- Toto téma obsahuje celkem 1,855 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 2 měsíci a 1 týdnem.
-
AutorPříspěvky
-
2.2.2025 v 11:47 #183803
cernej caj
MirkaD
tak to je bankovnictvi v mobilu, tys psala kartu… to je urcite super, ze si to nechal dat, ze nemusite kvuli kazde blbosti do pobocky:)no a musite tam jit? proste mu jen neco dat a pozvat ho pak na chvilku k vam, nebo mu jen poprat a nechodit tam? nebo jen na chvilku a brzo se omluvit?
vem si, kolik casu psy prospi, oni fakt nejsou nejak ochuzeny kdyz obcas das prednost necemu jinymu 🙂 a jak pises, delas to pro sebe:) pak mas i vic chut delat neco s nema 🙂
ja chodila s obema po sobe, ale je rozdil, kdyz by byla feri, ktera chtela fakt na vylet, doma celej den sama (kdyz byl s ni muz,tak to bylo jiny, mela neco, co mela taky rada), ale kdyz sem je bravala po sobe, tak mi prislo, ze to bylo v pohode, ze napred jeden, pak druhej… proste na to byly zvykli a to nez si dali voraz v postylce po vychazce, uz sme zas byli doma…
i kdyz sem brala vokouna a feri na preskacku, tak podle me ten pes chape, ze prijste jde on, alev situaci ze feri uz nikdy nesla posledni rok na vic jak hodinu uz to podle me proste poznala ten rozdil…
2.2.2025 v 12:02 #183804MirkaD
-jo bankovnictví má v mobilu:-)
-jo jasně-když se jde s jedním a pak s druým hned tak v pohodě…..jinak-jasně,že chápu,že s něma nemusím být skoro furt většimu mýho času…
ale,kdž jsem šla třeba na masáž/k Aničce a do knihovny,tak jsem to brala jinak,než když ve volnu jdu k jinýmu zvířeti..
že jim ten čas bere jiný zvířátko…..
dyt říkám,že su blbá a vše moc řeším:-D
jinak-jo my tam prostě asi nepůjdem no…
jen mi to přijde takový blbý…
že to s náme prostě měl/mohl?udělat zvlášt…
ale jeho věc…..
dárek dostane,to je jasný….2.2.2025 v 12:57 #183805cernej caj
MirkaD
tak zase pokud s tim souhlasi i martin, tak je to jeho pribuznej, ne? tak tobe to vubec nemusi delat tezkou hlavu 🙂2.2.2025 v 20:44 #183808Thielli
Tak jsem rychle proskákala zase zpátky, co jsem nějak nestíhala důkladně číst…
a i když už je téma „vybrečet se někomu na rameni“ dávno zakecáno, připojuji se k těm, co se zmínily, že nakonec je na to nejhlubší dno stejně úplně sám.
Přemýšlela jsem, zda jsem někdy měla někde kolem sebe rameno na vyplakání a nevzpomínám si. Ale také myslím, že je to moje nastavení, že když je to uvnitř nejhorší, zatemňuji a zamykám. Teprve o mnoho později o něčem promluvím, ale až když už je to dávno pryč, svým způsobem promlčené.No, v každém případě tady všem přeju, abyste nemusely padat moc ani na rameno ani zatemňovat…
2.2.2025 v 21:54 #183809MirkaD
Čajíku-no,jenže Martin zase chce lhát,v téhle rodině se strašně lže,kličkuje…
že je blý říct,že tam jít nehcem…
mě je to protivný-prostě,jít někam,kde nikoho neznám a můžu si dát jen vodu??
on na všechno Martin-já jsem řekl,že tam pojedu,ale nepojedu-řeknu,že su nemocný-něco slíbil mýmu tatkovi apředem ví,že nesplní…
a to je furt..
máti neřekne Davidovi,že mě vytočil ten Silvstr,mě zase lže v jiných věcech a to je furt-sere mě to na nich,
my jsme v BLANSKU JEDNALY VŽDY NA ROVINU-TADY JSOU KŘIVÍ JAK PARAGRAFY…TVL SU TAK NASRANÁ….
zDIŠEK DOSTAL K PADESÁTINÁM DÁREK OD OTCE PŘED ROKEM-APARATURU NOVOU…
takže ted vlastně jen dárek od nás..Martin si zas vymyslel drahej….mě šiškne,…..Thielli-jako v zásadě máš pochopitelně pravdu-protože,když ti někdo umře-tak tu bolest si prostě musíš stejně prožít sama
když seš na operačním sále-já se nepříčetně bojím narkozy,ale mega moc…
myslím,že bych se bála i kdyby mě v narkoze lakovaly necty a stříhaly vlasy-o tu operaci mě nejde-tak seš v tu chvíli taky sama….
-jen je rozdíl-když bys kolem sebe potřebovala/chtěla lidi-a nemáš
a když chceš být sama…
vím,že já si kolikrát připadala strašně moc sama,že nemůžu nikoho obtěžovat,že se to nehodí,že má každej svýho trápení dost,a že to okolí otravuju už hodně moc….3.2.2025 v 7:19 #183815PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Brej den, hlásim, že sem byla velmi hlemejždivá a natřela jsem si šécky komponenty na svoje štyří vyvýšený záhoně! A bohužel jsem se při tom pěkně sjela 😀 . I když jsem to natírala lněným olejem, i když jsem v dílně větrala – i když kvůli MOusesovi nedostatečně, tak mi pak bylo pěkně blbě. Natěrače bych evidentně dělat nemohla. Ale hlavně, že to mám natřený pěkně. První vrstou a za týden si dám repete. Novej barel lněnýho oleje už na mě čeká na počtě!
A když jsme u toho oleje- koupila jsem si ve čtvrtek v Lidlu olej z vlašských ořechů – a hmmmmmmm, nejen že je to dobrůtka, ale! Když si tim člověk napatlá hubu a ruce………………….. to je takovej vám lábuš holky. Mazejte do Lidla, stojí devadesát kaček a je toho čtvrt litru a opravdu si to užijete. A vydrží to dlouho – když to neseŽerete teda 😀 , páč vono v salátu je to moc dobrý, ale prostě pokožka si zpívala. Doporučuju velmi.Mirka D.
Si tak říkám, podle toho co píšeš, že tam u vás je to opravdu divný kraj a divný chování lidí teda. N
nevěděl,že mě to vadí,ale i kdyby to věděl,tak by střílel stejně…
s kreténem se nedomluvíš, bohužel.
A na narozeninovou oslavu bych se v klidu vybodla. Bez lhaní /to nesnáším, takovýmu člověku nemůžu věřit, že to co mi říká je pravda, i kdyby mi říkal, že svítí sluníčko a opravdu svítilo/ráno sdoěšel i s nákupem,límxcem,a že má kapačku,injekxci,léky…
on odjede sanitkou a vrátí se s nákupem? 😮 hm, tak to opravdu musel jet sanitkou – kterou s největší pravděpodobnostní potřeboval někdo někde jinde. Pardon, ale tohle prostě nemůžu asi číst. To není nic na Tebe, Mirko, to jen prostě….šla vyčistit Dárečka,pejsci 2 metry od koníka,chosdily si je tam prohlížet prasátka a koníci:-))
jsem ráda, že máš tohle. V tom co máš kolem sebe.černej čaj
doufám, že masságe udělala svoje, co měla.Sikulka moje zvladl krasne tech 12 km i s nejakou rezervou by to zvladl (taky sme si teda dali v pulce asi pul hodku pauzu) a kdyz sem sla do onxhodu, krasne pockal v pocuchal se s dvema foxlikama z madarska, ze h nas uz se nedaj skoro sehnat, vizlou, jeijich majitelkou a dvema holcickama se nechal hladit:)
no ale vidaaa! krásně Vám to vyšlo. a fotka boží.
Já jsem vždycky Bubince nechala nějakej úkol, aby byla důležitá, když se šlo bez ní. Ať má taky zábavičku.
rychleji, nez su zvykla a trochu vic startuje rychleji/prudceji brzi. Muz jezdi jak to rict… tak jako plynuleji 😀 dyt nam charlie neblije fakt ani kdyz mu dame nazrat a jedeme hodinu nebo 4
se pozná kvalita řidiče. Mně dávali na palubku sklenici s vodou 😀
- Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
3.2.2025 v 7:20 #183817PetraK
myslím,že bych se bála i kdyby mě v narkoze lakovaly necty a stříhaly vlasy
😀 😀 😀
sem si to představila 😀 😀- Odpověď byla upravena před 2 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
3.2.2025 v 7:50 #183842cernej caj
Ja taky nebrecim jikomu na ramebi a neco reknu o mbohobket pozdeji, ale napsala to krasne mirka…
Kdyz by clovek potreboval kolem sebe nekoho, tak jestli ma/nema tuto moznost vubec..
MirkaD
Tak nekdy je snazsi rict milosrdnou lez, nez zranit city cloveka, ktery uplne zranit nechces, na druhou stranu je smutny, ze i v nejblizsi rodine se neznaji natolik, aby to po nem bratr chtel a on mu to nemoh rict…PetraK
Ono na druhou stranu jet 2h s vyhrezlou krcni plotynkou k doktorovi taky neni zadna prdel mhd /a to od mirky jezdi 3x denne a ne jak me kazdou hodinu/ tak zas kdyz te opichaj, daj limec… tak proste uz je to v reseni a ja s tou vyhrezlpu plotynkou taky chodila do prace a nosila nakupy a reknu ti, ze kdyby u nas tak nejezdili autobusy tak casto, tak se taky necham odvezt, kdyz me to bolelo tak ze sem se nedokazala oblict, napit, sednout…Pritom staci zpevnit, par leku a ses „v pohode“.
Jenze bubinku si nemela jako to vymazleny turisticky stenatko a navic kdyz des ven na 2h nebo na 10 jw dost rozdil… a me catso tak 2-3h trva vubec na vylet dojet.
Dneska me desne boli holene, budilo me to ze spanku:(
3.2.2025 v 8:26 #183843PetraK
černej čaj
no když mě krční páteř v noci položila bolestí na zem v koupelně, protože se mi zatmnělo a byla jsem ráda, že jsem chvíli před tím byla na wc, protože to by dobře nedopadlo, tak jsem rozhodně nebyla druhej den tak dovádivá, abych tahala nákup. Mně tohle Martinovo chování – ve stylu – mám zatra drahou bioléčbu, kterou ne každému dají, lidi na ni čekají a rvu se pak bezohledně prasáckým žrádlem, bez ohledu na všechno a i na okolí – vč. MIrky, která pak musí poslouchat jeho noční řvaní bolestí, a tohle chování teď, přijde dost jako sobecký mrhání zdravotnictvím. Buď jsem nemocný a podle toho se chovám, abych se uzdravil a nebo si z toho dělám…….. řekněme legraci.
No já jenom říkám, jak jsem to Bubince i sobě ulehčovala, to že už s náma nemůže jít, protože mi to taky bylo líto.
3.2.2025 v 8:42 #183844cernej caj
A pak ti nedali nic od bolesti? Ja s tema patakama od bolesti chodila v poho i do prace i tahala nakupy,pac jist se musi, ze… horsi bylo, az kdyz sem je vysadila:D
Pak to zacalo fakt kurevsky bolet a brnela me cela ruka az do konecku prsu a nesla pouzivat:D ale pod lekama mi doktori zadny omezeni nedali…
3.2.2025 v 9:24 #183845Maya
Holt proste sanitka a pohotovost bez hospitalizace by mely byt za vetsi prachy nez par korun jako dnes
3.2.2025 v 9:36 #183847PetraK
černej čaj
mi doktori zadny omezeni nedali…
no řekla bych, že lékař očekává, že pacient bude mít trochu rozum.
+Jsem měla nějaký voblbováky, ale jediný co jsem chtěla, bylo být v klidu a ne nosit nákupy.Maya
Holt proste sanitka a pohotovost bez hospitalizace by mely byt za vetsi prachy nez par korun jako dnesjo, u některých jedinců, který si z toho dělají taxík určitě. Brtnik chtěl jet i s těma šílenejma bolestma do nemocnice sám autem a já se ještě jak blbec při volání sanitky omlouvala, že se bojím, aby se mu cestou neudělalo tak zle, že by to blbě skončilo.
3.2.2025 v 10:00 #183850cernej caj
PetraK
A jak se jako chces najist? Kdyz ses dle lekare schopna chodit do prace tak proc bys musela byt tyden hlady?Pokud ti lekar neda zadnybomezeji tak udelanim neceho beznyho (nemluvim tu o cviceni ale napr..zajisteni jidla) mi neprijde nic tak udesnyho na co by se muselo poukazovat, ze cloek neski delat… jinak by snad doktor zakazal nosit nakipy a tak, kdyby mel.dojem ze to vadi… kdyz muze zakazat po operaci bricha napr. Cviceni (jakoze cloveku dojde ze by nemel cvicit ale neodhadne cas a doktor da treba 2 mesice) tak by mel proste i rict, co a jak dlouho se nema a pokud to nerekne, tak pak neni duvod to nedelat
Ja taky chtela byt idealne v klidu a lezet protoze nosit hlavu desne bolelo ale kdyz s tim 8h sedis v praci a hodinu stojis v mhd tak kdyz u toho mas tu tasku s nakupem, tak ti to fakt nijak uz neprihorsuje…
Maya
Asi su rada ze kdyz sem loji 2x onldelal a lezela par minut v bezvedoni, ze mi ji ti borci volali ale nakonec sem se probrala a neposlali mi ji, pac presstava, ze bych musela calovat velky prachy jen proto, ze sem an apr minut ztratila vedoni ale na hospitlaizaci to nebylo, to by me fajt nasralo a radsi bych tam lezela v bezvedomi 3 dny nez platit nejaky velky penize za to, ze nekdo vyhodnotil muj stav na zachranku mylne…Bych rekla,ze je dobre, ze se lidi neboji pod hrozbou velkych nakladu golat sanitku pac to casto proste zbytecny neni a nacic kdyz tu sanitku volas, tak reknes jakej je problem a oni muzou vyjezd neucinit.
Jakoze fakt nejezdi na kazdy zavolani, ale napred serie otazek a pak vyhodnoceni… a pokud to zachranar vyhodnoti tak proste nevidim problem.
3.2.2025 v 10:13 #183852PetraK
černej čaj
A jak se jako chces najist?no já mám málokdy, že by nebylo co jíst – i tím, že jsme na tý vesnici a nedojdu si jako v Prahé. No a pak taky druhá půle je tady. Když je blbě jednomu, stará se ten druhej. Když teda není v nemocnici 😀 , jako loni 😀 , ale to jak říkám, doma prostě zásoby byly / jsou.
Pokud ti lekar neda zadnybomezeji
když mě něco bolí takhle svinsky, tak se prostě snažím nedělat nic, co by to mohlo zhoršit, bez doktora .o ale kdyz s tim 8h sedis v praci
neseděla jsem, prostě jsem došla k doktorce, řekla jí co se stalo a kdyby mi ji nedala- jako že rozum má – tak bych si o tu neschopenku řekla, stejně jsem neměla jak se dopravovat do práce s rozbitejma zádama. Mám jen jedny a nehodlám je poslat na operační stůl.m loji 2x onldelal a lezela par minut v bezvedoni, ze mi ji ti borci volali
no to je ale správně, že Ti ji volali a rozhodně bys velký prachy necálovala. K člověku v bezvědomí se vždy volá sanitka a VŽDY tam taky má dojet a pacienta převzít. V bezvědomí vždy. to podtrhuju.3.2.2025 v 10:14 #183853Petrs01
Souhlas s čajem.
Ne, že bych schvalovala M. životosprávu, to ani omylem, ale zrovna v tomhle případě tam problém nevidím. A zpoplatnit záchranku? Takže přestanou jezdit k bezdomovcům? Nebo u nehody radši počkáme jestli se to krvácení nezastaví, ať neplatíme zbytečně? Mrtvici nejdřív pro jistotu zkonzultujeme na sociálních sítích? Ostatně naše prabáby rodily na poli, můžeme v tom pokračovat.3.2.2025 v 10:23 #183857Maya
cernejcaj
nerikam sanitku mega drahou, ale neco by se platit melo
a 90 Kc za pohotovost je vysmech a pak kdyz tam prijde clovek fakt zranenej, tak ceka x hodin nez doktor vezme ty, kterym se nechtelo k obvodakovy a nebo si potrebujou nechat vyndat kliste
tak clovek v bezvedomi je asi neco jineho nez clovek s bloklejma zadama
ja za me vzdy volim odvoz bud nekym jinym nebo taxikem a zatim mi to vzdy vychazelo a sanitku jsem jeste volat sobe nikdy nemusela
volat sanitku jako prvni volbu k tomu ze jako me neco boli mi fakt prijde overkill3.2.2025 v 10:23 #183858PetraK
Petrs01
Ne, že bych schvalovala M. životosprávu, to ani omylem, ale zrovna v tomhle případě tam problém nevidímno těžko říct, prostě mi přijde, že jsem – li na odvoz sanitkou, nebudu druhej den vláčet nákup. Protože se mi to hezky může vrátit a posvištím znova. Zbytečně.
můžeme v tom pokračovat.
takhle to pochopitelně myšleno není, ale stačí občas ty záchranáře poslouchat.3.2.2025 v 10:24 #183859PetraK
Maya
a 90 Kc za pohotovost je vysmech a pak kdyz tam prijde clovek fakt zranenej, tak ceka x hodin nez doktor vezme ty, kterym se nechtelo k obvodakovy a nebo si potrebujou nechat vyndat klistepřéésně! A tu záchranku opravdu dokážou lidi volat i přesně v těchto případech. A těm bych nechala zpoplatnit i to, že zbytečně blokují linku pro někoho, kdo to potřebuje.
3.2.2025 v 10:37 #183862Petrs01
zbytečně blokují linku
Poslechni si nějaké rozhovory se záchranářema a doktorama z pohotovosti. Ano, často se volá zbytečně. Ale ano, radši zavolejte, protože laik některé věci nemusí posoudit dobře. A pak nám sem přijde člověk po svých, aby jako neobtěžoval, a my ho taky vytahujem hrobníkovi z lopaty, protože kdyby přišel o pár minut později, tak už není.
Prostě od toho je tam ten odborník na telefonu. A mimochodem – pacienti přivezení sanitkou mají přednost. Takže pokud máš fakt problém, ale dojdeš po svých, tak dokud v čekárně neomdlíš, tak čekáš. Když tě se zlomenou nohou někdo přiveze, čekáš, až zafačují všechno co přivezly sanitky. Jediná výjimka je mrtvice, ale i tam platí volat a informovat – jedou naproti nebo tě aspoň čekají.
Petr tam (vloni? předloni?) volal, že už mu hodinu teče z nosu krev a nejde to zastavit, tak kdyby jako prosím poradili, že prostě neví co s tím. Odvezli si ho. Takže fakt nevíš a neposoudíš. A bez hospitalizace – takže by to měl zacálovat??? Ostatně zlomenou nohu ti taky zafixují bez hospitalizace a asi nebudem řešit že i s tím se můžeš doplazit třeba taxíkem, že ne?3.2.2025 v 10:45 #183863cernej caj
Petrs01
Napsalas to hezky,takhle nejak sem to myslela.Proste ta hospitalizace casto nutna neni a navic ti lidi na lince casto vyhodnoti, ze neni nutny tu zachranku posilat, obcas to nevyhodnoti spravne/treba volajici i zvelicuje problem/, ale opravdu na tom druhym koncu telefonu nema povinnost ti tu zachranku poslat.
PetraK
Ja taky ziju na vesnici ale neridim, takze taham bezne nakupy z brna. Kdyz sem dostala neschopenku na covid po teledonu, taky sem mela trochu problem, protoze tim, ze sem do toho brna k doktorce nejela sem prisla o noznost si nakoupit a ne, nemam doma zasoby na 14 dni… proste bornalne 2x – 3x tydne vozim z brna mensi nakup, takze by se mi nwchtelo autobusem delat mesicni zasoby „co kdyby“ -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.