Pudlí kotec

Fóra Ostatní Pudlí kotec

• Toto téma obsahuje celkem 898 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Thielli a poslední změna proběhla před 1 měsícem a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 741. až 760. (celkem z 899)
  • Autor
    Maya

Thielli
      treba se neco casem vyvrbi
      nojo, skoda ze nechces chlupace a psa, v utulku jsou porad dva lapini psi z te patnactihlave zanedbane smecky a lapiny jsou hodne mekky v povaze, asi jako cerna
      takhle mekky v povaze jsou treba i seltie, mozna by pro cernou byl dobry nejaky partak o polovinu mensi, pak by mela mensi pocit ohrozeni

Maya

Thielli
        a s tim jidlem, to nemusi byt jen smutkem, psi nezravci to takhle mivaji, jak jsou sami, zerou blbe, kdyz maji konkurenci, zerou o moc lip
        mela jsem takhle Kima, dokud byl sam, od stenete, bylo to peklo, bych schopnej nezrat klidne nekolik dni, stacil druhej pes a bylo vyreseno

Thielli

Mayo

to není nechci. To je doporučení alergoložky: Nechovejte zvíře, nemějte koberce, nemějte závěsy a mějte minimum čalouněného nábytku. A Xyzal denně po celý rok.
          Někdy se alergie podvolí, ale co když ne? Zlomím duši, že si zvykne a já ho zase pošlu dál? Toho se bojím.
          Já si pudla nevybrala, že by se mi líbil. Bylo to naopak, musela sem se naučit, aby se mi líbil…

Thielli

kdyz maji konkurenci, zerou o moc lip

Ano, to si myslím, že tak bude. Hnědá tlama byla „vždy připravena“. Vylizovala po ní i úplně prázdnou misku. Chudák neustále dojížděla to, nad čím už černá ohrnovala…

Maya

Thielli
              to znam, taky jim denne prasky na alergii
              ono na zvirata to obvykle nebyva na chlupy, ale na supinky kuze a znam lidi, kterym to samy plemeno jeden pes nevadi a jiny jo
              ale pokud uz mas ozkouseny pudly, tak asi je to jistejsi, pravda je, ze z chlupace mas proste chlupy vsude
              ale mensi nelinajici, to uz je krome mensich pudlu asi tak akorat nejaky bisonek nebo jork

Thielli

bisonek nebo jork

No… to ne… to neumím přijmout tahle kapesní vydání.
                takže výběr je: pudl, kříženec pudla nelínající (nějaký doodle), vodní portugal, kerry blue teriér, puli, bedlington… na hranici s línáním pak velšteriér, foxteriér, knírač…

pro neschopnost chovatele (rozuměj mě) pak škrtáme plemena, která nejsou pro začátečníky… zbyde….
                pudl, vodní portugal.

Maya

Thielli
                  toho vodniho portugala jsem zvazovala kdysi davno, kdyz tu byli nejak relativne cerstve a ono u nich byly docela blby povahy
                  tak asi jedine overit, jestli uz to od te doby nejak vylepsili, ale vzhledem k tomu, ze se jako plemeno moc neujali, tak to moc nevidim
                  tak tech vodnich kudrnatych psu je vice, treba irsky nebo italsky lagotto, ale nevim jeslti linaji a minimalne ten ircan bude asi vetsi

Maya

Thielli
                    a nebo jeden z mych oblibencu, co bych si ja poridila do bytu, kdyz bych nechtela mit z bytu chlupaty pelech 😀
                    neb ti osrsteni taky nelinaji a daji se brat strojkem
                    https://www.zoohit.cz/magazin/psi/plemena-psu/peruansky-nahac

Thielli

Mayo,

to asi taky ne.
                      To je přesně výsledek toho, jak si člověk s ostatními tvory dělá to, co chce, aby mu to pasovalo do jeho potřeb. Pro mě jsou bezsrstá plemena stejní chudáci, jako plemena bez čumáku. 😔
                      Já bych se s ním styděla chodit. Že to podporuju. Tohle je už šlechtění za hranicí toho, co je pro mne akceptovatelné…

EvaC

Lagotto
                        Ten by Ti vyřešil problém velikosti a váhy – je menší než královský pudl. Nelíná- ovšem opruz s úpravou srsti bohužel stejný jako u pudla..
                        Myslím, ze kvůli Elli nemusíš pospíchat v tomto okamžiku – podle toho co píšeš..ale chápu Tvé uvažování

Fifi

Mila Thielli,
                          jsem rada, ze ses trosku rozepsala. Ani nevis, jak te chapu. S Troldou mi odesel kus srdce. Je to divny takhle napsat, kdyz jsem mela uz vic psu a fen, ale tech opravdu srdecnich, srdcovych se zvlastnim napojenim, tech moc nebylo, vlastne jen Dorotka rtw a pak Troldik. Coz neznamena, ze jsem ostatni svy pejsvidky nemilovala… Zaroven jsem si po jeho uspani uvedomila, jak moc byla Ruzenka „udupana“, protoze jak se rozbil zdravotne, nemela s kym blbnout, byla na nej opatrna, zlata, ale chybelo ji radeni a blbnuti a zivelnost. I tak byla po jeho odchodu zkratka v prdeli. Ona, aporterka, silenec, najednou zvadnula, nebavilo ji nic, zrat taky moc nechtela, vychazky si opravdu jen „odchodila“. Mam nejaky psi gen asi, vnimani, ona byla opravdu v depce, tezky depce, nikdy nebyla za celej zivot jednopsi. Proto nas ted drasaji Pepinovy pruhy.
                          To byl nas pripad. Ty popremejslej, jestli mas kapacitu na psiho partaka pro Cernou. Ja ji nemela, ale poridit jsem Pepina musela kvuli Ruzene. A jsem za to rada, kvuli ni. Kdyz jsem je videla dneska blbnout ve snehu, presne jak pises, tohle psovi clovek nenahradi. Ruzice si taky s cizima psama nikdy nehrala, nehraje, nema to rada, od toho mela doma smecku ci partaka.
                          Jestli si slecna Cerna dovede uzivat jedinackovstvi, tak bych to neresila. Jestli ale bude porad takova skleslejsi, min zrava, premejslela bych o partakovi. To musis sama si rozmyslet, vydumat. Jestli nejaky zviratko do domu, proc ne.
                          Koukala jsem a u pudlu je neco nakryto, kralovaci. Nebo i nejaky maly pisisvori. Nedumala bych o jinym plemeni, oni si dva jednoho typu vic rozumi a sednou si. Stredacek ci malej pudlik, uplne vidim, jak by si ho Cerna vychovala, rozsvitila se. Samoze by treba tejden, dva delala ofrky, nebo taky vubec ne.
                          Uvidis. Hladim na dalku a diky, ze ses podelila o svy pocity. Portugala tu vidam s jednou slecnou, je to docela plasan plachej (pejsek). Lagotaci zase maji jisty zdravotni problemy. Nevim, mas a znas pudle, sla bych do nich. 🙂

Milena z Prahy

Thielli,
                            ten malej pudloň mě napadl taky, i se mi jako pes moc líbí, ale na žádný rady v tomhle směru nemám ten… puvoár😄.

Maya

Thielli
                              nahaci psi nejsou vysledkem lidske zhuverilosti a slechteni, jsou to starobyla plemena a zrovna peruan pochazi az od Inku.

Thielli

Fifi, Mileno…

malý pudlík se k nám nevejde. Mentálně. To je úplně jiný software než má královák. Malá rozmazlená pudlí fenka žije v naší širší rodině. Na návštěvě na chatě skákala vždy holkám do obličeje, kradla jim hračky a letěla si je zahrabat pod polštář do chaty pro návštěvy, drápe packou do holeně, když si něco vyžaduje, skáče na klín nevyzvána… Nebýt hnědé, která jí opakovaně vysvětlila, kde je její místo, převálcovala by černou tak, že ta by mi seděla schovaná mezi kotníky od sobotního rána do neděle do večera..
                                jestli je něco nad mé síly, pak je to právě tako vý „čiperný“ malý psík.

a když jsme u hardware…
                                královák je pro mne symbolem elegance… dlouho jsem esteticky trpěla, když se u Thierry začaly už před dovršením prvního roku ukazovat exteriérové neduhy.. a že jich bylo… ona, chudinka příliš elegantní nebyla… no – jak jsem už psala. Ona byla jako já, jen v psím vydání. Prostě celá nepovedená.

Thielli

starobyla plemena

Já jsem to myslela ještě dál do historie. Taková Bordeauxská doga je také několik set let staré plemeno. V pondělí jsme jednu potkaly. Chroptěla nad Eliette tak, že se černá bála, že na ní vrčí.
                                  Takže já to myslela opravdu v čáře „vlk – pes“. A chybějící srst nebo rozpláclý nos… je dílem člověka a nese s sebou pro to zvíře nějaké nepohodlí, nějakou komplikaci v běžném životě.
                                  Důsledně souzeno je i pudlí srst „proti přírodě“. Neustále dorůstá a bez zásahu člověka by pudl – byť s dostatkem potravy – bez člověka třeba dva roky někde na ulici nepřežil. Protože by se stal zaníceným těžkým chuchvalcem, který záhy přestane chodit a pak i žít…

Kimi

Dva psi jsou fajn, ale už bych to nedala. Když odešla Kora, Goliášek si velmi užíval svého jedináčkovství, i když v kombinaci se separační úzkostí to byl někdy problém. Ta úzkost se naplno projevila, až když byl sám.

Fifi

Thielli
                                      A ja zase znam par pudliku, i tech pidi, ktery jsou uplne supr dupr, litaji agi. Stredacky, ktery taky sbirali pohary nejen v agi. Dle jednoho rozmazlence nemuzes posuzovat celou skalu pudlu. To je jak rict, znam zlyho rtw, kterej zdrhal a nekoho pohlodal. Rtw jsou vsichni hajzli. To prece neni tak.
                                      Ja se ti nesnazim vnucovat jakykoliv plemeno, jen mi prijde, ze ty pudlose uz znas. Povahove. A o to hlavne jde, neumim si te predstavit s terosem ci kniracem, by ses z nej zblaznila. (A to nemyslim nejak zle.) Jasne, pes se ti musi nejak libit, nebo stene, ale aspon pro me je dulezitejsi povaha v ramci plemene. Povaha dela souziti, souzneni. Ne estetika.
                                      Ona byla jako já, jen v psím vydání. Prostě celá nepovedená.
                                      Takze s timhle laskave prestan. 🙂 Nebo ti najdu neesteticky stene! 🙂

Petrs01

neesteticky stene!

TVL! Fifi, máš štěstí, že je to fena a navíc štěně. Dyť je to hezký! Chtěla bych ji vidět tak za rok, teda nechtěla, nechci ji!!!

Thielli, zatím je to krátká doba, černá evidentně nestrádá tak jako strádala Růžice, spíš si, minimálně některé části, užívá. Tak to chvíli nech být. Ostatně sama píšeš, že zatím necítíš potřebu… tak se poslechni. Vylaď si jednoho psa, užij si ho. Vono to přijde SAMO. Pravdu má Fifi v tom, že jaký si to uděláš… pes se bude chovat přesně tak, jak mu to nastavíš, dyť to jsme tady probíraly tolikrát. Pokud mu to nastavit zvládneš – proto Fifi doporučuje pudly. Povaha králováků je trochu odlišná od menších pudlů, královák je víc pes, ti malí jsou tvárnější. I tak se dají zkazit, zkazit se dá každej, když má za majitele… ne zcela soudné a přemýšlející lidi…

Thielli

Fifi,

dyk já vím. Ta malá jenom zašla tam, kam jí bylo dovoleno…
                                          Já jen, že jakýkoli malý pes je pro mě takový… takový… no prostě malý. Taky vím, že kdyby mi bylo 70, tak bude malý a starší jediná volba…
                                          ale jde spíš o temperament. Třeba paní Koněv od Denny, nádherná to psí bytost, je úplně mimo mou výseč. Jsem melancholik, mám ráda ticho. Mám ráda pomalost. Když jsem tehdy poprvé nastoupila do vlaku s PetrouK, bylo štěstí, že s ní byl Rumíček. Vyvažoval svým klidem Petru, která je jak na pérkách. (A to chudák nebyl vůbec v klidu…)
                                          Takže bych se asi nedokázala napojit ani na to torpédo, co jsi mi poslala, ani na nic podobného ve větším vydání…
                                          Eliette představuje ten ideál. Je hravá, ale je jemná. Je tichá. Je tak akorát k unesení a neztratí se v kapse od saka…

Thielli

Vono to přijde SAMO.

Já vím. Jen si s vámi povídám, jak mi to všechno lítá hlavou… takový brainstorming. Já se jinak v životě s nikým nebavím, nemám kamarádky, se kterými zajdu na kafe, na víno… už roky ne. Teda mám je, ony čekají, jestli se ještě uvidíme, ale mně to moc nejde. 😔

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 741. až 760. (celkem z 899)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.