- Toto téma obsahuje celkem 454 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
7.10.2024 v 21:05 #178143
Fifi
Kdyz odjizdim, vyje tu smecka pote, co si sezere vsechny schovany mlsky. Asi minutu to tu pak jeci, to Pepina naucila Ruzice. (Jsme si s kamoskama na tabore delaly srandu, ze spravnej vztah se psem se pozna, kdyz clovek jde ze stanu do sprchy. A pejskove vyji. Mame dobre vztahy.) 🙂
Je fajn, ze ma Betynka velkou klec s peliskem a uz ti nehrabe zed u dveri. 🙂 Vnimas u ni nejaky zmeny, jestli v kleci si preci jen chrupne, nehlidkuje jak u dveri, je klidnejsi?7.10.2024 v 22:11 #178144Kimi
Jestli si v kleci zdřímne, nevím, když přijdu do kuchyně, sedí u dvířek. Jinak změny jsou, doma už ji nemám za patama na každém kroku, zůstává na gauči, jen když jsem v jiné místnosti déle, přijde na kontrolu.
Včera jsme byly na návštěvě u sestřenice, dnes byl babinec u jedné kamarádky. Bety vždycky prošmejdila veškerý dostupný prostor, když zjistila, že si ji nikdo nevezme na klín, uložila se na nějaké vhodné místo na podlaze a po páté hodině, když se přiblížil čas večeře, přišla se připomenout.9.10.2024 v 5:35 #178153cernej caj
To je pusinka:) takhle to hodne dela feri.
Fifi
Feri taky jeci kdyz odejdu, ape tak za 2 minuty prestane a de si po svym. Odnaucit se mi to nepodarilo, takze na tabore kdysi na pecce vzdycky chvili jecela co kdyby a pak sla teprve spinkat. Mela sem asi jedina psa co se vyjadroval k odchodu… vsuchninostatni bylybkrasne ticho jen ja cernej petr:D9.10.2024 v 15:24 #178197Thielli
Jejda, jsem nacpala nekonečný psaní sem na gauč…. už to stěhuju.
Zde nechávám jen pohlazení Betince a pěkné pozdravení její důchodkyni 🙂13.10.2024 v 16:50 #178337Kimi
Včera jsme s Betynkou absolvovaly v útulku v Žamberku Voříškiádu. S Golim jsem se zúčastnila celkem pravidelně, tentokrát jsem zvažovala, ale ozvala se kamarádka Eva, že by tam chtěla s vnoučaty, ta jsou tři, dvě holčičky a jeden kluk, pejsci v rodině dva, tak jestli by si jedna vnučka nemohla půjčit Betynku. Tak jsme jely. Zúčastnilo se odhadem kolem šedesáti pejsků, soutěžilo se v mnoha kategoriích. Já jsem šla v kategorii Malé fenky, na stupně vítězů jsme nedosáhly. Lilinka šla v kategorii Dítě a pes, získaly druhé místo. Druhá holčička s jejich pejskem Tedíkem se stala absolutní vítězkou. Výtěžek ze startovného i z útraty za občerstvení šel na provoz útulku, Eva tam věnovala i vyhraný pytel granulí. Fotky zatím nemám, až budou, předvedu.
14.10.2024 v 6:40 #178339PetraK
Žjofka užofka, tak Bety Mek Donaldová huž chodí cvičákovat,výstavkovat jak profesijounálka 🙂 . To je moc hezký, moc. A pro ni jak to musí být hezký . A taky pro Tebe Kimi, to je mi jasný, protože člověk jede dál ten psí život. Gratuluju oběma.
14.10.2024 v 12:19 #178351Thielli
Kimi,
to dopilujete ?. Takový tým se musí sehrát… těšíme se na fotky.
18.10.2024 v 21:56 #178613Kimi
Zítra máme na cvičáku závody „Kyšperecká noc“ (Kyšperk je původní název mého města). Proč noc – obrany se konají při setmění. Kdysi jsem se s Kimčou a pak s Korou zúčastňovala, poslední roky jen pomáhám s organizací, převážně administrativa. Váhám, jestli mám vzít Bety, aby polehávala vedle mě na židli. Vypadá to totiž, že nemá odháráno, včera jsem našla na podlaze dvě červené kapky. Spíš výjimka, ona se velmi pečlivě čistí. Když ji nechám doma, tak zas bude úzkostně vyvádět.??♀️?♀️
19.10.2024 v 20:12 #178615Kimi
Tak jsem pomáhala na Kyšperecké noci – mým úkolem bylo napsat diplomy. ✍✍Normálně mají psi vstup do klubovny zakázaný, Betynka dostala výjimku. Posadila jsem ji vedle sebe na židli a musela ji dost hlídat, protože v klubovně bylo živo a ona by nejraději zajišťovala vítání každého procházejícího. Venku se grilovalo, to já nemůžu, tak jsem si aspoň dopřála něco, co naše holky napekly. Asi polovinu diplomů jsem mohla vyplnit kompletně včetně umístění, ve zbytku jsem musela umístění vynechat, že si to předsedkyně dopíše. Chtěla jsem totiž zmizet ještě za světla, strašně nerada řídím potmě. A při odchodu jsem teda zahvězdila (stračena).?? Nevšimla jsem si totiž, že se mi nějak podařilo rozvázat pravou botu, takže jsem vstala od stolu, chtěla jsem udělat krok doprava a nevšimla jsem si, že jsem si levou přišlápla to šněrovadlo, a sekla jsem sebou na záda. Holky se hned seběhly a pomáhaly mi vstávat. Doma jsem zjistila podlitinu na hýždi a na rameni – dělají se mi snadno díky práškům na ředění krve, jinak bez následků. Na zpáteční cestě jsem se ještě stavila u kamarádky pro dvě sklenice medu (manžel včelař).
20.10.2024 v 11:38 #178616cernej caj
Kimi
Tak to se skveke deti umistily a s betynnou jste si to uz vyzkpusely na ostro a doladite:)Betynka je skvela ze dostala vyjimku donklubovny.
Doufam, ze se ti to po padu koc nerozlezelo a nerozbolelo.
20.10.2024 v 20:08 #178618Kimi
Čají, jsem O.K., na modřiny jsem díky té své trochu problematické krvi zvyklá. Tentokrát ten pád dopadl dobře, na rozdíl od pádu před rokem jsem si nic nezlomila a od modřiny pomůže Heparoid.
21.10.2024 v 6:33 #178619cernej caj
Kimi
Tak to je dobre, se se to nejak nerozlezelo do bolesti a narazenin:)21.10.2024 v 13:34 #178656PetraK
No kurknik Kimi, to bylo štěstí teda, žes to nevzala parakotoulem! Tak hlavně, ať mast zabere. A snad jste si trochu tý Kyšperský noci užily s Betynkou obě.
21.10.2024 v 20:37 #178661Kimi
Užila jsem si to hlavně pracovně a zákuskama k obědu, závodníků jsem letmo shlédla jen pár. Co sama nezávodím, tak mi ty disciplíny – FPR, SPR, IGP – moc neříkaj. ??
22.10.2024 v 20:49 #178692Kimi
Dnes jsme s Betynkou navštívily psí salon. Nechala jsem jí ostříhat přerostlou srst na tlapkách a nožičkách, aby se nelepilo bláto a pak sníh. Taky jí kadeřnice (kámoška a kdysi kolegyně) upravila tvářičku – kolem očí, aby mě lépe viděla a kolem tlamky, aby se jí při šmejdění v trávě nechytalo nějaké smetí. Bety je vlastně můj první pes, který má dlouhosrstou tvářičku. Taky Dana usoudila, že v předcích není bišonek, ale spíš šicu. Aktuální foto dodám, až přijede Jakub, vyfotí a pošle na mail.
27.10.2024 v 21:29 #178848Kimi
Tak se mi konečně podařilo získat Betynčiny fotky. Ta z Voříškiády je ještě s neupraveným ksichtíkem, ta z gauče je dnešní. Patrně vrcholí hárání a probudily se mateřské pudy, velmi se jí zalíbil sousedův parsonteriér, s páníkem se na dálku vyhýbáme, ale Betynka se usadí u dveří a kníká, dneska i zavile vyla, poprvé, co ji mám.
27.10.2024 v 21:30 #178850Kimi
Druhý pokus o foto
31.10.2024 v 18:43 #179089Thielli
Tak konečně také poposednu tady na gauč…
Četla jsem o tom pádu, to mě vždycky zamrazí. Ty představy polízanice, co z toho můžou být. Ještě nejsem v důchodu, ale už se tak často pohybuju a je mi fuk, jak to vypadá. Raději opatrně.
Jsem měla na jazyku, že už je u tebe čas na boty se suchým zipem ale, že se neznáme, tak si to vůči tobě nedovolím. ? …abych se tě nedotkla. Protože já su hrozná huba někdy, to už jsi asi poznala.
Vždycky jsem na důchodce s botama na suchý zip koukala trochu… no, jak to říci… trochu s lítostí, trochu s povzdechem…
Jenže pak jsem kdysi pochodovala na imatrikulaci k žezlu, vedle na mě čekal profesor Jan Sokol… a zpod taláru mu koukaly tenisky se suchým zipem. A najednou mi to bylo jedno, bo aura jeho vědění byla nad všechny tenisky světa. ?Kimi, zdá se mi to nebo Bety u tebe prokoukla…? oproti úplně první fotce vypadá jak po návštěvě stylisty.
…“a zavile vyla“ – konečně tu větu vidím v praxi. Od Marečka jsem ji v životě neviděla napsanou. ?
Tak já jdu dál pracovat a posílám pohlazení na gauč. ?
31.10.2024 v 18:59 #179090cernej caj
Jeee, betynce to slusi! 🙂
31.10.2024 v 21:40 #179097Kimi
Thielli, boty se suchým zipem mám několikery, ale v těch, co jsem měla, se mi dobře chodí po cvičáku.
Ano, Betynka skutečně prokoukla, na té fotce z gauče je po návštěvě psího salonu, jak píšu v příspěvku nad fotkou (22.10.). Fotky jsem měla s popisky, ale ty se u fotek neobjevily. Zkusím ještě tu třetí, co se podařilo pořídit. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.