Podzimní fórum :-)

Fóra Ostatní Podzimní fórum :-)

• Toto téma obsahuje celkem 2,166 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Gerda a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 921. až 940. (celkem z 2,167)
  • Autor
    cernej caj

denny
      tak konikovy vsechno nejlepsi! 🙂

Maya

Petrs01
        v radiu rikali veteriny otevreny, proste všechno jako na jare

Maya

asi se bude nekomu hodit
          Výjimky ze zákazu maloobchodního prodeje a služeb:
          Výjimku mají: potraviny, prodejci pohonných hmot, paliv, hygienického zboží, kosmetiky, drogistického zboží, lékárny, prodejny zdravotnických prostředků, malých domácích zvířat, prodejci krmiva, brýlí a souvisejícího zboží, novin a časopisů, tabákových výrobků, zahradnických potřeb.
          Otevřeny budou i prádelny, čistírny, autoservisy, odtahy vozidel, prodejci náhradních dílů k dopravním prostředkům a výrobním technologiím, dostupné bude vyzvednutí zásilek a zboží, otevřené budou i pohřební služby, květinářství, prodejny textilního materiálu a galanterie, servisy IT techniky, spotřební elektroniky a dalších výrobků, provozovny realitního zprostředkování a účetních poradců, daňové evidence, oprav a instalací strojů a zařízení pro domácnost, myčky automobilů, domácí potřeby, železářství, kompostárny či sběrny.

cernej caj

Maya
            lokinek je moc sikovnej.

mam velkou radost z lockdownu, meli sme pristi tyden na dovolenou s muzem a ferisakem…:(

takze nevim, co ted, no… jestli to hrotit nebo letos se na to vysrat

Fifi

Bryden vespolek.
              Esusova
              A výsledek? Celou noc sem hledala Londýn!!! To mi nedělejte tydlety efekty, když to nečekáme!!
              A nasli, radcove, nasli? 😀

Dennyky
              Konikovi VSE NEJLEPSEJSI k narozkam, krasavice zrzata je to. Hlavne zdravi at ji slouzi a mozek obcas funga. 🙂

Cajdo
              meli sme pristi tyden na dovolenou s muzem a ferisakem…:(
              🙁 To je naprd. Jestli jste meli ubytovani nekde v hotelu ci apartmanu, tak dle myho plati, ze:
              Omezena je ale turistika v Česku, resp. ubytování v rámci turistiky. Není možné se ubytovat v penzionech či hotelech za účelem rekreace. Ubytování je možné jen z důvodu pracovní cesty nebo je umožněno turistům z ciziny, kteří tu nyní jsou, než opustí Česko.

Odjezd na vlastní chatu či chalupu je umožněn i nadále. „Je možnost vycestovat zejména v období prázdnin, aby lidé si do těchto zařízení mohli vyjet, na to je výjimka, není ale možné jezdit do hotelů či penzionů,“ uvedl Prymula.
              Viz https://www.seznamzpravy.cz/clanek/musi-zavrit-sluzby-i-vetsina-obchodu-potvrdil-prymula-uz-od-zitra-125370#dop_ab_variant=0&dop_req_id=FL8rpJ4tqHY-202010211527&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Meli by vam, si myslim, vratit prachy.

cernej caj

Fifi
                no prave… my jezdime sice do chaty, ale do cizi chaty 😀 hotel nebo penzion to asi neni, je to proste chata, kterou mame celou pro sebe sami s oplocenym pozemkem… ale neni nase. takze na dovolenou pristi tyden asi nepojedeme… 🙁

my jsme to jeste neplatili. jezdime tam asi 8 let (letos poprve ne:( a pani nam neuctuje ani psa uz

Fifi

Aha. No, kdyz to vezmu v porovnani s jarem, kdy platilo vlastne to samy, co ted ohledne omezeni pohybu (a to si nechtela jezdit ani na vandry), tak bych se na pobyt v cizi chalupe vyprdla. Nevis, kdo tam byl pred tebou, jestli to pani pronajima prubezne… A dovolenou stravila vyletovanim po okoli v rozumnym dojezdu autem.
                  Na druhou stranu, kdyz byste tam byli sami, neprisli do styku s nikym mistnim, nakoupili vsechno predem, tak si zase rikam, proc by ne… Nevim, tezky rozhodnuti.

Maya

Cernejcaj
                    To je tezky teda, jako pronajem chaty asi mozny je, ale jak pise Fifi, asi bych zvazila jestli to riziko stoji za to

cernej caj

Fifi
                      ale ja nepisu, ze tam pojedu, pisu, ze ten zakaz je desne super, ze prijdu o dovolenou. zase. na jare mi propadli prachy a ted me to stve i kvuli feri, ze tam sou ty rybniky a tak..

spis proste zase, pisou „penziony a hotely“ proste maji to napsat jasne, da se predpokladat, ze pro ubytovani v soukromi to plati stejne, ale asi je rozdil, ze pojedu ke strejdovi na chatu (neni moje vlastni) nebo do hotelu kde je desitka pokoju, na chodbach potkavas lidi a tak…

Fifi

Cajdo
                        Vsak, psala si, ze nevis a ze se na to asi vyseres. Nepsalas, ze tam pojedes – a ja jen premejslela, co na to rict.
                        Ja to chapu tak, ze za ucelem rekreace do cizich objektu (penzion ci hotel), by se jezdit nemelo. Dle myho to je jasny vyjadreni.
                        Naopak chata strejdy by treba pripadala v uvahu, kdyz je v rodine a stridaj se tam jen rodinny prislusnici. 🙂 Neco jinyho nez chata, kterou pani pronajima cizim lidem.
                        Jestli nevyrazite, tak snad najdete nahradni program. At si Ferisak potape primerene, teploty jsou uz ted prijemny.
                        Edit – piseme vicemene to samy. A souhlas, ze je to chaos a bordel, takovy narizeni s x vyjimkama. Takhle se R 0,8 nedobereme ani v lednu.

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 3 měsíci uživatelem Fifi.
                        MirkaD

Černejčaj-píšeš,že tě to čtve i kvůli Feri,tak do přírody se může,můžete výletovat v okolí,jak píše Fifi,a když se s Feri nedá kvůli vedru chodit přes jaro léto,tak prostě zimní výlety by byly pro ni a přizpůsobený jí

cernej caj

Fifi
                            ja tim myslela, zda si dovolenou v praci vubec brat 😀 jestli nezustat chodit radsi do prace, nez travit dovolenou doma.

MirkaD
                            ja vim, ale tam bylo super, ze rybniky, mohla se krasne chladit a navic uz mam vychytany liduprazdny mista. tady je to hnusny mezi polema vsude, bud nemuzes nikde nechat stat auto nebo tam sou davy lidi…
                            jakoze dovolenou si asi predstavuju jako dovolenou, takhle muzu jit s feri mezi ty nase pole i po praci a ne na to plytvat volno 😀

jinak dneska u vet, minulej tyden slaby spineni (podzim je jeji cas), ted desne pije, hrozne se blemca… takze ji vzal krev, zkontroloval zlazky (prej zadna hruza, ale neco tam mela), a na zadnich hornich zubech ma hodne kamen… tak pry prohlasil, ze na 11letyho psa sou to krasny zuby, a ze ten kamen netreba resit. Byl tam muz, trochu se cukal vcera ale su rada, ze to zaridil. Doufam, ze to bude OK, ona feri proste pije odmala vic a ma ty svoje obdobi kdy chlemta mnohem vic, ale treba jen ze doma topime… nevim. v minulosti to nikdy nic nebylo a doufam, ze i ted to nic nebude ale zas aspon ty zlazky sou z krku

Petrs01

Nejedná se o ubytování, ale o pronájem nemovitosti. To zakázané není.

MirkaD

jinak já teda ráno ve vichru ze psama-otrávení oni i já
                                protože ty 2-3 trasy dokola sou prostě super,a oni nemají vycházky ve vichru rádi,takže ke křížku,kus dozadu a zupět,obíhaní stromů,kus k lípě,nějaký nošení hračky a dom
                                pak jsme sjely do knihovny,nacpat sse knížkama,protože knihovny taky zavřely,že…
                                Martin koupil pečivo,a jely jsme zpět,já teda do lékarny pro něco na zaraženou rýmu,bo kapky nezabírají….
                                ted čtu 2 knížky zaráz,tak vyloženě na střídačku
                                k večeru jsme si daly velmi,velmi rychlouchůzi vycházku k hájence,odsud k lípě a dolů-prchaly jsme před chlapem,co šel kus za náma ze psem,pak,když on asi šel jen k lípě a zpět,tak jsme si daly několik přivolávaček z kopce do kopce,a taneční na závěr
                                doma ještě klikr krabičku
                                zítra má přijet tatka,Martin jede k mudr. do Brna na krev
                                no k tomu uzavření-tolik obchodů má vyjímky,že to je teda úlet,ale říkala máti,že to prý může bát ještě přísnější,no ještě,že do přírody,parku se může,
                                co se týká hřbitovů,tak jsem tatky poslala pro věneček,protože sem neviděla,jestli nezavřou zahradnictí…
                                já jako tuhle dovolenou trávím vycházkama za barák….
                                su furt utahaná,bolí mě kyčle,nos…tak ono zas nějaký lítaní taky nic moc

Denny-vše nejlepší Koníkovi!!!
                                květináček pěknej,kdyby jsme neprchali před tím chlápkem,taky bych něco vyrobila

Maya-Lokinek je moc šikovnej,jak umí ty hlavolamy,
                                a mě se na tom líbí to,že člověk nemusí nic dělat a pes maká a unaví se-vynikající věc teda
                                já Žerykovi jako hlavolam dávám ten kobereček s pamlskama,aby zaměstnal hlavu a furt nelítal s míčkem,Dafině sem rulovala v BK ručníček s pamlskama,ale to mi přijde moc jednoduchý-je nějakej tešží domácí hlavolam?

Fifi

Petrs
                                  Nejedná se o ubytování, ale o pronájem nemovitosti. To zakázané není.
                                  A to si nasla kde ve vyjimkach?

Cajdo
                                  Si nepsala, ze ma Ferinka naky problemy, tak snad bude vse ok. Ale kdyz pises spineni a piti – vis moc dobre, co cloveka hned u feny napadne a kdysi jsme to tu dlouze rozebiraly.
                                  ja tim myslela, zda si dovolenou v praci vubec brat
                                  To je na tobe, dle myho nouzovej stav do vanoc je jistej, cisla jsou sileny. Jestli si musis vybrat dovolenou do konce roku, tak aby bylo vubec kdy.

Mirko
                                  su furt utahaná,bolí mě kyčle,nos…tak ono zas nějaký lítaní taky nic moc
                                  A teplotu ci prujem nemas?

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 3 měsíci uživatelem Fifi.
                                  Petrs01

kde ve vyjimkach?

To není služba podle živ. zákona. Ubytování = recepce, více hostů v místě ubytování atd.
                                    Pokud bych chtěla mít jistotu, pronajmu si to ode dneška (to se ještě může) 😉

MirkaD

Černejčaj-jako já pochopitelně chápu,že si dovolenou představuješ jinak,
                                      já si taky dovolenou představuju jinak,než 2 krát denně chodit2-3 trasy dokola,s tím,že ted večer vylízají lidi,takže na jedné straně baba ze psema koněm,na druhé straně chlap ze psem,co mě včera vyjel po psech,a já chlapa málem poslala někam…
                                      taky bych radši jela na pidi výlet,dala si někde kafe a jela zpět
                                      ale já to ted myslela trošku na Feri,že prostě-dovču bych si vzala a jezdila na výlety po okolí,kousek,přizpůsobit jí,když půl roku nikam nemohla
                                      a jasně,že kolem rybníku,by to bylo lepší-a vypadnout z domu lepší
                                      -k té chatě-a co tam třeba jet,ale prostě si to tam uklidit?
                                      jako,že já bych si to prostě přeumývala,dezinfekce a tak-asi blbost,že….
                                      jako,že když bych tam chtěla mooooccccc jet,tak bych koupila sanytol,či jak se to jmenuje,a jela s tím kouplku,wc,kliky,+svý povlečení a tak….
                                      teda,jestli by to pomohlo-tohle…
                                      teda,jestli si ted o mě myslíte,že su blbá,tak mi to nevadí…:D:D:D

MirkaD

Fifi-teplotu ne,průjem ne
                                        já si myslím,že to mám z toho minulýho týdne,jak mě 2 dny byla fest zima do noh….,tak pak sem v sobotu cítila,jak mám ucpaný nos
                                        prostě mě x hodin záblo do noh,já su na to háklivá
                                        mě takhe něco není,že bych vyloženě marod,nemám bolení v krku,nemám kašel,
                                        nejsu,že bych nemohla lézt-to bych nechodila ven vůbec,nebo na 10-15minut
                                        prostě bolavý kyčle a ucpanou jednu dírku,no
                                        já na tu zaraženou rýmu trpím,kdysi jsem s tím marodila
                                        rtgpak týden doma,furt ležet,kapky po 2 hodinách,dvoje,naúařovat nohy,napařovat hlavu,a 7punkcí nosu-už nokdy více,brrrrr
                                        všecky punkce sou škaredý….

Fifi

Mirko
                                          Brr, punkce dutin nosu, brrr. Tak si inhaluj, nahrejvej dutiny a odpocivej, at ses fit.
                                          Nevim, esli je to to samy jak s pruduskama, aby se neco uvolnilo, ale babiccin recept mi dycky zabral na odhleneni. Brambory ve slupce uvarit fest, rozmackat primerene na kusy, do pytliku s nima vroucima a do hadru/uterky je zabalit a prikladat je dle toho, jakou clovek teplotu snese. To znamena nespalit si kuzi, ale prohrat dany misto co nejvic. Lehnout si a nechat to na hrudi, hlave, kloubu co nejdyl. Treba babska rada pomuze, ja bych treba kapky do nosu nezvladnula, blila bych. 🙂

A hodne nunu stenatek posilam pro pekny vecer. 🙂

Maya

MirkaD
                                            pij vincentku, na ty zalehlý nosy to dost často pomáhá

s čajem, no já tam nikdy nebyla, ale přijde mi, že čaj nemá okolí nic moc na procházení, jen pole a davy lidí, to by mě taky nebavilo
                                            jako je to blbý, ale co člověk nadělá, hlavně že Ferinka je OK a dovolenou si užije příští rok, snad teda doufám

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 921. až 940. (celkem z 2,167)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.