Ohařský fórum

Fóra Ostatní Ohařský fórum

• Toto téma obsahuje celkem 104 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel PetraK a poslední změna proběhla před 1 rokem a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 81. až 100. (celkem z 105)
  • Autor
    PetraK

nejni vágus! Jen ji nepomlouvej, proč by měla ?
    Mě to jen tak napadlo, jak jsem si uvědomila ty drátochlupy, že vlastně musíte asi trimovat. U velkýho psa to musí být něco. To byl třeba i důvod, proč jsem říkala, že fouska asi radši ne, přes to, že povahou by mi byl blízkej.
    Ale pak nemáte doma zase zachlupacíno, což?

EvaC

No tak nějaký chlupy tam máme, to zase néé, že néé. Ale ve srovnání s labradorem z jehož podsady by se daly udělat svetry pro celou dětskou SOS vesničku, je to nic….A když dobře vyladíš barvu přehozu, jsou de facto neviditelný 🙂

PetraK

když dobře vyladíš barvu přehozu, jsou de facto neviditelný

no právě! To je dokonalý. Tali má ty chlupy ovšem dvoubarevný, nějak nejde asi pořídit něco, kde to splyne – stejně jako dalmatin, ti to mají ještě o dost horší (a to i množstvím chlupů) A navíc u nás Rumíček se stará o další barvičku, takže vyladit to dneska už nejde 😀

EvaC

U Sinďy převládá ta šedá nejvíc – ty hnědé plotny a hlava víceméně téměř nelínají…je o i trochu jiný typ chlupu – řekla bych méně “drát”. No jo,Ty to máš těžký, to bys to musela mít strakatý jak v cirkuse..:-) A hlavně ty krátký jsou horší – když jsem hlídávala kamarádce vižlu, šlo to dost blbě vyluxovat, Sindiny chlupy jdou vyluxovat v pohodě… Já jsem to takhle vyřešila na chatě i doma – jasně, že tam je špína a chlupy, ale když to nevidím…… hned mám lepší pocit..

PetraK

jojojoooooo vižlí chlup je výborná věcička, jak se umí krásně zapíchnout do plosky nohy! To jsem nikdy nepochopila, jak je to proveditelný. Ale je.
    No a u nás s černou, pokud člověk nebude mít čistě černýho psa, tak na oblečení to bude vidět vždycky. Ale prostě, když má člověk psa, tak holt nic není sterilní. Výborný je na úklid ten robotík, ten se stará pěkně. No a až budeme zabydlení úplně tak jsem si tady někde 😀 – nejspíš na šikovných odkazech, hodila odkaz na jakousi supr deku, kde se chlupy nedrží – dávala to sem Maya, že jsou s tím spokojený.

Kuskus

Jedno zda jde o fenu či psa, téhle pozici se u nás říká ehm.. hore kokotom. 🙂

EvaC

Jojo, taky se mi to stalo – i s labradořím chlupem ….. operace pinzetou byla nevyhnutelná… Já nemám robotíka, ale pořídila jsem si bezdrátový tyčový vysavač s různými nástavci a je to taky fajn….Chlupů se prostě nezbavíme, plemen, která opravdu “nepustí ani chlup” je málo a nějak mě žádné neoslovilo…..

EvaC

Výstižné…

PetraK

Kuskus
    hore kokotom. 🙂

😁😁😁😁 v případě Sindibadky a Taliprtky spíš hoře chobotom😁

PetraK

Eva

laboratoří to taky umí? Jsem si myslela,že jsou na to moc měkké a dlouhé
    No jo prostě ke psům chlupy patří, ja když si vezmu Rumíčka na klín vypadám pak jak samice orangutana

EvaC

😂😂😂 tak to jsi mě zádě rozebrala na prvocinitele – samice orangutana 🙈🙈. Naskočí mi obrázek oblečeného orangutana s vizlou na klíně … Já se u labradora setkala s dvojím typem srsti – někteří mají fakt takovou jemnou, měkkou a jiní zase drsnou – tu měla naše Baruska – jemné byly chlupy jenom na hlavě a uších …

EvaC

🙈🙈”zase” jsem chtěla napsat

PetraK

Eva
    zase

já zase v tom svým příspěvku rozhodně nechtěla napsat laboratoří 😀 , alébrž, jak každej odhalil labradoři. Enemže sviňa telefén v tramvaji, že jo… 😀

No je pravda, že i vižly mají různý typ srsti. Třeba Bubíšek, když přišla měla drátovitou, tvrdou. Pobytem u nás a asi krmením masem?? se jí pak změnila do mechova- jako mají všicí naši vižlíci. Taky se jim říká mecháčci.

EvaC

Telefén si to holt občas upraví k obrazu svému :-). Oni ti labíci ale většinou mají tu srst takovou hrubší a spolu s tou jejich veleobjemnou podsadou je to činí v podstatě “nesmáčivými”…

PetraK

Jojo, to je pravda, aspoň taková ta poctivá garda.
    je to stejně zajímavý /a někdy smutný /porovnat, jak se ti psi mění v čase-myslím dlouhodobě. Já jsem při vyklízení domečku narazila na starý myslivecký časáky – v dezolátním stavu, nechtěl to ani nadšenej myslivec, ale prohlídla jsem si fotky lovečáků, jak vypadali kdysi…. velkorozdíl. 🙂

EvaC

Je fakt, ze spousta ras už je tak přešlechtěná až to hezký nejni… Někteří “chovatelé” navíc poustějí do chovu zvířata, která tam nemají co dělat(ať zdravotně nebo povahou)ale chtějí proste za každou cenu zúročit třeba “ investici” do importu ze zahraničí. Člověku je z toho akorát smutno…ale lidská povaha je bohužel taková.

PetraK

člověk je prostě smeták, kterej musí zkazit úplně všechno. Nejhůř jsou na tom podle mě německý ovčáci, který seděj i když jdou a pak placatý tlamičky, který musej bejt placatější, než nejplacatější 🙁
    Kdekoliv člověk zacejtí prachy, tak do toho bezohledně jde. Ze všeho kolem psů se stal tak tvrdej obchod, že se z toho zvedá kufr.

EvaC

Bohužel mi nezbývá než souhlasit – to co udělali s úhlením zadních nohou NO svýho času je neodpustitelný, stejně tak rozštěpy u boxerů, kteří jeden čas jako by úplně vymizeli..je to hnus jak člověk zneužívá své možnosti, místo aby je využíval k něčemu užitečnému..

PetraK

Jo dnešní boxer by už rozhodně nemohl být služebák ani náhodou 🙁
    Vezmi si jak zmršili zdraví dobrmanům – bože to byl pes žiletka, zdravej, kovovej superman. A dneska ti psi odcházejí na srdce v sedmi letech. O povaze nemluvím 🙁

EvaC

U flatů se zase začala ve velkém objevovat rakovina… taky to dřív nebývalo…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 81. až 100. (celkem z 105)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.