Pudlí kotec

Fóra Ostatní Pudlí kotec

• Toto téma obsahuje celkem 898 odpovědí. Do diskuze (18 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Thielli a poslední změna proběhla před 1 rokem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 401. až 420. (celkem z 899)
  • Autor
    Denny

Thielli
      se Šustou to muselo být super…já jsem kdysi takhle absolvovala výcvik v Herolticích u Bradáče, když byl Bukís ještě mládě, abych pravdu řekla, byla jsem z toho asi víc psychicky vyčerpaná než pes 😀

Přesně jak píše Milena, já bych si toho moc nepamatovala..takže by mi to bylo k prdu. Zážitek to musí být, Šusta mi je hrozně sympatickej..ALE
      já nemám moc ráda, když mi někdo říká co mám dělat…teda asi to blbě píšu, nebo ne? Prostě nerada jsem cvičenou opičkou a tak jsem si přesně v Herolticích připadala. Takže nic pro mě 🙂
      Podle toho taky můj NEvýcvik asi vypadá, Koněf má něco ze mě 😀

Thielli

já nemám moc ráda, když mi někdo říká co mám dělat

Já to rozlišuju. Skupina osob, co mi bez vyžádání říká, co mám dělat, je často mnou zapuzena. Jenže pak je skupina osob, která na mé vyžádání takto učiní a mnohdy mi tím velmi pomůže.

Nemít nebezpečného hnědého 25 kg těžkého labila a nebydlet v Prahe, asi ani nevím, kdo je Franta Šusta… jenže já ty návody potřebuju. Dostalo se mi jich na fóru, ze Zrzavčí knížky, tady v pokojíčku… mám je jako patníky na silnici.
        Franta nám hlavně ukazoval, co „můžeme“ zkusit dělat, abychom si pomohli.
        A hlavně na těch jeho lekcích stále opakuje „pes je ten, kdo si řekne, že chce pracovat a pes je ten, kdo vyjadřuje, co je pro něj odměna…“
        Také jsem nechtěla „cvičené pudlíky“. Jenže – ono je to BAVÍ ?… kde jsem to jen taky četla? ? …už vím. V té bílé knize s naivními ilustracemi…

PetraK

Dennyky
          já nemám moc ráda, když mi někdo říká co mám dělat…

na ja, to já taky ne, ale když se musím něco naučit, tak halt to musím kousnout. A zrovna Franta umí vysvětlovat. Já jsem třeba ale ani neměla problém se Ščučkou tehdy na psím táboře. Ten neváhá houknout, když je člověk ke psu blbej. A to jsou momenty, kdy to beru, protože prostě ten člověk ví – mnohem víc, než já a když mi to neřekne, budu dělat furt ty stejné chyby . Takže já si sice nenechám do polífčičky foukat – moje máma, kdyby žila, by mohla vyprávět, ale když se chci něco naučit, tak halt jinou cestu nemám. Však, když si člověk študuje rady z knížek odborníků, tak mu v podstatě vlastně taky říkají, co že má dělat 🙂

Thielli
          Jenže – ono je to BAVÍ
          🙂 ano baví. A největším důkazem pro mě byla Bubinka z Troje, která tehdy přišla jako nepopsaný list a tak strašně jí to bavilo se učit něco novýho, být na sebe hrdobec…… moc hezky se na to koukalo. Bubi současná nemá takovou mozkovou kapacitu – taky přišla starší – ale jakou má rodost, když dělá aspoň svou žáábuůůů, nebo otočku, nebo projde mezi nohama, oběhne strom….
          Baví, baví je to moc, a hlavně je to rozvíjí.
          Pes, kterému majitel zajišťuje vše od štěněte má menší mozek než vlk, který musí být samostatný, musí řešit žrádlo, přežití, musí mít určité schopnosti rozvinuté, to pesan, když nic nedělá, tak nemá, krní mu to v tý makovici. Zajímalo by mě, kdyby se porovnávaly linie psů, kteří nějakým způsobem pracují a těch, kteří žijí čistě jako společníci, jestli by se tam projevil rozdíl.

Denny

Thielli PetraK
            ano máte pravdu…já jsem trpěla v Herolticích prostě mi to přišlo k ničemu, asi špatná zkušenost…

Že je to baví to vím, přesto jsem ta, která žádného psa téměř nic nenaučila…
            Ale Thielli můžeš mi to názorně vokázat až budeš v díí píí

PetraK

Dennyky
              , která žádného psa téměř nic nenaučila…
              no však to je každýho volba, hlavní je, když jsou spokojení oba, k čemu člověk sám dojde, je jeho záležitost.

Kimi

Taky jsem jednou byla s Korou v Herolticích. Jenže na catahoulu s extrémní plachostí a nedůvěřivostí zděděnou po vlčích předcích má málokterý trenér, takže jednou stačilo. Mnohem víc nám daly leopardí srazy, kde s tímhle plemenem trenérky uměly pracovat. Knížky od Františka Šusty mám dvě, jsou fajn, i když místy příliš vědecké.??

Thielli

Suchý zip na výletě. Suchý zip na výletě lítá potokem, až to stříká, až to mlaská tam, kde je bahno, pak to letí do stráně do jehličí, aby to zpátky zase letělo korytem potoka a vzápětí na druhou stranu do závějí dubového listí.
                  Pudl. Ideální společník do lesa.

Attachments:
                  Petrs01

Uááá, ta je DOKONALÁ!
                    Ještě jsi ji teda měla vyfotit jak vypadá když z toho vyleze.

PetraK

POMOCT POMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCT POMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCT VPOMOCTPOMOCTPOMOCTPOMOCT POMOCTPOMOCTPOMOCT

POMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC …T!

STRAŠLIVÝ! 😀

Kimi

A co, proboha? ?

Denny

Pommmoooct, to je miláček černej :-DDDD
                          a vidělas jí?
                          Tyhle dvě kudrnatý bych někdy ráda poznala osobně 🙂

Thielli

Denny
                            no, snad se tak někdy stane… třeba u mušího ráje, kde to má tak ráda Petrs…

Kimi
                            no, když máš kudrnatého psa, ze kterého samo nic nevypadá ani za mokra ani za sucha, ani když se sebou klepe… a má tyhle záliby, pak je to někdy fakt na „pomoc!“ ?

Petrs01

u mušího ráje

Kéž by tě všechny mouchy poštípaly a tvé feny bodláčím proběhly!

PetraK

Petrs01
                                Kéž by tě všechny mouchy poštípaly a tvé feny bodláčím proběhly!

😀 sadistko 😀 nevím, co je horší

Dennyky, Thielli – můžem to protnou při odběru vajec?

Thielli

Jako teď o víkendu?
                                  A nevadila by neděle 19.5.? V sobotu má dosti popršívat, na vycházku by to sedlo lépe… někdy dopoledne, že by se dostavilo bílé auto s tlapičkama na bocích?
                                  Co?

Petrs01
                                  tebe prostě nelze nemít rád. ?

Kimi

No, von chlupatej pes se moc vod kudrnatýho neliší, kór když má dlouhý chlupy na nožkách. A kudrnatý, pokud se nepletu, nelínaj. Z toho mýho, kromě toho, co se na něj přichytne, je navíc ještě hromada chlupů.?

Thielli

Kimi

no, je fakt, že Afghán v dlouhé strsti je ještě horší… také jsem ještě Afghána v lese nepotkala ?
                                      Madam nelínají, ale češu, češu, češu, češu… a stříhám, stříhám… ?

Denny

PetraK
                                        můžem to protnou při odběru vajec?
                                        MÁM ZAČÍT SNÁŠET??

PetraK

Thielli
                                          MÁM ZAČÍT SNÁŠET??

až vystřízlivíš! 😀

Klidně neděle, ale vzhledem k tomu že ve všední dny brzo – moc brzo vstávám a budu mít za sebou koncert a ještě tam asi bude kamarád /neboj, neuvidíš ho, on nesnáší lidi a bude dělat életriku/, tak prosím ne úplně jako hned dopoledne, víkendy mám fakt na dospání a regeneraci, jinak bych zdechla.

Petrs01

nelze nemít rád

jo, můj muž by o tom mohl vyprávět. Doufám, že nebude. ?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 401. až 420. (celkem z 899)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.