- Toto téma obsahuje celkem 1,855 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 1 rokem.
-
AutorPříspěvky
-
22.1.2025 v 11:53 #183197
Thielli
22.1.2025 v 11:59 #183200PetraK
A já sem si uďála velkoradost! Obři velkoradost. Můj provizorní záhonek pravděpodobně letos vezme za svý, páč se tam bude bagrovat. a!! A!!! POZORTE!!! Brtnik objevil tudletu úžasnost:
https://www.hornbach.cz/p/vyvyseny-zahon-zastrcny-120-x-80-x-20-cm-dreveny/6201646/
Protože momentálně nejni, čas něco vyrábět /už jsem se poohlížela ešivá něco po zahradě a dílně nenajdu/, tak tohle je pecka. nedám za to úplně majlant a budu mít buď čtyři nízký, a nebo dám dva na sebe a budu mít dva vyšší. A juchéééééééééé! budu pěstírovat! Jaro – až skončí zima, těším se na tebe!!
22.1.2025 v 12:15 #183203Maya
Thielli
no ale to fakt existuje bezudrzbovy pudl a koukam jeden se jmenuje i Loki
https://www.facebook.com/lokithecordedpoodle/posts/proto%C5%BEe-se-m%C4%9B-hodn%C4%9B-lid%C3%AD-pt%C3%A1-na-to-jak-vznik%C3%A1-takov%C3%BD-%C5%A1%C5%88%C5%AFrov%C3%BD-pudl-jak-se-udr%C5%BEuje/483658988442195/
22.1.2025 v 12:27 #183204cernej caj
Maya
A dostat ho dotohoto stavu trva jak dlpuho?PetraK
Tak to jensuper ze mas nahradni tip na zahonky:)Hielli
A jak vypada nedobre stavene stene?:DKdybych chtelq stekamatko, tak moje srdce patri vlcim spicum… navzdy… pokud nejakej utulkac, tam uplne jednoznacne vybirava nebudu, tam mi staci spic:D
22.1.2025 v 12:33 #183205Thielli
Mayo 🙂
co cituje informace z CHS:
Péče o srst šňůrovitého pudla je poměrně náročná, proto by se o ni měl pravidelně starat pouze odborník.co jsem četla já:
Když se namočí, dlouho schne.Dala jsem si do rovnice – Thierry po koupání na krátko ostříhaná schla několik hodin. = tohle musí schnout několik dní až týdnů ?
22.1.2025 v 12:37 #183206Thielli
A jak vypada nedobre stavene stene?:D
…počkej, někde najdu fotky holek, když byly štěňata. ?
Edit:
ale vážně… je to jako u jiných plemen. Vše co nesplňuje standard. Zrovna obrázků nepapírových pudlů jsou na netu mraky.
Nejvíc viditelné u pudla: Ocas nesmí nikam padat nebo být stočený, poměr délky zad k nohám téměř ve čtvercovém rámu, hlava štíhlá s delším čenichem…všude běhají pudlíci s příliš dlouhými zády (Eliette), s přetočenými ocasy (Thierry), kapřím hřbetem, lebkami jako po lobotomii, se srstí kvality plyšáka z první republiky…
- Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem Thielli.
22.1.2025 v 12:56 #183208Maya
cernejcaj
je to v tom clanku, asi moc dlouho ne a pak uz staci pozmoulat jednou za mesic 😀
Thielli
tak schne to asi dyl, ale plemen s takovouhle srsti je vic a lidi si nestezujou, ono je to obvykle mokry jen na povrchu, ta voda tim neprosakne
ostatne i Loki a vubec severska plemena maji mastnejsi srst a aby mel vodu na kuzi, musi se namocit vic nez nejaky dest22.1.2025 v 13:02 #183209PetraK
Já nevěřim, že to nesmrdí, to je jedna věc a druhak, že to prostě tou vahou dredu není třeba nepříjemný,netahá to. Jako hezký to je, to jo, ale bodrel s na tom bude držet, a cítit to bude.
V Řepích měli v paneláku!! puliho – nevypadal úplně čistě, ešivá smrděl nevim, protože to byl zmetek a bylo nutno ho obcházet obloukem.22.1.2025 v 13:38 #183215Maya
PetraK
tak pani toho snuratce ma, pise ze se musi casto koupat, aby nesmrdel, ze dredy tezky nejsou, protoze spravne udelany vazi jen jako srst a nemaji kde tahat a bordel ze se v tom nedrzi, pravda, to jsem cetla i u komodora, ze to vsechno opada
zaklad je proste podle me casto ty dredy mejt22.1.2025 v 13:44 #183218Petrs01
Thielli, když už bych chtěla jakýkoliv štěně, tak s papírama. = od stanice registrované v ČMKU a ne v kdovíčem pochybným, kde si s „papírama“ můžeš tak akorát… víš co.
22.1.2025 v 13:49 #183219Thielli
Petrs – no a právě ta nádherná typově černá fenka je z chovky pod ČMKU. 🙂
Objevuji Ameriku po osmi letech vlastnicví psa. Neva, někdo ji neobjeví ani po třetím psu…22.1.2025 v 13:59 #183221Petrs01
pod ČMKU
jo, ale ten inzerát cos dávala nee
22.1.2025 v 14:11 #183223PetraK
Maya
, pise ze se musi casto koupat, aby nesmrdel,
no to by mě mohli! zlatej holoprtka.22.1.2025 v 14:12 #183224Thielli
Petrs,
to jsem jen popadla na bazosi první inzerát, když jste vyjádřily takové nadšení pro toto nudné plemeno ?
Dyk tady co kus na fóru, tak jiná láska… kdybychom byly psí homofobky, tak už se dávno nebavíme. ?22.1.2025 v 14:28 #183226Maya
Thielli
me se pudl libi uz davno a v podstate vsichni tihle vodni psi, portugal, spanel
ale strihaci pes proste neni pro me, ja chci neco bezudrzboveho, ktereho kdyz si mesic dva nevsimnu, tak se nic nestane
nechtela bych ani trimovaciho psa, ani nahace, co se musi mazat a oblikat
no a tak, proste co nejmin prace 😀22.1.2025 v 14:40 #183229cernej caj
Thielli
Su zmatena, holky nebyly s papirama? Byly, ne?A jinak on kazdej nejspis nejlip vidi na svym plemenu co a jak a xizi nezna… feri treba byla krasne stavena, ac na vystave sme nebyly, chovatelka nas nekolikrat lakala.
Ale obecne jak vypada postaveni ocasu u pudla by me nenapaslo zkoumat.
Treba spici ocasek ma byt tak zaroceny, ze nelezi vahou na zadech, jen tak zlechka lezi na srsi ktera je od nej „olezela“, takze ferinka mela perfektbi spici ocas a akoratne olezelou srst, zatimxo timik mel… ocas jak ovcak:D
No me se to aji nelibi teda dredaty abi pudli ani jiny psi
22.1.2025 v 14:57 #183234Maya
cernejcaj
Kim mel ocas hodne vysoko a dotykal se fakt jen zatocenou spickou a bylo nam to jednou vytknuto na vystave, ze to uz je moc
ale spic muze mit ocas i na boku, hodne vlcich to ma, ale nekomu se to taky nelibi22.1.2025 v 15:22 #183235Thielli
Su zmatena, holky nebyly s papirama? Byly, ne?
No a to je přesně to, co psala Petrs. Není PP jako PP. Obě holky měly PP. Dokonce chovka Chestnuts Paradise byla pod ČMKU… a stejně měly k dokonalosti podle standardu daleko.
Dokonalé byly a jsou pro mě. ?22.1.2025 v 15:43 #183236Petrs01
Tak PP nezaručuje, že bude pes dokonalej. PP zaručuje, že oba rodiče něco splnili a nějak vypadají. Leckde jsou nutné různé zdravotní vyšetření. V ideálním případě to znamená i to, že je chovný úmysl konzultován s poradcem chovu a že je vrh alespoň jednou oficiálně zkontrolován.
„takyPP“ od různých nonFCI organizací znamená jen to, že si někdo dal práci s tím, aby to nějak vypadalo. A nejpravděpodobněji, že rodiče by pod FCI nedostali chovnost pro nějakou vylučující vadu. Nebo už jejich rodiče. Nebo je to něco, co FCI vůbec neuznává – vícebarevnej půdl, kříženci (viz labradůdl), atd., atp.
Rozdíl FCI a nonFCI je v tom, že mezinárodka FCI je zpravidla na celé výstaviště, zatímco jiným organizacím na to stačí sál v hospodě, pokud vůbec nějakou takovou blamáž pořádají (ale celkem jo, protože pak můžou směle tvrdit, že samozřejmě váš pes na výstavy může. No může – na ty jejich.)22.1.2025 v 16:37 #183240cernej caj
Maya
to se mi nelibi, ten ocas na boku, me se libi jak mea ferinka zatocenej ocasek… jak i tu spicicku na konci mela uplne v kosti „zalomenou“ a zamotanou do uplnyho konce 😀Thielli
no ale to taky neznamena, ze i kdyz je to chovka normalni, ze ma vsechny stenata dokonaly, proste zalezi i na rodicich, ne kazdej vrh se vyvede… a pak logicky takovy psi, ktery neco nesplnujou by nemeli projit bonitaci a jit do chovu dal…ale ze ze dvou peknych jedincu vyleze par nepeknejch psu, to je proste riziko 😀
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.