- Toto téma obsahuje celkem 1,304 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
9.11.2023 v 14:11 #160997
PetraK
Proč do sklepa? Obývák? Kuchyń, koupelna… to všechno jsou zajímavý místnosti
🙂edit, ale i ten sklep je dobrej, to je pravda 🙂
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 5 měsíci uživatelem PetraK.
9.11.2023 v 14:12 #160999Maya
PetraK
no driv taky lidi svitili svickama a jezdili na konich
a posilali sestilety deti do sluzby
lidi se vyvijej a dneska jsme uz myslim jinde
jinak viz Petrs, jakoze od ty doby, co se ti narodej deti, tak no sex a nebo nekde rychlovka bokem? to by bylo jeste vic rozvodu nez ted 😀hledam nejaky knizky a hele co jsem nasla, kdyz shanis ty info 😀
https://www.dumknihy.cz/slepice-500-otazek-500-odpovedi9.11.2023 v 14:17 #161000Maya
a jinak souhlas s Petrs i s tim svetlem, vsude se pise, ze pro dobrej spanek je nutny mit tmu a pak pulka lidi detem celou noc sviti
myslim ze maly deti ma u sebe v posteli hodne lidi
a jinak si myslim, ze keca, v lete urcite ani driv nespali lidi v jedne mistnosti, to jen v zime z nutnosti a to jeste mozna nekdo sel radsi spat do chliva, bylo tam vetsi teplo
a nekde taky byli bezny skrinovy postele, kde byl kazdej zavrenej ve svy skrini a to uz je pak asi jedno, jestli ve skrini nebo v jiny mistnosti
podle me je to proste cely blbost9.11.2023 v 14:35 #161001Petrs01
to všechno jsou zajímavý místnosti
My starší lidi preferujem pohodlí 😁 … většinou 😉
Už se vidím jak se tiše vyplížíme ze společný spálně a jdem si vrznout do kuchyně…. mamííí, kde stéééé.
Jo a nejsem si úplně jistá, že bych jako dítě svoji postel vyměnila za spaní na velkoposteli s bratrama. Jako spali jsme tak na chatě, trauma z toho nemám, ale doma mi to určitě nechybělo.Mayo, dřív tak asi dost spali, ale taky dřív víc věcí nebylo „ohrožení mravní výchovy“ atd. A navíc byli smradi utahaní a spali, ne nadupaní cukrama a nevylítaní. Šlo se spát brzo, v průběhu noci se probudili, vykonali a spokojeně chrněli až do rána.
9.11.2023 v 14:48 #161002PetraK
Petrs01
My starší lidi preferujem pohodlí
já jsem zas pro zábavu, A tak… jako hrozí, že malý dítě vleze v nevhodný moment do ložnice rodičů, tak může i do obýváku, kuchyně. Takže prostě na ten moment zamknu ne?On nepíše, že se má spát při světle, píše právě jen to, proč že rodič je pro to dítě ve tmě bezpečí, z čeho to vychází.
Maya
jasně svíčky, pelestě. 🙂 ale mně prostě nepřijde špatný do určitýho věku s těma dětma spát a ne je hned od maličkata rvát do samostatného pokoje. o tom pro mě celý článek je.9.11.2023 v 15:02 #161003Petrs01
Když máš jako normální, že rodiče chrněj jinde, tak jsi jako dítě v klidu, protože prostě chrněj jinde a když se v noci vzbudíš, na 99% se otočíš a spíš dál. Ne že bych nikdy nevlezla k rodičům do postele, ale minimálně od nějakýho dost malýho věku jsem tuhle potřebu neměla ani občas.
Když máš jako standard, že máš mámu po boku a vzbudíš se a není tam, tak hrůůůzááá, ona tu nééénííí.
A nebavím se o miminech, tam mi jedna místnost (ne nezbytně postel) přijde naopak nutná.9.11.2023 v 15:20 #161004Maya
PetraK
tak ja prave myslim, ze dneska vetsina lidi nechava spat maly deti v posteli a i ty vetsi si muzou prijit kdy chteji, takovy ten standard z minulosti z porodnice rovnou do separe uz jsem nevidela hodne dlouho
jako zabava obcas dobry, ale fakt bys to chtela mit furt treba 10 let? 😀9.11.2023 v 17:16 #161005cernej caj
Cca do 6 nebo 7 let jsem spala s rodici v loznici, pak asi 2 roky ns rozkladacim gauci v obyvaku, kde de rodice nornalne divaly a telku nebo si delali pekny vecer s vinem… Ukoly se psaly v kuchyni, hralo se v predsini nebo obyvaku… hracky a obleceni byl8 v loznici.
Presto si nrmyslim, ze su rozmazlena nebo extremne fixovana na rodice..
Urcite si pamatuju ze po prestehovani na beethovenovu to mi bylo asi 12 jsme ziskaly clastni pokoj alr nornalnr sme jeste chodivaly nekdy za rodici spat…
9.11.2023 v 22:09 #161006MirkaD
odpo za mnu-upadnou mě prsa…nevím,jak to letos dělám,ale furt mám něco prochladlýho,tohle je masakr…
teda vím,jak to dělám-spocená v chladnu…
článek o stromech
od 20 objímám stromy a bud cítím brnění v prstech,dlaních,nebo v páteři-podle toho,jestli jsem opřená zádama,nebo objímám a mám kolem stromu ruce
myslela jsem,že to mají všichni,ale rodiče,kteří to dělají taky tak prý necítí nic,nechápu proč to teda dělají…
já strom poprosím, o energii,poděkuju pak,a dám mu pusu….v Rakousku zakazují obrany,mondio,a IGP sport…
v Americe tzv. bojová plemena,su zvědavá co b ude v Česku….9.11.2023 v 22:13 #161007MirkaD
Čajíku-ty určitě nejsi rozmazlená,ty fakt néééé,přijde mi,žes měla velmi,velmi přísnou výchovu…..,
nechceš moje termotriko?je mi malý,je tak obtažený-že funkční oděv na nefukčním těle-to je to co vidět nechceš-jak by řekla moje milovaná Simona-STAND-UP,KOMIČKA-, no triko je mě prostě malý,obtažený,škrtí pod rukama-pažema,
modrý,s dl.ruk…10.11.2023 v 3:21 #161008Zlata
Fifi
Jak je?10.11.2023 v 7:55 #161011PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Tak včera nebohej Brtnik zjistil, že kus tý podlahy ve verandě , co už je téměř připravená na getónování, že se musí vyndat a předělat. Resp. celá ta jedna vrstva polystrónu, což tedy značí to z půlky rozebrat, vynadat to, co už je nad tím polystrónem připravený pro topenáře, aby tam začal montovat topení. Bylo mi ho včera večer líto. Zas ale lepší, než to zjistit, když už by byl beton nalitej, ž ejo 🙁 . Tak to max, posuneme o týden, no. Se to pořád komplikuje nějako. Zas ale lepší takhle, než nějaká vážná komplikace, že jo.
Zlatkooo ty vstáváš ešče o hodinu dřív než já! Brrrrr.
černej čaj
stejně jako Mirka si taky nemyslí, že bys byla rozmazlená.Mně to prostě nepřijde tak podivný, co ten pán píše a jak holky rozporujete. Přijde mi to přirozený. a o to víc, jak vysvětluje z čeho to vychází. Min. pro úplně malé dítě je spaní s rodiči zcela přirozený. Však zvířata to mají taky tak. A ne jako generace kupřl naše a ještě pak dál, kdy tozačlo už v porodnici, kdy matce dítě odebrali, ešče ho ani nevyprdla na svět :-/ a vozili ho jen na krmení , ono i to spaní, nemusíš si to Petrs01 nějak uvědomovat, ale prostě to v dětské psychice může něco robit a pak má člověk třeba něčeho uvnitř sebe nedostatek. Nejsme savci typu srna, zajíc, kdy nás odložej do důlku, a jednou dvakrát denně nás přijdou nakrmit. Naše potřeba kontaktu s rodiči je velmi silná a pochopitelná. tak to prostě vidím já a nevymluvíte mi to 🙂
10.11.2023 v 7:57 #161012cernej caj
MirkaD
tak mi ho vem jak se uvidime a mrknu na nej, jestli mi bude?jinak teda to chce asi nejaky lepsi funkcni odvod potu ale je to blby, no, to zpoceni a ofouknuti sou dost naprd situace 🙁
existuje material power dry kterej fakt suprove odvadi pot od tela
https://www.eshop-outdoor.com/tricka-damske/mammut-sertig-longsleeve-women/
a kratky
https://www.eshop-outdoor.com/tricka-damske/mammut-sertig-t-shirt-women/da se sehnat jeste posledni kusy, tohle dokonce snesu (s kratkym) do posilky a to ja nenavidim rukav, protoze se potim jak svina ale tohle stiha schnout
du dneska do optiky nechat si udelat nahradni bryle a ja ztratila predpis? hlavne sem ho vytahla z batohu at ho tam neznicim a on uz neexistuje 😀 ale prej v ty optice uz taky meri…
prece jen nahradni bryle s myma dioptriema se hodi a ty stary skla mam nekdy od roku 2010 kdy mi feri rozkousala brejle 😀 proto si to pamatuju, kdy sem je nechavala delat..:D a ty novejsi v obrouckach co maj 20 let, takze sem hodinu a pul hledala, sice sem nestihla snidat ani pit ale mam trochu uklizenou knihovnu 😀
taky myslim na fifi, ze nepise.. snad i pres kolinko stiha jeste poradne mudlat pejsky a travit s nima plnohodnotnej cas
10.11.2023 v 8:36 #161031PetraK
Ještě mě napadá taková případná pomoc pro Mirku – že by měla někde v zázemí – třeba hned za rohem, jak se jde do skladu, takovou tu velkou roli papírových utěrech a jak by se začla potit, zaběhla by si to tam v rychlosti aspoň utřít, aby nebyla v propoceným?
10.11.2023 v 9:14 #161033Maya
nebo vlhceny ubrousky
10.11.2023 v 9:42 #161035MirkaD
PetraK+to je v prdeli s polystyrenem…..,je mi líto Brtníka i tebe
-s pocením-jdu se hned vždycky utřít,ale jak říkám,v práci se převlíkám-peču,nebo něco těžkýho tahám-stačí mi 15 minut-su zpocená,převlíknu se,něco těžkýho tahám…su zpocená…
jednak tam nemám tolik oblečení-a jednak,i kdybych měla…přvlíkat se xkrát za den fakt čas není…jo utírám se zpocená,nacpu si ručníček pod podprdu,at mě nestudím ten pruh okolo hrudníku….,u chladáku,mražáku-na jednu stranu jste v zimě,na druhou tam taháte těžký věci…
Čajíku-oči měří i v optice,mě je tam měřili taky bez očního….
tvl nestíííhám….
ráno vycházka-rozmařile jsem to s 3 psama vzala k lípě,+pohrát si pak dole pár minut-Dafi hledala lavičku a nemohla najít,byla roztomilá,takže najít lavičku-pak radši několikrát:-))),když už se našla:-))),Žeryk hodit párkrát kolečko,Dafi obíhačka stromů,a Betty piškotky za sedni a dom
na zahradě ritulálně hodit kolečko,odměnit feny na pařezu a dom…
jsem si říkala,nejdu pěšky,pudu ždibec dýl….
debil su…
doma prát,umýt poličku ze serapatičkama nad sedačkou,umýt skřínku pod tv-ze sovama -takže z velkýho úklidu zbývá už jen skřínka ve stěně jedna s ramínky,a obývák šmitec,v zíří jsem dělala stěnu tam jak spíme,takže tam pak někdy vyhážu přetřu skřín,s knížkama s oblečením-knížky se už skoro nikam nevejdou…..:-(
ted dát péct kuře,tvl-mě to vaření tááák zdržuje……-a to podle Martina není pečení v troubě vaření…..10.11.2023 v 10:15 #161036MirkaD
tak prádlo pověšený,kuře v troubě,palica umytá,sovy naházený zpět…
to je zajimavý u mě-všimla jsem si toho u sebe víckrát-jak mám na odpo,tak doma cosi furt kutím,nemůžu se soustředit na PC,tv,čtení,nic….su nervozní a roztěkaná z té práce….že furt musím cosi dělat,když není co,tak aspin češu,upravuju psy-tam přistřihnu kousek uši,tam tlapičky,tam pořádně vyčešu….
když mám mezisměnu,tak ráno su ráda,že stihnu vycházku a nychystat se do práce,po práci 10minut ze psama,su vyřízená,tak dělám jen to nejnutnější,
a po ranní su vyřízená,takže funguju chvilku večer a šmitec,ale před tou dopolední su tak nervní z práce,že se nemůžu donutit v tahu třeba 2 hodiny číst,poslouchat PC,nebo 2 hodiny v klidu něcco,prostě mi to nejde…..:-(((
štve mě to,vím,že bych si měla před prací odpočnout,ale nejde mi to,mám to takhle xx let….,po ranní,nebo mezisměně su za A utahaná,za b-v klidu,takže odpadnu a něco večer třeba vošolichám-zuamést,nádobí…pidi drobnosti…10.11.2023 v 10:17 #161037MirkaD
Černejčaj to tričko je tda drsná cena…takhle,netroufnu si to objednat bez vyzkoušení….:-(((,hodněkrát jsem vracela oblečení,u těch obtaženejch věcí je to risk….
10.11.2023 v 10:39 #161039MirkaD
jo,otec Martina je marod-je mu furt blbě od žlučníku,tak šel k MUDr.a zánět žlučníku,trochu játra i slinivka,má jít na krev,pak CT,pak asi operace žlučníku
máti je z toho fest na prášky-otcovi nikdy nic nebylo,kromě operace kolene a taky nikdy!!! nikomu nevěřil nemoc…
no,takže máti,že snad,když mu to budou dělat laparoskopicky,takže mu umrtví jen to břicho,že minule byl po narkoze zblblej půl roku-ona je proti těm narkozám…
že mu pak odumřou mozkový bunky
tak jsem jí říkala,že laparoskopický operace jsou vždycky v narkoze!
a ona,no ty seš mladá,ale mu bude 70-takhle srdíčko má zdravý,
a kdyby to bylo akutní tak ho operujou okamžitě,
že nic nejí,že zhubl,že je mu po všem blbě,no mě bylo taky v létě furt blbě od žlučníku,že než jsem došla na to,že je to žlučník…
máti je úplně psycho,tak jsem jí říkala,že do mě,kdykoliv jsem jí říkala nějakej problém,tak hned-no musíš být pozitivní,dyt máš ty knížky,časopisy,musíš na všem vidět něco pozitivního,ty se těma knížkama neřídíš!!!!
no,a když se děje něco u ní u nich,tak knížky,pozitivita vše v čudu…
tak jsem jí to říkala,nějak jsem jí pára hoistorkama na téma-Mirka a pozitivní myšlení pobavila,že se nakonec smála,srandu na povel já si umím udělat ze sebe kdykoliv a kdekoliv,a když chcu tak su dost šašek,takže jsem předvedla herteckou etudu na téma-Mirka a knížky
tak se smála
tak jsem jí říkala,že nepochybuju o tom,že to bude dobrý,přece kdyby to bylo blbý,tak ho veznou hned na operaci a na nic nečekají…10.11.2023 v 10:51 #161040Zlata
PetraK,
Já jsem teď vzhůru každý den tak od 3,a už neusnu.
Líty,líty,ale bohužel na stavbě se furt něco potento.
Černej čaj
Doktor už na brejle dneska neměří,já se musela v optice objednat.Ale seděly pak super. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.