Kecací zvláštní podzim 2023

Fóra Ostatní Kecací zvláštní podzim 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,304 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Maya a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 181. až 200. (celkem z 1,305)
  • Autor
    Maya

cernejcaj
      pulhodka zpozdeni, to jeste jde
      no ty prepersky zasoby by se hodily, me i napadlo, ze by to chtelo solarni nabijecku, tak jsem guglila a oni maji i se zarovkama, radiem a empetrojkou 😀
      to jsou vymozenosti 😀

PetraK

kdopak to jde domů?
        papapapapááááááá

Maya

berankove mikroplysove mikiny
          to si urcite napisu jeziskovi, Mirka by asi mela taky 😀
          https://www.mkluzkoviny.cz/berankove-mikiny-1685/

cernej caj

PetraK
            Uzij si to!

Maya
            To si kup mam uz asi 10 let vesticku na doma z fleru z mikroplyse s nasityma tlapkama pekne prodlouzenou a je uplne bozi

Maya

cernejcaj
              ja si prave tady v tom krame loni koupila mikroplysovy povleceni a mam i tyhle deky s berankem a vsechno je super, tak ta mikina by se asi hodila

cernej caj

Maya
                to povleceni je super, ale ja ho mit nemuzu protoze prach a chlupy:( musela bych to prat kazdej den, takze v tom spi jen muz a ja mam normos..

nevim, jeslti mi nejak neprochladly zada, zacaly me z niceho nic pobolivat, tak jdu zalezt.

https://www.databazeknih.cz/knihy/mene-je-vice-435929
                sem si koupila, dobrovsky mi dal 20% narozeninovou slevu, sem ji chtela smazat ale kniga mela dve knizky za 1600 tak kdyz uz sem tam sla, tak sem si ji koupila 😀

Fifi

Esusova
                  Drzim palce, at v patek vsechno klapne. A stihate toho do zimy co nejvic bez dalsich badabum, at si taky muzete vydechnout.

Cernej caj
                  Ubytek hmyzu nema co spolecnyho s prirodou, ma ho na svedomi clovek. Nejde tedy o „prirozenou“ vec. Jo, v necem mas recht, ovsem pro me je to smutna myslenka. Neni hmyz, ptaci at taky vychcipou/zredukujou se – ne, proste tohle ja nedavam. Ve svym pidibiotopu letos vidim velkej ubytek hmyzu, snazim se jit na ptaky odspodu prave – at maji co nejvic prirozenyho ke zrani. No nic, nechci se hadat. Hlavne at zada prestanou bolet!

Maya
                  Fiiha, tak to cucim, to by si tu nedovolili, takhle zavrit fakt silnici na drsnacku. Toz at je to za vama co nejrychlejs.

cernej caj

Fifi
                    Ale ja sem nerekla, ze maji vychcipat, ja poukazuju jen z jine strany, proc to celorocni dokrmovani muze byt problem, a ze cela ta vec neni jen ciste jednostrana.

Navic to podle me je diskuze, ne hadani:D

Treba v nasem biotopu ani 1x nesekane travy, tlejicih vetvi a metr a pul vysokych kopriv hnojenych psima bobkama se dobre dari motylum, mucham, pavoukum a drobnym brouckum. Ale ptaky sem nikdy nekrmila, protoze sem cetla i o nemocech z krmitka + ten silnej vitr to u nas vzdy vse rozfouka.

Ten clanek od petrs01 se mi libi tim, ze vlastne rika, ze rozsypat na zem zrni je dost dobra taktika:D

Tak a 1.11. Jedeme poprat tete k narozeninam, mam pro ji bombosku, nejradsi bych fajt zrusila skoro vsechny darky…

PetraK

RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      RRRÁÁÁ
                      MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Tak dneska jsem fakt kantáre. Z práce jsem vypadla v půl třetí a do osmi jsme dřeli jako koně, podařilo se mi se dvakrát přizabít z toho jednou jsem fakt myslela, že budu plakat, ale to jsem si schovala až na večer, kdy se mi při vaření, protože jsem pochopitelně pospíchala, podařilo si na ruku z hrnce hrcnout rozpálený olej. To už jsem opravdu plakala. Tiše . Do dřezu s nádobím, kde jsem si chladila ruku. Každopádně dneska žiju, chodim a musím chodit, protože dneska mě čeká druhá runda – budu nakládat a vozit kamení, písek, hlínu a ukládat to tam, kde bude potřeba. Ruka bez puchýřů, zaledovala jsem ji tak, že mi mrazem skorem upadla, nalila na ni alpu a šupla ji zpátky pod vodu. Zabralo to!!

černej čaj

a to asi neni plan prirody.
                      jenže nic z toho , co se tady děje a co máme na svědomí nebyl nikdy plán přírody. příroda měla všechno dokonale seštelovaný a my kreténi to totálně zničili. Takže teď jen můžeme zkoušet trapně brzdit. když vychcípají ptáci a vono už se to děje, tak přijdou na řadu další druhy, všechno, všechno je na sebe od tý nejmenší částečky navázaný. a my už ty nejmenší částečky zdevastovali.Přikrmováním rozhodně nezpůsobíme, že ptáci budou přemnožený. Toho se opravdu není třeba obávat. Ono v zimě – to si v tom článku pisatel neuvědomuje- spousta toho, čím se ptáci přirozeně krmili – lidi už taky zplundrovali, místo přirozenýho prostředí máme spoustu asfaltu, výrobních hal, dokonalých zahrádek u paneláků na placato a ty keře a zdroje přirozené potravy chybí. a to nejen v zimě. O včely se postará člověk, ty naopak ubírají pyl běžnému přirozenému hmyzu. Naše včely, to jsou v podstatě krávy – uměle chované zvíře pro náš užitek. Ptáků, kteří se živí včelami mnoho není, takže rozhodně nehrozí, aby je ptáci vyhubili.

Já už mouchy nezabíjím- ba je vlastně cíleně krmím. Je jich prostě málo. A to i u nás, kde jsme opravdu na vesnici a za zády mám pastvinu s krávama a za silnicí dvoje pastviny s koňma. Mouchy nejsou. Ani vosy nezabíjím. Je jich málo.

Maya

Tak ono prirode se to rozstelovava celkem casto a vymirani druhu je celkem casta a obvykla vec, taky nebejt velkyho vymreni, nebyli bychom tu ani my, ze jo 😀
                        nektere druhy vymrou a zase budou nove a treba lepsi, kdo vi
                        ja ptaky krmim, ale spis pro zabavu nez ze bych to videla jako nejakou zachranu

PetraK
                        tak dneska uz bacha at se nezrakvis jeste vic

PetraK

Maya
                          no jenže tady jsme tou příčinou my. Věřím, že kdyby nebylo zásahu člověka, nebo zase asteroidu, tak to prostě bude fungovat dál, protože teď je to dokonale seštelovaný. resp. teda bylo.

No budu se snažit. Já jsem ráda hlavně i za to, že nemám ty puchýře, to bych dělat nemohla. mám tam jen červený flek

Maya

PetraK
                            takze za dinosauru to dobre sestelovane nebylo?
                            ja myslim, ze bylo, jen jinak a jestli to pak ukonci asteroid nebo clovek je fuk, proste se to pak zase sesteluje jinak
                            prirode je to jedno
                            a jeslti za to muze clovek, asteroid nebo neco jineho je podle me jedno
                            historie zeme je jedna velka zmena a myslim, ze po tisici letech pusobeni cloveka uz cas na zmenu je
                            lidem se to asi libit nebude, ale prirode a zemi to pomuze

Maya
                              PetraK

Maya
                                já vím, říkáš to tak. Ale myslím, že současná příroda je na rozdíl od tý dinosauří opravdu hodně vycizelovaná . Už jen opravdu nepřeberným množstvím druhů, velikostí a hlavně úkolů. Všechno má svůj úkol a důvod proč tu je a co má dělat, vše do sebe zapadá a od těch dinosaurů se to v podstatě odrazilo. Úkol měl a má i člověk ale jsme idioti neschopní využít správě svůj potenciál, jen drancujeme.

Maya

cernejcaj
                                  kdybys chtela nejakou peknou podlozku pod mys 😀
                                  https://www.1701.cz/produkty/retro-it/retro-podlozky-pod-mys/

cernej caj

Petrak
                                    Cim driv bude clovek v pruseru z toho co znicil, tim driv vymre hlavne on.. priroda se s tim pak srovna mnohem lepe.

Tak hlavne opatrne!

Ja mam dneska prvni malej patek a zitra velkej patek ale v prosinci budu muset chodit do prace normalne celej mesic asi pac svatky xacatkem tydne mi rozstelujou hodiny:D

cernej caj

Maya:D

Sem dostala loni myslim

PetraK

černej čaj
                                        Cim driv bude clovek v pruseru z toho co znicil, tim driv vymre hlavne on.. priroda se s tim pak srovna mnohem lepe.

já na to koukám tak, že člověk dřív zničí sám sebe a bylo by fajn, kdyby příroda co nejvíc zůstala v pořádku.

Maya

PetraK
                                          ja si nemyslim, ze je dneska vsechno lip provazany, ale myslim, ze provazany to bylo uplne stejn vzdycky, protoze jinak by to jako celek nefungovalo, jen to proste bylo jiny
                                          vsechno bylo provazany v prvohorach, i v druhohorach a tak dale
                                          a ted je holt cas posunout se dal, stare zanikne a vznikne neco pekneho noveho
                                          to jen clovek chce furt zachovat status quo, ale priroda, ta si na to nastesti nehraje

cernej caj

Maya
                                            Chapu to podobne, nakonec clovek taky ma radsi anglicky parky nez jihoamerickou dzungli a kdyhychon vsichni zili v jihoamericky dzungli tak bysme se moz a radovali az vsechno to jedovaty chcipne:D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 181. až 200. (celkem z 1,305)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.