- Toto téma obsahuje celkem 159 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Odetta a poslední změna proběhla před 2 měsíci a 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
4.9.2025 v 23:32 #193516
Odetta
Centrální distribuci koček se neodmlouvá
Byla sobota. Úplně obyčejná, pro mnohé poslední prázdninová. Po ranní procházce jsem se s Gremlinem ještě naložila na pohovku; vyhnal mne až hlad. Při pohledu do ledničky ale bylo hned jasné, že z toho oběd nekouká, a že z toho kouká tak maximálně ona pověstná oběšená myš. Manžel proto odjel na nákup, a já se jala věnovat zahrádce. Posekala jsem trávník, zkrotila popínavky. A vyšlo to tak akorát – když jsem stříhala poslední šlahouny tvrdohlavého kiwi, přijel manžel s nákupem. Vyložili jsme ho do chodby.
Jen co odjel přeparkovat, přišla mi zpráva: „v ulici je černé kotě“. Nechala jsem nákup nákupem, psa zavřeného a nakoukla do ulice. Prošla jsem ji celou až na konec, kde se na břehu potoka mezi valy zeminy a kamení opravdu krčilo malé, černé kotě. Zprvu se příliš kamarádit nechtělo, ale zatímco se čistilo, sáhla jsem po něm. V náručí se mi ocitla chlupatá, ale značně mokrá a zablácená kulička, která očividně před pár minutami spadla do potoka v místě, kde stavebníci strhli mostek. Kotě trochu prskalo a třáslo se – spíše zimou než nelibostí. V momentu se ale zklidnilo, začalo příst a točit na záda. Evidentně bylo dobře socializované a zvyklé na lidskou ruku.
Kotě jsem vzala domů. V nákupní tašce byla kromě jiného dvě kuřata, takže kočičí svačina rychle nabývala obrysy. Kotě jsme prozatimně umístili do koupelny, kromě kuřecích kousků dostalo i vystlaný košík a vodu. Pračky, které zrovna běžel prací cyklus, se nezaleklo.
Že jsme domů přinesli potenciálního domácího mazlíčka pochopil náš stávající domácí mazlíček velmi rychle. Radost explodovala formou zoomies; div že neběhal po stěnách. Nákup musel přeskakovat a já čekala, kdy si natáhne nějaký sval nebo natrhne šlachu…
Protože jsem ale kotě i s jeho černobílým sourozencem začátkem týdne viděla na druhém břehu, nedalo mi to, a začala jsem pátrat po majiteli. A skutečně jsem jej brzy našla – jen zrovna kamsi odjel. Rozhodla jsem se, že kotě vrátím až po odpolední procházce se psem – to už bude suché a odpočaté. A na cestu samozřejmě dostane večeři, kuřecích odřezků bylo dostatek.
Osud to tak asi chtěl, a tak ve chvíli, kdy jsem šla s kotětem v náručí ulicí, jelo proti mě auto s majiteli. Ze shledání měli velkou radost, opakovaně děkovali; zrovna jeli vyzvednout o kus dál černobílého sourozence. A tak jsme celou záležitost s kočkou považovali za uzavřenou. I když se nám po milém, mazlivém a skvěle socializovaném zvířátku tak trochu stýskalo, byli jsme rádi, že se v pořádku vrátilo domů a náš život do zaběhlých kolejí.
Zbytek dne se nesl v uvolněném duchu, plánovali jsme grilování na neděli a hráli hry na počítači. Před posledním venčením Gremlina jsem ještě uklízela umyté nádobí z myčky, a co se nestalo, překotily se stohovatelné skleničky a jedna se rozbila. Bylo před půlnocí, vysavač se mi vytahovat opravdu nechtělo… Ale střepy prý nosí štěstí.
Venku opět nesvítilo pouliční osvětlení, vzala jsem si na venčení tedy čelovku. To člověk zjistí, kolik se na něj po nocích dívá očí. A na kraji naší ulice na mě zasvítily ty dvě osudové. V předzahrádce těsně vedle hlavní silnice se mezi květinami krčilo malé mouraté tělíčko, které se k nám v mžiku rozešlo, snad i potichu mňouklo. Autopilot ve mně jen hlesl směrem k manželovi: „tak ho vezmi a jdeme“. A tak ho vzal a šli jsme.
Kotě, které jsme domů přinesli, bylo sotva třetinové oproti tomu odpolednímu, které se mi zdálo tak maličké. A tak se koupelna opět změnila v kočičí bydliště, tutéž sobotu už podruhé.5.9.2025 v 6:59 #193520Petrs01
CDK si vás normálně otestovala! Jo, super, sem ho přidělíme, tady se uměj postarat. ❤
5.9.2025 v 9:10 #193538EvaC
Ta je ale rozkošná ?.. tak ať vám dělá jenom radost..
Hezký příběh ..5.9.2025 v 9:46 #193540PetraK
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!! JOJOOOOOOOOOOOOOOOOJOOOOOOOOO JO!
Voni si vás pěkně nejřív proklepli, ešivá ste kočkosvéprávní a ešivá vám můžou Královnu Viktóriji přeposlat.Moc díky, Odetto, moooc, moc díky, a já se těším, na další hlásání. A tu sedím a usmívám se a rozplývám se nad tím roztomilým prdítkem!
- Odpověď byla upravena před 9 měsíci a 1 týdnem uživatelem PetraK.
5.9.2025 v 10:16 #193541Thielli
Smí se tady šišlat? ?
5.9.2025 v 10:20 #193542PetraK
Musí!
5.9.2025 v 10:48 #193544Kuskus
Koťata jsou všechna děsně roztomilá a tahle nalezená pusinka vypadá nachlup stejně jako nejmenší cejlonská kočka na světě, co se nedávno narodila v Ostravské Zoo.
Ta vaše šelma má ale větší štěstí. Myslím, co do lokace 🙂 a strašně jí to přeju. Už vidím toho rozmazlenca za pár měsíců. 🙂5.9.2025 v 11:08 #193546PetraK
Kuskus
jako nejmenší cejlonská kočka na světě, co se nedávno narodila v Ostravské ZooNO ŽEJO? já jsem si to taky říkala, když jsem ty dvě fotky viděla. přesně to stejný mě napadlo a taky to,že tam u vás v žoloo máte teď hodně moc úspěchů.
5.9.2025 v 11:17 #193548MirkaD
Viktorka-Vítězka…ona to prostě vyhrála!!!!
5.9.2025 v 14:53 #193560PetraK
A co vlastně papá Královna Viktorie?
5.9.2025 v 16:46 #193565Odetta
Petrs01
CDK je odvážná, jsme prvokočkaři. Naštěsí mám “přítele na telefonu”.EvaC
Děkuju!Thielli
No, my si občas taky zašišláme, ale ona nás svými zoubky vždy rychle vrátí zpět na zem. 😀Kuskus
Někdy mám pocit, že to opravdu je nejmenší kočka na světě. Gremlinovi by se vešla celá do tlamy. 🙂MirkaD
Vzhledem k tomu, kde jsme ji našli, vyhrála ruskou ruletu, mohla být placatá. Mohla ji i odnést kuna, v tom místě ji pravidelně vídám. Měla štěstí.PetraK
Papá převážně Gremlinův barf. Občasně ředěnou Tatru nebo kapsičku (na značku se neptej, nebo upadneš ?), nonstop má k dispozici granule. Krmím ji cca 4x – 5x denně. Gremlin se samozřejmě s nadšením zhostil role dojížděče nesnězeného jídla. První dny jedla hrozně moc, teď už se asi dojedla a jí o něco méně.5.9.2025 v 17:09 #193568Fifi
Jee, to bylo hezky poctenicko. Viktorko, berusko prtava, vitej ve zdejsim klubu, tesim se na prubezny zpravy. 🙂
CD vas pekne nejdriv proverila. 😀5.9.2025 v 17:52 #193569Zlata
Jé,to je hezký.
9.9.2025 v 0:27 #193617Odetta
Caturday
Autopilota brzy vystřídal šok: tak my máme doma kotě. Už zase. A teď nejspíš už napořád.
Kotěti jsme vybudovali základnu, dostalo pozdní večeři a šli jsme se na to – všichni – vyspat.
Jenže v neděli ráno tam stále bylo. Okupovalo koupelnu a mělo se čile k světu: oči i uši čisté, žádné klíště ani jedinou blechu. Asi spadlo z vesmíru, nebo ho někdo vysadil z auta, nezdá se, že by to bylo vesnické kotě ze stodoly. Na bříšku má vzorek jako želvička – krémový podklad a na něm jemný, tmavý vzorek.
Co budeme dělat, jsme začali řešit hned dopoledne. Šla jsem do kůlny hledat starý kočičí záchod po kočkách mé babičky; sice s prasklinou, ale našla jsem. V poledne jsme koupili jediné stelivo, které je v místní večerce k dostání. Jako člověk, který nikdy nežil s kočkou, natož s kotětem, jsem nevěděla, jak přesně kotěti takový kočičí záchod představit. Naštěstí naše koťátko je chytřejší než my všichni dohromady, a tak jakmile jej zaznamenaloo, šlo se vyprázdnit. A to přesně tak, jak se od vychované kočičky očekává.
Konečně jsem jej i zvážila: 830 gramů. Černé kotě ze soboty mělo přes dvě kila, a jak se mi zdálo maličké… Oproti tomu je to naše docela nicotné, ale chuť do života, přestože je zcela nesocializované a prakticky není možné jej vzít do ruky nebo pohladit, má značnou – je neustále v pohybu a konzumuje téměř takové množství jídla jako náš 25kilový pes.
A tak během nedělního grilování vybírám kočičí záchodky, granule i kulodráhu…
9.9.2025 v 8:47 #193620Milena z Prahy
Odetto, jak tak koukám na IG na nejrůznější útulky, zaznamenala jsem, že koťata mají jakési „socializační okno“, ve kterým potřebujou lidskou společnost. Tak by to teď chtělo být co nejvíc s ním, než se okno zavře. Jinak jste skvělí, že jste si ho vzali ?!
9.9.2025 v 9:02 #193621Odetta
Milena
Trávíme s ní – aktivně – několik hodin denně, teď se každý den učí nějakou novou dovednost. Socializujeme ji v rámci kontaktu, nošení, hry, poznává domácnost (i se zvuky), sžívá se se psem. Začínám ji učit emergency recall. Takže… snažíme se. 🙂 Myslím, že nejvíc jí ale bude chybět matka, tu nahradit neumím.10.9.2025 v 8:16 #193632EvaC
ÓÓ ta se má..?
10.9.2025 v 8:41 #193633Maya
To je krasny pribeh, kotatko to vyhralo.
Doporucuju uz ted koupit skrabadlo, nejlepe s lezenim, aby se po tom dalo i splhat, staci i nizsi, ale alespon neco. Nebude dlouho trvat a zacne si brousit drapy a splhat do vysek a chce to hned od prvniho dne ucit kde muze a kde ne.10.9.2025 v 10:13 #193634Raven
Krásný drobek. Je moc dobře, že potkala zrovna vás. CD zafungovala spolehlivě 🙂
10.9.2025 v 15:41 #193642cernej caj
Tedaaa tak ro je fajt „nahodicka“ 🙂 tak at se ma mouratko cile k svetu a uzivate si ho:)
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.