- Toto téma obsahuje celkem 397 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zlata a poslední změna proběhla před 4 dny a 11 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
6.3.2025 v 13:36 #185914
Thielli
Kimi,
OK. Tak ty palce ještě nepouštíme. 😘
Jinak někde jsem viděla napsáno:
Co znamená, když vám přes cestu přeběhne černá kočka?
TO ZNAMENÁ, ŽE TO ZVÍŘE NĚKAM JDE.6.3.2025 v 13:52 #185915PetraK
Kimi – moc držím palce do všech stran a věřím, že se Betynka zase odurazí.
6.3.2025 v 14:19 #185916cernej caj
kimi
to je suoer, ze se na ne prislo kdyz jsou malinke a pri rutinni operaci, takze pujdou pryc v rmaci jedne narkozy a na lodzim zbytek, dokud je mlada a dobre ty operace zvladne:)7.3.2025 v 0:02 #185931Fifi
Kimi, preju klidnou noc, dalsi dny a zdarny srustani. Betynka se na tebe jiste nezlobi, boha, dyk je po velky brisni operaci. Dospava narkozu, vsechno ji boli. Drz ji v teplicku, stravu podavej takovou, aby nemusela moc tlacit, jisti ji vsude voditkem (myslim i doma, zadny hupsani z gauce, to radsi klec, kdyz nebudes doma), venku zadny popobihani. Jestli ji vetka brala i listu nebo neco kolem, bude hojeni trvat dyl, tak bud na ni opatrna a hodna, vyvaruj treba bramboro/dyni/bataty + libovy kureci, radne vse rozhnahnej ve vyvaru, dodavej tekutiny, proste drzte se.
7.3.2025 v 7:00 #185932Asteris
Pokračujeme v držení palců, každý snáší to pooperační srůstání jinak, Arinka se tehdy hodně šetřila, ty první dny se nechala nosit ze schodů a kamarádčina fenka se tvářila, že na žádné operaci nebyla. Kdyby ji nechali, lítala by jak blázen…
Držte se!7.3.2025 v 12:23 #185934Kimi
Betynka se na mě zlobí, nejraději by se usadila v předsíni, do obýváku ji musím přenést, musím ji mít pořád pod dohledem, aby se nepokoušela s tím švem pracovat. Strašně málo pije, tak večer jsem ji napojila stříkačkou, ráno jsem přichystala misku, ale zatím celkem ignoruje, tím pádem ani čurání není. Na noc jsem jí nasadila límec, to se jí taky nelíbilo. Ráno jsem aplikovala předepsané léky. Jeden byl v injekční stříkačce, podařilo se mi do ní dostat skoro všechno, kapičku se jí podařilo vyplivnout. ATB máme na 5 dnů podávat s jídlem, vzala jsem si na veterině ještě jednu konzervu, co jí tak chutnala, měla jsem tabletku rozpůlit, nadrtit, smíchat s masíčkem. Vyrobila jsem z tablety a části masíčka kuličku, stálo mě trochu úsilí to do ní vecpat, zbytek masíčka slupla s radostí.
Několikrát se snažila mě vylákat ven, zaradovala jsem se, že se bude čurat – kulový, spíš to vypadá, že by se nejraději odstěhovala. Misku s vodou jsem položila na gauč, ale nic, tak zas asi bude stříkačka. ☹🙄7.3.2025 v 13:11 #185938PetraK
Kimi – ona bude zavodněná z kapačky, tak asi velkou potřebu vody zpočátku mít nebude.Tali zpočátku taky nepila. Nevím, tedy jak dlouho, ale tak je to dospělý pes, chvilku se nic nestane.
Je dobře, že má chuť baštit a že má pro ni měkkoučkou konzervu. Jak psala Fifi – chce to měkké kašovité jídlo, aby neměla námahu s vyprazdňováním. To zvládnete, jste holky šikovný7.3.2025 v 13:12 #185939cernej caj
Kimi
Tak vsechbo hi boli, nevi co se deje, nema chut jist a pit, snad to bude kazdy den lepsi. Prvni 3 dmy budou na hojeni nejkritictejsi, tak porad drzime vse co mame7.3.2025 v 13:20 #185942Zlata
Kimi
Někdo radil v kočičí skupině kapsičky s polívkou.Třeba by to Betynce chutnalo .7.3.2025 v 23:19 #185961Kimi
Dneska skoro normál, při venčení se dvakrát vyčurala, tabletka bez problémů, k večeři slupla kapsičku a trochu dietních granulek, pak se i napila vody. Trošku problém, i když se snažím ji co nejvíc hlídat, na momentek ujela a oblízla si kousek jizvy, podařilo se jí sundat hojivý stříbrný nástřik. Na hojení mám dobré zkušenosti s řepíkem, tak zaskočím do lékárny.
Kočičí kapsičky – nevím, prý je v nich něco, co by psi jíst neměli, naštěstí to vypadá, že podobné mlsky nebudeme potřebovat.8.3.2025 v 0:08 #185962Fifi
Kimi, ja nevim, jestli pisu nevyzadany rady. ALE! K cerstvy rane se pes/fena nesmi jazykem dostat. Akorat si zkomplikujete hojeni. Kdyz limec ne, tak sakra aspon naky triko navleceny rukavama na zadni tlapky, vepredu jisteny na obojek nejak. Jdu najit zdejsi clanky, bylo toho vic. Tak jsem se proklikala tady sem:https://zrzavec.com.cz/forums/topic/jak-nejlip-na-pooperacni-dobu-dle-rad-zkuseny-fifijovy/
A ono to shrnuje asi tak nejak vsechno, na co si vzpomenu. Tak se drzte a zadny blemcani!8.3.2025 v 6:46 #185963cernej caj
Kimi
to je super, uz pije a cura, to je moc dobre a na to olizovani fakt pozor, si tam zavlece nejaky hnusy a bude se to blbe hojit8.3.2025 v 9:00 #185964Petrs01
Psi kočičí můžou, kočky nemůžou dlouhodoběji psí potravu, bo v tom něco pro ně chybí. A na rozjezení maroda přivřu oči nad čímkoliv, co vysloveně neublíží.
8.3.2025 v 12:20 #185965Kimi
S jídlem a venčením už problém není, už i bobek byl, ale s tím blemcáním ano. Na noc jí dávám límec, polovinu noci prokňourala. Přes den leží na gauči, sedím vedle ní a hlídám, ale jak jsem byla unavená, na moment jsem zavřela oči, a už se oblizovalo. Budu jí muset ten límec dát i přes den, i když ona ho nesnáší, když se s ním hýbe, naráží do nábytku, nedosáhne čumáčkem na zem. To bříško jí otřu a zvažuju, navštívit v pondělí ordinaci pro nápravu. Bety je čtvrtá kastrovaná fena, o kterou se starám, žádná ale nebyla tak velmi oblizovací jako Bety, ona se věnovala oblemcávání všeho, kam dosáhla, už před kastrací.
Navíc já taky nejsem úplně cajk, příšerně mě bolí záda a hlava.8.3.2025 v 12:27 #185966MirkaD
Kimi-držm alce-at to zvládáte dál
jinak já u Killy použila dámskou silonovou punčochu ze 4 dírama a Dafi měla po kastraci k obojku předělaný od doktora takověj návlek z gázy-takže líměv být nemusí,,,,,
prostě na ni navleč třeba ze sekáče dětský dupačk/tepláčk/kombinézu-at má zakytý bříško-já použila i dětský bodýčko…8.3.2025 v 19:03 #185979cernej caj
Petrs01
taurin, protoze kocka je masozrout a pes vsezravec, takze psi granule dlouhodobe mohou poskodit kocici zdravi, protoze v nich neni ten taurin, kterej kocka potrebuje dodavat ve vyrazne vetsim mnozstvi, nez pes (ten si ho navic umi udelat sam, tak nemusi byt v krmivu).Kimi
bude muset s limcem vydrzet, vetsina psu ho moc nemusi, ale je to pro jeji dobro. taky tu byl nekde tip na ty mekky limce https://vymazlenej.cz/produkt/limec-pro-psi-marody/ coz asi neni primo on, ae pro inspiraci co myslim a existuji i nafukovaci, pes s tim nenarazi a muze zrat pohodlne ale nedosahne tolik na blencani.doufam, ze zada i hlava se zpravi a bude ti lip 🙂
8.3.2025 v 22:00 #185980Kimi
Ten vymazlený límec by se mi docela líbil. Zítra prostuduju podrobněji. Prohrabala jsem šuplíky a opravdu jsem našla pružný návlek z gázy, já jsem ho nejspíš měla na pochroumaný loket předloni. Dala jsem jí na jizvu proužek gázy a navrch ten návlek, zdá se že je s tím smířená. Loni, koncem léta, to byla moje krátce, jsme se známými seděli v zahradní restauraci, Bety uviděla kolemjdoucího pejska, vyvlékla se z postroje a prchla. Jeden známý se za ní rozběhl a přinesl ji zpět. Ohodnotil ji jako Dejvida Kaprfílda. Dnes Bety dosáhla na vyšší level, protože si sundala límec, i když byl zapnutý na užší verzi. Límec se jí podařilo shodit do misky s vodou a rozlít ji.
9.3.2025 v 7:13 #185981cernej caj
Kimi
tak to je opravdu kaperfield 🙂mas limec na obojku? to se pak sundava mnohem hur, pokud neni schopna si sundat obojek.
a zkusila jsme pohledat ten clanek, co tenkrat dala esuska, je v zajimavych odkazech schovanej
https://plzenska.drbna.cz/drbna/neobycejni/7220-chtely-usnadnit-lecbu-svym-nemocnym-pejskum-vytvorily-pro-ne-v-dobe-covidu-genialni-veterinarni-pomucku.html
a kdyz sem vyguglila petru zaludovou, je to ten vymazlenej odkaz 😀 takze super, pridam ho do tipu9.3.2025 v 13:11 #185991Kimi
Bety jsem dostala s postrojem, obojek nikdy neměla a já jsem to, co zbylo po jezevčících dala do útulku, co zůstalo po Goliášovi, je moc velké. Zítra to nejspíš bude návštěva na veterině.
10.3.2025 v 12:42 #186107Kimi
Tak jsem ten Betynčin úlet konzultovala s veterinářkou, říkala, že ani nemusíme jezdit, pokud nekrvácí hodně – což nekrvácí- ať jí nechám ten návlek a na gázu ať dám heřmánek nebo řepík. Heřmánek mám, řepík koupím. S řepíkem mám dobré zkušenosti. Na noc jí ten límec dávám, ten návlek by si mohla ohrnout, to bych nebyla schopná uhlídat. Celé dopoledne leží vedle mě na gauči, z každé strany jsem na ni položila malý polštářek, aby nemohla hlavou na bříško. Ještě 11 dní takového stresu 🤦♀️, no ale musíme vydržať. 😟
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.