- Toto téma obsahuje celkem 169 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel EvaC a poslední změna proběhla před 3 týdny a 2 dny.
-
AutorPříspěvky
-
17.1.2026 v 3:17 #199180
Odetta
Fifi
Pacoška už najela do privilegovaného módu, takže jakmile se nechá samotná v místnosti, houká.
Ty chlupy na fotce tolik nevyzní, ale jsou vtipný. Hrozně mi to připomíná houbařskou sezónu – je jak rozkrojený hříbek s vysokýma rourkama.Maya
To je teda zajímavý, že to takhle řeší, když jsou spolu vlastně od narození. Tak snad si to ještě sedne. 🙂 Naše dvojka na sebe volá naopak vysokým tónem. Vůbec mě ta plejáda zvuků dost překvapila, jsou hrozně ukecaní.20.1.2026 v 12:55 #199283cernej caj
At se dobre hoji
22.1.2026 v 11:03 #199319EvaC
Odetta
Tak snad už se Viktorie trochu uklidnila a dobře se hojí.. Máte to tam tedy opravdu často jak pojízdný cirkus – přeju pevné nervy 🍀
To je chytrý že jim to dělají z boku – protože tam se ty svaly, myslím, zapojují méně než ty břišní..👍22.1.2026 v 13:32 #199324PetraK
Odetta
Pacoška už najela do privilegovaného módu, takže jakmile se nechá samotná v místnosti, houká.😀 brooouček malinká! Takhle houkal Murphy – teda krátce po probuzení z narkózy , s odstupem pak už ne, ale bylo to, jak když máme doma parnik 😀 .
Předpokládám, že te´d už je zase pupík mňoukavej zase trochu víc v ólrájtu?22.1.2026 v 18:12 #199331Odetta
Viktorie se “uklidnila” do té míry, že v neděli ráno začala zkoušet sundávat obrazy ze zdí (kéž by to byla nadsázka), takže byla seznána způsobilou pro uzavření do koupelny, a to ve společnosti pana sociálně deprivovaného Alberta. Iluze o jakéms takéms klidovém režimu nám zůstala do pondělního odpoledne, kdy to “bouchlo”. Večer jsme rezignovaně koťata vypustili do prostoru, a dodržujeme pouze jediné opatření (ven nepouštíme), a to přísnou izolaci od Gremlina (ano, mít dvě kočky k psovi, co loví kočky, je cirkus). Rána vypadá dobře, v poli začíná nesměle dorůstat srst. Vztahově je vše při starém (až na to, že se teď Vikýs ksichtí na mého manžela), koťata spolu furt pečou (ale možná je ještě brzo). Za týden, dva by měly vypadnout stehy, tak doufám, že to bez komplikací doklepeme.
22.1.2026 v 21:16 #199340Petrs01
To je úúúžasná fotka! Já bych si ty 2 půjčila, aspoň na 14 dní a ňuchala bych jim kožíšky a vůbec. Sem zamilovaná!
22.1.2026 v 22:11 #199344PetraK
Pan Albert se dočkal!! A královna Viktorie zahájila stěhováckou kariéru – lepších zpráv býti nemůže! 🙂 Krása Odetto, díky, půjdu spát s hubou kolem celý hlavy.
22.1.2026 v 23:14 #199347Maya
Krasny fotky a super ze je vse v poradku. Jo klidovy rezim u kocky, to je utopie. 😀
23.1.2026 v 0:30 #199350Odetta
Petrs, já jsem taky zamilovaná. Vůbec bych neřekla, že budu na kočky a jsou to hajzlíci a záškodníci a vůbec, ale jsou totálně boží. ❤️
19.2.2026 v 13:03 #200572PetraK
Jak nám roztou záškodníci? Ničí pana Gremlina moc?
22.3.2026 v 15:11 #201526Odetta
Záškodníci rostou raketovou rychlostí. Stihli si to vyměnit – z Viktorie je kulička (čtvereček), Albert je žížala.
Viktorie se zdárně zotavila po kastraci, kdo o ni neví, už to v srsti nejspíš nepozná – já ještě jo. Změny jsou minimální. Trochu se tedy vyžrala, ale jinak je to stále moudrá kočička, co ráda sedí ve výškách a soudí nás. Ráda sedí na klíně a mazlí se.
Albert vyrostl. Je to trochu cíťa, když je rozrušený, má místo ocasu kominickou štětku. Když si dovolíme na 24 hodin odjet, tak má tendenci průjmovat. Neustále chce mazlit, takže pokud mu pozornost nedává Viktorie, kňourá a žvatlá a chce nosit. Má speciální zvukovou signalizaci cca 10s před tím, než udělá průser, to hned startujeme a jdeme ho chytat (většinou to obsahuje šplhání po nějaké textilii). Naučil se vcelku obstojně aportovat; rád si nosí balonky na kamna a pouští je dolů – pak je loví. Takhle si vydrží hrát i přes hodinu. Vůbec nechápu, že to je totéž zvířátko, které vypadalo, že nepřežije první noc.
22.3.2026 v 17:53 #201531Petrs01
Jsou nádherní! Voba!
23.3.2026 v 8:55 #201537Zlata
Krásný,spokojení smetáci 🫶🌞
23.3.2026 v 9:06 #201538cernej caj
ttak to jsou super zpravy, dobre ze se dobre zhojili a pekne vyrostli a zmohutneli a maji hromadu energie 🙂
24.3.2026 v 9:12 #201581PetraK
Odettooooooooooooo
to se ale hezky čte a dívá, jak si národ kočičí užívá.
Fotky to je velká krása
srdce zvířetomila si jásá 😀nejsem kočkoznalec – není Albert tak trochu orientálec nějakej? To mě napadlo, jak koukám na tu jeho hlavu.
24.3.2026 v 10:03 #201582Maya
Krasni oba
Taky mi pripada, ze Albert neni ten vesnicky typ s kulatou hlavou a naducanyma tvarickama24.3.2026 v 11:20 #201583PetraK
že jo? žejo? Bude pan vznešenej nějakej 😀
Brouček závisláckej.24.3.2026 v 11:27 #201584Kuskus
Maya
….“Taky mi pripada, ze Albert neni ten vesnicky typ s kulatou hlavou a naducanyma tvarickama“…
Přesně! Připomíná spíše tajemné egyptské kočky a jak už byl jednou nohou skoro na druhé straně, ví věci o kterých my nemáme ani tušení. 🙂
Odetto, moc díky za nové zprávy. Já už se trochu bála, že se děje něco nedobrého a nechceš nás děsit…
Katastrofikovi se ulevilo 🙂 🙂 ať se obě malá sluníčka mají k světu.24.3.2026 v 14:22 #201598Odetta
Doma tomu interně (možná zcela nekorektně) říkáme tzv. egyptský (Albert) a asijský (Viktorie) typ.
Albert má tu tlamku opravdu takovou protáhlou, škoda, že se tak špatně fotí. On je mistr mimiker, jako malý vypadal úplně jak britka, teď z něj roste orientálec. 😅 Ale jsem si téměř jistá, že bude čistokrevná vesnická směska. Nikdy jsem tady žádné plemeno (krom té britky) neviděla. Ale i srst má takovou nic extra – řidší, přiléhavou, spíš tužší. Vyrostl mu hrozně dlouhý ocas.
Viktorie má tu hlavu naopak kulatou a je šíleně nasrstěná, z té by byly tři kočky. Myslím, že bude mít někde v předcích něco dlouhosrstého, má dvě délky chlupů (to jsem si myslela, že jí odroste). Má ten kožich tak hustý, že jí ty chlupy nepřiléhají, odstávají.
Kuskusi, neměj strach, tady je všechno ok. Jen nestíhám.
24.3.2026 v 18:43 #201667 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.