- Toto téma obsahuje celkem 1,304 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
12.12.2023 v 15:04 #162262
PetraK
Maya
tak to chce něco vostřejšího, třebas medovinku.12.12.2023 v 15:08 #162263cernej caj
maya
ale aby petrs01 neivdela pixly za chvili vsude a nemela jich doma vic 😀12.12.2023 v 20:30 #162269Fifi
Zdarek,
twe to je materyjal pruhatej. 😀 Ohybam stromecek, dokud je mladej a dobre delam, bo jinak by to byl dobrej zmetecek. To samy RUzice, ta si ho taky pekne vychovava k uctivosti. Nutno podotknout, ze jeji psi vysvetlovani a komunikace je pro smradocha mnohem srozumitelnejsi. Fakt nadhera je sledovat, jak si jednim pohybem, gestem tela, vyrazu tlamy, hlavy, postavenim usi, ocasu atd dovede Ruzice zjednat poradek. Don Chosé zjevne psi komunikaci ovlada dokonale.
Tu „lidskou“ se zatim uci, snazime se oba. Je to palicak jak perdelky blahe pameti. Hloda vic nez vsechny cuby dohromady. Umi se pekne urazit, kdyz mu clovek neco odebere – pred chvili to prase vyhrabalo z listi slimaka! (Snih je v cudu.)
Zaroven je to zviratko velmi inteligentni, vnimavy, sikovny. Pred zradlem se na linku neleze, hezky se haca. Dneska jsem ho vyvezla na chvili do mesta k supermarketu a sli jsme do nedaleky prodejny koupit dingace a suseny plice. Nebudu rikat, ze si to vsecko obtapal, protoze vetsinou jen postaval, cumel a vcucaval vjemy. Auta, busy, lidi, kolisti, fakt velkej srumec. I tak se pasula pekne vycural na povel a i vykadil v tom ruchu na placku.
Zejtra ma veterinu, curani se hodne zlepsilo, uz to neni takova silenost prutokova. Taky se mu vcera v noci objevila jedna kulka! 🙂 Dneska zase zalezla. 😀 Ale min jedna je teda v triselnym kanalku, davam tomu cas a nestresim se.
Stejne jako Ruzice, ta se nestresi vubec. Hovada dve mi tu dneska malem sbouraly stul, musim poridit naky pruhy/odrezky kobercu, at telatko zihane nesjezduje, klouze mu to.12.12.2023 v 20:49 #162270Milena z Prahy
Fifi,
krásně to popisuješ ❤️😊. Udělala sis na začátek soužití s Pepinem nějaký volno, nebo ho bereš s sebou „do práce“?12.12.2023 v 22:00 #162271Fifi
Milo, jasan, ze mam volno. Plus teda nakou praci na pc.
Ted jsem tu mela kino prvotridni, Ruzice s Pepinem se szivaji hloubs a dukladnejs. Zaba si prinesla svuj milovanej talir plastovej a trenovala si smradocha. Lesson byla zavrsena pretahovackou o talirus, jakoze ONA a ON, jsem se tu culila jak mesicek na hnoji. Vsichni jsme se tu culili. 🙂 Se ti dva sesli spravne, vyluzujou zvuky jak zapasy v arene. Je veselo a bude este vic. 😀
Ohledne fotek, videi – to nejde zatim, nestiham. Prece jen je po ocku hlidam. Casem mozna. Dneska jsem zkusila par fotek venku, netusim, co z nich vylezlo a zkoumat to ted nebudu.
Jak vlastne Mysica, jak ji je?12.12.2023 v 22:20 #162272Petrs01
trenovala si smradocha
Dobře Růženka! To bych chtěla vidět 😀
12.12.2023 v 22:25 #162273Milena z Prahy
To máte dobrou zábavu 😁.
Myšica furt frká a bere na to ATB. Plus ještě má prášky na srdce a mezi tím probiotika 😐. Před nějakou dobou jsme jí nechali spát s námi v ložnici, miluje společnost, je to skupinový zvíře. Tak chrní na dece pod postelema a ráno skáče nahoru, aby už dostala snídani 😀.13.12.2023 v 5:17 #162274cernej caj
Milena
Mysice ma urcitevelkou radost, ze je s vama:)
Fifi
To zni ale moc hrzky, ze ruzice ma radost a strne na ni tak hezky reaguje . Radost si pocist:)Ja dneska do prace, huceni v hlave je uz pryc, uz bylo vcera odpoledne, akorat ta pater me boli, no… ale jeste se 2x vyspinkam a mam rehabku.
13.12.2023 v 7:26 #162275PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
jsem včera byla v devět hodin v peřinách! A spala jako špalíček . Ale nevím, ešivá na mě něco neleze 😮 . Budu muset zařídit vánoční zásoby dneska, páč kdybychsem padla, nebé nyc.
Fifinoooooooooooooooooooooooooooooooo Jehehééé, to je paráda. Já bysem to taky chtěla vidět, vidět, vidět, dyk já už nevim, jak ščenáteko vypadá. proosim, prosim, až se zase budeš usmívat, jako ten pitomeček, vezmi pádlo a zmáčkni vídejo, já to musim, musim vidět a slyšet!!!
Mílo – chůdě Myška, to mě mrzí. A nedivím se, že bydlí v ložnici, protože na to má sakra nárok.
černej čaj
huceni v hlave je uz pryc,
no tak tohle oká, ale ta páteř? Já jsem chtěla napsat, jestli nepůjdeš k doktorovi, ale nenapíšu to, protože bych taky asi nešla. I když, tehdy jak jsem omdlela v kópelce, tak jsem druhý den šla na neuro. Mně vyděsilo to, že teď už nevím necítila jsem, nebo mě brněly? ruce.13.12.2023 v 7:54 #162276Maya
Fifi
to zni teda dobre, to mas zabavu
inteligentni palicak, nejhorsi kombinace 😀13.12.2023 v 8:22 #162279Petrs01
inteligentni palicak, nejhorsi kombinace
nooo, nejmíň rok to bude na skok z mostu. Ale při dobrém vedení je to pak nejlepší a nejdokonalejší parťák. Spolupráce se psem, kterej fakt přemýšlí a pro společný cíl dokáže vědomě jít do velkého diskomfortu, to je prostě bomba.
13.12.2023 v 9:18 #162280Maya
Petrs01
jo a kdyz je inteligentni a jeste na sebe hodne opatrnej, tak to nejaky vedomy diskomfort fakt nehrozi 😀13.12.2023 v 9:29 #162281Petrs01
To je právě o té paličatosti. Když něco chce, tak je ochotný jít do diskomfortu. Protože CHCE. A když ho přesvědčíš aby chtěl to co ty, tak to je ta bomba. Ovšem když se to nepovede a tu inteligenci a paličatost používá proti tobě…
Ale o Fifi se nebojím, tam bude mít prcek správnou školu 😉13.12.2023 v 10:12 #162282Maya
hledam pouzdro na tablet a nasla jsem vyhrivany pelisek 😀
https://www.huramobil.cz/tesla-smart-pet-sofa-ps300-chytry-pelisek-pro-mazlicky/dp-165206/13.12.2023 v 10:28 #162283cernej caj
Petrak
I to brneni muze byt od skriplyho enrvu – od patere nebo tak. Takze v patek jdu na fyzio a ac me ted ruka nebrni ve ctvrtek me.brnela.hodne, takze tipuju napul ten obratel krcni zase ze vystrkuje ruzky a macka nerv tim jak neni spravne…Jinak dpufam ze vetsi porce spanlu a priapdne vitaminy zajisti nezdoljost:)
13.12.2023 v 10:28 #162284PetraK
Maya
no ty vado! škoda, že je to tak drahý! bychsem to koupila Mousesovi ven !!13.12.2023 v 11:34 #162285MirkaD
tak včera od půl 5 vzhůtu-takže 5 a půl hodin spánku…
ráno jsem sklidila prádlo,dala prát další,
uklidila jsem pod kvítkama+probrat kvítečkům lístečky,strašně pijou…něco uschlý,něco zvadlý…-ty lístky…tak nevím co zalívat mín/vic…
zamést,a jí ty s čoklíkama-psy rodičů se tvaly taky-chodím s něma jen já,ale smůla,za barákem bláto,před vratama lsdovka+suchý místa,nechtěla jsem riskovat držkopád ze 4 tahajícíma psama….tak jsem vzala svý dna a ve vjezdu pak ze všema 4 cvičila,tak se zabavily trošku…
pak jsem jela k psychologovi,byla jsem na 9-čekárna zamklá…o půl desáté jsem to vzdala a šla jsem se podívat do prac.oděvů,jestli mi nedošlo objednné termotriko-za prachy rodičů k nar.nedošlo,napíšou-volám psychologovi-nebere to…
pak mi volá,omlouvá se,jdu teda k němu-třitvrtě na dest…..
po roce jsme se sešli-napřed měl on operaci,pak já,než mě objednal…
takžeeeee-probírala jsem s ním,jak mám zjistit,že nestojím v louži,ale zastavím se před ní…že potřebuju výstražnou oranžovou,ale já zastavuju až na červenou-a to už je mě zle-od nervů-třepu se,je mi na omdléní…klepu se celá,je mě blbě od srdíčka…
že funguju-psi/domácnost/práce-a pak bum!!!a bez předchozího varování…
nooo popsala jsem mu dovču-jak jsem byla v tom BK-že předtím doma uklidit/vyvenčit,zbalit se a odjez-a v BK-vycházka s kamarádkou s Dfi,pak oběd s ní další kamarádkou,pak nákup,doma chvilku ležing,20minut s Dafi,a kafe s 3 kamarádkou,pak vycházka s Dafi s tatkm-ten naštvanej,kde su?
út.-vych ranní kolem řeky s Dfi,doma úklid větší,odpo vych.s Dfi-pak kafe s dalšé kamoškou-ovšem před tím pochod po kavárnách-třičtvrtě hodky v tahu…:-(
vych.-tatka-Dafi
st.-vych,žehlení,odjezd sMartinem,doma okna..
čt.-mezisměna
pá.-úklid-odpo u Čjíka
a pak 2 ranní-kdy už jsem nemohla v sobotu a pak v neděli ten průser..
no-a on-že se snažím každýmu vyhovět-že prostě v pondělí jsem tu 3 kamošku měla odmítnout-ano mě v tu chvílu blesklo hlavou-týýý jo-to už je moc-nooo,ale ona jindy nemůže….
u směny navíc jsem si říkala-šéf je mega hodnej,a mezisměn je v poho-nejsu do noci,nejsu od rána brzo a nejsu dýl…
no třeba u té dovči se mi to nakupilo s těma kamoškama v jedn den+ty úklidy-doma i tam,sice po kouskách….
ale asi se to sečetlo…
no,-jenže to je těžký-já si říkám-když už su tady,a kamarádky jindy nemají čas,než 3dnes….
-ale prostě je to pak moc…-jasně,že sem mezitím četla,čučela na tv….ale to pondělí třeba moc a já to nestopla….
no,v práci si to snažím hlídat-a šéf mě vždy ve všem vyšel vstříc…a to co udělal v neděli bylo prostě fakt do hustý od něj…-a n e nejdu pokaždý když chce…..
no a s Martinem-že někdy jedu s ním na výket-větší vycházku v sobotu-když mi není dobře-ale je mi blbý říct mu ne-když máme málo víkendů spolu tak si to s ním taky hci užít a být s ním a nekazit mu radost….
když se těší na výlet-a to jdeme třeba hodinu,a jedme ždibec dál….-tak mě je blbý mu říct ne-taky se těším ,že vypadnu a tak….
-nooo,takže se budu muset naučít holt odmítat ty lidi kolem sebe-i když je budu chtít vidět,budu na ně mít čas,budu mít volno-ale už by to bylo moc….
nooooo-a k těm narozkám,jak jsem to v neděli hodinu s těma holkama domlouvala-vždy se to poslední roky domlouvá strašně dloho-Martin too byl kolikrát svědkem-tomu se to nehodí tehdy,tomu tehdy-a ta jedna kammarádka hooodně bere ohledy na rodinu-všechny ty oslavy a tak+jejich program..
no a já se xxx let snažila aby jsme se tada 4 krát ročně sešly….,
ale s touhle nedělí mě došla trpělivost-ona mě teda docházela dost dlouho,ale kvůli té jedné,která na tom extrémně lpí,že jiný kamarádky ani nemá než nás
já mám kromě nich-Čjíka,tady knihovnici,v B.Aničku a v Bk-ze cvičáku a tu tzv.druhou mamku…
no takže jim v lednu řeknu,že pokud se prostě během chvilky nedomluvíma-
jasně,když bude mít někdo hory/divadlo,a tak-tak je jasný že nemůže,ale abych kvůli tomu telefonovala xx hodin,nervovala se,tak na to kašlu už…bude sejdem 3,nebo 4…-nooo to se nebude zas líbit…..
no nic…
dojela jsem dom-objednaná na leden,vytřela jsem,lehla jsem si,a ve 4 jsem šla naproti kamarádce knihovnici,vzala jsem sebou i Betty,tak vycházka v mokru po dědině,
dostala jsem milion dárků-3 knížky-citáty o psech s fotkama,destekivku kterou mluví pes,a povídky o psech,mega čokošku,a kosmetický balíček-krém na xicht,ruce,šampon,pěnu,gel,a krycí krém-přání ještě napíše…
takže zase moooře dárkůů-ale prý ta kosmetika je za nákupku-je AVON LEJDY,a knířkyz antikvariátu….
no,dala si chlebíčky a větrník a pidi mini čaj s mlékem..
pokacaly jsme,zasmály jsme se,moc se jí líbila má pohledová nástěnka,bylo to fakt super,moc jsme si ty 3 hodky užily!!
no pak Martin nakrmil psy a v 9 jsem šla spát,a spaly jsme do plůl osmé-oba-bez buzení!!!
ráno šel Martin 5minut ze psama-prší a má dovču,aspon mě hodí do práce..
mám zaraženou rýmu a bolavý ucho,ale žlučník se lepší-dietuju…13.12.2023 v 11:36 #162286MirkaD
Čajíku-přeju at tě spraví na rehabce!a at už šmarja neomdlíváš!!
Fifí-naprostá bomba ze štěnětem!
PetiK-at tě nic nechytbe-choroba…13.12.2023 v 11:49 #162287MirkaD
jooo-ty sluchátka k tomu tel bych brala…-to se může hodit..se potom zkusíme podívat ve Vyškově
13.12.2023 v 12:07 #162288Maya
MirkaD
vem si proste priklad z tech kamaradek, reknou ti uplne v klidku NE,. nemam cas a a ty si delej co chces, tak to proste musis delat stejne
a btw, porad plati, ze kdo chce, ten si ten cas vzdycky najde, takze jim na to asi az tak nesejde, tak to taky tak ber -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.