Kecací zima 2024

Fóra Ostatní Kecací zima 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,855 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,261. až 1,280. (celkem z 1,856)
  • Autor
    Milena z Prahy

PetraK
      Totální výtlem ?.

PetraK

Tady straší!

Normálně začal zvonit zvonek a nikde nikdo neni.

Fifi

Si zazvonil Mouses? 🙂 Anebo mate vodu ve zvonku umrzlou, ty strasidlo. 🙂

PetraK

Mouses chrápe tu vedle. Ale ta voda, to by mohlo bejt, to by mohlo bejt, přecetkyně! Máme ten bateriový.

Kimi

Má catahoula by se česky jmenovala Modré Pivo. Celým jménem byla Blue Beer Espero Koro. Všechna štěňata ze všech vrhů, o kterých jsem věděla, měla takto bizarní jména. Na srazech tohoto plemene jsem zjistila, že zvláštní jména psů i CHS jsou obvyklá. Modré Pivo jsem si přeložila, Espero Koro mi dalo dost bádání. Plemeno pochází z Louisiany, původně tedy něco francouzského pak i španělského, takže Espero Koro jsem si přeložila jako „Věřím v sílu“. Cheval zní příjemně, ale podle teoretiků má psí jméno obsahovat nějakou výraznou hlásku, nejlépe R (třeba TalipRd, že? ).
              Dnes je první úplněk v roce, prý se označuje jako „vlčí“. Když jsem šla po osmé naposled venčit, měsíc zářil opět uložený v bílozlatém kruhu a za ním mrak, ve který se změnily odpolední beránky, nevypadal jako vlk, ale jako žralok – hlava, zuby, už docela mrzlo, tak jsem si nedovolila delší kochání.?? Betynka sice měla obleček, ale dost mě táhla domů.

MirkaD

takže ke jménům
                preferuji- jména krítká a znělá-při více psech užitečné…
                podle PP se nejmenoval žádnej můj pes a nejmenuje
                Cilly Zimný potok-KILLY
                PEPINO Drofa-byl GERO-jednak se mi to nelíbilo a jednak jsme měly doma kočku Pepíka,a po kušenostech se jmény Kid a KIM-kdy se jim to pletlo-Kim první pes a Kid-kocourek..
                DORA Ze Židenických zahrad-DAFI-taky se mi to nelíbil+na takový škvrně jsem chtěla něco mazlivějšího…
                CHEVAL-je pěkný,ale prostě to nezní……
                asi bych zvolila z toho ještě nějakou odvozeninu…..
                ono se fakt kdysi říkalo,že v psím jméně má být -r,s,d.k….
                jinak asi bych volala Ševííí…
                To prosím neber jako kritiku,to je fakt čistě poznatek ve smyslu-holínky celý den na noze ne:-)
                -jinak já mám ještě volací jména,který používám jen já-protože se u nás ty jména furt melou a přitom po těch psech nikdo v tu chvíli nic nehce-tak už jim nevěnují pozornost-Martin a rodiče
                takže na vycházky mám-Žeryk-Ryk,Rykyn
                Dafi-je Ufo,nebo Afi
                Betty-Týna-slyšela na to i líp-Betty mi taky nepřijde znělý,spíš Bessy…
                mě se vůbec líbí jména ze s -třeba Desirré-by byla Desi-tvl-a Petra by z toho udělala DECINKU,tak nic no…:-)
                no a my s Martinem u sebe používáme jména,který nikdo jinaj u nás nepoužívá-Mates a Mišinka:)
                doma jsem byla Macek-nevím proč-tlustá jsem nebyla nikdy:-))
                Thieeli-jinak-až na to jméno-to co jsi psala o příjezdu nové psí slečny je jak červená knihovna,takže kdyby si to četl kdokoliv z milovníků psů-tak si řekne-2 psy-pohoda!!!!!!
                s máti třeba vylezlo,že až nebudou Max s Betty,tak chce kočku,protože jinak by chtěla 2 psy!!!!!a to by pro nás bylo náročny,že my by jsme měly taky 2 psy-a pak až by ona nebyla,tak b nám zůsstaly 4 psy!!
                no tvl-to dost překvapila!!
                jako my počítaly s tím,že see máti pořídí jedn pes-at má s čím chodit ven a tak,na dvoře+k ní by se chodilo s našima,takže společnost by měl-já bych ho vychovala/vycvičila-takže bych s ním od štěnětě stejně musela denně něco dělat…
                ted ze psy rodčiů vlastně vůbec přes zimu nechodím,protože jsou zavřený doma a máti s něma chodí denně v poledne,ale jinak jsem s nimi chodila třeba 3 krát týdně-jak jsem šla ze svýma psama a někdo se z nich přidala,tak jsem je brala taky+v létě k vodě…,
                úplně se mě nehce vychovávat/cvičit 2 psy….+mít svý….
                a zase nechat to růst jak dříví v lese,když to jednou zůstane nám….
                no to su zvědavá jak tohle jednou dopadne???

včera mezisměna-takže 2 krátký vycházky před a po,
                a v noci jsem šila Žerykovi s černýho popruhu obojek na flexinu…
                už mě nebavilo přehazovat obojky,i když Žeryk má celoročně na krku řetízkáč-nesundávám,takže tam jsem jen vrazila vodítko a šlo se,a Dafi svůj měla-to jsem mimochodem onehdy ze stahovaku co jsem jí ušila z obojku nylonovýho většího,takže sjížděl a víc utáhnout už nešel,tak jsem zase s toho přešitýho stahovaáku dělala normální obojek,protoože mi u toho stahováku,vždycky někdo rozepl přezku a já to neuměla dát dohromady….takže ted má aspon obojek co drží,nesjíždínylon s indiánskou výšivkou,několikrát přešívanej-se prostě umím zabavit:-))
                takže na růžové pětimetrovce na stálo 2 obojky,a na flexinách mají taky nastálo 2 obojky–nemusím na krátko venčení,před prácou a po odpolední přehrabovat ještě obojky,každá vteřina dobrá…
                od 3 nespím,tak si pustím pohádku,nahřeju polštářek a dám druhý pokus…:/
                no-já si šiju vodítka a obojky,protože potčebuju určitou délku/šířku,a Dafi má pidi krk,takže jsou jí ty obojky bud velký,nebo zase úzký….
                ale takovou krás
                KRÁSU NESMÍRNOU!!JAK ŘÍKÁ MOJE KAMARÁDKY Z KNIHY,KDYŽ CHCE VYJÁDŘIT,ŽE SE JÍ NĚCO MOC LÍBÍ!!!!
                tak takovoou krásu jak Denyky fakt neumím-takže klobouk-kšiltovku dolů!!!!!
                seeš šikulka šikovná Denyky!!!!!

a s vařením jak dělá Petra mě to vůbec nejde a nebaví k tomu..
                akže jídelníček za xx posledních dní-špenát-ze špagetama,rohlíkem,a v palačince-nasucho dělané
                kuře několk dní po sobě-rýže,rohlík,kuře na štávě a zelenina
                rohlíky 40000000krát ze šunkou,marmeládou a máslem
                pudink,kompoty a s debilním ksichtem Dafiny-proč jí žeru pamlsky-piškoty…..
                u máti litr čaje….
                ne fakt nevím,jak to takhle dlou ho vydržím-potřebuju nějakou náhražku za sladký,nebo mě mrskne!!!!!!!!!!!!
                a latté můžu??
                a nějaký keksíky,něco k tv-místo brambůrek??????
                tvl-to je život toto…….:/
                má závislost na sladkým…….

Thiellii-s očičkem máš můj hluboký a obrovský obdiv,bych strachem umřela….
                jak dlouho to trvalo?????

MirkaD

Kimi-jo ty jmána jsou prča-Dafinina matka je Droga z Apatiky-domácky Gerda
                  protože Katka,majitelka Drogy a chovatelka má chovatelskou stanici zApatiky-jména-Brufen,Arnika,Acylpiryn….
                  prostě názvy léků…..:-)
                  jinak já nemám ráda na zvířatech lidksý český jmína-jasně,že Roxy,Betty,a Jessy-to se mě moooc líbí:-),jsou zase lidský jména jinde,ale…
                  přece jen lidský český jména na zvířatech nemusím
                  a proto jsme měly kočku Zuzanku, Pepíka a Lojzíka….:-D

cernej caj

MirkaD
                    droga z apatiky rozesmala 😀

taky i o „i“ byva dobry, tak by mohla byt (Che)valí

sikovna svadlenka ses

Kimi
                    ja vcera vyla na vlci uplnek, to se musi… vyly sme i v patek, u nas je zatazeno takze nebylo videt nic, ale v sobotu byl nad uherskym hradistem hezky videt v te ohradce, jak jsi o ni psala

cernej caj

MirkaD
                      ps: maminka nam taky rikala „macku“ ale nemyslim,ze to bylo ve smyslu jmena, ale spis neco jako „zlato“, proste takovy osloveni, ktery pouzivala pro me i segru.

vyzdky, kdyz sem prisla domu, tak rikala „ahoj maci, pusinku“ a vzdycky nastavila tvar, vetsinou za PC pracovala nebo odpocivala… a tenhle ritual doufam nikdy nezapomenu…

PetraK

RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        RRRÁÁÁ
                        MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Jsem včera nedělala NIC, NIC, NIC. VŮŮŮŮBEC NIC a kdyby to šlo, budu v tom pokračovat dlouhodobě. Enemže…… jsem si průběžně z místností natahala do kůchně různý vánoční zdobení a teď by to chtělo uklidit -takže dolů do sklepa pro bedýnky, roztřídit a uložit…….. a tohle přesně nesnášim. Takže dělám, že to tam na tý lince není, nebo že to je zvláštní vánoční dekorace 😀 😀

Mirka – jo, s dietou je to potíž, i tím, že vlastně i něco ze zeleniny nemůžeš a tak. Hele jak říkaly holky – tak to kafe vyzkoušej, třeba zrovna Tobě vadit nemusí???? Ať nemáš to kuře furt stejný, udělej si ho s mrkví třeba a bramborem. Nebo – pokud můžeš rajčata – LOUPANÝ, tak si je tam k pečení prdni. U kuřete je výhoda, že je toho hodně moc a můžeš to dát jak s rejží, tak s těstovinou, bramborama, kaší, babátama a tak. Ale vopruz to je, to souhlasím.
                        Já bych neušila vůbec nic a to vnitřně furt melduju nad tím, zda si nekoupit šicí stroj a neušít si závěsy 😀 😀 asi víme fšicí, jak by to dopadlo 😀

černej čaj
                        já nevyju na vlčí úplněk, já vyju tady v práci na ten novej systém 😀

MirkaD

PetraK-tak já ke každýmu jídlu měním přílohy,že,ale stejně-je to prostě kuře xx krát jinak…u mezisměny jsem byla zvyklá čkotyčinku-deli/kofila-prostě ty malý tyčinky-cestou z práce+kafe z automatu,než dojede bus
                          svačiny u mě byly-kaieserka,banán+jabko,nebo 2 banány,nebo obří jabko,nebo bluma a čokotyčinka/oplatek pidi
                          nejedla jsem čokoládu po kilech,ale denně 2 kousky-čokoláda/oplatek/sušenka
                          na návštěvě/v létě na terase-brambůrky…
                          jasně,brambůrky nesjou zdravý,že…bez těch by to i šlo,ale bez toho sladkýho je to peklo…..
                          obdivuju všechny,co mají cukrovku….
                          šička-no,já nemám tu trpělivost,že,tak mám všude velký křivý stehy,ale drží to a funguje..
                          ono třeba u Dafi ona má pidi krk,že ty širší nylonový obojky jsou jí prostě větší-i když o kousek,a to co jí je,je už moc tenký…
                          řetízkáč jsme zmenšovaly….
                          takhle to měl kdysi Kim-to bylo všechno kožený,to se nedělaly věci z popruhu-takže kožený obojky-ty široký byly dlouhý-tak jsem přidělávala dírky a řezala konce….
                          Dafi má tenkej koženej obojek od 5 měsíců pocvočkovanej-používám doted,a taky jsem přidělávala dírky…a zase je moc úzkej,takže když táhne tak blbý…,i když ona nosí často postroj,nebo je na volno…tak je to fuk,obojky mimo jiné nosí proto,že mám pocit trošku oprávněně-osvědčilo se,proto mám ráda ocvočkovaný,hodně pomlácený obojky kovem,že když už toho psa má někdo v tlamě,tak přes ty kovový nesmysly se blbě zakusuje…
                          Kimovi to tenkrát si myslím dost pomohlo,když ho v držce držel velkej knírač-Kim měl obojek ze silné kůže,pobitek cedulkou kovovou se jménem a adresou,pak tlustej kroužek,tlustý cvočky a velká přezka,to se blbě překusujr,než nějakej úzkej ….

MirkaD

ještě k vráskám od smíchu u očí-já se sice směju,a občas řechtám jak kráva:-D
                            ale vrásky od smíchu nemám,za to mezi očima mám kolmou fakt hlubokou vrásku,rýhu-protože se fakt strašně často mračím-skoro furt,když se na něco soustředím,v práci,u čtení a tak,tak krčím čelo,
                            Martin furt,nemrač se,nebo ti to tam zvostane-no už je to tam hluboký jako ta Macocha:-)

Maya

Thielli
                              pekny ocko, tak rychle hojeni
                              kdyz operujou primo oko, tak si vystacej s umrtovacima kapkama, ale tohle je jinej level
                              MirkaD
                              bramburky na zlucnik blby, cokolada a susenky co jsem videla tak asi jak kdo, tak byt tebou to vyzkousim, jako nesezrat toho kila, ale jedna mala tycka asi vetsinou nevadi
                              a urcite jako kure muzes i ryby ne?
                              ryby na prirodno jsou taky dobry
                              ono doktori pro jistotu zakazou vsechno, ale obecne to neplati
                              znamymu naridili jaterni a ledvinovou dietu a ve finale pak zjistil, ze nesmi jist nic, ale jako fakt nic, kdyby se drzel narizeni, tak umre hladem 😀

MirkaD

Maya-jo to mě připomělo před lety,jsem se ptala Čajíka-proč není vegetarián,jestli někdy chtěla,napadlo ji to a tak..
                                a odpověd byla mimo jiné-něco ve smyslu-že by byl složitý jídelníček
                                protože tam to by nemohla jako vegetarián,a tohle jako bezlepková dieta….
                                -takže jo,chápu,že když se sejdou 2 různé diety,tak člověk může být už jen syt ze vzduchu-bez ironnie….

cernej caj

MirkaD
                                  Tak hlavne nbez masa mam proste porad hlad:(

Ale je fakt ze vegetariani maji lepek snad uplne ve vsem…:(

Ale tak musis zkusit, treba kousek by nevadil…

Jeste stesti ze uz asi 10 let sjidam jogurt a obedvam kure s rejzi/bramborem:D mam to ale snadmy zigotndokud mi to nezakazpu:D

Maya

tak jsme se prave s kolegyni dozvedeli, ze v unoru nebo breznu dostaneme padaka
                                    no potrebovala jsem aby to tu vydrzelo jeste par let, ale bohuzel
                                    dalsi lidi budou po nas taky na rade, ale my pujdeme asi mezi prvnima

MirkaD

Maya-jéé,tak to mě mrzí:-(((

Čajíku-no,já mám hlad furt-bez sladkýho….

PetraK

Maya
                                        tak jsme se prave s kolegyni dozvedeli, ze v unoru nebo breznu dostaneme padaka

dopr…le!
                                        Pro Tebe je blbý opačnej konec Prhaé, co?

Maya

PetraK
                                          dalsi hodku pres Prahu, to uz bych nedala
                                          to bych rovnou mohla zustat, nase oddeleni se stehuje ke Kralupum

Thielli

Blue Beer Espero Koro

No ale to je náhodou dokonale psí jméno pro papíráka!
                                            Minimálně na diplomech musí vypadat pěkně.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,261. až 1,280. (celkem z 1,856)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.