Kimin gauč

Fóra Ostatní Kimin gauč

• Toto téma obsahuje celkem 397 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zlata a poslední změna proběhla před 4 dny a 10 hodinami.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 301. až 320. (celkem z 399)
  • Autor
    Kimi

Dnešní neděle se ukázala, že není bez nicnedělání. Betynka za dobu, co ji mám už si párkrát vyčistila žaludek, vždy na lino, ale dnes se jí podařilo poblinkat v autě.🤢🤮 Kdyby aspoň na celkem malou podložku, kterou normálně mám doma a dávám na sedadlo (jezdí na zadním), aby nebyla na studeném. Kromě této mám podložku, původně na venkovní křeslo, která je přes celé sedadlo, tak ta to odnesla taky. Na jednu stranu je dobře, že to aspoň neodneslo přímo sedadlo.☹

cernej caj

tak to je neprijemne s autem, ale jak pises, dobre, ze to neodneslo i sedadlo a je super, ze betynce po tom incidentu je lip a ze uz se vracite k delsim prochazkam 🙂

PetraK

Kimi a jinak Betynka v autě nezvrací? Nemůže to mít souvislost s tím průjmem?

Kimi

Petro, díky separační úzkosti Bety se mnou jezdí pořád a bez problémů, souvislost s průjmem nepředpokládám, doma pak se dožadovala večeře, s chutí pozřela, bobky už jsou normální. Skutečně to přičítám tomu čištění žaludku, blitek byl hodně pěnivý a bylo v něm pár pamlsků, které dostala při venčení.

PetraK

třeba ty ATB to udělaly? Už je nebere?

Kimi

Když ty první ATB tablety vyblinkala, tak jsem jela na veterinu, dostala druhou injekci a je cajk. Poblinkané auto bylo pár dnů po druhé injekci.

Thielli

Skutečně to přičítám tomu čištění žaludku

No, tak ona si vyčistila žaludek a ty si vyčistíš auto. 😁
                  To zase není úplně špatná diagnóza, trocha té pěny na sedačce.

Dávno dávno tomu nazad hnědá v lese pozřela: zaječí, srnčí, kančí a lidský.
                  Byl mráz, až praštělo. Takže ona pozřela čtyři kopečky zmrzky, ty jí v žaludku roztály… a to se asi nemělo stát…
                  Rozhodně se to nemělo stát v tom autě… 🤮

Petrs01

se to nemělo stát

Zatkla bych už u toho prvního a bylo by.
                    Vtipnej byl kdysi Barouš (no, já se moc nesmála, ale zpětně…), když naprosto spolehlivě respektoval zákaz žraní bobku. Konkrétního. Bylo třeba zakázat každej zvlášť. Přestalo mne to bavit dřív než jeho, ale nelepšilo se to ani opakováním.

Kimi

Dnes jsem se dověděla o dvou pejscích, kteří měli přibližně ve stejné době jako Bety střevní potíže. Že by tady na sídlišti nějaký kretén měl něco proti psům až tak, že by jim ubližoval?
                      Před pár lety v nedalekém městě Králíky někdo skutečně rozhazoval po ulicích otrávené návnady. Už ani nevím, jestli toho idiota tenkrát našli.
                      Thielli, ona nepoblinkala přímo auto, ale molitanovou podložku, kterou mám na sedadle, takže to vyřešila pračka, stejně jsem měla pár psích věcí na vyprání, tak aspoň byla pračka líp naplněná.

Kimi

Od rána chumelí, hustota různá. Odpoledne jsem vyrazila s prádlem na mandl. Je to okrajová část města, takže po odložení prádla jsem popojela k bývalému zemědělskému areálu a vyrazila venčit. Foukal studený vítr, Betynka tím nebyla nijak nadšená, i když měla obleček, když jsem zavelela, že otáčíme, následoval úprk na napnutém vodítku zpět k autu. Večer pak byla chumelenice opravdu hustá, takže procházka opět krácená.🌨🌨 Skoro u našeho domu jsem se zastavila se známou, okamžíček jsme povídaly a Bety se hlasitě domáhala pokračování do teplíčka. Takže při podobném počasí, asi nebude fanynkou delších procházek – já tedy taky moc ne. 😉

cernej caj

Kimi
                          tak to mate podobnou notu v tom psim pocasi 😉

Thielli

Kimi,

ty ještě jezdíš na mandl? 😲 To se ještě provozuje?
                            My jsme to dostaly vždycky se sestrou za úkol, popadnout každá jedno ucho koše a táhnout to tam, od mých pěti jsme byly s mámou samy, takže člověk musel pomáhat. Ale pamatuju si, jak to tam krásně vonělo, to bylo moc příjemné.
                            No a tím zvracením… on to mohl být i bacil. Alespoň u průjmů říkali drveti, že je to ve městě běžné, že to jeden roztahá po sídlišti a za chvíli má plnou čekárnu posránků…

I tady u nás už byly otrávené návnady. Je to začarovaný kruh, pejskaři jsou často bezohlední a někteří lidé jsou pak už vzteky tak bez sebe, že sahnou až takhle na dno… 🙄

Já bych za ta hovna pokutovala vostopět. 😡

Kimi

Thielli, jako děcko jsem to měla podobně. Musela jsem pomáhat už při praní, v činžáku byla prádelna, máchalo se ručně, ždímalo ve ždímačce, pak do sušárny. Velké prádlo se muselo nakropit – velel táta, já s mamkou jsme držely kus prádla, táta kropil, vysavač bylo možno nastavit na kropení. Pak se prádlo muselo vytáhnout, složit a já byla vyslána na mandl, sama s cca šesti až desetikilovým balíkem, asi 10 minut cesty. Když jsme se přestěhovali do řadovky, mandl byl dál a táta jezdil autem. Když jsem se odstěhovala do paneláku, kromě prádelny a sušárny tam byl i mandl. Používala jsem ho, ale brzo se porouchal, takže zase provozovna.
                              Paní, co k ní teď prádlo nosím, provozuje i prádelnu. Takové provozovny jsou i v okolních městech.
                              Hovínek v okolí přibylo a dnes i bylo v álejích – teda na parkovišti – nablito – buď velký pes nebo osoba. Jsem zvědavá, jestli aspoň tohle někdo uklidí. Vzhledem k tomu, kolik cizích lidí nepoužívá chodník, ale naše soukromé parkoviště, o tom dost pochybuju.

Kimi

Když nastaly ty mrazy, -12 a níž, zkusila jsem Betynce kromě kabátku navléknout i botičky, co mi zůstaly po Goliášovi. Při obouvání projevila mírný nesouhlas, ale podařilo se. Ovšem rozejít se odmítla. Asi v domnění, že botičky ze zadních nožiček sundá, předváděla stojku na předních, moc nechybělo do kotrmelce.
                                Ozvala se mi uzdravená psí kadeřnice, takže po poledni jedem na úpravu ksichtíku a tlapek. 🙂🐾

PetraK

Kimi
                                  Takže při podobném počasí, asi nebude fanynkou delších procházek – já tedy taky moc ne

jo, to je supr, když se oba tábory, takhle domluví.

Thielli
                                  Já bych za ta hovna pokutovala vostopět. 😡

A to by bylo peněz v rozpočtu obcí najednou!

My jsme měli mandl v baráku, moc ráda jsem ta s mámou chodila, to byla vůně!

PetraK

Asi v domnění, že botičky ze zadních nožiček sundá, předváděla stojku na předních, moc nechybělo do kotrmelce.

😀 😀 😀 prooooooooooomiň Betynkoooooooo, promiň 😀

Kimi

Tak z hipíka máme skina (skoro). Pobyly jsme u kadeřnice přes hodinu, bylo s tím víc práce, než jsem předpokládala, ale Betynka už zase na mě dobře vidí, hlavička vypadá velmi úhledně a doufám, že nebude na tlapkách a tlamce nosit sníh nebo bláto. Za tři měsíce jsme zase objednané a to bude i s koupelí.

Kimi

Dneska byla výročka u kynologů. Vzala jsem Betynku s sebou, aby netrpěla v kleci. Nejdřív jsme šly venčit kolem zamrzlého rybníka, v části, kde se led zdál být pevnější bruslilo pár dětí, dospělí dozorovali ze břehu. Betynce byl zase povolen vstup do klubovny. Tentokrát jsem si vzala boty a vybrala místo, kde nehrozil pád jako na podzim při závodech. Kolegyně zas úžasně napekly slané i sladké. Protože jsem to předpokládala, pro jistotu jsem neobědvala a pěkně jsem se přežrala, hlavně sladkým, doma jsem pak minimalizovala i večeři. Pro jistotu se pár dnů nepostavím na váhu. Betynka si celou dobu hověla na polštářku na lavici mezi mnou a kamarádkou Evou a užívala si střídavé podrbáníčko.

cernej caj

Betynka je uzasne spolecensky pejsek 🙂 a pridej pak nekdy fotku, jak je krasne ostrihana 🙂

Kimi

Čají, chodíme k téže kadeřnici, takže Bety vypadá stejně úhledně jako na fotce zde na gauči str.11, den 27.10.24. Ale fotek není nikdy dost, že, tak se ještě pokusím. 🙂😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 301. až 320. (celkem z 399)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.