Pudlí kotec

Fóra Ostatní Pudlí kotec

• Toto téma obsahuje celkem 898 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Thielli a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 4 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 761. až 780. (celkem z 899)
  • Autor
    Fifi

Petrs
      TVL! Fifi, máš štěstí, že je to fena a navíc štěně. Dyť je to hezký! Chtěla bych ji vidět tak za rok, teda nechtěla, nechci ji!!!
      Ja tu nad ni slintam, ta ma kukuc a dlouhy telo a vubec je cela krasna! 🙂 Stene to tak uplne neni, kdyz je v utulku od 12. 10. Mlcim, mlcim. 🙂

Thielli
      Jako jo, opet te chapu. To jen jak si psala vyse, ze lehci psik a tak dale, tak mi prijde ten stredak pudl ideal. Pro vas vsechny, znas jejich povahu, umis je upravovat. Budes se divit, ale ja ja te klidne vidim po boku klidne rtw fenky. Ktera se svym nadhledem podpori tebe, ty ji budes verit a tak nejak budete dokonaly. Ale to nejde, k Cerny. A k alergicce cloveci. Je fajny, ze vubec premyslis a dumas, ze to tu probiras. 🙂 Btw, kazdej pes coby stene nebyl klidnej a jemnej. 😀 To az vychovou a dorustanim. Podrbkej Cernou a preju krasnou noc, tady se „rube“ Pepin s Ruz, on chce granat, ona neda a vyvrcava ho. Kdyz to kdokoliv uslysi, rekne, ze tu mam psi zapasy. 🙂

Petrs01

Stene to tak uplne neni

8m je prostě mimino. Kdyby to mělo 8 let… tak to už bych tě asi osobně zardousila, bo v 8mi letech to bude krásná hotová čuba 😉
        Jdu chrnět, dobrou a žádnej pesweb!
        Jo a Fifi, kdyby ses zítra nudila, tak ledoplavem v Hradci 😉

Thielli

Fifi, ano – zůstanu pudlařem. Ať už jen s Elinkou nebo s nějakou jinou kudrnatou duší. Dělám kvůli ní to, co bych ještě před rokem úplně popřela. Založila jsem si fejsbůk, aby mě to pustilo na nějaké pudlí stránky… pudl v nouzi například.
          Nabízelo mi to dál a dál, spoustu videí, fotek, odkazů na další pudlí cesty… taky štěňata… prostě pudl, kam se podíváš… a tak jsem si to prohlížela a říkala si, kdo by se k Eliette hodil… a pak jsem si uvědomila, že mezi těmi pejsky listuji, jako bych pro ní vybírala novou pláštěnku 🙈… a to je přesně ten signál, že dokud budu hledat pláštěnku a ne psa, nesmím hledat.
          Ale nakonec se nečekaně našli parťáci do sobotního lesa. Byly jsme dnes na pudlí procházce, na kterou byla na fb pozvánka. Eliette byla díky sociálním sítím poprvé v životě na vycházce se smečkou cizích psů a udělala mi obrovskou radost… na začátku ještě utíkala a občas štěkla… po dvou hodinách už čichala k cizím zadkům a dokonce se i nechala vtáhnout do honiček… zatím tedy jen po pobídce… ale stejně…
          Bylo nás jen pár, tak přesně akorát. Komorní skupinka a psiska společně v pohodě.

Attachments:
          Petrs01

Thielli, myslím, že jsi našla výbornou cestu! Tohle je přesně to, co by mohlo černé udělat velmi dobře – obzvlášť pokud je ta skupinka trochu ustálenější, aby zjistila, že s touhle partou se nemusí bát a může lítat. Ona se teď trochu bojí, jestli to „dělá dobře“ a jestli jí někdo z nich neublíží a tak, protože to prostě neznala. S každou takovou procházkou bude víc a víc v pohodě. Tvoje fenky byly hodně navázané na sebe, takže úplně stejně jako s Thierry to nebude, ale dočkáš se toho, že se k tobě přiřítí pes s jiskrama v očích a „páňo, to je paráda“ a zase odfrčí. A k tomu normální procházky, kde tě bude mít jen pro sebe, jo tohle bych řekla, že jí bude hodně vyhovovat.

cernej caj

Thielli
              ale to je uzasna pudli vychazka komunikacni nejen pro cernou, ale i pro tebe 🖤

EvaC

Thielli
                Petrs
                Ach jo, tak než jsem to nacvakala – Petrs mě předběhla😓. Chtěla jsem napsat prakticky totéž , tak už nic.. 🙃
                Ale, Thielli, báječná zpráva je to – našla jsi super cestu..🥰

Thielli

čajíku, Petrs, Evi – DĚKUJI ❣️

Fifi

Thielli, ale to je parada. 🙂 Skvele si to vymyslela, vyrazila. Cerna jeste ted urcite cuka nozickama, muselo se ji to libit. Tohle je vyhoda pohodovych plemen, ze muzou takhle venkat hromadne v par kusech, u rtw tohle nepripada v uvahu. Toz at se vencici particka opakuje a potkate se este mnohomnohokrat. 🙂

MirkaD

Thielli-taky mám velkou radost jak se to podažilo krásně vyřešit!!!!!!!!

Zlata

Thiely
                        Krásně jsi to vyřešila .
                        Moc krásně🫶

Milena z Prahy

Thielli,
                          tak hnědá byla společensky a sportovně saturovaná a spokojená. A co ty, lidi se dali přežít?

PetraK

Thielli,

tak koukám, že jsem dneska odpoledne jen doplnila to, co psaly ostatní. Byl to moc dobrý nápad. Zasloužíš pičkůta.

Petrs01

Nechala jsem si to uležet a MŮJ NÁZOR:
                              Štěně je sice dobrej nápad, ALE – jen dokud bude štěnětem. Černá je opravdu hodně submisivní, tedy puberta mlaďocha by nejspíš znamenala posun v hierarchii. V lepším případě posun bez boje, jenom by černá zase skončila jako ta uťápnutá.
                              V horším případě můžou proběhnout boje, mezi fenkama můžou jít do krve a taky jsou lidi, co museli dát jednoho psa pryč, protože to prostě nedokázali urovnat.
                              V případě dospěláka budeš rovnou vědět na čem jsi. Pravděpodobně bude černá opět ta druhá.

Podotýkám že nemá smysl se do toho snažit zasahovat uměle, ti psi prostě vědí a umělé upřednostnění toho, kdo na to nemá, vede jenom k důraznějšímu vyjasnění. To nechceš.

Takže za mne pokud druhej pes, tak pes – samec. Pokud jsi schopná vyřešit hárání, nebo vykastrovat. Riziko konfliktu téměř nula, pokud si nevezmeš úplnýho asociála. Černá nebude v koutě, nebo aspoň ne tolik, protože prostě pes a fena je něco jiného než první fena a druhá fena.

Já osobně bych šla tou cestou navázat si černou víc na sebe, dělat jí toho prvního psa. Sice s ní nebudeš lítat v listí, ale od toho ji budeš brát do vybrané společnosti. Zvednout psu sebevědomí je mnohem těžší než ho srazit. Akorát… první pes o sobě nepochybuje. Ty seš teď rozhozená, nejistá, ona to samozřejmě ví a reaguje na to. Hnědá by nezkoumala jestli si černá chce hrát a jak se u toho tváří a… prostě když by měla chuť, tak by nabídla hru. Ty nabídneš, ale u toho zkoumáš každé mrknutí psího voka, což černou logicky vyděsí, začne se zkoumat taky a podle toho ta hra vypadá.

Takže ujasni si co chceš ty, podle toho se zařiď a dál nehloubej, neřeš, žij a veď.

Thielli

Petrs01

díky za vyjádření. Ano, viděla jsi jí v neděli. Od té doby jsme potkali X psů na ulici, vyjma těch opravdu nejbližších (sousedé z domu) – přede všemi utekla nebo je vyštěkla, když se blížili.
                                Pořád dřepuju, s každým se mazlím, hladím, držím se mezi tím cizím a mezi ní… ona postává opodál s pohledem „už jdeme pryč?“
                                Tohle jí hnědá nenaučila, to v ní jen posílila. Už jako štěně byla černá strašpytlík, co se mi držel mezi kotníky, zatímco hnědá ještě lítala a hrála si s jinými pejsky.

Štěně ne. Nechceme štěně.

Pes byl původně zvažován (černá je kastrovaná, měla zánět), ale pes byl vyloučen, protože teritorium. Tady u nás prostě ti kluci mají problém. Neustále někde nějaká fena hárá. Prakticky všichni, co mají psa, a co se bavíme, říkají, že procházky jsou jen jeden velký tah směrem, kde se hárá a nic jiného. O šarvátkách nemluvě. Na psích loukách už se to několikrát popralo. Majitelé psů – i těch, co zvládají chodit na volno, mají i tak neustále oči na stopkách, jestli se někde nevyloupl jiný samec, kterého zrovna jejich pes nemusí…

Takže ideálně dospělá mírná fena. Nějaká potřebná.

Eliette je evidentně lépe ve smečce s dalšími blízkými psy a člověk poblíž jako poslední záchrana, za kterého se běží schovat, když jde naproti jiná smečka.
                                Sice jsem s ní teď denně celou vycházku v kontaktu, vymýšlíme nějaké skákačky a obíhačky, kde to jde, střídavě i aporty, nějaké cvičení… ale když to srovnám s tím, jak se úplně rozsvítila v lese s ohaříky… to se prostě nedá srovnat.

Dnes ráno ve tmě zahlédla zajíce a zrychlila krok. Stačilo slovo a stála zpátky u mě. Ona zapomněla, jaké to je, zlobit.

Petrs01

dospělá mírná fena

v lese s ohaříky

Adoptuj Talinku 🤣🤣🤣

Thielli

Adoptuj Talinku

To jdeš druhá, to už navrhoval pan Brtnik z Brtnikova. No. Ale nějakou takovou.
                                    Jeden německý ohař, kluk, tu kolem chodí také. Je bojácnější než Eliette.
                                    Když se potkají, jedou kolem sebe oboustranný kruhový objezd.

PetraK

Thielli – já si myslím, že není kam spěchat. Nech teď všechno být, dýchej, čekej. Co má přijít, přijde.
                                      Třebas naopak Eliett zjistí, že to není marný být jedináček a mít hodně dobrý psí společnosti kolem sebe. Moc ji nezkoumej, nelituj, ono by se to zbytečně probhlubovalo. POtřebuje oporu, silnou.

Ad fena – pes – hodím do placu ještě jeden důležitej bod. Moc. Kdo neměl kombinaci pes a fena, netuší, že se pak funguje o dost jinak. Pes si chrání svou dámu, a ona si může chránit jeho. Jsou už pár a majitel řeší zcela jiné situace, než když má stejnopohlavní smečku. Máš kolem sebe spoustu čoklů, půjdou třeba otravovat, pes ji bude hájit…. tohle musíš mít zmáknutý. Musíš mít dobrou poslušnost a vědět, jak si s návštěvníkem poradit. A mít oči za 6 rohama paneláku, páč lidi jsou opravdu leckdy hovada. Nebo přijde fena se kamarádit a ta Tvá se může ohradit.
                                      Je o tom to dobře nejdřív vědět.

Ohaříci jí můžou pomoct v tom, že zjistí, že umí fungovat i sama.

PetraK

ty jo bojácnej německej ohař? Eh.

Thielli

Petra

Ano. Je to takový ťuňta. Velký tělo, krásný pes a je plachý jak naše černá pudlová.

Jinak myslím, že co se ostýchavosti týká, pan Brtnik by si nejlíp rozuměl s naší Eliette. Oni se oba tak straní, neradi odpočívají, jsou tišší, nemají rádi konflikty…
                                          Akorát by se sní asi styděl chodit. Za pudla se někteří muži stydí… 🙄

Petrs01

Brtník že by ti nabízel SVOU fenu? Že on už jí má taky občas plné zuby? 🤣

Nevím do jaké míry je nejistota Eliette způsobená tebou – chováš se najednou jinak k těm psům, furt ji sleduješ… necpi ji do toho kontaktu, necpi se k jiným psům. Choďte normálně na procházky, chovej se jako dřív, nechtěj po ní aby se najednou změnila, když jste se x let cizím psům vyhýbaly. Nech tomu nějaký pozvolnější průběh, choď s půdlema, jezdi k ohařovejm. K ostatním psům se chovej normálně, dozoruj, ukončuj hned jak černá ztratí zájem – klidně jen očichat a jít. Tebe taky nikdo neposílá pít punč doprostřed Staromáku, ale jest ti u špulky dávkováno přiměřené množství již známých lidí 🤣.

A jinak nekastrovaného psa/psy jsem měla skoro 20 let, s Barouškem jsme běžně chodili s velkýma skupinkama, choďák taky naprosto nekonfliktní, Vašek měl problém jinde a obecně psům neseděl, tak tam jsem pak prostě kontakt nedovolovala. Ale žádný oči na šťopkách, prostě když jde jinej pes, písknu psa k noze. Háravky šly, všichni byli ovladatelní. Jo, startovat po háravce v agility byly vyhozené peníze, ale doběhnul.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 761. až 780. (celkem z 899)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.