- Toto téma obsahuje celkem 397 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zlata a poslední změna proběhla před 5 dny a 1 hodinou.
-
AutorPříspěvky
-
21.1.2025 v 21:59 #183159
MirkaD
to je fajn,že si má s kým hrát!!
a s fotkama-víš co se se mnou natrápila Čajík??
horor,horor to pro ni byl!!
divím se,že mě nebyl po hlavě klávesnicí:-D22.1.2025 v 7:49 #183165PetraK
Jééé je, holky lítací! Díky Kimi za fotos.
Hele nejlehčí to podle mne je právě přes ten nabíjecí a datový kabílek.
Kdy si na něj napojíš telefén, jako když jdeš nabíjet, jen tu koncovku USD , která se strká do nabíječky dáš do stejnýho otvoru, který je na počítači někde kolem hlavního zapínacího tlačítka.
To propojí telefén a počítač, aby si mohly povídat a vyměňovat si právě třeba fotky.
Telefon se Tě možná zeptá, zda tohole propojení chceš povolit, tak mu řekneš, že ano. ale ptát se nemusí, to záleží na typu telefonu.
A hned si otevřeš galerii v tom telefonu, tam kde vidíš šécky svoje fotky, který tam máš.
Jdeš na plochu počítače a tam ťukneš na jakoukoliv žlutou složku. Ta se otevře a vlevo vidíš sloupeček kde jsou vypsaný různý složky, plocha, koš, TENTO POČÍTAČ
Klikneš na TENTO POČÍTAČ a otevře se okno, kde vidíš v horní části zase vypsaný různý složky a pod tím uvídíš minimálně vypsané:
Windows (C) a Jednotka DVD (D) a vedle toho budeš vidět ten svůj telefon – třeba tam bude Galaxy nebo nevím, jaký máš telefon. Na to klikneš a otevřou se ti různé složky, které obsahuje Tvůj telefon – to už jsi uvnitř toho telefonu. A najdeš si složku INTERNÍ PAMĚŤ, klikneš, otevře se ta složka, najdi tam složku DCIM, na tu klikni a najdi složku CAMERA, na tu klikni a měla bys být u sebe v galerii /snad jsem žádný krok nevynechala/
Tam si vybereš fotku, fotky, které chceš přenést, bafneš to myší a přesuneš si to do složky v počítači (tu si vytvoříš předem). A máš to u sebe v počítači .
To zvládneš, však kdo umí řídit auto, je velkej pán a nějakej počítač ho nepřepere!
- Odpověď byla upravena před 3 měsíci uživatelem PetraK.
22.1.2025 v 8:38 #183170Thielli
že mi ušijí něco kolem pasu, pak to přestalo být potřeba, teď to zas uvážím
Kimi
já si teď vybavila, jak se jezdilo s hnědou na chatu a z chaty. Na chatu jezdí totiž „IKEA team…“ to znamená, že k autu jdou dvounožci ověšeni na ramenou ze všech stran modrými Ikea taškami, v jedné ruce solární panel, ve druhé chladící taška s jídlem, ve třetí klíče a ve čtvrté ruce taška s něčím dalším, co se nedá hodit do Ikea tašky. Ano, všechny čtyři ruce byly obsazené, rovnováha nejistá a bylo potřeba zároveň vést hnědého psa, který se právě před domem nejvíc zmítal.A nejjistější bylo si jedno standardně krátké vodítko (1,5m) vzít na sebe jako šerpu a k jeho karabině pak připnout druhé, na kterém se zmítal hnědý pes.
Ta „šerpa“ byla dostatečně volná a zároveň nepadala, vodítko se psem vedlo z větší výšky než z ruky, takže se mi nemotalo do tašek…
Tak možná, že by ti stačila jedna šerpa a pak nějaké, které je zpola pružné, jak se s tím běhá… jen na to chození s berlemi, když bys nemohla mít flexi…22.1.2025 v 8:39 #183172Thielli
A hurá! Byl obrázek 🙂
22.1.2025 v 11:28 #183192Kimi
Petro, díky za návod, už jsem si ho zkopírovala a uložila a asi si ho i vytisknu, abych ho měla po ruce, až zas budu chtít něco dát třeba na gauč.
22.1.2025 v 11:45 #183195PetraK
Není zač Kimi, snad Ti to k něčemu bude, těším se.
22.1.2025 v 11:50 #183196Kimi
Thielli, jednou na Voříškiádě jsme s Golim vyhráli pevné multifunkční vodítko – může se upravit na tři délky. Dávám ho Betynce, když máme být někde v interiéru, vodítko se třeba dá navléknout na opěradlo židle, dá se navléknout i na tu berli, i když je to poněkud nepraktické. Flexi šmejdivé Betynce vyhovuje nejvíc a venčení na vodítku v našem městě je povinné podle vyhlášky města.
23.1.2025 v 7:19 #183258Thielli
Kimi,
flexi je pro Betynku určitě „number van“… tohle bylo jen rozpomenutí (a ano, ta propínací vodítka tak asi fungují), že když to opravdu v ruce s flexi z nějakého důvodu nejde… a ruce vůbec vlastně jsou ze hry, pak že mi to na těch 25 klio fungovalo.
Vlastně si přeju, abys tahle řešení vůbec nepotřebovala 😊Těch vyhlášek se bojím, holky vůbec vodítko nepotřují, jsou ukázněné a když na něm jsou, jsou jak bez života. Už i Cheval pomalu bere věc tak, že když jí něco brzdí, ani se nesnaží tahat a jde jako ovce. Eliette si na vodítku není schopna ani čichat…
23.1.2025 v 7:35 #183260cernej caj
PetraK
Ten tbuj navod je supr ale rozesmalo me USD to je dolar, kimi ma USB:DKimi
Taky si muzes tu fotku poslat mailem na mail a z mailu uz to umis, ze jo:DOno i z telefonu bys mohla vkladat na zrzavce primo, prave z galerie ale zase sw blbe pise
MirkaD
Ale zvladlas to a moje odmena byla sladka:)Thielli
To je super napad.
My jeste kdysi nez sme meli sedaky (nebo i opasky, jeden ma uz asi 10 let pujcenej kniga a uz asi … bude jeji:D tak obcas prave taky uvazaly to prepinaci voditko kolem pasu. Ale vubec mi nedoslo ze by to slo takto k berli.23.1.2025 v 9:03 #183273PetraK
černej čaj
Ten tbuj navod je supr ale rozesmalo me USD to je dolar, kimi ma USB:D
😀 😀 😀 tak to mě tetkonc taky teda 😀 😀 jehehééé to jsem matla. ano pochopitelně USB. A Kimi – jedno doplnění, když klikneš na tu ikonku telefénu, otevři složku INTERNÍ PAMĚŤ, PAK VYHLEDEJ SLOŽKU DCIM A TEPRVE POTÉ CAMERA.
ten krok interní paměť mi vypadl, takže to tam teď doplním, a ulož, vytiskni se to ještě jednou, budeš to mít kompletP.S. černej čaji, díky za pochvalu.
- Odpověď byla upravena před 3 měsíci uživatelem PetraK.
23.1.2025 v 10:29 #183290Kimi
Thielli, ta vyhláška nás v kynologickém spolku naštvala, měli jsme tam mistry Evropy v poslušnosti a měli se vláčet na vodítku? Pravda, některá omezení vyplývají ze silničního zákona nebo ze zákona na ochranu zvířat, ale proč vodítko na celém území města, když je tu řada ploch, kde by si pejsci mohli na volno poběhat.
Petro, díky, doplním.23.1.2025 v 11:12 #183294MirkaD
Kimi-tatka by ti na to řekl-to nenasere,to přijde líto…
chápu tě,protože,v Bučovicích je to to stejný-všudde musí být pes na vodítku!!!!
kreténi fakt…..:-((((
jako jo na konci Bučovic je výběh pro psy,ale to je tak velký jak naše zahrada….
a v Blansku je to úúúplně prdel,
tam je kousek od tátovy ubytovny u nejručnější silnice na starým Blansku takovej čtverec u chodníku 3*5 metrů s cedulí-volná pohyb psů-já umírala smíchem,když jsem to viděla!!!!!!!!!!
jinak tam může bý pes na volno v zámeckým parku kolem rybníčku..
obecně se roky pouštěly psi kolem splavu a řeky-od splavu směr do města-osvětlená pěšinka,lavky,a vedle sportovní ostrov-bassebalový hřiště,agility cvičák a hřiště na skákání kol,
vše dokola obehnaný plotema okolo asfaltka na brusle..tak vedle toho je pěšinka s lavkama,tak tam se roky pouští psi na volno,i já tam roky procházkovala,akorát,tím jak je to kousek od města,tak je tam milion lidí-s kočárkama,důchodci s hůlkama-protože rovina-Blansko je v údolí tak jinak všechny sídliště+starý Balansko do kopce,i když všude za sídlištěma jsou lesy a za starým Blanskem taky les-ale všude kopce,akorát zborovce,sídliště tak podél potoka na Petrovice se nejde do kopce,jinak všude kopce,takže proto jsem psala,že podél řeky ti důchdci,že rovinka a přitom blízko centra města a příroda,,za splavem jsou pole,a dá se jít dál….,
ty výběhy jsou blbý,že jsou malý…
jako lepší než nic,ale volným pohybu při vycházce se to nevyrovná..
přijde mi to,že je to tak na pohrání ze psem a na pocvičení..ale jinak?
projítí je to za chvílu a co tam chceš dělat,když nehceš cvičit,hrát si ze psem,a tvůj pes si ze psama nehraje….
Dafi si ze psama nehraje
a já když se chci projít,že sotva lezu,nechci cvičit a hrát si ze psama,tak co bych v tom výběhu dělala?? chodila sem tam,nebo nevím….?!?
jinak v BK se psi vždy obecně venčily na volno a nikdo to mec neřešil…
jak je to ted nevím..
já pouštím jen brzo ráno u řeky,jinak chodí na vodítku,a třeba ji vyběhám odpo u kostela 10 minut na barákem obíháním stromů a staré velké kašny-takže pohyb má…,
s Killy jsem kdysi chodila všude na volno,s Gerem takhle v Adamově všude na volno-uměly chodníky a neřešily psy,děti,lidi a nevěhaly daleko v předu…25.1.2025 v 21:56 #183400Kimi
Měla bych aktualizovat gauč, tak reaguju tady k fotkám na Půdlech.
Čají,
Kora s Golim se povalovali na kratší straně gauče, Kora totiž lehávala vždycky stočená do klubíčka, Goli bok nebo bříško. Kora, když mi vlezla do postele, tak taky do klubíčka v nohách, Goli do postele nikdy, vždycky vedle. Už oba polehávají za Duhou.
Bety, když se mi probojovala do postele, by ráda rozhodovala o tom, jak se lože mezi nás rozdělí. Nejraději by spala natažená napříč na šířku postele, tak ji vždycky musím uložit podél k nohám. Spí na dece, pod deku nechce, ale když zůstane v posteli beze mě, zkouší norovat pod polštář. Přitom, kdyby nebyla taková závislačka, mohla by poté, co já se odeberu do ložnice, mít pro sebe celý gauč.29.1.2025 v 17:31 #183635Kimi
Betynce už zase přerůstá srst na tlapkách i na ksichtíku. Zkusila jsem zasáhnout sama, když ležela natažená na boku na gauči. Vzala jsem do prstů chomáček chlupů a střihla, podařilo se, pak si toho Bety všimla a vyjádřila nesouhlas. Tak jsem ukecala naši psí kadeřnici, aby nám věnovala půl hodiny a příští týden jedeme.🙂
29.1.2025 v 19:00 #183651cernej caj
Kimi
i na tom gauci vypada, ze zabere nejak moc mista, na to jak je mala 😀super, ze bude na jaro mit bettynka sestrih, bude fesanda 🙂
29.1.2025 v 19:21 #183653MirkaD
Kimi-a dyt jo,at si ju vošmiká holička!-aspon si nebudeš kazit vztah:-))-nemyslím doslova,však mě znáš:-))
však,kdybych měla někoho na trimování-si myslíš,že bych se s tím piplala??
NÉ,ANI BOHA,CELÝ ROKY,CO JSEM MĚLA gERA A CO CHODIL NA ÚPRAVU JSEM SI ŘÍKALA-TO JE TAKOVÝ DŘINA-TRIMOVÁNÍ HLAVNĚ…ŽE TO NIKDY DĚLAT NECHCU
tak dělám,protože není kdo,a úprava srsti je jedinej!!!!!!!!!!!!!!!
důvod,prč znova nevím,nevím,jestli bude knírač…
a třeba za drápky si ráda zaplatím na veterině-mám nerby jen jedny a ty mám,víme kde..
jinak,včera jsem šmikala Žerykovi fousy v náhubku,měl tam namotanou trávu,a muselo se to odšmiknout-naštěstí má po Killyně starej typ-kovovej,30 let starej,jen drátky dolů–podélně,kousnout přes to nemůže,ale nemá drátek cik cak přes to,tak se tam dá dostat nůžkama-k tomu—29.1.2025 v 22:00 #183658Kimi
Betynku jsem v srpnu dostala ostříhanou, já jsem jí na podzim nechala upravit ty pacičky a ksichtík, aby se na ni nelepilo bláto a pak sníh, teď to chce úpravu zase. Na vykoupání jsme s kadeřnicí domluvené na začátek léta. Já se jen velice rozmýšlím, jestli ji mám nechat zase ostříhat nebo nechat dorůst. Drápky taky sama nestříhám.
Použít náhubek, to by bylo dobré vzhledem k její nechuti pro úpravy, ale ona má ten čumáček takový placatější, budu se muset poptat – máme ve městě tři obchody.1.2.2025 v 20:51 #183792Kimi
Dneska si Betynka užila veleprocházku. Kamarádka Hanka přišla, že jde na hřbitov, který je na kraji jedné části města, od našeho sídliště asi 3 kilometry a jestli by nemohla vzít Betynku. Já jsem dřív chodila na dlouhé procházky běžně, ale teď se k nim teprve pomalu začínám vracet, zatím tak do dvou km. Betynka Hanku miluje, takže vyrazila, ani se neohlédla, vrátily se za necelé dvě hodiny, Betynka se hned uložila na gauč, ale večer na poslední venčení zas vyrazila s nadšením a když jsme při návratu potkaly Meginku, holky si spolu zařádily.
1.2.2025 v 21:51 #183794MirkaD
Kimi-no s tím stříháním-záleží na tobě-to je jasný:-D
takže znova-asi záleží jakou má strukturu srsti…
jasně,záleží to na tobě-ale třeba příklad-Žeryk má jorkšíří dlouhou tenkou srst-co nelíná,jakože vůbec chlupy,ale jdyž byl u tatky tak byl tááák zacuchanej-tím,že tatka česal lehce hřbet-že když jsem ho u tatky česala-to byl ještě jeho-tak scény jak z hororu,byl nepříčetnej a já taky
tak z toho důvodu ho 3 krát za rok ostříhám a mezitím češu i když je mega nakrátko-tím kartáčem štětinovým-to miluje-a u něj,co nemusí manipulaci,je třeba dělat něco co miluje-takže češu-spíš masíruju kartáčem,pak furminátorem,
pak teda hřebínkem drátěným kartáčem a na závěr vždy ten kartáč štětinový-na udobření-dělám si prču-prostě to hezký nakonec..
a jinak jak už jsem psala,doku nesnesl strojek na hlavě,a nebo dkud jsem ho neměla…tak jsem šmikala nůžkama na papír -nabrat chlupy a šmiknout a tak postupně..
jestli tvé Bettynce nevadí česání a není?moc cuchací,možná?bych nešmikala…nebo jen zkracovala…
polětářky dělán asi každých 14 dní ono jim to v tom pak i klouže na linu/kachličkách i trávě-to si pamatuju z časáku i frisbí závodech,že když nemají vyšmikanou srst tak jim to může klouzat….
a fajn,že vzala kamarádka na větší vycházku Bettynku….
já už jsem se domlouvala s Martinem,že budu chodit občas s Dárečkem kousek na vodítku a on může jít se mnou a ze psama,když nebude Eliška moc…2.2.2025 v 10:37 #183798Thielli
Kimi, Mirko,
Vyhlášky… snad v tomto ohledu lepší velkoměsto než vesnice. Protože tady si lidé všímají méně jeden druhého a co je jindy smutné, to je v tomto ohledu pro mě lepší, bo se nikdo neobtěžuje udávat ty, kteří vyhlášku ignorují. Tady se porušuje všechno. A není dost uniformovaného personálu pokutovat všechny přestupkáře. Ani udělěné pokuty za parkování v centru města z jedné třetiny nikdo nikdy nevymůže.
Ale našla jsem onehdy opravdový bizár v podobě volného výběhu pro psa v naší čtvrti, cituji z oficiálních stránek našeho městského úřadu:
Radošovická, č. parc. 3132, parková plocha v tramvajové smyčce vymezené ulicemi Radošovická a PrůběžnáTrávník v tramvajové smyčce. Bez oplocení. Výběh pro psa ideál. 🙈
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.