- Toto téma obsahuje celkem 397 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Zlata a poslední změna proběhla před 4 dny a 12 hodinami.
-
AutorPříspěvky
-
1.11.2024 v 7:17 #179103
Thielli
Ňunínek spokojený. Stejně je to doják, ten příběh vašeho setkání. Zase se mi lesknou oči. 😶
1.11.2024 v 7:41 #179107PetraK
Kimi
i zavile vyla,😀 😀 pardon. já jsem si tak představila ten drobek , jak s touhou v srdci dává tímto způsobem svému milovanému vědět, že je tady, že ji vězněj a že jí láskou pukne srdéčko 😀 😀
Měla jsem vždycky štěstí, že to u nás žádný pesan takhle neprožíval. Brouček malinká. Thielli má pravdu, prokoukla převelice. Jsem moc ráda za Tebe a i za ní, že se tohle stalo, že máte jedna druhou a je vám dobře. Gratuluju holky.3.11.2024 v 13:51 #179178Kimi
Minulý měsíc jsem Betynce koupila šusťákový obleček do deště. Protože je ostříhaná, usoudila jsem, že by to chtělo na zimu ještě něco teplého s použitím i pod ten šusťák. Vypravila jsem se v pátek do stejného obchodu. Svetříků výběr velký. Krásně barevné, ale ze silné vlny, bála jsem se, že by se pod šusťák nevešel. Ty s kapuckou odmítla sama Betynka, nemá ráda přikrytou hlavu. Nakonec mě zaujal docela tenký šedivý svetřík, ovšem provedení bylo poněkud salonní -saténové lemy, veliká saténová mašle kolem krku, posázeno perličkami a štrasem. Paní prodavačka mi ukázala, že mašli lze odstranit a na účtenku doplnila zápis s možností vrácení, pokud by paráda nevyhovovala. Protože dnes ráno už byl mrazík, svetřík jsme vyzkoušely a Betynka vypadala spokojeně, dopřávala si jako obvykle dlouhé čtení pesemesek, takže ziminka nebyla.
3.11.2024 v 17:56 #179192cernej caj
Takze svetrik se strasem se osvedcil, vracet se nemusi a muze se strihat 😀
dneska docela prituhlo se mi zdalo, feri i vypadala, ze by si dala jeste nasup a ne jen nasi kratkou 😀 ona prece jen bude njespokojenejsi v zime 😀
5.11.2024 v 17:57 #179297Fifi
Taky musim uz pruhy prioblikat, dobre, ze je Betynka v teple, moc ji to slusi. A jak doma si darite? Separacka mizi, gaucing se provadi kvalitne, spokojenost na obou stranach? 🙂
5.11.2024 v 22:37 #179299Kimi
Fifi, gaučing je po většinu dne. Separačka trvá, ta asi jen tak nezmizí. Taky si pořád oblizuje různé části těla, na které dosáhne. Dnes jsem se dočetla, že tak se projevuje stres. Z čeho ten její stres pramení, nevím, jestli to stesk po dřívějším domově – chybějí páníci nebo maminka Žofinka? Přitom pár psích kamarádů tu máme, při venčení se nadšeně vrhá na kolemjdoucí a vyžaduje pomazlení, díky její roztomilosti to většině lidí nevadí. Dnes odpoledne jsme byly na dlouhé procházce v lukách, počasí přálo. Potkaly jsme dva mládence, jeden vedl borderku, Bety se snažila schovat za mnou, druhý vezl na invalidním vozíku staršího pána, u toho se Betynka dožadovala pohlazení, pánovi to nevadilo a pomazlení se jí bohatě dostalo.
5.11.2024 v 22:59 #179300Fifi
Tak borderky cumi blbe, plno psum vadi ty jejich upreny pohledy, zirani.
K blemcani ruznych casti tela – jasne, muze to bejt stresem (ale to bych se divila, dyk uz ji chvili mas), nebo nauceny chovani treba. Nebo ji nesedi strava, plus harala, to se feny celkove vic drbou. Jestli ma trvale nakej stres, zkus ten Alavis calming nebo neco podobnyho poridit na par tydnu treba.6.11.2024 v 10:52 #179331Kimi
U bývalých byla krmená kapsičkami. Já dokrmuju, co zůstalo po Goliáškovi, stopro masové konzervy – miska vylízaná dočista dočista, na redukci zubního plaku pár granulek (doporučení drvetky) a samozřejmě během dne spousta pamlsků. O nějakém doplňku stravy už jsem taky uvažovala, mám celkem dobré zkušenosti se zklidňujícími kapkami od Dokonalé lásky, prostuduju ještě i ten Alavis, díky za nápad.
12.11.2024 v 21:25 #179687Kimi
Betynka má odháráno, už zase může kamarádit s pejsky, i když jsem opatrná a budu minimálně ještě týden. Je zajímavé, že když hárala, moc nechtěla pamlsky, ty doplňkové granulky nechala třeba půl dne v misce, ale od tohoto víkendu už je zas megapamlskožravá. 😁
16.11.2024 v 23:27 #179844Kimi
Betynka dnes projevila další talent. Doma mě provází na každém kroku, takže i do koupelny, když jsem byla ve sprše, usadila se na koberečku před umyvadlem, když jsem zapnula fén, šla pryč. Na posteli se občas povaluje i přes den, vždycky na přehozu, dneska si ale odestlala – odhrnula přehoz i deku a uložila se na moje místo, hlavičku pěkně na polštář. Hned první den si vymohla spaní v posteli, ale to spí v nohách.😉
23.11.2024 v 22:26 #180129Kimi
Dnes byl na mé střední škole Den otevřených dveří, po 53 letech od matury jsem se jela podívat, Betynka absolvovala návštěvu se mnou. Byla asi trochu rozhozená, nikoho nežádala o podrbání, i když možná proto, že si v to množství lidí nemohla vybrat.
Pokud to vyjde, každou sobotu se na STV1 dívám na pořad Neposlušní, kde kouč radí, co dělat s problematickými pejsky. Dnes tam byl pejsek z útulku, jeho problém bylo kousání. Vypadal jako Betynčino dvojče, stejně roztomilý kukuč. Problém se podařilo vyřešit, pomocí pamlsků a hraček.1.12.2024 v 22:35 #180368Kimi
Tady bylo včera i dnes hezky, ráno mráz, pak sluníčko. Ráno jsem se trochu bála, aby to neklouzalo, ale naštěstí ne. Betynka ráno dostane svetřík a navrch ještě šusťáček. Mám strach z ledovky, když ta joudinka nechce čurat na zahradě. Před pár dny jsem se večer vracela z posledního venčení, před domem soused venčil Meginku a povídal si s další sousedkou nepejskařkou. Povzdechla jsem si, že Betynka nevyužívá zahradu k úlevě a sousedka vyslovila velmi zajímavý názor, že Betynka terasu a zahradu považuje za součást bytu a v bytě se přeci nečurá. Tak to budu muset takhle pobrat. Nakonec zahrádky u přízemních bytů v našem domě jsou výjimka, všichni pejskaři ze sídliště musí na každé venčení ven, naštěstí je tu dost zelených ploch.
2.12.2024 v 7:07 #180369cernej caj
Kimi
Tak hlavne opatrne s tim kotnikem a zady. Kdyz tak si kup mestske nesmeky, aby se ti lepe chodilo.Betynka je sikovna, charlie kdyz je venku tma odkita chodit dvirky ven a stejne cura nebo i hodi bobek… nicmene super je, ze na dlazbe v kychyni se to meje lip, nez kdyz to hodil kdekoli jinde, takze pro me dost zlepseni:D
3.12.2024 v 21:33 #180433Kimi
Betynka tu moji ortézu nese nějak těžce, když si natáhnu nohu na gauči, raději se odstěhuje na podlahu. Taky asi byla nespokojená, když ji dnes odpoledne a večer venčila Hanka. Hanku miluje, ale asi si myslí, že je nutno venčit i se mnou. Zítra a pozítří to musíme zvládnout samy, Hanka může až v pátek.
3.12.2024 v 21:49 #180440Fifi
Nojo, nezna to, boji se toho? Stejne jak treba berli, co ty vis, jaky ma vzpominky. Tak preju, at utapes aspon kousek, treba si dat jedno voditko kolem pasu a Bety cvaknout na druhy, at nemusis krom berle ci hulky drzet neco v ruce, urcite to zvladnete. 🙂
4.12.2024 v 10:56 #180451Kimi
Já při venčení používám flexi vodítko, to jde držet v ruce spolu s hůlkou (není to ta stařecká klasika, ale chodím s dvěma – něco jako nordicwalking), ale když se opírám o berle, tak tam to vodítko nejde. Ještě za Goliho jsem byla domluvená v blízké firmě 4dox, že mi ušijí něco kolem pasu, pak to přestalo být potřeba, teď to zas uvážím.
7.12.2024 v 21:58 #180571Kimi
Betynka, když dohárala, tak je zas velmi pamlskožravá, ale divím se, že pozná, že to, co jí podávám, není pamlsek, i když to tak vypadá. Minulý týden Drontal na odčervení, dnes jsem odjížděla na rodinnou sešlost u příležitosti synovcovy docentury, musela jsem ji nechat doma, tak jsem jí předložila Alavis Calming proti stresu, má to tvar žvýkací kostičky a je to z kuřecích jater. Nejdřív ji překousla, pak vyplivla a stálo mě dost úsilí jí to v té tlamce udržet.
Sešlost byla na Venclově statku v Javornici, jak jsem pochopila, mají vlastní hovězí, takže jsem si dala svíčkovou s karlovarským knedlíkem, naprosto vynikající. Je to i penzion, vypadá sympaticky, ale pejsci nemají přístup, naše rekreace tam tedy nebude. Jelo se docela dobře, silnice prohrnutá, kolem ale dost sněhu. Když jsem šla po příjezdu a večer venčit, Betynce se na sněhu moc nelíbí, hodně spěchala domů.12.12.2024 v 11:49 #180742Kimi
Stejně jako s Alavisem to bylo i s Drontalem proti vnitřním parazitům, totéž jsem čekala včera s Bravectem proti klíšťatům. Naložila jsem ho do soustečka tuňákové psí paštičky, k mému údivu zhltnuto pamlskově, stěží jsem zachránila prsty před sežráním.😁
14.12.2024 v 22:20 #180783Kimi
Teda kdyby se mi tohle přihodilo včera, tak si řeknu nojo, třináctýho pátek, ale dnes to teda byla katastrofa. Ráno chodím venčit přes sídliště a na čerpačku pro noviny. Bety má místa, kde umístí bobek, vyhledává travnaté plochy, častěji už cestou tam. Dnes zamířila na trávník na zpáteční cestě hned vedle čerpačky. Nedřepla, ale něco sebrala do tlamky – čouhala stopka z listu, tak jsem za ni chytla, ovšem na listu spočívalo guvno.💩 Podařilo se mi otevřít jí tlamku a list vyrvat, ale za cenu zaguvnění vodítka, mé pravé ruky a rukojetí hůlek. Nouzovou očistu jsem provedla sněhem, kterého tam naštěstí trochu zůstalo. Doma pak jsem jí strčila čumáček do umyvadla pod tekoucí vodu, s čímž silně nesouhlasila, vodítko a hůlky jsem pak vydrhla a vydezinfikovala. Je tady na sídlišti pár blbů, kteří po svých psech neuklízejí, mohli by někdy do výrobku svého psa kleknout nebo sednout🤢.
15.12.2024 v 9:29 #180784cernej caj
Kimi
tak to je teda prihoda, hlavne, ze jsi byla rychlejsi nez betynka -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.