- Toto téma obsahuje celkem 1,304 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
7.11.2023 v 9:10 #160825
Maya
cernejcaj
lampicku? 😀
PetraK
ano, tlak a rtg dohromady nejsou zadna hitparada, vsude uz to pochopili, jen u nas se furt jede z kopecka ve stylu kdyz uz ty mamnografy mame 😀7.11.2023 v 9:20 #160828PetraK
černej čaj
pošlu to poštou 😀těch patnáct minut je to vč.doby, kdy se to samo vaří a ty už si můžeš čistit zuby. proto miluju zrovna rajskou, s kterou nejni skorem vůbec práce. Já ji teda miluju i jen pro tu chuť samotnou a různou variabilitu, kdy to lze udělat jen z protlaku, nebo z konzervy rajčat, dát tam rýži, nebo nůdle, přidat bazalku a nebo zakysanou smetanu… mňam. A nejvíc miluju Papa Pomodore.Ale to nejni varianta pro tebe, dáva se do toho veka a to by pro Tebe nešlo, a kdybys tam dala svoje pečivo, bylo by to drahý, ale kdyby Ti někdy jako zbylo, že už je tvrdý, tak nevyhazuj a udělej si z toho výborný a hlavně sytý a rychlý jídlo. Teda pokud bys chtěla, jasně.
tak haaadejte co bych mohla mit 😀
7.11.2023 v 9:23 #160829PetraK
Maya
ano, tlak a rtg dohromady nejsou zadna hitparadano že jo? já to kdysi dávno diskutovala i se svým panem homeopatem. On není z těch, který budou říkat, tam nechoďte to ne, na to máme bylinky 😀 , ale osvětlil mi právě to, že ten tlak prostě dobře není z toho důvodu, že to pak může „prasknout“ to co by jinak spalo. A slyšela jsem to z vícero stran právě – posléze s odstupem let, a to i od lidí co mají bílý plášť. takže spoléhám na svou pnaí sonografku. A odrazuje mne od toho i to, že mi to furt vnucujou, co mi někdo vnucuje jest mi podezřelý. V tomhle státě, kde za všechno draze platíš a voni to nabízejí a vnucujou jak hrnce za plotem?
7.11.2023 v 9:34 #160830Maya
PetraK
hlavne je to k prdu kdyz k tomu pridas a to mam z prvni ruky od sestrenky, ktera delala v nemocnici v laboratori, ze ze vzorku z biopsie se nepozna rakovina od zanetu, takze jen vicemene odhadujou pravdepodobnost a pak dopadnes jako moje teta, ktery vzali prso a pak rekli to je OK, chemoterapii a podobny veci vlastne vubec nepotrebujete7.11.2023 v 9:42 #160831Petrs01
vzali prso a pak rekli to je OK
Otázka je kdy to bylo – když nebyla kvalitní diagnostika a ví se, že pokud to je rak a rozvrtáš to, tak to akorát aktivuješ, nebo když výsledek prostě nebyl jednoznačný, tak ano, radši vzali prso. Asi lepší než váhat a pak mít metastázy na plicích.
7.11.2023 v 9:44 #160832Zlata
Ježíš neděste mě.Já teda byla na mamografu už několikrát,chodí se po 2letech.Tak snad to bude dobrý .
7.11.2023 v 9:51 #160833Maya
Petrs01
bylo to loni a proste je to tak, ze vysledek z biopsie je nejednoznacny vzdycky
proto taky se nejaka preventivka mamografem uz skoro nikde nedela7.11.2023 v 9:55 #160834Maya
ono jako casem se i to zdravotnictvi srovna, ale bude to asi trvat
Pacienti v Česku berou příliš mnoho léků, a ty jim pak mohou škodit
7.11.2023 v 10:19 #160835Petrs01
U Spratkovy boule mi taky řekli „v odebraném vzorku rakovinné buňky nenalezeny“. A rozhodni se jak umíš. (nebyla tam)
No, můžeš si hodit korunou. Pošleš doktory do háje, bude to agresivní rak a do roka seš pod kytkama. Necháš říznout a pak se zjistí, že zbytečně. A stejně to má doktor, pokud není výsledek jasnej – říznu, bude to zbytečný a bude mě žalovat. Neříznu, bude to rak a budou mě žalovat pozůstalí. Nebezpečí z prodlení, protože už jsme do toho sáhli.
Prso je něco, bez čeho se dá dál plnohodnotně žít. Kdybych se měla rozhodnout třeba u nohy, asi spíš risknu toho raka (sakra, o tom někdo napsal knihu – Hailey? JO! Konečná diagnóza).7.11.2023 v 10:36 #160836Maya
Petrs01
no kdyz to bude rak a neriznes, ses do roka pod kytkama a kdyz riznes, tak jses pod kytkama za dva roky, ale ten rok navic stravis v nemocnici a doma s hlavou v zachode
pokud teda nejsi dite nebo nejakej mladoch
tatu to riznuti totalne oddelalo, takze poslednich par mesicu misto nejak normalniho ziti bylo peklo
zalezi jen proste co si kdo vybere
Ja si proste stojim za tou posledni vetou v clanku, coz se u nas ve zdravotnictvi nedeje ani omylem, u nas je to sup do stroje, vadny odrezat a nazdar, pak uz si porad sam
Zdůrazňuje potřebu neuplatňovat pro pacienta neefektivní diagnostické a terapeutické kroky, doporučuje neduplikovat vyšetření, zvažovat pečlivě potenciální škodlivost vyšetření, volit méně rizikové a zatěžující procedury, diagnostiku a léčbu individualizovat.7.11.2023 v 10:48 #160837Petrs01
tak jses pod kytkama za dva roky
Kdyby to stejně vzala moje máma, tak už tu není. A to měla formu s ne zrovna dobrou léčitelností. Ano, rok na chemkách. Před 16cti lety. Dnes má 72. narozeniny 🎂, takže si evidentně vybrala dobře.
7.11.2023 v 12:05 #160851Maya
Petrs01
jo, vyjimky jsou, taky znam jednoho takoveho cloveka, ale pak xx dalsich, kteri meli ten standard prubeh chemko, metastazy, konec.
Me vadi, jak se to vsem tlaci na silu a jeste ti kazdy doktor rekne neco jineho a kdyz si dovolis se ozvat nebo zeptat, tak si jeste zazijes tocky
at si kazdy vybere co chce, tak by to melo byt, ale soucasna podoba zdravotnictvi je desna7.11.2023 v 12:28 #160855Petrs01
Léčba rakoviny je vždycky pokus. Nikdy ti neřeknou, že to bude 100%. Ale když to jde, můžeš dostat šanci. Nic víc, nic míň. Někdy už tu šanci dostat nelze. Většinou poznají co se chytne v začátku a poznají co už je pozdě. To mezi tím, to je prostě loterie. Když to nezkusíš, vyhrát nemůžeš. A jestli si myslíš, že v tom případě je to „rok v pohodě a pak rychlý KO“, tak není, fakt není (opět záleží na druhu). Ta léčba je drahá a vedlejší účinky jsou známé, necpou to tam, kde šance není.
7.11.2023 v 12:41 #160856Maya
Petrs01
ale cpou, tatu uplne zbytecne nahnali do operace kdyz byl oslabenej po chemku
a to ze rikaj kazdej neco jineho, to jsem myslela o lecbe, ne prognoze, a to nebylo nekde v Horni dolni, ale na klinikach v Motole a na Vinohradech
jo a co si vyslechl treba znamej, kdyz odmitl vizt na kontrolu manzelku s rakem slinivky a kdyz uz byla tesne pred koncem a vazila asi 30 kg, to by se ani nedalo verejne publikovat
ja mam proste spis ty spatny zkusenosti, takze doktorum na to jejich My vime co je pro vas nejlepsi, uz neskacu, kazdej si jede akorat to svoje zazity bez ohledu na pacienta, ten si ty nasledky ma vyzrat sam a to ti ani dopredu radsi nereknou jaky ty nasledky budou a kdyz pujdes za jinym doktorem, rekne ti neco jineho, teda kdyz se ti podari nekoho sehnat7.11.2023 v 13:03 #160857Maya
a ted jsem se dozvedela, ze existuje bakterie Myxococcus llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch objevena hadejte kde 😀
7.11.2023 v 13:17 #160858cernej caj
V horni tramtarii v cr:D
Nebo myslis treba v uchu?
Maya
To rikala i mama ze mamograf jestli necjodit vunec nebo chodit je 50:50 ze to i mamograf muze rozjetPetraK
A ty polivce nevadi stat pres noc v teple?Presneee tak drzte palce!
7.11.2023 v 13:21 #160859PetraK
černej čaj
A ty polivce nevadi stat pres noc v teple?musí přece vychladnout.
No a kdybych se s tím nechtěla crcat jako že před spaním, nebo jak to myslíš, že se ti nechce obětovat čas, tak to uvařím, jak přijdu z venčení . Zabere to opravdu pár minut a mám kýbl polévky.7.11.2023 v 13:36 #160860Maya
jeste ze nejim rajcatata a nemusim resit, jestli udelat polivku z protlaku a nebo z pytliku 😀
cernejcaj
objevena v https://cs.wikipedia.org/wiki/Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch 😀7.11.2023 v 14:45 #160866MirkaD
tak včera ráno vycházka k rybníčku a zpět-zkusily jsme hledat ten míček,tak to nevyšlo,pak trošku cvičení,obíhaček a dom,Dafi se táhla tam i zpět….
začínám být na tu krev v prosinci zvědavá….
pak odpolední,byla jsem třetí dn dvojka-takže na střídačku,kasa+vybalování+včer úklid,dom mě hodila maminka kolegyně z dědiny,takže se Martin mohl vyspat,
šla jsem spát o půl 12,pak o půl 4 vzhůru,usnula jsem někdy v 5….
vstávala ve řičtvrtě na sedm,bolavý záda,ruce….
včera jsem byla k večeru tak spocená-v bundě jsem doplnpvala maso do chladáku a pak slevnovala-v bundě teplo-vedro,bez bundy zima…
tak jsem si pak uvařila mega hrnek kafe,a převlíkla jsem se…takhle z toho ranního kašle nevylezu…..:-(
ráno vyprat,nádobí,vysát,a ze psama ven-chtěla jsem fotit podzim,ale bud opadaný listy,nebo ne moc žlutý/barevný….
než jsem dolezla k bráně tak jsem byla vzteklá,že foták těžkej…no vzala jsem to ke křížku,dozadu,mezi polama a zpět-psi se proběhly a cestou zpět jsem fotila pejsky jak nosí Žeryk míček na šnůře a kolečko a Dafi kolečko a pletenec,a ještě pidi přetahovačka o pletenec flísovej-mokro,vlhko,ale jasná obloha,Žeryk válel sudy,tak zima mu nebyla…..-nechápu v té mokré trávě-brrrrrr
po vycházce jsem si umyla hlavičku makovičku,hodinu jsem rvala fotky do PC,meilu a na fejs-tam 2….
pak dát zapéct těstoviny,vytřít…
psi furt utahaně spinkají….
blbej dotaz-jak poznám,že Žerykovi zavazí ta boule pod čapou?PetraK-co ti říká slovo doktor? :-))
7.11.2023 v 14:52 #160867MirkaD
PetraK-já na mamografu byla jednou..nic moc zážitek teda…
a vlastně nevím co si o tom myslet…:-()
si vzpomenu na kampan AnnyK-jak jí psaly lidi,že jim to vyšetření zachránilo život…
na druhé straně má tzv. druhá mamka na to taky nechce chodit,že se to pak může rozjet…ona má hooodně načtenýho kolem zdraví…. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.