- Toto téma obsahuje celkem 454 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 6 měsíci a 2 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
1.9.2024 v 19:47 #176767
Kimi
Dnes jsme se vypravily na cvičák do psí školky. Při běžných vycházkách je Betynka velmi družná až vtíravá, na cvičáku bylo znát, že je to pro ni stresová situace – velký prostor, mnoho psů (asi 12), někteří dost velcí, pár rozdováděných štěňat. Projevilo se, že Betynce jsou nějaké povely šumák, jak běžně učíme štěňata sedat, lehat, zůstat, přijít, tak ona jen stála a zírala, dotyku se bránila, popřípadě táhla pryč. Tak jsme trochu odstoupily ze skupiny a nechala jsem ji jen tak okukovat, bude si zvykat, zapojíme se postupně.
2.9.2024 v 10:08 #176777Thielli
Kimi,
takže Betynka byla trochu zajíc v pytli ? …si říkám, kolik psů takhle je, že se prostě jen obejde blok, dá najíst a pohladí na klíně.
Kéž by i ti ostatní měli takové štěstí jako ona a dostali se do znalých a dobrých rukou.
Díky za další zprávy…2.9.2024 v 10:19 #176778Petrs01
Tak Piksle taky nic neuměla, to naučíš rychle. Ale uč spíš sama a cvičák používej jako socializačku.
2.9.2024 v 10:54 #176779Kimi
Thielli, asi ses trefila. Včera večer jsme bojovaly, kdo určí místo na posteli, kde ona bude spát. Na třetí pokus jsem vyhrála já.?
Petrs, přesně tak to chci. Nepočítám, že bych se s takovýmto „případem“ věnovala nějaké disciplíně, ale socializace a základní povely ano. I ZKO by mě zas chtěla do školky zapojit, během pár dnů máme mít jako každý rok den pro prvňáky, takže já budu mít nějaké povídání a pak pustíme děti a přívětivé pejsky k sobě, to si, doufám, Betynka užije hlazení a mazlení.?
Dnes ráno při venčení jsme na sídlišti míjely dva statné chlapy povídající u zaparkovaného auta, Betynka si vynutila pohlazení u toho většího z nich. Ona by se vlastně takto dala využít jako seznamka,? ale to opravdu nechci.??♀️2.9.2024 v 12:17 #176780Maya
Kimi
treti pokus s polovicnim terierem, to jeste jde 😀2.9.2024 v 18:24 #176782cernej caj
Kimi
tak ty ses zkusena psovodka, urcite si s betynkou tu svoji nejlepsi cestu ke spolecnymu souziti najdete a betynce taky udela dobre se trosku pomalu otukavat s pejsky3.9.2024 v 11:12 #176846Kimi
Včera jsme navštívily veterinu. Problém s ouškem prý může být alergie. Doporučeno přejít na jinou značku krmení. Řekla jsem, že už se stalo, že dokrmujeme dietu, co zbyla po Goliáškovi – schváleno. Další návštěva v říjnu a budeme řešit zubní kámen.
3.9.2024 v 13:47 #176876PetraK
Aaaa koukám, že Kimi a Betynka už jedou vyšší kynologickou a mastěj na cvičák. Šikovný holky. Držím palce, aby změna krmení přinesla kýžený účinek.
4.9.2024 v 4:58 #176881cernej caj
Kimi
Snad vyladite bastu tak, abys nasla neco co basti a zaroven je to pro ni bez alergie:)4.9.2024 v 5:16 #176882Zlata
Kimi
Krásně se staráš.Spolusoužití už snad máte trochu vychytaný a Betynka už snad nehledá díry.4.9.2024 v 6:30 #176885Thielli
A to je prima, že je teď na gauči tak narváno a nový tandem Betakima je pěkně v hledáčku pozorujících očí bab z celé republiky. ?
No a ta seznamka – to je náhodou docela ženijální. ? Objekt netuší, že je právě testován v seznamovacím módu = nenatřásá se v demo verzi a nebude čekat, že mu dáš telefon. A ty můžeš testovat a testovat a kdo projde prvním kolem a pak ještě i tím dvacátým – že jako to není žádný plesnivý zakyslý stařec, který hledá na stará kolena pečovatelku a kuchařku… ale je to soběstačný, docela milý člověk, jehož občasná společnost plná vyprávění veselých historek z otáčení života člověku může ještě přinést kus radosti do života… proč ne?
4.9.2024 v 20:26 #176930Kimi
No Thielli, nevím, nevím, opravdu by to chtělo tak těch dvacet kol, snad bychom se toho dožili. Zatím mám kolem sebe spoustu fajn lidí.??
Dnes přišla paní, co mi zajišťuje velký úklid, Betynka z ní byla úplně hotová, klidně by s ní i odešla. Usoudily jsme, že to bude asi tím, že paní má kočičky a Betynce to připomnělo bývalý domov, který sdílela se dvěma kocoury.??Odpoledne dopadlo dobře, Bety ležela přitisknutá k mé noze, večer taky dobře dopadlo čištění ouška, ani se moc nebránila.?5.9.2024 v 20:10 #176998Kimi
Tak jsem na Zrzavce napsala, co Betynka vymýšlí, asi si ještě užijeme?
5.9.2024 v 21:25 #177001Fifi
Kimi, ja ti to s dovolenim okopiruju sem a rovnou napisu svuj nazor.
Je zajímavé, že první týden dokázala být sama doma, seděla v předsíni na koberci a občas kníkla. ?Včera se to změnilo, musela jsem k lékaři, ona intenzivně škrábala na zeď vedle dveří, dnes si to zopákla, dost jsem toho nametla na lopatku. My nemáme klasickou stěnu, zevnitř máme sádrokarton, pak je mezera, pak cihla. Čeká mě v září ještě několik nepřítomností. Jestli Bety nepoleví, má šanci se probourat z bytu.? Asi budu muset pořídit klícku, kam ji umístím v době, kdy bude sama doma.
Proc brat klec jako nejaky zlo, ber to jako zabezpeceny pelisek.V predsini, odkud se odchazi a jsou slyset asi dalsi zvuky ostatni od prochazejicich lidi, bych psa nenechala, kor kdyz mas fenku vlastne stale relativne chvili, stale si na sebe zvykate, ona si zvyka na novy prostredi. Hlida dvere vstupni, chce pryc, nebo sumak, proc hrabe, akorat je dle myho tam mnohem vic ve strehu, nelehne si.
Muj napad? Kup prostornou klec, dej do ni pelisek, par svych kousku obleceni, nez je das vyprat (pokud Bety nezere hadry) a umisti ji na to nejklidnejsi misto v byte. Klidne do loznice. Uc tam Bety chodit na dobrutky = krmeni bezny ji tam davej, klec mej otevrenou i v noci. Zaroven uc na pamlsky pri hre nejaky treba „šup do klícky“, at si to spojuje jen pozitivne.
Mno, a pak, az se s kleci seznami, pochopi, ze to neni vezeni, ale pelech, sama si tam bude chodit. Je super mit klec zakrytou necim, klidne stary povleceni a nechat jen vlez „odkrytej“ – podobny nory spouste psum vyhovuji, citi se tam bezpecneji nez v otevrenym pelechu.
Klec neni samospasna, ale je to nejlepsi reseni na par hodin, kdyz musis k lekari, na nakup a tak. Pro jisty elementaly (Pepin zdravi) je to jedina moznost, jak se sam doma neposkodit a neznicit pulku baraku.
Klec umistena v klidnym prostredi, zname pachy, pamlsky, pelisek, nacvicit ritual pred odchodem, ze tam se jde hajat – za me znacka ideal.5.9.2024 v 22:04 #177002Kimi
Fifi, díky za názor, souzním.??
5.9.2024 v 22:43 #177003Fifi
Neni zac, ja mam klec jak na lva, Pepin si tam stoupne i s hlavou vztycenou, lehne si na bok s nozkama natazenyma a este mu zbyva kus mista na dylku… Zrovna si tam kuta kutloch, ma to tam rad. Tak porid neco hodne prostornyho a uvidis, ze se to Betynce postupne, kdyz ji na to naucis, zalibi. 🙂
6.9.2024 v 21:15 #177018Kimi
Už mám klec vyhlédnutou, Betynka by se tam měla vejít natažená, jak je zvyklá ležet. Dnes pokračovala v demoličních pracech – zeď vedle dveří a žaluzie ve dveřích na terasu.
6.9.2024 v 21:23 #177020Fifi
Jaky ma klec rozmery? Lepsi vzit vetsi nez mensi.
7.9.2024 v 11:48 #177021Kimi
Taky si myslím, že větší je lepší, byť je to zatím nouzové řešení, ale doufám, že až si zvykne, že je můj pes, že si to zabere jako svoje území. Vybrala jsem velikost XL, délka 106, šířka 69, výška 77 cm. Totálně natažená Betynka má od čumáčku po ocásek 60 cm. Ta největší XXL je široká 74 cm, což je o 1 centimetr širší než je mezera mezi zdí a skříní, kam klícka přijde. Je to historicky psí místo od nastěhování, Korinka i Goli tam měli pelíšek. Umístila jsem tam i pelíšek, co mi dali bývalí páníci pro Betynku, ale zatím sídlí spíš na gauči. Pelíšek je luxusní a měl by se do klece vejít.
7.9.2024 v 11:48 #177022Kimi
Taky si myslím, že větší je lepší, byť je to zatím nouzové řešení, ale doufám, že až si zvykne, že je můj pes, že si to zabere jako svoje území. Vybrala jsem velikost XL, délka 106, šířka 69, výška 77 cm. Totálně natažená Betynka má od čumáčku po ocásek 60 cm. Ta největší XXL je široká 74 cm, což je o 1 centimetr širší než je mezera mezi zdí a skříní, kam klícka přijde. Je to historicky psí místo od nastěhování, Korinka i Goli tam měli pelíšek. Umístila jsem tam i pelíšek, co mi dali bývalí páníci pro Betynku, ale zatím sídlí spíš na gauči. Pelíšek je luxusní a měl by se do klece vejít.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.