- Toto téma obsahuje celkem 1,855 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 2 měsíci a 2 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
3.2.2025 v 12:56 #183890
cernej caj
MirkaD
achjo, takez nakonec musi kaminek ven? to je mi lito, ze nedoesel sam:(3.2.2025 v 12:59 #183891PetraK
černej čaj
tak ze maya cekala az na rano a sla k doktorovi a mama taky nesla na pohotovost, tak v cem je to jiny, ze ja kdyz na ni sla, tak to tom nemluvite ale zaroven je jako v poradku, ze mama nebo maya na ni nesly?
já Ti tady asi nerozumím, ale to je jedno, nechme to být.
3.2.2025 v 13:00 #183892MirkaD
kamínek se mě drží…no uvidí se zítra….
3.2.2025 v 13:02 #183893PetraK
Mirka D.
tak držím palce, ať se naopak kamínek držet přestane a cysta je z těch, co se objeví a zmizí. Ostropestřec máš?
3.2.2025 v 13:09 #183896Zlata
Tak jsem schválně koukala na teploměr, když tak krásně svítí sluníčko,tak na jihu je venku 15,pokoj na jih s otevřeným oknem 24,druhý s neotevřeným 28,4 ,severní okno zvenku -0,8 a kuchyň (sever)25,2
Na slunci v závětří venku bude asi víc než těch 15,ale tam kde nesvítí je vidět ještě na trávě mrazík.Tak se to asi všécko zblàznilo🤷3.2.2025 v 13:13 #183897PetraK
Zlatka – máme tu podobnej blázinec 😀
3.2.2025 v 14:11 #183902cernej caj
Zlatka
Ja v sobotu v lese ve stinu se drzwla jinovatka a byl 1°C a pak 2a na slunicku i 12…Takze sem napred do kopce po slunicku svlikla bundu, na sezwni oblikla a pak stinem.z kopce uz ji nesundavala:D
PetraK
Jen sem se chtela zeptat proc mama nebo maya bylo v poradku ze na pohotovost nesli a zatoven ja su jinej pripad, kdyz sem ta sla, ksyz to je uplne stejny, stejne mi nepomohli a nic nedali a asi by se to za ty 3 dny nijak nezmenilo uz k horsimu a klidne sem mohla pockat o 3 dny dyl… tak proc je to jiny? Prox oni to udellai spravne a ja taky a jde o stejny pripady?Pak by to logicky neudelali spatne, kdyby sli na tu pohotovost taky, ne?
Jakoze nerozumim tomu proc se dva stejny pripady soudi jinak, to byla pointa dotazu
3.2.2025 v 14:11 #1839043.2.2025 v 14:27 #183907PetraK
černej čaj
když já už teď nevím proč jsi tam ty šla /nešla, já se úplně ztratila.Ony tam nešlY proto, že to nebylo tak akutní, že se dalo s tou bolestí vydržet do rána a neblokovaly tak případně „místo“ když by tam přivezli nějaký skutečně akutní případ. Já jsem tam taky nešlo proto, že jsem věděla, že to vydržím, nebyla jsem v nějakým ohrožení, nebyla to zlomená noha, krvácení, vymknutý cosi, nebo nevím prostě. ta závrať přešla, vzala jsem si lék a šla ráno na neurologii, nebo kam jsem to šla, už ani nevím, myslím, že rovnou ne neurologii. A tam jsem pravda čekala a čekala…
edit, fuj hnusnou hrubku jsem tu měla!!! dneska vůbec mám s tím i/y problém, nečumim.
- Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
3.2.2025 v 17:02 #183912cernej caj
PetraK
ja bych taky urcite vydrzela skakat na jedny noze o 3 dny dyl… porad sem mela druhou, takze to taky akutni nebylo. takze ja vlastne to misto blokovala uplne zbytecne, protoze se s tou bolesti dalo v pohode jeste do pondeli vydrzet… nebyla sem v ohrozeni, jak ty pises. Takze na pohotovost muzes jit jen, kdyz ses v akutnim ohrozeni? natrzenej sval me urcite na zivote nijak neohrozoval a nejhorsi co by se stalo, ze by se uplne pretrhnul a nebyl jen natrzenej… tak by to proste jen bolelo vic a dyl… misto tydnu by to byly mesice, ale zivot by to neohrozovalo ani tak.jakoze ja myslela, ze pohotovost je od toho, kdyz uz tvuj doktor neordinuje a neni to nejaka bezna kontrola, predepsani leku atd, ale nejaky stav, ktery vyhodnotis jako vhodny k reseni, nevedela sem, ze tam muzes jit jen, kdyz to vypada ze nedozijes druhyho dne… a mozna, ze proto tam ty lidi chodi zbytecne, protoze taky nevi, ze tam nemaji chodit, pokud nejsou v bezprostrednim ohrozeni zivota…
jakoze… nikdo nikdy ti to nerekne, kdy se chodi na pohotovost, jen vzdy slysis „jezis, to zni desne, skoc si s tim na pohotovost“ takze lidi vlastne obecne ziskavaji znalosti o tom, kdy jit a nejit z historek a doporuceni okoli, ale neni to nic, co by jim kdy nekdo nejak rekl. ucilo se ve skole, viselo na dverich pohotovosti… atd.
Zlatka
mirka bydli v bucovicich, ale boskovice taky mame na jizni morave 😀3.2.2025 v 18:40 #183913PetraK
černej čaj
myslím,že se pořád v tom vysvětlování míjíme. Natrženej sval v pátek odpoledne,nebo třeba já nevím, utržený křížový vaz v koleni, ať jsem nekonkrétní, jistě není život ohrožující stav, ale toho ošetření je zapotřebí – stejně jako s tou zlomeninou. A čekat do pondělí nelze. Oproti tomu moje máma, nebo já se zádama, nebo Maya se zádama – tam to je něco jiného a člověk to může prostě kolikrát zvládnout a proto počká. Někdy to zvládnout prostě nelze.Ad Martin – vycházela jsem z dostupných informací – nejen teď, ale i z těch dřívějších – tedy pacient, který nerespektuje se svou diagnózou a poskytnutou bio drahou léčbou, pokyny lékařů , pacient který má poměrně často nějaké ty neschopenky, kdy se ale obratem uzdraví, nebo sedí na terase a pije pivo…… a teď frčí sanitkou a druhý den jde s nákupem, bylo tam prostě napsáno s nákupem. Dobře rohlíky, nicméně, když mě ty záda opravdu vzaly, tak poslední na co bych měla náladu je, cárat někde po krámu byť i pro blbý sirky, který strčím do kapsy. Tyhle příhody který on pořádá a které mu nelze jaksi věřit, jsou přesně ten důvod, proč je na tom Mirka teď tak, jak je. Její zdravotní stav vychází bohužel z toho, jaký nervy z toho všeho má. Proto mě to zvedá ze židle. Protože je mi jí líto.
Nicméně už to za sebe ukončím, protože to stejně nevyřešíme.3.2.2025 v 19:08 #183916cernej caj
ja si myslim, ze mirce urcite nepomuze a naopak pritezuje, kdyz ona resi stresovou situaci, ktera ji urcite nejak vydesila a vysresovala a mela o martina strach, aby se tady dozvedela, ze si jezdi martin zadarmo sanitkou, ze mu to maj pekne osolit a ze ji urcite nepotreboval a jen zbytecne zabiral misto jinejm….
ja myslim, ze mirka moc dobre vi, co ma doma za partnera a neprekvapuje ji, ze nedrzi dietu i napric slozite diagnoze a tak, ale myslim, ze kdyz nektera z nas napise, ze jejiho partnera odvezla sanitka, tak ceka i nejakou podporu pro jeji osobu a tady se ji rozhodne vubec nijak nedostala, i kdyz sem se snazila ukazat i jinou stranku, ktera by vas mozna nakopla k tomu to tak neresit a nehrotit, protoze proste situace nejak vypadala a mohla se pak proste po lekarskem osetreni ukazat mene akutni…
myslim, ze tohle si proste mirka nezaslouzi v tehle situaci, kdyz z toho je urcite rozhozena, takhle verejne ji pranyrovat za to ze zavolala martinovi sanitku, coz ja jednoznacne schvaluju a je dobre, ze to udelala.
MirkaD
Mirko, ctes? neudelalas proste nic spatne, udelalas co je spravny, kdyz mas strach o svyho partnera. at si o tom mysli kdo chce, co chce.3.2.2025 v 20:02 #183919PetraK
Pochopitelně, že Mirka udělala všechno dobře.
Proto taky hned u mého prvního příspěvku bylo toto:
To není nic na Tebe, Mirko, a pak jsem to ještě zopakovala.
Protože jsem viděla, jak chudák nešťastná, vystresovaná a vyděšená volá sanitku, aby se vyděsila zase zbytečně.
3.2.2025 v 22:11 #183922Kimi
Tady už není po sněhu ani památky, krom hromádeček, které zůstaly ze sněhu vyhrnutého z chodníků. Ale mrazejky jsou, včera a dneska při večerním venčení jsem se kochala – jasná obloha plná hvjézdiček a srpek měsíce. 🌙🌟🌟🌟
Mirko, drž se, žlučníkový kamínek taky vlastním, zatím, díkybohu, nezlobí.
Tak ať je Ti brzo líp. 👍🍀4.2.2025 v 5:56 #183923cernej caj
Kimi
Tak aspon u vas byl sbih a snad trosku zima:)Ja chtela puvodne na vylet kolem ceske trebove, v lednu, ale horecky tomu zabranily a ted uz neni kdy se vypravit mezi zbytecky snehu.
Jezdivala sem rada do bilych karpat, ale po covidu upravily spoje a uz se tam dostanu o hodinu a pul pozdeji, a zas mi 7h svetla neprijde kdovico, kdyz na nejblizsi vlak je to 25km a jeste napr. Ve snehu ci ledovce…
4.2.2025 v 7:39 #183925PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Kimi
jasná obloha plná hvjézdiček a srpek měsíce.jo! Krásný ráno. Jasno, obloha plná hvjézdiček, jen ten srpek měsíčku jsem při odjezdu neviděla. Mrzne a máme zas ledový království.
černej čaj
já jsem od včera přemýšlela, zda to napíšu nebo ne, aby už se do toho nevrtalo, ale musím.Mirku tady nikdo nijak veřejně nepranýřoval. O Mirce to vůbec nebylo a není. Naprosto nechápu, jak bylo možno k tomuto závěru dojít. Já jsem pouze zmínila a za tím si stojím, že pokud je na tom někdo tak, že odfrčí sanitkou, přijde mi nenormální, aby se cáral někde s nákupem. A to je prostě fakt. Jsem-li nemocen – což vychází ze slova něco nemoci, tak prostě nemůžu. a nebo můžu a pak je to zcela jiná situace a zase jsem si vymýšlel. A za tím si stojím. A stát budu vždycky, protože zneužívání zdravotnictví mi prostě vadí. Znovu tady zmíním tu Anglii, kde by si to lidé s takovýmto smýšlením prostě tvrdě rozmysleli. Na zdravotnictví nadáváme – včetně mě – ale nevážíme si toho, co máme, zneužíváme to. Nebylo to tudíž o Mirce, ale o zneužívání zdravotnictví.
4.2.2025 v 7:53 #183926Zlata
Černej čaj
Bučovice jsem nedávno zahlédla v nějakém článku.
Taky jsme vylovili granát z první světový ze studny když jsem se sem přistěhovala a čistili jsme poprvé studnu . Naštěstí byl nefunkční.
Buchlovice tam dávala Petra🤓V březnu vyjde nový Galbraith.
4.2.2025 v 7:56 #183927Maya
no me teda mrzi, ze to vyznelo neco jako proti Mirce, Mirka udelala vsechno spravne, chyba je jinde, ale uz to nebudu rozebirat
a vubec cely to bylo nepochopeni na vsech stranach, tak je lepsi to nechat bejt4.2.2025 v 7:57 #183928Maya
Zlata
v breznu? ja cetla ted zacatkem unora, mam od vanoc poukazku a uz se na to tesim4.2.2025 v 7:59 #183929Maya
Zlata
tak to ma vyjit 6.2., zatim to maji jen v anglictine -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.