Podzimní fórum :-)

Fóra Ostatní Podzimní fórum :-)

• Toto téma obsahuje celkem 2,166 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Gerda a poslední změna proběhla před 1 rokem a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 541. až 560. (celkem z 2,167)
  • Autor
    Maya

PetraK
      podle toho popisu se mi zda,ze teda germani jsou fakt neco jako spicove, proste dovednou vyuzit kazdou skulinku a slabou chvilku majitele na to, aby si prilepsili
      ono je to vyrazne lepsi, kdyz jim jedes odmalinka furt jednu lajnu, proto se taky zduraznuje u spicu nutna duslednost a mela jsem cest videt psy, kde ta duslednost chybela a nebylo to hezky
      ale i tak to proste budou zkouset furt a furt, protoze co kdyby nahodou to nekdy vyslo :

Denny

Petrs01
        U vižly je to absence nectností, voni jsou tak nechutně hodný, že je to ani nenapadne.
        Když nejde vo šišku 🙂

Maya

Petrs01
          ale to je treba i bordera, tu neco takoveho taky moc nenapada
          obecne asi psi odpradavna zavisli na spolupraci s clovekem tohle maji jinak

Petrs01

Když nejde vo šišku

njn, chování, které moc nemá příležitost předvést, tudíž se jí blbě vysvětluje, že tohle ne. Předpokládám, že další podobné situace si už hlídáš a koriguješ. No a vona se taky dost nudí, no…
            Ale furt nejde proti tobě, stylem „co zrovna není zakázáno, to je povoleno“, případně „dívám se jestli se díváš a běda když se nedíváš“

PetraK

Petrs01
              U vižly je to absence nectností, voni jsou tak nechutně hodný, že je to ani nenapadne.

😀 tak ale to se zase nepleť, ono vychovat vižlu k obrazu svému taky něco stojí, zvlášť pokud s ním chceš fungovat tak, jak jsem zvyklá.Když je pes chuťový do zvěře, docela máš prácičku. Štajník byl jako štěndo docela nezávislý jedinec, musela jsem si s tím pohrát. U Tali je blbá kombinace plemenný příslušnosti- protože germán opravdu funguje jinak a člověk si to musí všechno bohužel vydobýt, plus absolutní nedostatek elementární výchovy jako takový, nedostatek výcviku a učení se ke spolupráci – protože ona spolupracovat prostě nechce, nemá to v sobě vůbec zabudovaný a to, co člověk vynimrává a z čeho se raduje, když to dočasně funguje, je značně nespolehlivý a pak plus i to, že je prostě opravdu mázlá po hlavě. Takže v součtu to někdy je vážně nejednoduchý soužití pro ostatní. Kdybychom všichni byli nastavený jinak, tak by to tak nehrkalo, ale všichni tři to máme nějak vnitřně úplně rozdílně, než to má ona.
              A ona bohužel nebude nikdy o tom, že bude chtít, tak jako chtěl třeba pak Barouš. To si vždycky jen na chvilku myslím, než se to zase rozboří.

PetraK

Maya
                teda germani jsou fakt neco jako spicove

tady je to ještě o tom, že oni aby fungovali, tak se na ně prostě musí tlačit. Jak říká Peťa – všechno germánský, bez ohledu na to jestli pes, nebo kůň je bohužel stavěný na tvrdost. Výmar taky není měkkota. proto nemají klasický myslivci vižlu rádi, protože po staletí využívali germány do kterých se všechn vtloukalo a který tím pádem vyžadujou jinej metr a vižla je prostě jiná. Germána, když nechce jít do vody pro kachnu přetáhnou u rybníka hadicí a on pak jde. A nic to s ním neudělá /ba naopak, když ho evidentně tou hadicí nepřetáhnou, tak si z nich dělá pak srandičky/. vižlu přetáhne hadicí a zradí ji.

Petrs01

přetáhne hadicí

bígla přetáhneš hadicí a příště ti zdrhne dva kiláky před rybníkem 😀

Tvrdá povaha a absence mozku je blbá kombinace. Chytrej tvrdej je oříšek, ale když se to zvládne, je to super. Měkkej bezmozek se přizpůsobí a funguje. Měkkej chytrej je nuda (uznej, že srovnání Štajník a Tali je nesrovnatelné).

PetraK

Petrs01

měkkej a chytrej rozhodně není nuda. protože s ním můžeš dokázat neskutečný věci. Nebo spíš než měkkej bych napsala vyrovnanej – Štajn má přesně ten dokonalej střed povahy, kdy dokáže přejít ze vzruchu do klidu, nemagoří, přemýšlí.

Srovnání Štajník a Tali je nesrovnatelný, protože zatímco s jedním dokážeš cokoliv s tím druhým se máš potíže i domluvit 😀 . Kdyby u Tali jedna z těch vyjmenovaných věcí o kterých jsem psala, vypadla ze seznamu, bylo by to citelně jednodušší. Stačilo by v podstatě, kdyby tam místo tý nespolupráce byl o tu spolupráci zájem. A toho u ní nějak trvale docíliti nelze.
                    A přiznám se, že to mi chybí velmi teda.

Petrs01

Ono je to u Tali taky o tom, že je fena a ty hormony s ní prostě lomcujou. Něco udělá i tvoje párování (mě fenky taky neberou). No a prostě ne s každým psem si musíš sedět. A tohle všecko když se sečte s jejími… dispozicemi…, tak i když se snažíš, VELMI snažíš, tak to tu práci sráží dolů. Možná kdyby to byla tvoje volba a tvůj jedinej pes, vypadalo by to o chlup jinak. Zas takhle může od Štajna sosat návod jak to vypadat MÁ. Teda když zrovna sosat chce.
                      A je otázka jestli ji netlačíš někam na co nemá a ona ti to pak proto neblokuje všechno. Ne každej pes má na komunikaci na úrovni – ty jsi zatím měla ruku na chytré kousky. Tali je jiná.

kachna

A je otázka jestli ji netlačíš někam na co nemá a ona ti to pak proto neblokuje všechno.

No, já bych taky řekla, že se proti PetřeK prostě všecko spiklo.

kachna

Ta nová Prymulova komunikace má být to dnešní – něco vám v pátek zakážu, ale neřeknu vám co?

cernej caj

Kdo.z vas se gyzna v zakoniku prace

Kamos tvrdi, ze 1) zamestnavatel.musi umoznit 14 dni v kuse dovolene i kdyz treba v jinem terminh (ano, musi).

2) zamestnanec musi alespon 1x rocne cerpat 14dni v kuse – jakoze kdyz nezadam o 14 dni a nemam 1x rocne 14 dni tak i ja i zamestnavatel porusujeme zakonik – toto rozporuju, nevin o tom.ze mi zakon narizuje pozadovat 14dni v kuse

kachna

https://www.finance.cz/510758-jak-na-cerpani-dovolene/
                              Tady je to hezky.

Podle zákoníku práce musí alespoň jedna část dovolené činit nejméně dva týdny vcelku, pokud se zaměstnanec se zaměstnavatelem nedohodne na jiné délce čerpání.

„Ačkoli zákoník práce preferuje čerpání dovolené pokud možno v celku nebo alespoň v délce dvou týdnů v celku, nic nebrání zaměstnanci čerpat dovolenou i v kratších časových úsecích, pokud se na tom dohodne se zaměstnavatelem, resp. zaměstnavateli nic nebrání určit zaměstnanci čerpání dovolené v kratších časových úsecích, pokud se na tom dohodne se zaměstnancem,“ vysvětluje Vít Havrda, právník ze společnosti KODAP legal.

• Odpověď byla upravena před 4 roky a 5 měsíci uživatelem kachna.
                              Maya

Kachna
                                Ona ta dovolena ted bude nejak jinak po hodinach
                                PezraK
                                No vsak spic je taky german

cernej caj

Kachna
                                  Diky, tohle se mi snazil vyvratit prave

Petrak
                                  No je to pekna hromadka veci, co i jed a.z nich casto cloveka umori

kachna

Ona ta dovolena ted bude nejak jinak po hodinach

Jo, ale jedinou změnu jsem našla „Nově se také stanovuje pravidlo, že lze jen výjimečně určit dovolenou v rozsahu kratším, než činí délka směny zaměstnance, ne však méně než činí její polovina“
                                    Jiná závazná změna tam není

kachna

Ha, jsem korylus, ať je to co chce:
                                      https://ppropo.mpsv.cz/X4Spolecnaustanoveniodovolene
                                      při poskytnutí dovolené v částech, musí alespoň jedna část činit nejméně 2 týdny vcelku, pokud se zaměstnanec se zaměstnavatelem nedohodnou na jiné délce čerpané dovolené;

Petrs01

kachna má pravdu – musí ti umožnit 14 dnů v kuse, ale není to vaše povinnost, pokud to ty i zaměstnavatel vidíte jinak. Já si léta vybírala velký kus po pátcích na dogtreky, Peťan si taky bere jednotlivé dny na plavání. 14 dní v kuse jsem snad nikdy neměla (to by se mnou nikdo nevydržel, ani psi).

Maya

Petrs01
                                          no jenže dovolenou určuje zaměstnavatel ne? takže pokud se nedohodnete, rozhoduje on

Petrs01

no, dovolenou určuje zaměstnavatel. Měl by to dělat po dohodě se zaměstnancem (s přihlédnutím k potřebám zaměstnance nebo tak nějak). Vtip dotazu je v tom, že pokud se ti dva dohodnou, může si ji vybírat třeba po dnech. Pokud se nedohodnou a určuje zaměstnavatel natvrdo, tak jednou musí dát 14 dní. To říká zákon. Co na to praxe je věc jiná, aneb zkus zaměstnavateli zamávat před nosem zákoníkem práce.
                                            Jo, pro ty co jedou na půldny – je výhodnější evidovat si půldny bokem a papírově vybírat celý den – máte tak nárok na stravenkovné (pokud dostáváte) za ten celý odpracovaný den, zatímco za dva půldny nebude nic.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 541. až 560. (celkem z 2,167)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.