- Toto téma obsahuje celkem 2,166 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Gerda a poslední změna proběhla před 1 rokem a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
23.9.2020 v 11:42 #90108cernej caj
Mirkad
A nwmuzes rict ze ti je blbe a at de taky nekdy nekdo za tebe?Jinak fajn pizza i na cokla, to bych vrazdila
Maya
Tak uzivej HO23.9.2020 v 12:07 #90109PetraKMaya
kdo je ten klicovej zamestnanec
to je
pán šiditel
managéři
vrátnej
a oučetníto je jasný 😀
, ale do budoucna to nemá zadnej ucinek
no to je jasný, protože jinak a jiný psy nepotkává. To by ses na to musela zaměřit a zvětšim mu počet setkání s jinými psy a za jiných okolností.Nedalo by se s těma 3 domluvit nějaký cvíčko? Já si takhle občas z někoho s Tali /ta nevyjížděla, ale byla neovladatelná/ udělala cvičební pomůcku, že jsem je využila, použila. Stejně s Ešátorem po tom napadení.
Mirka
,ještě napiš co s ní měl dělat Martin
😀 to bé mít asi stejnej oučinek, jako s jeho máti, ne? 😀hodnou Taliprtku závidím a přej
tak víš jak to s ní je 😀 Ono to slovo hodná je v jejím případku dost relativní pojem. Hodná na její poměry, takhle si to řekněme. Ale je pravda, že pokud jsem ve střehu, chodíme si bez vodítka, a to i teď ještě když začla hárat, dneska jsme si zase popoběhli, jak jsme psala – oba byli na volno a pod povelem Tempo. A dobrý to bylo.nenechala chodit NA VOLNO ČIVAVU,
asi bych se ohradila s tím, že já své psy pak pustím taky a budem koukat, koho to bude bavit dýl 😀
Udělala jsem to – pravda na ulici – protože kráva ze sousedství s křižovatkou jezevčíka a ta svině furt na všechny vyjíždí. Takže když madáme nereflektovala, uďála jsem cvak a Tali měla volníčko 😀 😀 😀 Tím, že vím, že neublíží jsem pak měla jedinou starost, jak ji dostat k sobě, protože to bylo v začátcích. ale od tý doby máme pokoj. Já už se s těma lidma necrcám, nebaví mě jejich idiocie.23.9.2020 v 12:33 #90110Petrs01jejich idiocie
Tos mi akorát nahrála – včera v protisměru chlap s mopsem-psem na flexině. Tak já po druhé straně chodníku, psy odvelený ještě víc bokem a mops to stejně vzal za náma, chlap nic. Nastrčila jsem tam nohu tak aby to mopse nepustilo blíž, načež se chlap probral a s omluvou šel ke mně – čímž ale umožnil mopsovi pokračovat k Vaškovi. Žádný povel ani pokus o něj, přitáhnutí té blbé flexiny, nic. To už jsem teda naštvaně uchopila ten kus vodítka co šel kolem mne a milého mopse jemně odhodila do dálav s ošklivým komentářem. Neznám psa, chlap je evidentně neschopnej, tak prostě tuhle dvojku u svých psů nechci.
23.9.2020 v 12:59 #90111MirkaDu té čivavy-já tam byla bez psů,prostě jsem se namalovala,oblíkla na slušno,sjela do města-knihovna a tak…pak ke kámošce do knihy,kafe.pokec,pak na tu pizzerku,ale ona šaty…
já na slušno,což nemám ráda,když po mě skočí mí psi,natož cizí….
no,s Martinem,nevím,jestli stejnej účinek by to mělo jak u máti,ale….
mu bych pak mohla aspon vyčítat,že mě vůbec neposlouchá co mu říkám,at se pak nediví..:D:D:D
Petrs01-no,toto je taky radost,hrne si to k tobě,malý bílý cosi a tobě je třeba fakt naprd že se i nerve,nic nedělá a hce si třeba hrát,protože třeba mí psi si hrát nechcou,….to je to o čem mluvím
malej milej pes,tak co by nebyl na volno,dyt to nikomu neva a nikomu nic nevadí…v té pizzerce to vytáčelo jen mě,třeba…23.9.2020 v 13:14 #90112PetraKPetrs01
včera v protisměru chlap s mopsem-psem na flexině.
pro tohle nemám ráda flexinu. A to i když ji sama používám 😀 – na cvičení nedoučenýho psa, na venčení háravky, na venčení rekonvalescenta, ale – používám, ne že se ji jen držím.
Počet idiotů v zemi = počet nevychovaných psů – skorem. Páč bohužel psa už musí mít dneska kde-kdo.
Lidi nepoužívají nejen šestý smysl, kterej jím dávno odumřel, ale nepoužívaj ani mozky a ty jim odumřou už brzku asi taky.Mirka D.
no být tam bez psů a ten pes mě obtěžovat, tak ho hlasitě pošlu do kšá se slovy padej, padej, nebo budou tvoji platit za čistírnu.23.9.2020 v 13:19 #90113PetraKTohle by mohlo být pro někoho třeba inspirativní:
https://www.pesweb.cz/cz/3998.psi-parkour
je tam i ukázka z té knihy, ty první tři , čtyři cviky co jsou v ukázce asi bude většina z nás znát a se psem používat – prostě venku na překážkách co jsou k dispozici, ale tak je to jen pro představu. Mně se tam líbí:
Tím, že svého psa povzbuzujete k interakcím s prostředím a k překonávání různých překážek formou zábavných her, mu můžete pomoci překonat různé úzkosti a zároveň tak posílíte vaši vzájemnou vazbu.
hraní a jakákoliv společná činnost jsou důležitý k upevňování vztahu. A já jsem třeba fakt neskutečně ráda za to, že dneska, když něco kutíme s Rumíčkem a já záměrně Tali neoslovím a nechám jí, ať si dělá co zrovna dělá, tak povětšinou se přihrnce za námi a „Taky ci!“ . Bez pobídky, bez oslovení. Ejch. 🙂
23.9.2020 v 13:42 #90114Petrs01inspirativní
Zatím jsem na straně 9, ale mám podezření, že jsem parkour cvičila už kdysi v pravěku s pudlíkem (a pak se všemi dalšími) – akorát mi nikdo neřekl, že je to parkour 😀
23.9.2020 v 14:21 #90115PetraKPetrs01
no přesně, člověk to s těma psama dělá tak nějak přirozeně, ale ne každýho to napadne.
23.9.2020 v 14:25 #90117Petrs01Nevím proč, ale nechce mi to uložit editaci…
edit po dočtení: nepoužívala jsem kýble pamlsků (s pudlíkem žádné) ani klikr, nikdy jsme nedělali takové ptákoviny abych psa musela jistit postrojem (probůh jak? když ho chytám až už padá, nemám moc šanci. Když ho držím předem, bráním mu v pohybu). Nemám ráda házení pamlsků na zem, velmi to nemám ráda.
Nicméně všichni mí psi na povel vylezli kamkoliv a na cokoliv, pochodovačky po kládách, proběhnutí skruží, obíhačky,… Rocky skákal přes lavičky, Vašek přes rozvětvení stromů, Barda s Vaškem do náruče, Barda i z výšky…
Jestli chcete těžký psí cvik, tak přeskočení výkopu – vzdálenost, kterou pes jinak bez problémů hupsne je najednou problém, většina psů má z hloubky respekt (Vašek se nepočítá).23.9.2020 v 14:31 #90120Petrs01Vzpomněla jsem si na jeden extrém – v Plzni v jednom průchodu pod mostem byla pod mostovkou škvíra. Široká přes celý most, ale nízká, to snad nemělo ani 30 čísel. No a jasně že jsem tam jednou nějakým šíleným odrazem zahodila balónek. I uchopila jsem Barouše, zvedla ho do škvíry a on tam po chvilce přemlouvání vlezl a plazením vyaportoval.
23.9.2020 v 14:38 #90122MirkaDPetrs01-co tys měla všecko za pejsky?a co ti bylo je sympatický?
jinak taky-v lese pařezy,přelízání klád,skákání přes větve,ve městě místo kladiny chození po širokých vysokých tarasech u plotu,třeb v bk směrem ke kinu kolem adastu bývalýho23.9.2020 v 14:50 #90124Petrs01Nejlepší na světě jsou bíglové a z nich nejdokonalejší byl Barouš, samozřejmě 😀
Někteří psi nebyli moji, začalo to právě pudlíkem od sousedky – měla jsem od ní klíče a každé odpoledne jen co jsem zahodila aktovku jsem vypadla s pudlíkem. Pak trochu psi od koní, hlavně labradůra, která jezdila s námi. Pak už Barouš, k němu choďák (bývalého přítele), Vašek a teď Spratek Atomovej.23.9.2020 v 16:21 #90125cernej cajSopticek dnes slavi 16♡
Budu se muset pristi tyden k segre na skok stavit
23.9.2020 v 17:38 #90126MayaNo na parkour kouknu z pc, ale ja obecne splhy a skoky Lokiho neucim bo lapiny jsou kamzikoidni vejskari a se bojim ze by mi pak sel pres plot
PetraK
To s nima nacvicit nejde, ty 3 psi co Loki zna, s nima problem nema a vyjede jen na cizi a nebo na tech par, co je tu lidi vencej jednou za pul roku24.9.2020 v 6:18 #90127cernej cajDobre rano, dneska mam kopr ale hlavne patecek! Jen ta predpoved mi.nehraje moc do karet
24.9.2020 v 7:33 #90128MirkaDjak u blbých v práci-takže včera tel,že mám jít na odpo dnes,at ráno nemusím házet zeleninu
pak odpo kolega tel.jetli bych kvůli němu nešla v sobotu odpo-on za mě dnes
poslední debata s ním v půl jedenácté v noci…
ale v práci mu řekli,ž to nepůjde kvůli zákoníku práce
a kolega,že se dnes ozve,jestli se do půlhodiny neozve volám mu a pak do práce,fakt nemám chut a náladu čekat dopo jak půjdu/nepůjdu do práce….
jak u blbých-su vytočená jak mraky…
jinak Soptíčkovi vše nejlepší k narozeninám!krásný věk!
takže něco ode mě
Lidé mají potřebu kontaktu se zvířetem,která se uskuteční dotekem,
Myslím,že jen málokdo by si držel psa,nebo kočku,
kdyby si je nemohli pohladit,dotknout se jich. Konrad LorenzPsi nejsou celý náš život,ale díky nim žijeme cele. Roger Caras
Psům dáváme svůj nadbytečný čas,
nadbytečný prostor a nadbytečnou lásku.
Na oplátku nám psi dávají svoje všechno.
Je to ten nejlepší obchod,jaký kdy člověk uzavřel.
Margery Facklamová24.9.2020 v 8:18 #90129cernej cajMirkad
Dwkuju za krasne citaty:)A sbad se to v praci vyresi ke tve spokojenosti
24.9.2020 v 8:30 #90130PetraKRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Tak dneska jsme oběhli celej ten prostor u nás. ale bylo to pod přísným vedením teda. A paradoxně to byl víc RUmouš, kterej chtěl bejt dopřednej. V hlavě má chudera pusto teda. Ani balon neumí podat 😀 😀 . to zas bude! Dneska vosmej den, co budem dělat kolem dne patnáctýho, to jako teda nevim. Už bydlikujou každej zvlášť. Tali ho sice nechce, ale von by jí furt prudil. Aspoň, že venku je to v pohodě, to si jí nevšímá, jede si jen čuchačky. Brtnik se má, ten si zaleze dozadu do přístavby a tam mlátí bouracím kladivem, ale co já chudera? že jo? voba na hrbu mám…….tak mě napadlo
Voba… na hrbu mááám,
má Ráchel
Voba, voba pitomý sou
má Ester
Hormon, kam se podíváááš!Pan Muk promine, já musela, to vono samo 😀
24.9.2020 v 8:33 #90131PetraKčernej čaj
gratulace Soptíkovi a něco na zub, kterej už tuším moc nemá, takže sem to namlela 😀
a prosim Tě neřikej kopr, mám chuť na koprofku!! 😀
Mirka D.
akt nemám chut a náladu čekat dopo jak půjdu/nepůjdu do práce….tohle je naprosto debilní teda 🙁
24.9.2020 v 8:43 #90132Mayacernejcaj
taky gratulace Soptikovi, to je teda ale vek
PetraK
zavri rumicka s Brtnikem do pristavku a mas vyreseno 😀 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.