Kecací zima 2024

Fóra Ostatní Kecací zima 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,855 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 2 měsíci a 2 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,721. až 1,740. (celkem z 1,856)
  • Autor
    Maya

Petrs01
      no a prave proto se lidi nechavaj odvezt sanitkou i s kdejakou blbosti, aby pak nemuseli v nemocnici cekat
      mam znamou, co dela sestru na urgentu a to co vypravi jeproste u vetsiny lidi napresdrzku
      vetsina lidi, co jim tam prijde, je tam zbytecne
      kdyby tam byli jen ti, co to opravdu potrebuji, nikdo by tam dlouho necekal a bylo by vse v pohode
      domluvy to evidentne neeresi, pise a mluvi se o tom porad x let
      jediny co by zabralo by byly prachy

PetraK

Pro mě jsou prostě tyhle věci určené k záchraně života a ne aby si z toho někdo dělal holubník. Tak to prostě mám. A pro mě holubník prostě je, že si nechám zavolat sanitku a pak jdu domů s nákupem. Pro mě je to mrhání zdravotnictvím. Jsme tu zpovykaný a pak se divíme, když jsou zdravotníci přetažený. (jistě není to jen kvůli tomu)
        Taky nechápu, že se zrušil poplatek za pohotovost. Byla to symbolická částka a aspoň trochu elimimovala ty, kteří si tam zaskočí, protože se jim nechce jinde čekat. Ne jsem v tomhle prostě opravdu přísná. On by si to Martin třeba v Anglii setsakra rozmyslel, jestli tohle udělat – volat si a pak si štrádovat s nákupem. Jen proto, že to ty lidi nic nestojí, tak tím mrhají. Stejnej princip jako s vodou – šak to mám na dosah, zadarmo a všude kolem.

edit – když mě ten krk vypnul, taky jsem jela k doktorovi až ráno. přečkala jsem to v sedě s práškama. a to je jinak nežeru, proto mi to zabralo a nebyl to tentokrát můj milovanej acylpoš, byly to opravdu drogy.

• Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
        PetraK

Maya
          stoprosouhlaspani, stopro.

Maya

PetraK
            ten poplatek 90 Kc furt je, jestli ho teda nezrusili v posledni dobe, jak jsem byla se synovcem na urgentu nekdy na podzim, tak jsme to zaplatit museli
            ale pri dnesnich cenach je to smesny poplatek, dala bych minimlane petikilo
            kdyz cloveku neco je, rad to zaplati a eliminovalo by to ty Tak jsem tady, uz dva tejdny me bolej zada

PetraK

Maya

ten poplatek 90 Kc furt je

aha, já myslela, že to zrušili? Si to nevybavuju ani, jak jsem vezla Brtnika na tu chíru, jak si skorem vylomil tu nohu pádem do příkopu při betonování. Ale vlastně, to musel být všední den, beton by nepřijel o víkendu, takže to nic. No měli jsme počkat a jet na pohotovost, nečekali bychom tam bývali tak dlouho 😀

Petrs01

eliminovalo by to ty

1) to si jen myslíš
                2) no ale vono „už týden mě to bolí“… když jsem tehdy slítla na tom kole, tak jsem byla dobitá ze všech stran, z kolene trčely bílé kousky a asfalt to nebyl, ale dalo se s tím žít i chodit do práce. Akorát to koleno tak jako nenápadně čím dál víc otékalo a bolelo a v pátek večer už to bylo hodně zlý. Dle tvé logiky – když půjdu hned, je to špatně, bo pár odřenin. Když půjdu v pátek večer na pohotovost (kam jinam?), tak je to taky špatně, měla jsem jít hned. Jaké je správné řešení?
                (to, že jsem nikam nešla, řešit nebudeme, všichni doktoři, kterým to ten můj miláček v pátek večer naposílal, se shodli na okamžité pohotovosti, protože když to nechám do pondělka, tak o nohu přijdu. Sranda to nebyla.)

cernej caj

No moment pohotovost je kdyz uz neordinuje lekar, ne ze se mi nechce cekat u lekare… ono i na pohotovosti se ceka a vetsibou vyrazne dyl…

A kolik je poplatek nevim, ale kdyz sem tam byla s natrzenym svalem (ukamenujte me, ze se mi nechtelo od patku odpoledne cekat az do pondeli k normalnimu doktorovi, kdyz sem se nedokazala postavit na nohu) tak sem neco kolem kila urcite platila, bez stvrzenky neslo jit ani za sestrou k okynku

PetraK

černej čaj
                    No moment pohotovost je kdyz uz neordinuje lekar, ne ze se mi nechce cekat u lekare

tak to by to ovšem musel někdo vysvětlit těm, kteří právě toto dělají.

(ukamenujte me, ze se mi nechtelo od patku odpoledne cekat az do pondeli k normalnimu doktorovi, kdyz sem se nedokazala postavit na nohu

já myslím, že mluvíme každý o něčem jiným.

PetraK

Petrs01
                      no ale vono „už týden mě to bolí“

Peti, ale o tomhle ani jedna z nás s Mayou nemluví. Prostě jsou opravdu lidi, kteří tenhle systém zneužívají a mají to jako housku na krámu.

Maya

cernejcaj
                        no prave ze pro vetsinu lidi to je Nechce se mi cekat pres den u myho doktora nebo v ambulanci
                        Petrs01
                        ty mluvis o celkem zavaznym urazu, coz na pohotovost je
                        ja mluvim o lidech, kteri tam jdou se zarostlym nehtem a nebo s tim, ze je x tydnu boli zada a chteli by s tim neco delat, ale nechteji cekat pres den, tak jdou vecer nebo o vikendu
                        a to je proste vetsina lidi tam
                        ja kdyz mela to vymknuty zapesti a chodila jsem s tim dva tejdny do prace, tak proste kdyz uz to pak bylo nesnesitelny a vedela jsem ze musim k doktorovi, cekala jsem stejne do druheho dne na ambulanci a tam jsem teda pak uz stepovala v 7 rano
                        a pulka mejch znamejch se divila, proc jsem nesla vecer na pohotovost, coz je jako napresdrzku kdyby tam s tim nekdo sel

Petrs01

každý o něčem jiným

Ne, vtip je v tom, že ta hranice je tenká, každý to může vidět jinak, vnímání bolesti je velmi individuální, stejně jako jsou rozdílné různé případy a najít jedinou rozumnou hranici je nemožné. Takže pořád budou lidi co volaj sanitku na každej prd a pořád budou takoví co si ji nezavolaj, až už je pozdě. A nemáš šanci nějak plošně určit kdo je vychcánek a kdo prostě neviděl jinou možnost. A pak se dozvíš o někom kdo „nechtěl obtěžovat“ a zjistíš, že je lepší 10x zavolat zbytečně, než jednou nezavolat.

PetraK

Petrs – myslím, že Maya to napsla výstižně.
                            Máma taky, když ji tehdy srazil na zem Ešus, jak lítal s psím kámošem a bolelo jí to, prostě šla až ráno. Mohli jsme ji hodit na pohotovost – bylo to už v podvečer. Ale prostě vnímala, že to není tak nezbytný, tak jsem tam s ní ráno jela tágem.

A tak co stejně to nevyřešíme. To mě jen tak nadzdvihává prostě tohle zneužívání.

Zlata

Když ono je to těžký s tou pohotovostní sanitkou fakt těžký.My volali doktorce,jestli by zajela,máme volat pohotovost.Po 2dnech muže vrátili,s práškama.Za 3neděle mu zase i přes prášky bylo blbě,tak jsme prosili doktorku jestli by přijela, protože jak se mu znova udělalo blbě tak nevěděl kde je,co tu dělá,hledal mě i když jsem byla vedle v místnosti,tak jestli by zajela a kapacku mu dala doma, protože když budu volat pohotovost zase ho na 2dny odvezou a vrátí ještě znmtenějšího.Slíbila teda po velkým přemlouvání.Několikrát jsme volali,čekali,nepřijela ani do ordinace ten den .Má toho moc .
                              Pak se nedivím, že jiní volají pohotovost hned.

PetraK

Zlatka – no u vás ale vůbec není o čem diskutovat. Vy jste jiná liga, vy nejste vyčůraní.
                                To je právě o tom, že člověk slušný bude uvažovat a uvažuje, zda je- není to nutný. Ten druhý neuvažuje a rovnou si bere.

MirkaD

tak-k Martinovi
                                  v noci ho chytly záda,tak,že jsem ho před doktorkou obouvala…
                                  na záchranku jsem volala já-nemohl si lehnout,sednout/zvednout-s tím-že jsem chtěla poradit,jestli si může vzít na ten dimexol další léky-protože má ty střeva,ani obvodní mu nepíše kde co…
                                  tak aby si ty střva zbytečně nrozesral…
                                  kdyby mi řekl-jo,může/nemůže-atd,a neposlaly sanitku,do rána by jsme vydržely,ale chlap,že neví,není doktor a sanitku radši pošle…
                                  dokorka ze záchranky-že ho radši vezmou sanitkou -odvézt ho neměl kdo-nemáme tady kamatády,kteří by huply do auta a odvezli ho….
                                  a doktorka,že má neví,jestli nemá skříplej nerv…
                                  límec dostal hned-pak ho opichly a kapačku…
                                  a pustily dom
                                  protože jde dom pěšky-kus-už vzal nákup-ehmmm-čerstvý rohlíky…..
                                  poplatek je 90kč
                                  doktorka se netvářila,když ho viděla,že to bylo zbytečný-a na záchranku jsem volala já kvůli těm lékům…….on nechtěl at někam volám
                                  a já mu nechtěla lékama zhoršit střeva…..
                                  zabijte mě..
                                  je mi blbě-je mi to už jedno…..
                                  za sebou mám 2 doktory…dnes…

Kimi

Zrovna koukám v TV na Panoramu – v Pardubickém kraji jsou tento týden jarní prázdniny, takže Říčky a Buková hora hafo lyžařů. Ono to bylo vidět už ráno, když jsem šla venčit Betynku a cestou k benzince (nikoli k bezince, i když ty tam rostou poblíž taky),😁 kam chodím pro noviny, mířila spousta aut s futrálama na střeše směrem do hor. Na kruháku v sousední vesnici se to pak dělí – doleva Říčky nebo Orlické Záhoří, doprava Bukovka nebo Dolní Morava.

PetraK

Mirka D.
                                      zabijte mě..
                                      neblbni, však jsem psala, že to není nic k Tobě.

PetraK

Kimi – budete mít chvíli docela narváno, co? A máte sníh?

MirkaD

u mě včera odpo,ranní vycházka ke křížku a zpět-bylo moc pěkně
                                          a odpolední
                                          dnes ráno-před šestou se nasnídat-půlhousky a okorku se šunkou,vprat/uklidt
                                          učesat pořádně Dafču,ze psama kousek mezi polama a obíhačky stromů
                                          vanu
                                          vylít kýbl špinavé vody omylem na zem…
                                          dojel Martin,vyřadily jsme pytel léků a jely do Vyškova na ultrazvuk
                                          od 6 jsem měl hooodně pít
                                          tak jsem pila a autem jsem jela,proto abych se v busu nepočurala…
                                          busem b to bylo skoro hodinu+cesta k nemocnici..
                                          na záchod se mi chtělo strašně-ale to jsem právě jít nemohla..
                                          ultrazvuk
                                          mám mini cystu na játrech,kmínek ve žlučníku a rozšířený žlučovody a ted je tam třeba zánět a je mě celý dopo blbě…
                                          tak jestli se za poslední rok dělaly krve?
                                          asi ne..
                                          tak s výsledkama za obvodní,ta mě poslala na krev,zítra se uvidí,a pak asi chirurgie a operce….
                                          tak zítřek a pak chyirurgie rozhodne…
                                          mě teda furt něco bolí a je mě blbě….
                                          tatka byl u doktora a operace kolene za 4 roky…na to,že skoro nemůže chodit,je to slušný…:-((((((

cernej caj

tak ze maya cekala az na rano a sla k doktorovi a mama taky nesla na pohotovost, tak v cem je to jiny, ze ja kdyz na ni sla, tak to tom nemluvite ale zaroven je jako v poradku, ze mama nebo maya na ni nesly?

taky sem sla na pohotovost s vypadenou plombou, protoze objednaci doba k zubari je 3 mesice a potrebovala sem to aspon zabrousit, aby mi na ukrajine to nerozrezalo jazyk do krve, pac to bylo v blbym miste a byly tam ostry konce…

a jako urcite to nebylo nic zivot ohrozujici, ale byla velka uleva, ze me to uz pak nerezalo…

a tohle je podle vas teda banalita, se kterou neni problem cekat 3 mesice na termin u zubare? asi jo.. pac to neohrozuje zivot, jen je to masakralne neprijemny…

MirkaD
                                            ja si prave myslim, ze to bylo naprosto v poradku, zes ji zavolala a ze i na zachrance kdyz ji poslali to urcite vyhodnotili, ze je to OK, takze si z toho urcite nedelej vycitky, podle me jsi to udelala spravne❤

a jak u doktora?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,721. až 1,740. (celkem z 1,856)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.