Kimin gauč

Fóra Ostatní Kimin gauč

• Toto téma obsahuje celkem 454 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 8 měsíci a 4 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 161. až 180. (celkem z 457)
  • Autor
    Kimi

Tak se mi to sem nacpalo dvakrát a nejde mi to odstranit. ??

Fifi

To zni dobre, prostorny a tak, nacvicuj a trenuj, kdyz si doma. Drzim palce, at nacvik na volieru probehne rychle a nemusis uz zametat material ze zdi. 🙂

Kimi

Betynka je šikovná, dnes jsme zkoušely trénovat „sedni“, samozřejmě s pamlsky, při třetím už stačilo na zádíčka položit ruku, ani nebylo třeba zatlačit.?

cernej caj

Kimi
            odstranit to mozna nejde ale muzes to upravit a prespat.

super, ze je betynka ucenliva, do se ji bude u tebe libit, protoze ty ji rozhodne nenechas doma zahalet 🙂

Kimi

Včera jsem s Betynkou zavítala do autokempu Šlechtův palouk u přehrady Pastviny (setkání Zvířetníku 2018), říkala jsem si, že sezona bude na ústupu a bude čas na pokecání se šéfkou. Seděly jsme venku, daly si kuřecí roládku. U vchodu do restaurace spala kočka, jinak v restauraci se vystřídalo několik hostů se psími společníky. Když šla Míla něco řešit do recepce, přišel poobědvat její syn Petr. Betynka byla na vodítku u stolu a jednu chvíli se jí nějak podařilo vyvlíknout z postroje a začít prchat. Petr naštěstí zareagoval rychle a Betynku polapil. Pravil, že Bety je tedy úplnej Dejvid Kaprfíld. Taky nevím, jak se jí to mohlo podařit, postroj sice není úplně fest, ale volnej taky ne.??
              Dnes tady od rána leje, tak jsem mohla zasvětit krásnou oranžovou pláštěnku, kterou jsem minulý týden Betynce koupila. Vyfotím, ale umím to dát jen na WhatsApp.??

Kimi

Dnes jsme měli u kynologů tradiční den pro prvňáky. Nejdřív jsem jim vykládala něco o psí povaze a o chování ke psům.? Pak kolegyně předvedly nějaké ukázky venku – s německým ovčákem, chodským psem a novofundlandským psem. Nebylo to jen klasické cvičení, ale tak trochu cirkus, aby to děti bavilo.? S Betynkou jsme jen přihlížely, ale když všem bylo dáno volno, Betynka si užila mazlení velebohatě. Zejména holčičkám se malý pejsek zalíbil, běhaly s ní po cvičáku, pobraly si u mě spoustu pamlsků, aby mohly rozmazlovat. Seděla jsem a přihlížela. Přišel ke mně chlapeček, že by chtěl psa, ale zatím prý nemá. Asi to měl od rodičů, ale byla jsem překvapená, jak rozumně mluvil, že pejsek je velká starost a odpovědnost. To jsem mu potvrdila, ale ještě jsem ho ubezpečila, že pejsek, správně vychovaný je také radost a štěstí. Po návratu domů Bety většinu času chrupká na gauči.?

Fifi

Taky jsem delavala prednasky ve skolkach a skolach, osvety neni nikdy dost! 🙂 Betynka si jiste dala do sosaku, bacha na ty pamlsky, at neni za chvili jak megakoule, erdelky dycky pekne funely, i kdyz mely pamlsky na pridel. 🙂 Nepises zadny negativa, takze szivani vzajemny asi pokracuje v poradku, tak to ma byt! 🙂
                  Edit, i fotky jsem nasla. 😀

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 8 měsíci uživatelem Fifi.
                  Attachments:
                  Thielli

Dobré ráno všem!

Kimi, Fifi – hezké, moc hezké… nevím, zda v Prahe něco takového děti také mají.

?

PetraK

Aááá, Betynce začala služba! 😀 😀 moc fajn, že takhle vyrážíte . Já jsem kdysi taky měla v plánu, jenže – v práci mi volno nedají, dovolenou potřebuju, takže zůstalo jen u snu. A že bych měla z koho vybírat. V podstatě všichni – dnes můžu říct, že skutečně všichni 😀 😀 i ty flekaté by mohly do služby jít a neudělali by ostudu.

Kimi

Fifi, s Betynkou pomaloučku pokračujeme. Dnes jsem zažila radost, když při návratu z venčení nezamířila přes ulici jako ke svému bývalému domovu, ale přes trávník a parkoviště spěchala k našemu vchodu. Doma už mě taky nesleduje na každém kroku, ale klidně vydrží na gauči, když já jdu do koupelny nebo do ložnice.

Thielli

ale přes trávník a parkoviště spěchala k našemu vchodu.

???

Kimi

Tak dnes další pokrok. Byla jsem dvě hodiny pryč na kontrole v nemocnici, když jsem se vrátila, Bety seděla za dveřmi, zeď nepoškrábaná, pamlsky, co jsem nastražila na koberec netknuté. Asi to celé proseděla u těch dveří a možná pokníkávala.

Kuskus

Milé chovatelky, myslíte, že by (z kynologického hlediska) byla chyba zajít s Betynkou k bývalému bytu? Aby si zkontrolovala a pročuchala okolí a ujistila se, že není zrádce a po paničce nikde ani stopa. Nebo je lepší to psékovi nepřipomínat? Teď nejspíš Bety trochu polidšťuju, ale když já su z těch vašich pséků úplně zblblá jak jsou všici mazaný a chytří. Ano i Hnědá a Flekatá! byť tvrdíte opak. 🙂
                              Ale jak píše Kimi, když se nyní obě vrací z prochajdy, Bety už sama maže rovnou k novému domovu. Tak asi není co řešit. Kimi ji prostě svou láskou a péčí udolala a přesvědčila. 🙂 Jsem strašně ráda, že mírně zanedbávaná Betynka skončila zrovna u Kimi.

Milena z Prahy

Kuskusi,
                                že tys měla jezevčici Betynku?

Thielli

Kuskus

já nevím s tím přibližováním, nemám pro to žádné důkazy, ale zdá se mi to moc brzo. Pudlice mají sloní paměť, poznávají místa, kde kdysi byly.
                                  Já bych ještě upevňovala vazby.

Kuskus

Thielli já to asi popletla, která kudrlinka je ta méně bystrá?
                                    Fotku Černé mám furt po ruce /na ploše/ něco poveluješ a chudera námahou oči šejdrem jak se snaží pochopit… 🙂 🙂 ta mě rozesměje pokaždé.

Milena
                                    jj měla jsem Besinku. V pravěku. 🙂

Fifi

Kuskus
                                      Nebo je lepší to psékovi nepřipomínat?
                                      Kimi ma fenku relativne chvili. Za par mesicu s ni projde kolem byvalyho bydliste a Bety bude v poho. Ted bych ji tam nevodila, beru jen z hlediska obcasnyho hlidace jozevcice. Pri prvnim hlidani u nas jsem si myslela, ze by bylo fajn ji odvezt domu na chvilku, kdyz tam pojedu zalevat kvetiny. Ne, akorat stres, hledani panicku. 100x lepsi je prdnout tu spagetu k nam a nechat ji zde, mensi nervy pro ni.

Kimi

Do míst, kde Betynka dřív bydlela, jsem s Goliášem chodila, klidná část města, chodníky, parčík, ale souhlasím s těmi, kteří radí ještě počkat, tras na venčení v jiných směrech je tu bohatě. Nová krásná oranžová pláštěnka se osvědčuje, Bety by courala dlouho, kožíšek zůstává v suchu, mokré tlapky nevadí, už si zvyká i na jejich otření po návratu.

Kimi

Byla jsem dnes na návštěvě u Jakuba, Art (německý ohař) nadšený, ale museli jsme ho krotit, protože by si z Betynky udělal hračku. Když jsem viděla, jak vyvádí s textilem spleteným z hadrů – to by Betynka nepřežila. Když při venčení potkáme velkého psa, vrčí a štěká, od Artíka si toho nechala dost líbit.
                                          Taky jsem představila Betynce lamu, co mám od vás, jak normálně ignoruje všechny hračky, do lamy se hned zakousla, musela jsem ji vysvobodit, ale aspoň jsem udělala foto.?

Kuskus

Se Betynce nedivím, že šla lamě po krku. Srst je opravdická, žádná umělina. 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 161. až 180. (celkem z 457)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.