Za me taky nespechat ale zkusenost ze pes – fena se navzajem brani pred clovekem a tvori par neznam…

MirkaD

Thielli-nevím,jestli k tomu mám psát něco já..když jsem nikdy neměla hrací psy..
                        v Blansku psí parky nebyly…
                        potkávaly jsme se kolem řeky,ale to jsme se míjely s pejskaři
                        má první dvojice-Kim-7 let sám+pjčovaní psi k němu-od roku kynologický kroužek-tam si nehrál..
                        od jeho 3let 2 krát týdně cvičákde jak by řekla mamka-vyhledával rvačky…
                        protože ho do roku pár psů drvalo..
                        psí kamarády měl,chodil s nimi ven-ale toleroval je,nehrál si,
                        občas si teda hrál s pár fenama…
                        ale spíš si vystačil sám a se mnou-ze cvičáku šla parta ze psama a on valil sám vepžedu…
                        od jeho sedmi let jsem měla mou i když půjčovanou tak velmi milovanou Killynku-s tou se měly rádi-ale nehráli si…
                        se štěnětem Killyny Duxem si moc taky nehrál-to už mu bylo 14 let…spíš jsem je oddělovala,at má svůj klid…
                        -druhá dvojice-Dux a Gero-Dux nebyl moc hrací a občas otravoval fenky,on prostě nebl pes co by se vylítal ve hře s ostatníma,jako proběhl se s něma,ale nějak hrací nebyl….-se psama se vídal na cvičáku, +psy od kámošek-vše velcí psy…
                        Gerošek-psi odmala nemusel-on psům dost voněl,měly ho snahu nakrývat,nebo nakrývaly kotec,ve kterým byl jako štěně….
                        na cvičák chodil odmalička,ale psi nemusel….
                        Duxe měl rád a hrály si spolu,Kettynu od bejvalýho taky,jinak se psů bud stranil,nbo se jich bál-rtw od kamošky ho xx krátza vycházku měla snahu nacpat pod sebe….:-(((
                        vždy číhala,kdy se nedívá její panička..
                        další pes ho zase rád honil,protože se Gero nechal…
                        vždy jsme hned zakročily,ale zkoušel to dál- a jindy-jinak t byl hodnej pes-boseron–nic by mu neudělal,z jeho strany jen hra,kterou jsme mu po pár metrech zatrhly..jednou to zkusil na Duxe a ten mu šel tvrdě-beze srandy!! po krku-desetikilovej kříženec jezevčíka…:O
                        na rotvajlerku,když ho jednou jedinkrát nacpala pd sebe,takvylezl,otočil se a šel tvrdě do ní….
                        od té doby to ta fena u něj nezkusila….
                        takže Gerošek si hrál jen s Duxem,jiný psy ignoroval..
                        jeho njehnusnější vycházky byly,když potkal víc psů-normálně byl otrývenej…
                        byl nejradši jen se mnou…
                        když jsem se v jeho osmi letech sthovala sem,tak tady byla štěně Betty a 11 letý Bobš-s oběma se skamošil,Betty ho milovala,Bobeš ho toleroval-za 4 měsíce umřel..:-((
                        takže Gerošek tady měl až do smrti Bettynku a pak Maxíka,synka-měl je rád,ale stejně byl nejradši sám,nebo se mnou na ycházce….,nebo u tatky,kde teda po Duxovi byl Žeryk….
                        -ale ke Gerovi bych si jinýho psa neořídila…
                        byla jsem ráda,že se můžu kynologicky yžít na Bettyně a pak Maxovi-cvičit bylo s kým,takže pohoda…:-))
                        no a Dafi s Žerykem?
                        kamarády psí máme jen basendžíka,Dafi nikoho a jsem ráda když psi ignoruje…
                        5 let mě trápilo,že nemá psí kamarády…
                        ale jí to asi nevadí-stačí jí Žeryk-s ním si hrála hodně a on s ní taky-to byly honičky kolem daní,sušáku a po dvoře,bože to byla prča:-D
                        jsmese bavily celá rodina-večerní letní tv:-D
                        a poprvdě Dafi je strašně ráda sama….
                        -takže nevím jestli já se svým výčtem psů můžu něco radit…??????
                        se svým výčtem nehracích psů…..:/
                        ale-nechápu 2 věci-když nemusí psy-proč se jí snažíš?-přijde mi to tak..ze psy kamarádit?
                        pochopitelně nemyslím ohaříky a tak…
                        a pak-proč si hladíš cizí psy?
                        myslím,že tohle jsem nikdy nedělala….
                        jakože si dřepnout a hladit jinýho psa než svýho…nevím..
                        a jinak-párkrát jsem byla na vycházce s někým ze psem a s Dafi-a časem Dafi přestala štěkt a uklidnila se,když zjistila,že si jí ten pes nevšímá…
                        třeba pejsci od Černýho Čaje….
                        ale musely jsme JÍT!!!!
                        nevím,bud jsem měká,nebo líná…
                        ale nikdy bych Dafi nevzala do psího parku…-protože ji by asi kleplo…
                        stejně jako na cvičák vlastně nechodím kvůli její panice ze psů…nestojí mě za to,dívat se,jak se tam stresuje….a ostatní ji nahání…
                        coý by bylo i zde na cvičáku i v Bučovicích,….,
                        takže za mě-když se sejdeš se skupinkou pejsků na procházku a půjdete tak jooo,
                        ale postávat někde-a at se pejsci pohrají-když budou chtít asi nééé-podle popisu Ellete teda…
                        já bych ji vlastně vůbec žýdný pejsky ke kamarádění nevybárala,prostě pudu ven s kamoškama ze psama tak jo-vycházka a jinak bych s ní existovala sama,bez parků…
                        ale neznám ji,jen z popisz….
                        tak mě neber vážně:-))
                        třeba Petrs01-mi napíše,že by Dafču vzala na CVIČÁK A ZDAR,ŽE SU MOC ÚTLOCITBÁA TAK-a měla by pravdu:-)))

Petrs01

ostatní ji nahání

Chyba. pokud se pouštěj psi navolno, tak psi co to nedávaj jsou po tu dobu bezpečně uklizení.

Fifi

Thielli
                            Udělám nám trička:
                            „une équipe d’antisociaux“

🙂 A ja bych se te sla zeptat, co tam mate, zda mi to muzes prelozit. 😀

Posilam vam i Cerny podrbani, jak se zda, neni to az tak trudnomyslna fena jako byla Ruzice. Nehodlam radit, holky vas videly nazivo, tak asi vi, o cem mluvi. Jen k tem psim hratkam – nikdy jsem nevidela svy psiska si hrat s jinym psem tak uvolnene a v pohode, jako to delavaj doma ve svy, byt dvouclenny, smecce. Nahodny psi setkani tohle nemuzou nahradit, at jsou pejskove sebevic pratelsky. Jako jo, probehnou se, poblbnou, ale takova ta interni souhra a pocit bezpeci pri hre tam nikdy nebude. Mluvim o roticích a Troldovi. Pepin si nehraje krom Ruzeny s nikym. 😀

PetraK

Tohle jsou hrozný dýlemata, já nad tim furt melduju, jak, kdybych to musela řešit já. A ostatní koukám taky 😀 Všicí víme, že když odejde druhý pes, tak to nejni dobrý. Z toho co zvostal se stane uvadající tulipán.

mi tam furt se objevuje to štěně nějaký. Eliett by si ho mohla tak jako vychovat k obrazu svému totiž. Mohla by se s ním sžít. Na druhou stranu – se štěnětem fůra práce, byla by odsunutá ??? nebyla by odsunutá??

Dospělej pes/fena – tam ta práce bude nejspíš taky

ale rozhodně bych počkala, opravu bych na nic netlačila – právě i kvůli Eliett samotný. Thielli jsem říkala, ať se taky podívá na mne, nebo Fifi, že ta volba druhého psa může být komplikovaná. Je nutný opravdu velmi dobře volit.

Já bych asi v týhle situaci možná?? udělala to, co jsem říkala, ale u Thielli to nejde – že bych pečlivě vybrala a zkusila si vzít psa/fenu do dočasky. A by bylo jištění, kdyby si to prostě nesedlo. Práce se psem by byla stejná, jako kdyby si člověk psa bral prostě trvale, ale bylo by tady jištění pro to, že to nemusí vyjít.

ale optimální řešení jsem teda zatím nenalezla.

každopádně bych nespěchala. Ono si to taky musí všechno sednout uvnitř psa i člověka.

PetraK

Fifi
                                nikdy jsem nevidela svy psiska si hrat s jinym psem tak uvolnene a v pohode, jako to delavaj doma ve svy, byt dvouclenny, smecce. Nahodny psi setkani tohle nemuzou nahradit, at jsou pejskove sebevic pratelsky.

tohle je asi pravda. I když světoběžníci jako Ešátor a Rumoušek si to i tak užívali – Ešus po tom napadení už jen s opačným pohlavím teda 😀 .

Thielli – úvaha dál…

Pravdou je určitě i to, co říkal Brtnik- že druhý pes je pro toho psa vždy – KDYŽ SI TO SEDNE – velký pozitivum. Ale musí si to sednout, no. Hele třeba Tali na psy vždy hodná, nekonfliktní, ale svou dohoukanou povahou Rumíčkovi dost rozházela karty. On ji zpočátku opravdu nechtěl 🙂

Maya

Ja kdyz to tady ctu, tak si vzdycky vzpomenu na Dorinka a jak to ma proste kazdy pes jinak, vsak lidi tady vedi, Dorin nesnasel vsechno cizi a zvlaste cizi lidi a cizi psy a kdybych ho tahala mezi lidi a psy, byl by na infarkt, to fakt vzdycky doslova umiral, proste vytuhnul a delal mrtvyho
                                  proste takova povaha
                                  to ze jsme pak doma museli mit alcatraz a zachazet s jeho 8 kilama jako kdyby to byl kavkazak, je druha vec 😀

PetraK

Jo ano – je pravda, že prostě pes o cizí stát nemusí

Já svoje psy taky do kontaktu netlačím. Thielli – tak jak to popsala Petrs je supr, toho bych se držela. A opravdu nikam nic netlačit. Do pudlího srazu bych šla uvolněná, nechala bych jí prostě velkovolno a byla jí jen oporou, když to bude zapotřebí, ale trochu bych ji nechala být i sebou samotnou. Ono toho psa taky znejistí, když se člověk z jeho pohledu chová jinak, než dřív.

Thielli

Já děkuji všem. Za všechny postřehy, myšlenky, podněty.
                                      I když se člověk na konci rozhoduje sám, tyhle vaše střípky tam leží na nějaké základně.

Včera mi černá zase ukázala, jak moc chce být zabavená, jak chce nějakou tu interakci – se mnou nebo se SVÝM parťákem.
                                      Celou vycházku zase příšerně hodná 🙈, jen se za mnou vlekla po chodníku. Pak ale na psí louce na agility překážkách, kde nikdo nebyl, lítala nadšeně po všem a chtěla ještě a ještě další „práci“… mezitím se setmělo a lidi zmizeli, tak jsme pak lítaly ještě po všech kaskádách pro děti, po lavičkách, na písku…
                                      Měly jsme pro sebe celý park. To se běžně nestane. A já měla málem srdeční zástavu, tepovka 160 a to jsem jen tak popobíhala kolem pár kroků…

A pak se k nám nečekaně připojila sousedka se známým psem, co se tam zrovna také motala a černá najednou nešla za patama, ale vybíhala si do zeleně čichat, šla první, pokusila se odběhnout si bufetit… prostě se začala chovat tak, jako chodily s hnědou.

PetraK

No ona potřebuje i tu psí oporu, to už je jasný – stejné chování, jak s ohařema, pak taky pádila dopředu, byla samostatná.

Proti tomu pak stojí to, že v interiéru to má jinak – možná ale proto, že u nás je na cizí půdě, možná by to doma bylo pak jinak.????

KAŽDOPÁDNĚ TEN JEDINEC MUSÍ BÝT VLÍDNÝ STVOŘENÍ – něco jako Bubinky byly. Jí by pomohla Bubi první. To byla vlídná vůdkyně. Nebo jako je Rumíček, vlídnej vedoucí /kovomatu :D/

Pro mě osobně z toho furt nejlíp vychází to dočaskování – pes s výhradou. kdy má člověk šanci vidět, jak by ta dvojka spolu mohla fungovat.

Maya

PetraK
                                          zas na druhou stranu kdyz by si s docaskarem sedli, tak jestli by ji nerozhodilo az by zmizel, zas, podruhy

PetraK

Maya
                                            ne, to jsem myslela tak, že když si sednou, může si ho pak nechat, když ne, řešení je, že pesan půjde prostě dál.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 781. až 800. (celkem z 899)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.