- Toto téma obsahuje celkem 2,166 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Gerda a poslední změna proběhla před 1 rokem a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
12.10.2020 v 9:32 #90633
Maya
Denny
mrazy si nechte u vas, u nas teda v noci furt 6 nad nulou
jeste potrebuju odkalit cisticku a to potrebuju vodu v hadici, takze mrznout jeste nesmi
PetraK
to mate nejakej moderni kotel ze to ma tolik hejblatek?
ja planuju koupit pristi rok ten samej co mame, zadny rozbitny hejblatka, jen aby to melo ten papir na povolenou tridu, zadny hejblatka nebudou
ses dobra s michackou, za chvili te Brtnik pusti i k vyzdivani 😀12.10.2020 v 10:06 #90635MirkaD
njn-co se týká dojíždění-u nás obchod není,a v pár okolních dědinách taky ne-jakože žádnej obchod,takže se stejně musí do města nakoupit,většina mých kolegů nemá auto,nebo se o auto s někým střídá a do práce dojíždí vlakem…
takže prostě z té dědiny,menšího města stejně musí vlézt přemístit se jinam,+hromada lidí od nás jezdí do Brna,do Slavkova…
takže tady to taky můžou dovlíct lidi z Brna,protože tam jezdí dělat,že
dnes teda kosa,déšt…
no má kamoška z toho čtyřlístku je od března víceméně v nouzovým stavu-
asi 3 měsíce,nebo dýl?
doma na paragrafu,malá do léta nešla do školy,kamoška bydlí na konci dědiny,za barákem les,tak chodila jen na vycházky do lesa,ani do dědiny ne,lidem se vyhybala-měnila směr,do ochodu nechodila,mnikam
se monu šla ven,ale jinak jsme se sešly na jaře té jedné z dětma všichni,
v létě-dovolenou měla na chatě půjčené na samotě v lese
ted?
mám přijet,vidět se hce,jen venku,v práci se strřídají,má to na dny,
a když chtěla vzít dítě ze školy dom-její malá je nemocná chronicky,nebyla by prča aby to chytla,tak ji vysvětlily,že je něco jako povinná školní docházka,dom si ji vzít nemůže,ale na jaře doma půl roku být mohla,kamoška se toho panicky bojí kvůli malé….
dodržije totálně všecko….
ale do práce musí,je z dědiny,takže občas bus
a do přírody prostě chodí taky-les za barákem,že…
Čajdo-co ě osobně sere,a sralo-i na jaře-já mám v práci roušku x hodin denně-někteří na bradě,pod bradou,někteří vůbec-zákazníci…
já na jaře -vycházky-pole,les
za tatkem 2krát autem ze psama,brzo ráno orouškovaní do Moravskýho krasu na vycházku-kde nokde nikdo
a tatka k nám v nouzovým stavu nejel,nakupovaly jsme normálně-ani ne zásoby,ani stokrát denně-a na jaře?
nouzový stav do obchodu chodtě v malým počtu liodí-to neznamená-5člennáý rodina si jde koupit 6 věcí!!!!!!
budte nezbytnou dobu-jako nebudu tam chodit 45 minut a čučet do regálu a pak odejdu s jednou konzervou a do telefonu u kasy řeknu-za půl hodky tady zas -a dám si s někým sraz…
tak to štvalo-a štve mě
zabíjení času v obchodech-protože jéééé nuda a nikam nesmíme
to,že já řeším,jestli pojedu do Bk,a projdu se v dešti s kamoškou,ale pak budu sedět za kasou mezi hromadou lidí,kdy půlka tam bude destkrát za den pro nic-nic nemáte a odjíždí pryč…12.10.2020 v 10:16 #90636PetraK
Petrs01
dobře vědí, že většina z nich do té Prahé stejně dojíždí za prací a nákupy a je blbost to nějak řešitjsem právě nechápala ty vlny nevole proti chalupářům, je to úplně švihlý do makovice v momentě, kdy se odtamtud prostě do tý práce někam dojíždí. Jo kdyby to byla uzavřená komunita, tak ani nepípnu, páč se zjara nevědělo nic, a mohli se bát, že to přivezou na pjoumatikách 😀 . ale do práce se jezdilo a jezdit bude, takže to nechápu.
Dennyky
dostaneš řád zlaté míchačky
to až v momentě, kdy umíchám vynikající maltu, zatím jsem ve fázi, že už se dovnitř trefím bez ztráty desítky, musím vychytat ešče hustotu. 😀nebuduuu! Raději budu pít slívku+zázvor+med+citron
škoda, tohle máš zadara a je to nabitý jak baterka.Maya
to mate nejakej moderni kotel ze to ma tolik hejblatek?
no hele je to ten samoobslužnej nějakej, má to monitóra a tváří se to komplikovaně. Brtnik študoval návod a ač je technickej typ a i tak trochu malinko se díky práci v tomhle vyzná, naznal, že bude lepší, aby tam ten člověk přijel, čék nechce vybuchnout, že jo 😀 . Ale tak je to jen na letošek, příští rok doufám už bude buď to čerpadlo,který se vrátilo do hry a nebo elektrokotel.ses dobra s michackou, za chvili te Brtnik pusti i k vyzdivani
k vyzdívání asi ne- neumím nic udělat rovně 😀 , ale je to škoda, šlo by to výrazně rychlejš.12.10.2020 v 10:42 #90637cernej caj
Petrs01
Ja ale auto zadny nemam a jidlo treba na tyden proste nedokazu odnest na zadech, nebo kdyz nejsou zadny zdroje vody tak koupit aspon vodu… a s tou vodou to dopredu neodhadnes ze 6 studanek z 6 je prazdnych.12.10.2020 v 10:46 #90639cernej caj
Denny
Fotky mas krasmy a to pocais me teda taky slusne zamrazilo12.10.2020 v 10:50 #90640Petrs01
auto zadny nemam
vy máte fakt zajímavou domácnost…
Ale jinak – kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Ale nesváděj to na zákazy shora, tohle fakt ne.12.10.2020 v 10:55 #90641cernej caj
Petrak
A.k radu zlate michacky se pridavam, to si husta!12.10.2020 v 10:55 #90642cernej caj
Petrs01
Jasne protoze kdyz ma.neco tvuj manzel a potrebuje to tak je to automaticky tvoje a muzes si s tim delat co se ti zachce bez ohledu an to, ze on se treba musi dostavat tim.autem do prace?Protoze jinak se do ni nedostane?
12.10.2020 v 11:03 #90643Petrs01
Myslíš do té práce, kterou tvůj muž po celou karanténu neměl a vadilo ti, že jste oba doma?
Tohle fakt nemá smysl. Vždycky se to dá nějak vymyslet. Když se CHCE.12.10.2020 v 11:08 #90644PetraK
černej čaj
Ja ale auto zadny nemamjak to? copak to kupuje manžel čistě jen ze svýho? to auto je jen pro něj?
A tak teď bys stejně na týden asi někam nejela a o vyrazit si o víkendu lepší, než být doma.12.10.2020 v 11:11 #90645cernej caj
On praci ma, ale na 12h tydne, prisel o tu druhou co nosi penize a vetsinou jezdi do prace adhoc na zavolani, takovej support 24/7 takze kdyz volaj ve 2 v noci tak musi prijet ve 2 v noci, kdyz ve 20h vecer tak zahodit a prijet ve 20h vecer. A ja fakt nejsu dost zkusenej ridic abych chtela ridit auto ze kteryho tece voda,
Vypadaj mu svetla, nejdou stahnout okynka a kdyz nezaparkujes z kopce tak nenastartujes. Ja se tesim, az zhnije a pujde do srotu ale ridit to fakt nechci12.10.2020 v 11:28 #90649cernej caj
Petrak
Jj, auto si kupuje „ze sveho“, proste kdyz jedeme spolu tak jedeme automaticky autem spolu, ale je to jeho auto na jeho potreby. Jasne ze me nenecha bezet za autem nebo jet busem kdyz stejne jede, ale je to jeho auto na jeho potreby ne rodinne auto na rodinne potreby12.10.2020 v 11:32 #90650PetraK
černej čaj
ale je to jeho auto na jeho potreby ne rodinne auto na rodinne potrebytak to se přiznám, že tomudle nerozumím, přece jste rodina, ne?
12.10.2020 v 11:46 #90652Petrs01
Nicméně ze
zakaz vychazeni jak na jare
jsme se dostali k tomu, že máte nefunkční auto a neuneseš jídlo na týden.
12.10.2020 v 12:00 #90656cernej caj
Na jare bylo nicmene povoelny zdrzovat se kolem.domova a chodit do prace ne jezdit na vandry. To ze si kazdej dela.co se mu.zachce nikdo.nic endodrzuje a kazdej si prektucuje pravidla podle.sebe neznamena ze ja yo budu taky ohybat jak se.mi zamane a pak nadavat na lidi xo se nedokazou mesic omezit a sedet doma na prdeli
12.10.2020 v 12:04 #90657PetraK
čajdo
jasně, chápu Tě, ale prostě výlet autem v nejbližším okolí přece nevadí. V lese, kde nikoho nepotkáš být můžeš, ostatně to i doporučují.Pobyt venku člověku jen prospěje a můžeš to vzít aspoň jako trénink na jaro . A navíc v tomhle počasí můžeš vzít i Ferratu a udělat si s ní výlet na pohodu pro ni.12.10.2020 v 12:04 #90658cernej caj
A s vecma nevim, od mala.me rodice ucili ze co je moje to.je.moje a.co je cizi to se vzdy zeptame, podekujeme, vratime a ne bereme.si jak.se nam zachce.
Kdyz si ze sjm.koupim mobil to dava nekomu automaticky narok ho pouzivat, hrabat se mi v sms, v kalemdari? Nebo pouzivat muj notebook? Stejne tak kdyz si nekdo koupi auto tak mi dava narok si ho pouzit jak se mi zachce? Auto je mize, stara se o nej, plati za nej pojistku?
Proste moje veci jsou moje, cizi jsou cizi a spolecne sou spolecne. Fakt by me nenapadlo se k cizim vecem chodvat jako by byly moje
12.10.2020 v 12:14 #90660Maya
tak se zda, ze zavrou skoly a rousky nekde venku
jako nevim, ono s tim autem je to jedno, ja to vcelku chapu, ze kdyz ani moc neridi, tak se s tim autem moc pocitat neda, me spis pripada, ze caji vadi, ze nemohla jet kam chtela a lozit nekde kolem vesnice na ty moravsky placce ji nebavi, jako zakazany to nebylo, ale uplne vhodny jet na vylet s batohem na zadech busem nebo vlakem taky ne12.10.2020 v 12:20 #90661PetraK
černej čaj
o je cizi to se vzdyale…..muž přece není cizí? To jsou prostě věci ve společný domácnosti a předpokládám, že by sis to nebrala jen tak bez domluvy- kdybys teda chtěla, kdyby ses nebála řídit. To je přeci o něčem jiným, ne?
koupim mobil to dava nekomu automaticky narok ho pouzivat, hrabat se mi v sms, v kalemdari? Nebo pouzivat muj notebook? Stejne tak kdyz si nekdo koupi auto tak mi dava narok si ho pouzit jak se mi zachce? Auto je mize, stara se o nej, plati za nej pojistku?
Já nevím, můj mobil je Brtníkovi klidně k dispozici, když si potřebuje zavolat – má služební a nechce z něj o volných dnech a po práci logicky volat. A taky si v něm může juknout na net, když něco potřebuje. Stejně tak tableta, když potřebuje, je prostě tam. Stejně tak, když já jdu třeba něco platit, vezmu si jeho telefon, protože tam přijde ta potvrzovací sms. O auto se stará taky, zařizuje všechno okolo, nerozlišujeme mezi sebou to je moje, to je tvoje.12.10.2020 v 12:27 #90663PetraK
Maya
a lozit nekde kolem vesnice na ty moravsky placce ji nebavi, jako zakazany to nebylo, alejo jasně, ale tak když se člověk koukne na mapu, tak kolem Brna je to na severu docela zelený, určitě by se tam dalo najít, kam se jít projít a jak říkám, mohla by si to užít i Ferrinka, která ráda výletí a doteď nemohla. Tak by bylo aspoň něco než nic. Páč do okolí Brna by ji snad manžel vyvézt mohl, ne?
P.S. držím palčáky s tím autem!!
Jo a co ta vaše veverka? Chodí?
- Odpověď byla upravena před 4 roky a 4 měsíci uživatelem PetraK.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.