Kecací zvláštní podzim 2023

Fóra Ostatní Kecací zvláštní podzim 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,304 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,081. až 1,100. (celkem z 1,305)
  • Autor
    Kuskus

MirkaD
      V hadrách mám vzorné voňavé komínky, ale vestavěná skříň v kumbále – to je nějakých krabic a krabiček od elektra a k tydlevízi a od různých přístrojů a od bot a hafo bublinkových folií a balícího papíru a tahle lišta se může hodit, tenhle kousek nového koberce a lina schovat, kdyby bylo třa něco opravit, příslušenství k pračce schovávám úplně na hovno, bo stejně odejde dříve, než bude potřeba náhradních dílů, vánoční výzdoba a krabice šišek a žaludů a plno kočičích propriet (byť fakt každej rok před svátkama některou z nich poctivě vynesu ke kontejneru a rozloučím se. Než dojdu dom a do mezipatra, kde je na kontejner vidět, už je to rozebrané. Retro televizní stoleček, zachovalé modré martensky – pro mé šmatlavé nohy už příliš těžké, role molitanu, co ve skříni několik let jen zavazela a počítám, že molitan budu nutně potřebovat teprve teď, až jsem ho vyhodila. V horním fochu kufry, cestovní kabely, kabelky, pod nima 80ti litrové akvárko, kolotoč a domeček pro křečky, ptačí klec jsem vyvalila už loni, větrák, vysavač, sušák na prádlo. Barvy laky férměže, kbelíky, lavórek, čistící a prací potřeby ve druhé skříňce – no píčovin plno. A to každou vzít do ruky otřít od prachu a uložit zpátky do umyté skříně. To aby se Ježíšek narodil do čistého. 🙂

Fifi

Ty mas vecicek, mila Kuskus. A proc este nemas nejakoho teho kocurka, kocicku? Dyk by to slo, ne? Kor s takovyma pokladama by se jeden vyvasnil.

Kimi

Kuskus,
          je to o malilinko lepší, ale ruka pořád bolí, koleno je trochu oteklé. V pondělí mě syn veze na kontrolu, tak uvidím. Válení na gauči už mě nebaví, chybí mi pohyb, pochodování po bytě není to pravé, jít v tomhle počasí sama ven se bojím. Je to děs, mít funkční jen jednu ruku, ale mám kolem sebe moc fajn lidi, kteří mi pomáhají nebo pomoc nabízejí. Z Charity chodí třikrát týdně, pomáhají se sebeobsluhou, trochu i s úklidem, pejskařky ze sousedství chodí venčit Goliáše, syn se stará.

Kuskus

Fifi, ráda bych si pořídila kočičku na jaře. Uvidím jak na tom budu zdravotně. Tuhle jsem přepínala kanály v TV a náhodou narazila na nějakou slovenskou stanici – samá videa s koťaty. Když se mi moc stýská tak pokukám. 🙂

Kimi, vím, že máš kolem sebe prima lidi a úžasného synátora, jen jsem chtěla vědět, jestli už spíš celou noc a nemusíš užívat prášky od bolesti. Možná by bylo fajn, koupit si do postele takovou tu obrovskou zakroucenou plyšovou věc (hračku?), podložíš si s ní bolavé koleno, nebo ruku, omotáš kolem sebe a zároveň použiješ i jako polštář. Já už to zvažovala, kolikrát mě bolí haxny tak, že nevím, jak si lehnout. Nejen kolena, i kyčle o sobě dávají sakra vědět když spím na boku. Tak bych se ze všech stran vypolstrovala. 🙂
            Dneska jsem šmajdala do lékárny, mám to dost daleko a všade hromady sněhu, chodníky neuklizené, přimrzlá solná břečka, fakt o hubu. U vás to bude nemlich to samé. Raději nechodit ven když nemusíš.
            Na hlavním tahu byl sníh rozhrnutý, ale mrzlo a strašně mi klouzala po tom náledí berle. Několikrát jsem málem letěla na držku a jak jsem se snažila předejít pádu, vše zachraňovala kolena a teď bolí jako sfiňa.
            Musím vymyslet nějaký forichtung a berli si podlepit. Jenže čím? Nebo na ni nastříkat tekuté řetězy, ale s těmi nemám zkušenost. 🙂

cernej caj

Kuskus
              ja jak ziju ve 13m2 + kuchyn a koupelna, tak me se tohle stat nemuze 😀 ale zas muzu umrit zavalena v posteli :D:D

fifi, kachna
              dik, sem malem umrela smichy 😀 ja LETOS nekecam umyla svoje okno po asi 3 letech a na to vedle sem se chystala, no ale… sem pak mela ty atb tak sem nechtela v listopadu trcet v otevrenym a navic sem nemela na to ani silu :D…

Kimi
              tak su zvedava, co kontrola

jinak na berle se prodavaji nejaky bodce s hrotama https://www.zdravotnickepotreby-eshop.cz/category/prislusenstvi/protiskluzove-nastavce/30
              treba na led prave

ja jam mela antibiotika, tak sem psala kamaradovi, ze rusim sobotni vylet do akvapartku at si ho uziji ve dvou a on psal, ze ho boli bricho a pujde k dr.. uz lezi 14 dni v nemocnici, aktualne na metabolicke jipce a premysli se, jestli mu jen vezmou 12cm tlustyho streva, nebo mu vezmou i tenky a uz nebude mit zadny streva. crohnova choroba, o ktere vi asi tak presne 14 dni, kdyz ho zacalo poprve bolet bricho. pred par lety ho nejak bolelo ale to byl na sonu a tak a byl to nejakej gastro ulet, kdy mel vysledek uplne paradni… takze to ani neni, ze by se to udelalo za jeho zivot, ale treba za posledni 2 roky… tak ten se mozna na vanoce domu taky nedostane, ale kdyz bude dobre jist, tak ho na vanoce pusti. ma vyzivu hadickou az do zaludku, neni schopen pres zuzeny strevo prijimat vubec zadnou potravu, tak by dostal stojan s lahvema a hadicema ale mohl by byt doma… jeho rodice ale pak nemuzou za jeho segrou a detma… tak sem mu nabidla, ze kdyz ho pusti domu, ze 25. za nim prijedu ho „hlidat a bavit“, at rodice muzou k segre, tak doufam, ze ho pusti. aktualne to ale dobre nevypada…

a doma pes a 4 kocky, takze to je kombo, kdy nechces nechat typka s vyvodem z krku a do nosu s 10 hadickama napospas kockam…

Petrs01

crohnova choroba

Tak to je síla. Přeju kamarádovi co nejlepší možnou verzi řešení, i tak si s tím užívá a užije dost.

Maya

cernejcaj
                  to je sila teda s kamaradem, tak drzim palce at se mu to vyresi co nejlip

cernej caj

Taky si preju, aby mu fikly jen tlusty, s tim jeste pak muze zit nromalne, cely strevo je nejvyssi stupen ID… letos mu bylo 40.

Tak a ja jedu.. nevim kam, nevim kolik, cele v rezii kamarada kolegy…

Kimi

Kuskus,
                      všechny pomůcky, co doporučuješ mám – ovečkové polštáře – válcový i placatý, válcový do postele za záda, placatý na gauči, při sezení si podkládám záda a loket, v penny jsem nedávno nasbírala známečky na dvojúčelového plyšáka – jak píšeš zakroucenou plyšovou věc, je na gauči, zápěstí při spaní podkládám malým, hodně vycpaným polštářkem. stejně ale na levém boku nemůžu spát kvůli ortéze a na zádech to bolí, ani tak nejsem zvyklá. doufám, že příští týden budu moci odložit ortézu a převalovat se při spaní dle libosti. normálně spávám bez kompresních podkolenek, ted jsem si je nechávala, ale nohy trpěly, zejména kůže, tak jsem se odhodlala si je na noc sundat -při jedné ruce akrobacie, ale nohám se ulevilo.
                      na dnešek po půlnoci dávali na čt2 dokument štastný jako kočka – moc fajn, opakují ho v sobotu v 8.20 – doporučuju 😻👍

Maya

objednala jsem ten mame k vanocum tohle, tak jsem zvedava jaky to bude
                        https://www.4home.cz/kvetinova-kaskada-na-koleckach-trifoglio-terakota,-40-x-51-x-40-cm/

Kuskus

Kimi, dokument o kočkách jsem viděla. Fascinovala mě ta chovatelka koček, myslím že Asiatka, jak povídala, že ji navštěvují i kočky které jsou již za duhou. Já jsem sice mistr světa ve skoku na špek, ale chtěla bych kočičákům rozumět aspoň zčásti jako ona.
                          Mimochodem, Texík se po svém odchodu promenoval v noci po kuchyni asi ještě 14 dní. Ale mozek je sviňa, tentokrát to bylo spíš klasické – přání otcem myšlenky.

Maya

Kuskus
                            tak mozek asi dokaze cloveku vsugerovat cokoliv
                            kdyz si vzpomenu tak se na to nekdy kouknu

Maya

jsem se dozvedala ze od ledna zrusi kontejnery a dostanem popelnice na plast a papir, jako dobry, ale vubec nemam tucha kam je dam, to uz budu mit 4 popelnice
                              a dalsi rok prej budou cipy na smesnej
                              a vyvazet to budou min casto
                              jak budou resit chaty netusim, ale jestli jim nechaji kontejner, tak tipuju to tam budou nosit vsichni z vesnice, protoze treba papir staci objednat neco vetsiho a ta krabice i narezena spolehlive tu popelnici zaplni
                              a nebo zas dojde na paleni a pytle s odpadky v prikopech jako to bylo driv kdyz se platilo za kazdy svoz

Zlata

Maya
                                Je to dost malý na jahody Moc mi v tom nešly.
                                Černej čaj
                                To je mi líto kamaráda.

Maya

Zlata
                                  ja to nechci na jahody, spis na nejaky kytky, treba i sklalnicky nebo tak neco
                                  a budu se to moct postavit treba do zelviho vybehu kde jinak zelvy vsechno ozerou a normlani kvetina povalej
                                  zas nestalo to tolik, tak uvidim

PetraK

RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    RRRÁÁÁ
                                    MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

se modlím, aby už padla, protože spát v půl jedný se mi vůbec nelíbí teda. myslím, že v autě usnu 😀 a zítra jedeme na KŘIVOKLÁÁÁTAAAA! SE TĚŠIM, MOC!

Kimi, Kuskusi – lepší fakt v tomhle nechodit ven, když se nemusí. já když jdu do práce po schodech od tramvaje na chodník – si 10 schodů , jdu jak malý dítě 😀

Fifi

Krasavej vikend vsem, tajny vylety at klapnou, pani domaci at ruka neupadne, mno a kez Pruhy pricestujou v poradku. Se chveju jak prvnicka. 😀 Privezla jsem klec malou (ona teda neni uplne mala), at mi v aute netvor nepoletuje. Donesla jsem ji domu a Ruzice zacala poletovat, kde mam jozefcici, kde je dalsi pef?

Kuskusova
                                      Jee, tak jaro zni jako fajnej termin, drzim palce, at nakej kocicak klapne!

Cernej caj
                                      Huf, sila s kamosem. Preju, at kuchnou jen tlusty strevo.

kachna

kez Pruhy pricestujou v poradku.

Určitě jo.

Taky si preju

na kamaráda budeme myslet,aspoň.

MirkaD

tak dnes ranní busem-tak 20 minut čekání u práce-žůžo prostě….
                                          pak pečení/pečivo,kasa,vybalování
                                          dotaz myslivce,co mě párkrát potkal ze psama-Dobrý den,co pejsci?
                                          já-noo,ta kníračka má špatný játra a štitku tak žere léky,chodíme na krev,a má granule z veteriny
                                          myslivec-tak ji dejte pryč,nový pes vá vyjde levněji…
                                          já-ehm-zajimavej názor,no nesouhlasím sváma…

Čajíku přeji pěkný výlet
                                          Fifi-tak ještě jednou se vyspíte a jedte,že?-moc se na prcka těším-fotit a psát prosím…

Kuskus-ale tak co ty popisuješ,tak s takovejch věcí se ani moc pořádek nedá udělat,protože je každá jiná velikost,materiál a tak,klec,akvárko,kousek koberce,kousek lina,krabičky….
                                          jako knížky srovnáš podle velikostí,druhů,žánrů,spisovatelů,oblečení-ramínka,komínky,
                                          ale tohle?
                                          to prostě nejde,když je každý pes jiná ves..
                                          to nemyslím vůbec ve zlým-já mám ráda srovnaný knížky-podle žánru-o psech naučný,beletrie,pak psychologie,ezoterika,pak životopisy-pak podle spisovatelů,srovnaný oblečení-svetry,mikiny,trička…hrnky lícuju ouškama jedním směrem…
                                          no ale 2 věci u nás furt vypadají jak bordel-skřínka-kde jsou různý věci-dekorace,svíčky,izolepa,provázek,stužky-no a furt to tam vypadá jako bordel-prostože každá věc jiná velikost,materiál..
                                          vodítka s obojky mám na věšáku venku pověšený,seřazený,hřebeny,kartáče,nůžky mám v takové plastové krabičce něco jako odkapávač na příbory,několik přihrádek to má,no ale hračky v košíku venku vypadají fzrt naházeně-protože různě dlouhý přetahovadla,míčky,činka,kroužek,plyšáčci různí…-tak to furt vypadá jak naházený cikcak…
                                          a jinak-třeba tam máš některý věci zbytečně…ale zase fakt se může něco z toho hodit,já všechno vyhazuju,a pak třeba krabičky se hodí,bublinkový folie na zabalení taky….

MirkaD

Čajíku-a na kamaráda budu myslet!!
                                            u nás by se v úterý mělo vidět,na čem jsme…teda otec na čem je….

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,081. až 1,100. (celkem z 1,305)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.