- Toto téma obsahuje celkem 2,166 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Gerda a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
29.11.2020 v 10:57 #11219029.11.2020 v 12:41 #112191
cernej caj
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prehledne-jak-se-pristi-tyden-zmeni-opatreni-40343650
hned si rezervuju ubytko za promarnenou dovcu 🙂29.11.2020 v 12:59 #112192cernej caj
jinak sem za tri vecery zhltla tohle
https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/moje-pacificka-hrebenovka-126575616
a vubec to vlastne neni o hrebenovce ci turistice, je to mnohem vic o prerodu nemocne ufnukane nesamostatne holky do silne a odvazne solo hikerky. moc pekne se to cetlo.vim, ze se to nema, ale mam eknihu v pdf, kdyby nekdo mel zajem precist.
29.11.2020 v 17:04 #112193Fifi
Zdravicko vespolek.
Dopoledne jsem myslela, ze pojedu s Ruzici na pohotovost. Prisla zvenku nahrbena a piskala, jak ji bolelo bricho (a to uz muselo bejt, protoze ona neni bolestinskej typ). 🙁 Vcera vecer se ji pridala srajda, teda udelala jednu smradlavou hromadu, ne, ze by litala s prujmem. Rano po tom piskani jsem se uz uz oblikala, ze veterina, ale vzala jsem ji este kolem baraku. Hodila smrdutou savli, vykadila dalsi velesmrdutou hromadu a znatelne se ji ulevilo. Dokonce natolik, ze odpoledne litala u plotu, kdyz prisli sousedi se psama. Jsem zvedava, co rekne na dietni pidiveceri, ted uz ometala kolem linky, ze hladicek. Tak nevim, esli to bylo/je naka virova sracko-blitko prihoda ci ji neco nesedlo. Ockovani samoze stornuju a presunu. Se rozhodla, ze to bude proste sabotovat. 🙂Cajdo – koleno bylo dobry asi za dva dny, jak kdyz se nic nestalo.
29.11.2020 v 19:52 #112194Fifi
Tak bojkot ockovani probiha i u Pepiny. Ta ma srajdu a dneska pry nic nevzala do huby. Zjevne naka virozova zalezitost, kterou clovek dotahne i na botach. Ruzice byla urazena, nad dietni veceri se po mne taak nevericne koukla, jakoze „a kde je moje zradlo?“ 😀 Zatim ji tech par hrsticek v zaludku drzi a vypada uz mnohem lip. Tak cekam, esli to nejak odsere i Trolda.
29.11.2020 v 20:56 #112195cernej caj
Fifi
achjo tak hlavne, ze je ruzici uz lip, se nedivim, ze uz si chystala na veterinu… co za virozu by to mohlo byt? tak snad uz to bude konecne lepsi 🙂29.11.2020 v 21:14 #112196Fifi
Takovejch viroz mezi psama lita hodne, kor kdyz se ochladilo. Asi jak u lidi… Ruzice vypada spokojene, chrni na zadech a kopyta hore vyvaleny. 🙂
29.11.2020 v 21:51 #112197MirkaD
tak já ve čtvrtek odpolední
v pátek ráno krátký vyvenčení před odjezdem na mezisměnu-od 8-půl šesté pak mě Martin hodil dom,ze psama byl dopo v lese,a chvílu odpo,tak jsem vymrzlá zalezla dom
a su teda hezky prochlazená-na kase ve čtvrtek půl dne-a i když střídavě stojím/sedím,pod zadkem pod sedák,dvoje gatě,termotriko s dlouhým,penny triko,nákrčník,teplájovou mikinu+vestu sotwellku,nohy zakrytý kožíškovou vestou,tak nohy v botech zmrzlý,jak se začnu hejbat tak zas vedro-jasně,jdu vybalovat odhodím vrchní vrstvy,a večer a ráno můžu dělat v elastákách,pak navlíct gatě,jít na kasu-ale to převlíkání fakt zdržuje-ono něco jinýho je shodit ze sebe vestu/mikinu,ale gatě-to jaksi už na kase vyslíkat nebudu,že:D
v pátek vřelou vodu pod nohy,jenže zas na boso,a když chce někdo podat cigarety tak stoupat holýma nohama na zem taky nic moc….
tak nevím no….
v sobotu volno-ale jak mi nebylo a není dobře,tak ráno vycházka kus k hájence,k vyslílači,a ždibec podél lesa+párkrát hledej-ztratil a dom-mlaha,bláto
ale hustá mlha,ne hezká podzimní na fotky…
večer chvilka venčení i s Betty+velko úklid skříně vložnici-všechno ven,umýt a hodně vyhodit a něco zpět-takže ramínkovopyžamovorukavocovoskřín je v cajku,a je tam místo i na tašku do Bk,pak uklidit poličku na botníku v chodbě-rukavicovášálová bedýnka+normoč úklid
Martin-kde jsou ty věci co se do té skříně nevešly?
teda vešly-ale taková hromada naskládaná to byla a ted 2šály,2čepice,troje rukavice…a já spokojeně-vyhozený:D:D:D
no málo místa,tak se držím pravidla-od každýho kusu 3-tím ubylo šál,rukavic a tak…
dnes hezky sluníčko-tak ráno ze psy ke křížku a zpět,a pak k lípě,obejít pole za tím a lesem zpět,od hájenky dolů
pak učesat pséky,vydrhnout koberec+trochu terasu-někdo tam rozšrajdal nejen bláto….,pak doumejvat knihovnu ve stěně v ložnici,vyřadit z pár knížek
umýt několik skříněk s oblečením,takže už zbývají jen 3 skřínky a ložnice je v cajku
večer vycházka po dědině-zbavit se oblečení
Fifi-no mě blinkala Dafi včera-ale ona blinká fakt několkrát do měsíce-jelikož u nás člověk neví jestli nesežrala něco psům/slepicím,kočce,tak já to řeším pokud je to víckrát pokud vidím,že jí je blbě
jinak zahájím výslech rodiny—jestli nebyla Dafi a slepic a tak…
ale teda hezky si Růženka oddaluje veterinu,se s Pepinou snad telepaticky domluvily na dálku 🙂
ale tak dobře,že je jí líp
a Troldík zatím dobrý?
Černejčaj-tak další výletní sobota za tebou?
tak Ferinka určitě ráda,že byla kousek na výletě
kde chceš zamlouvat ubytko?
tu dovolenou jsi vlastně provýletovala,že?29.11.2020 v 21:55 #112198MirkaD
Denny-moc pěkná rezavá holčička a jak si hezky vyzdobila pelech listím!:D:D:D
se umí zabavit
video mi nejde pustit:-()29.11.2020 v 22:10 #112199kachna
Hele, mrknete mi, jestli tam nemám nějaký echt chyby nebo nepřesnosti? Je to „šuplíkovej“ (tzn. když zbyde místo) článek do obecního plátku, takže až na tu ptačí chřipku by měl bejt „nadčasovej“ :D.
Práva a povinnosti majitelů zvířat
Držení a chov všech zvířat se je regulován zákony a vyhláškami. Odpovědnost majitele za zvířata upravuje Občanský zákoník (89/2012 Sb.), právní rámec pro to, aby zvířata v péči člověka netrpěla, poskytuje Zákon na ochranu zvířat proti týrání (246/1992 Sb.). Zákon na ochranu zvířat proti týrání tak například ukládá majiteli zvířat zabezpečit je proti úniku z pozemku. Kromě těchto obecných ustanovení, platí ještě vyhlášky a zákony, které upravují chov určitých skupin zvířat.
Psi
Chov psů reguluje hned několik zákonů a vyhlášek. Každý majitel je povinen psa přihlásit, a zaplatit za něj tzv. Místní poplatek ze psa v obci Vysoká činí dle obecně závazné vyhlášky č.3/2011 100,- Kč za psa/rok a lze jej zaplatit i bezhotovostně, nejpozději do 31.1. roku, na který je poplatek placen. To ale není jediná povinnost majitele psa. Každý pes musí být také očkován proti vzteklině a jeho pohyb v naší obci se řídí vyhláškou č. 4/2011. Ta udává, že v zastavěných místech obce, by pes měl být na vodítku. Ani mimo obec nemůže pes pobíhat, jak se mu zlíbí. Myslivecký zákon ukládá, že pes musí být pod vlivem svého vůdce. Aby těch pravidel nebylo málo, nově přibyla povinnost mít psa očipovaného a také nutnost hlásit na Státní veterinární správě, pokud domácnost vlastní více než tři feny starší jednoho roku.
Kočky a fretky
Vlastníci koček mají povinností o poznání méně, povinné není ani očkování proti vzteklině, a to ani u fretek. Pouze pokud byste s některým z těchto zvířat potřebovali vycestovat za hranice, je potřeba, aby zvířata byla očipována a naočkována proti vzteklině (například Velká Británie provádí vyšetření protilátek)
Skot, koně, ovce a kozy
U skotu, koní, ovcí a koz zákon pamatuje na nutnost jednou ročně je ostříhat. Dále zde platí povinnost registrovat nejen zvířata, ale i celé hospodářství, kde se ovce vyskytují, a to i v případě, že je to například zahrada. Postup registrace je velmi dobře popsán například na webu zootechnika.cz. U ovcí, koz a skotu povinná očkování předepsaná nejsou, u koní je to očkování proti koňské chřipce.
Prasata se registrují od dvou prasat výše, postup je zjednodušeným postupem registrace ovcí a koz.
Drůbež
Povinnosti registrace neunikly ani slepice, nicméně registrovat je nutné až hejna od sto kusů výše. Povinné očkování předepsané ani zde předepsané není, nicméně vzhledem k trvajícímu riziku ptačí chřipky (v této době byla opět hlášena z Polska), je na místě připomenout povinnost hlásit státní veterinární správě náhlé zvýšené úhyny.
Králíci nepodléhají žádné povinné registraci, ani zde nejsou předepsána žádná povinná očkování.
Akvarijní a terarijní živočichové a cizokrajná zvířata podléhají evidenci v případě, že spadají pod tzv. ochranu CITES (vyhláška 75/1996 a zákon na ochranu zvířat proti týrání) a evidence i kontrola spadají pod okresní veterinární správu, která také stanoví podmínky pro chov.
Chov volně žijících zvířat povoluje orgán ochrany přírody.
A nakonec chov včel, který pro chovatele stanovuje přísné podmínky, počínající povinnou registrací, povinnosti nahlásit se na obecní úřad, povinnost hlásit přemístění včelstev, odevzdat vzorky kvůli vyšetření varroázy, ošetřovat včelstva a hlásit podezřelé úhyny.29.11.2020 v 22:39 #112200Maya
kachna
evidence Cites je tuším na kraji, ne na okrese, když jsem se o to zajímala, bylo to od nás v Praze, ne v Bn
a tuším co se týká terarijních zvířat, je ještě zvlášť povolení na jedovaté hady
a asi bych tam přidala poznámku, že u psů je očkování vztekliny bez čipu neplatné, už jsem se setkala s pár lidma, kteří o tom neměli tušení
Fifi
super, že Růžici už je líp, doufám teda, že nám se podobná virozka vyhne, kdyby to měl chytnout Dorin, to by nebylo dobrý
puchejř jsem měla z vlastní blbosti neb jsem si hned na tak dlouhou procházku vzala prvně svý starý zimní boty, to já musím vždycky nejdřív rozchodit pomalu i rozšlápnutý a vím o tom, no ale jaksi… 😀
cernejcaj
knížka vypadá dobře, zkusím pohledat, jestli není někde jako audio
já teď doposlouchala tohle, jako až se ztratím v poušti, tak určitě teď už přežiju 😀
https://www.databazeknih.cz/knihy/strach-v-hrsti-prachu-831729.11.2020 v 22:44 #112201kachna
Mayo, díky moc
29.11.2020 v 23:00 #112202Petrs01
Tahle věta je nesmysl, udělej z toho dvě:
Každý majitel je povinen psa přihlásit, a zaplatit za něj tzv. Místní poplatek ze psa v obci Vysoká činí dle obecně závazné vyhlášky č.3/2011 100,- Kč za psa/rok a lze jej zaplatit i bezhotovostně, nejpozději do 31.1. roku, na který je poplatek placen.
U skotu, koní, ovcí a koz zákon pamatuje na nutnost jednou ročně je ostříhat.
To není pravda, že ne? Že nemusím stříhat krávy, koně a kozy?
Povinné očkování předepsané ani zde předepsané není
umaž to první předepsané
29.11.2020 v 23:02 #112203Petrs01
mam eknihu v pdf, kdyby nekdo mel zajem precist
Čtu, všechno co mi přijde pod ruku (pdf nebo doc, nemám čtečku), takže kdo chcete něco poslat, moje adresa je vždy k dispozici 😉
29.11.2020 v 23:05 #112204kachna
pravda, že ne? Že nemusím stříhat krávy, koně a kozy?
To vzniklo, když jsem zjistla, že malej i velkej dobytek ma dost podobný podmínky držení.
No a taky jsem to nechala na poslední chvíli, pac, mi nefungoval, díky kombinaci distancni výuky a vyuky ve škole, mozek29.11.2020 v 23:48 #112205Fifi
Kachno
Co ta prvni veta?
Držení a chov všech zvířat se je regulován zákony a vyhláškami.
se je?
Posli mi to v emila, jestli chces, projdu dukladne, mysleno stylisticky a gramaticky. Mas tam hodne chyb. 🙂30.11.2020 v 8:33 #112208cernej caj
Mirkad
Doufam ze uz ti je lip!Jj prochodila sem.ji ale neni to to stejny
30.11.2020 v 9:20 #112209PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Vááánočkyy začínajííí!! A já jsem propadla hystéérijíí, mám totiž málo, málo, máálo světýlek. Potřebuju svítit víc až nejvíc. Takže jsem se vystíhovala a objednala další milijardu světýlek. Dneska musím zase utéct z práce, protože v pátek jsem sice utekla ale nestihla vůbec ničehož. Místo zdobení truhlíků jsem trávila čas na veterině 🙁 Teda teď už takhle 🙂 🙂
A mám pro vás dvě zprávy, jednu blbou a jednu dobrou? Kterou chcete slyšet dřív? Tu blbou, že jo.
Takže to překvapení, který jsem avizovala na 4. prosince v pátek teda nebude. bohužel.
A teď tu dobrou – bude totiž už ve středu. Já mám v pátek dovolenou a nebudu intronétovat – protože budou vokna! A tak nechci propásnout, ešivá budute – nebo nebudete překvapený, tak jsem zpřeházela články a huž ve středu se to dozvíte. 🙂Jdu vás dočíst.
30.11.2020 v 9:53 #112210PetraK
černej čaj
hnala po dvou letech pani co mi udela holkam polstarky, okace a nohace, budete cucet az to budu mitjéé čajdo, tak to je paráda, to věřím, že seš natěšená, zvlášť, když tamto nevyšlo podle představ a držím palčáky, ať tohle klapne na víc jak 100000procent.
ja dneska 23 km,
dobře se už rozcházíš, ne? Co zadel a noha?y hele nekdo s coklem… on snad ma spice? vypada jak ferinka! mhourim na doprovod… nojooooo to je muz 😀
jee, to je hezký překvápko! A Ferrata si užila proťápku mimo obvyklý trasy, to je hodnej.Umrel mi kompaktik
čest jeho památce, uměl krásný fotky!Fifi
protekcne jsme na pondeli objednany k nasemu dvornimu vet, Pepina i Ruzice.
hmm, elitářství se nám zase rozmáhá 😀 😀 vakcina podpultovka 😀Zisisi, groundhog je skvelej a roztomilej. 🙂 Zviratko zubaty, drapaty.
Krasnej venec, zdobenicko zdobeni ti jde od ruky.
jsou boží že jo? já se tím bavila děsně 😀
zdobení mě bavčí děsně moc, jen letos je to takový hrozně zrychlený, jak nejsme doma.ale prostě nedá se nic dělat. V pátek jsme zase místo zdobení mazala s Rumoušem na veterinu, tak musím zkusit,zda to stihnu dneska., to bude krevetky cubrnet na sousedy, az je dovezes.
aby se jí tam ešče vešly, ale? 😀Nejdriv dopoledne vyhodila cast vecere, za hodinu zbytek. Nestraveny a smrdelo to jak chciplej skunk.
ajajaj, tak to teda asi protekce nebude. Hlavně, aby bylo Růžencovi dobře a Trolďas se nepřidal.Jo, a taky dulezita mezipsi komunikace byla, ktera mi rika, ze ji fakt neni dobre. Jezila se na Troldika, delala kravicku, kdyz chtel vstoupit do jejiho prostoru v pokoji. Ale pritom by s nim za dve minuty kravla venku. Podivnost totok, co ji je.
to mě vždycky štve, že se s nima člověk nemůže domluvit a bádá a bádá. A je nerfosní.
ano po tom piskani jsem se uz uz oblikala, ze veterina, ale vzala jsem ji este kolem baraku. Hodila smrdutou savli, vykadila dalsi velesmrdutou hromadu a znatelne se ji ulevilo.
no tak už bych byla v klinči a nervní jak blázen. Je mi jasný, že Ty taky. doufám, že dneska už bude zase o něco líp.Tak bojkot ockovani probiha i u Pepiny.
aháá?? Ty jo, co zase poletuje?? Však holky se ani neviděly, že by si to předaly. Tak Trolďas – drž se, bojkotuju ženskou ligu! 🙂Maya
jeden ext krvavej už v půlce cesty a domů ještě asi 3 km, ještě že půlka z toho byla z kopce 😀
brrrrr, chudera, todle je velkozlo a vekopeklo, s puchejřema choděj jen úhylové- nebudeme jmenovat, oba je všichní známe 😀
30.11.2020 v 10:44 #112219Maya
PetraK
co bylo Rumickovi? už je snad OK, když pekny smajliky?
budou vam davat okna? tak to se tesim na fotecky
prekvapko bude driv? tak to je parada, nebudem se mucit az do patku 😀 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.