Kecací zima 2024

Fóra Ostatní Kecací zima 2024

• Toto téma obsahuje celkem 1,855 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 2 měsíci a 2 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,101. až 1,120. (celkem z 1,856)
  • Autor
    cernej caj

Petrs01
      Lidi v barefootech taky nemaj apripri potize s klenbou, spis jde asi o to, ze polkud nadmerne chodim v botach bez podpory klenby (nevidim v tom Problem) tak bych mela alespon cvicit a masirovat nohu a uvolnovat ty svaly, at ta klenba proste spravne funguje.

Podle.me casty noseni bot s klenbou zajistuje ze klenba nemusi delat oporu a pak si vemes boty bez ni a ses v prr protoze ta noha neni zvykla pracovat na takovy streky sama bez opory…

S tema.gelovyma.vlozkama to je zajimavy, jeste ze se nevlezu do bot aji bez vlozek, natoz s gelovkama, byvaj fakt… objemny…

A taky nechapu tu modu vyrabeni bot co nejsou „rovne“ protoze noha prirozene nema patu vejs ale na stejny urovni…

Tak a ja padla. Dneska sem musela zrusit tancovani, kvuli praci bych nevedela zda jo stihnu a taky… se moc necitim jeste viset hlavou dolu…

Znama s lapinkou a lajkou mi nabidla jestli potrebuju ponuchnat nuchnaciho psa… tak s ni mam sraz, su zvedava zda budu nuchnat lapinku nebo lajku… nechala sem vyber na ni a mame sraz ve meste…

Petrs01

v barefootech

mmt, dobře udělané barefooty by měly být jako chůze naboso, tedy ta noha přirozeně pracuje, jenom se nešlapeš přímo v… blátě. Problém je bota, která nenechá nohu pracovat, ale zároveň ji nepodpoří = třeba ty holínky. To je pro nohu asi jako kdybys šla celou dobu naboso po dlažbě.
        Tvrdý rovný povrch je obecně průšvih, proto nosíme boty. Proto bychom neměli nosit barefooty do města, akorát přitom co lidi běžně nachoděj to ten problém ani nestihne udělat. Opět jsem si dala krásný příklad v prosinci – jsem prostě nepoučitelná. Krátké závody na našem bazéně, navíc jsem plavala = neřešila jsem botičky a byla naboso. Po hodině už jsem v duchu úpěla, po závodech i hlasitě. Přitom ustojím celodenní závod – ale v botech, byť levných.

cernej caj

Petrs01
          No ale proto si myslim ze doplnit holinky kompenzacnim a posilovacim cvicenim a masazi by to melo vyvazit

Fifi

Zdravicko vespolek.
            Mayo
            dik za tip, ty by asi celkem sly, nejsou pansky moc siroky?
            a velikosti tak nejak bezne odpovidaji?

Nerekla bych, nevypadaji jak naky bagancata, mne se na noze docela i libi. Velikost ti presne nereknu, usmikla jsem z nich ty cedulky vevnitr na jazyku. Ale boty mam bezne 39 nebo 40, tohle dle pomereni s druhejma botama budou ty 40, jsou fajn.

Odetta

Co mám Altry, nechápu, jak někdo může chodit v čemkoli jiném. 😀

Petrs01

Altry

A kolik v nich dokážeš ujít?

PetraK

mmt, dobře udělané barefooty by měly být jako chůze naboso, tedy ta noha přirozeně pracuje, jenom se nešlapeš přímo v… blátě.

no ale tyhle holinky se podle mě tomu barefootu myslím přibližujou právě? nebo jsem si to tak myslela, jsou tenký, je to hodně o kontaktu s tou zemí. Nejsou to tvrdý holiny, je to z neoprenu. Má to teda malinkou patu, to jako jo, ale nic velkýho. Bota je prostorná, velmi lehká a právě, že se mi v tom nohy ani nepotí……

Já neříkám , že nemáte pravdu. To jen popisuju, jak to je, tohle nejsou prostě klasický holinky do jézeddé. A ty vzdálenosti, který v nich chodím, to nejsou žádný štreky sem si tak říkala? A v práci, doma, na dvoře, mám různý boty.

No a tohle co píše černej čaj –

Podle.me casty noseni bot s klenbou zajistuje ze klenba nemusi delat oporu a pak si vemes boty bez ni a ses v prr protoze ta noha neni zvykla pracovat na takovy streky sama bez opory…

to třeba mi smysl dává.

• Odpověď byla upravena před 3 měsíci a 2 týdny uživatelem PetraK.
                  PetraK

A chtěla jsem moc poděkovat taky Mirce. Za přáníčko a hvjézdičku, dorazilo to včera, hvjézdičku pověsím na lampičku k tý vločce z loňska. Díky Mirko.

MirkaD

jakože cože????
                      dyt jsem to posílala před Vánocemas jakousi přirážkou at to dojde do druhýho 2dne!!!!
                      ne do 3 týdnůůůůůůů,ježíkristéé,tatkovi před rokem nedošlo přání k sváku,jakoýe vůbec..tak to už fakt nevím….,se z té pošty prostě poseru…fakt už….-(((
                      jinak-není zač:-)))
                      radši to polšlu letos o Velikonocích!!!
                      snad do Vánoc dojde!!!

Fifi

Esusova
                        To dycky zapomenu napsat, ale kdykoliv jdu kolem Zrzavciho kalendare, tlemim se u toho trikralovyho obrazku. 🙂 😀

cernej caj

Odetta
                          Od te doby co mam altry mi staci jen o 3 cisla vetsi bota, jedna konkretni teda, a ne o 6:D

Jen teda nemusi stat 5000 u nas a 3000 v zahranici kdyz to nevydrzi ani rok…

A xo sneznic to s ni nejde a co je sucha noha v desti netusim:D

Odetta

Petrs01
                            Nikdy jsem nezkoušela, kolik bych musela ujít, aby mě začaly bolet nohy. V těch aktuálních mám za 3 měsíce ujito asi 650 km – to není moc. Ale nikdy jsem se v nich ani neodřela a nic pohodlnějšího jsem nikdy neměla.

Černej čaj
                            Před Vánočkama jsem si kupovala Timp 5 za 1899,-. S tím jsem absolutně v pohodě, za ten komfort mi to stojí. Na suchou nohu to chce extra ponožky (Bridgedale Storm). Já bych chtěla gtx Olympus, ale zatím se mi za levno nepodařilo je v mé velikosti ulovit. Teď jsem ale ulovila parádní Martensky, co jsou vždycky hned pryč, tak neklesám na mysli ani s gtx Altrama. 😀

Denny

Morgen pátečkovej,
                              držte se dnes lidi, si z nás někdo nahóře asi dělá srandu…
                              Asi všude stejné, u nás večer vichr, déšť, bouřka…v noci začalo sněžit,
                              vítr neutichl, naježilo asik 8cm. Auta se kloužou, lidi taky…
                              Dnes by to chtělo ty nesmeky 😀

Co se týče Barefoot, myšlenka se mi líbí, ale bohužel nejsou určené pro lidi,
                              kteří už mají problém s klenbou. To není můj výmysl, to říkal ortoprd kterému důvěřuji a nejen on. Ale ať si každý nosí co chce, že 🙂
                              Jsme na konci října v lese potkala nějakýho běžce po lesních cestách…nevím, jestli to dá nazvat běh, nebo spíš nějaký druh tance.
                              Pak jsem si všimla, že je bos.

Denny

čajdo Altry v zahraničí stojí méně?
                                Že bych se mrkla na nějaké stránky NDR…

cernej caj

Odetta
                                  Petrs01
                                  ja sla v altrach 100km vokolo brna za 24hodin a mojim noham teda vubec nic nebylo 😀
                                  i kdyz sem to sla 25hodin… 😀

timp 1 model byly jeste v pohode a na damskou 39 mi stacila panska 43… timp 2 uz mi 43 byla uzsi a moje chyba ze sem si je vzala na 100 vokolo brna a po 40km sem mela uz umackany prsty, dala sem je znamymu co ma tak akorat velkou nohu, timp 3 jsem zkousela v obchode a nohu sem tam ani neostala… za me ale ten model ma potencial, pokud by ho kazdou generaci nezuzovali… 😀

bridgedale ma nejhorsi nepromokavy ponozky z cz dostupnych vyrobcu, navic to treba 10h chuzi neudrzi…

gtx olympus mam ja, z trekinn.com to sou spanelaci a jsou kolem 3000 + 200 posta a chodi do 14 dni. Uz je jinde, nez na trekinn nenakupuju. Nekdy na bazaru, kdyz lidi koupi z trekinnu spatnou velikost a pak je prodavaji 😀

Olympus mi aktualne staci velikost panska 43, gtx olympusy jsou uzsi, takze jen s tenkou ponozkou, ale zachranuji me v zime…

kdyz sem mela svoje prvni altry nekdy v roce 2016, jeste mi stacila panska 41… takze i altry proste zuzuji… kazdej rok jsou uzsi a uzsi a poznas to tak, ze kazdej obmodel uzmusim brat o pul cisla vetsi… protoze me tlaci do malicku:D

cernej caj

Denny
                                    odetta
                                    https://www.tradeinn.com/trekkinn/en/altra/1648/m

jojo, usetris kolem 1800 za botu klidne… i kdyz v cr se vyjimecne da najit, ze v akci jsou treba jen o stovku drazsi nez ze spanelska s postou, ale to musi byt doprodeje a omezeny velikosti uz… v tm spanelsku to tak stoji normalne a uz tam beru boty 3 roky

Odetta

Černý čaj
                                      Jestli to dobře chápu, máš širokou nohu? Proč si nekupuješ Lonepeaky? Ty by prý měly být širší než Timp/Olympus – proto jsem si je ostatně nekupovala, mně stačí Timp dámská vel. 40.

Ponožky jsou pro mě ok, ale já nechodím tak dlouho, chodím jen pár hodin se psem. Denně mu aktivně věnuju 4-6 hodin, na víc aktivit nemám s prací energii. 🙈😅

Já je kupuju na Zalando lounge, je to outlet. Nevýhoda je, že nikdy dopředu nevíš, kdy je tam budou mít, jaké modely a v jakých velikostech (plus aby člověk mohl byť jen prohlížet zboží, musí být registrován). Ale prostě ráno u kafe kouknu, a občas je štěstíčko, takže jsem právě před Vánocema kupovala Timp 5 v barvě lesní plody (jo barvu si člověk taky vždycky nevybere :D) za těch 1900,-, což je super cena. Většinou to točí ve “dvou kolech”, takže někdy ty Timpy mají za 2190,-, ale i to by pro mě bylo přijatelný. A vrácení je zdarma přes PPL point nebo jak se to jmenuje.
                                      Jinak se tam dají sehnat fajn věci za super cenu, u takových těch dražších značek tam jde často úspora do tisíců. Teď jsem si za 2k kupovala Martensky, co mají ceníkovou cenu 6k.

Petrs01

100km vokolo brna

Super, tahle reference mi chyběla. Ale cenově za to mám dvoje Mizuna, který vím, že mi vyhovujou a můžu objednat přes net bez zkoušení. A mají slušnou výdrž.
                                        Ty Altry na jednu stranu lákají, na druhou – mají něco jiného tak skvělého, nebo je prostě jenom „in“ nulový drop?

cernej caj

Odetta
                                          nejsrisi jsou olympusy. Do lonepeaku muzu mit jen tenkou ponozku a vic dni v nich nedam, nebo jen nejaky kratky trasy a kolem ubytka.

Nejuzsi z tech tri jsou timpy, pak lonepeaky a olympusy jsou nejsirsi.

ten obchod vubec neznam, to se muzu podivat taky.

Petrs01
                                          ja v botech altra v podstate s malejma vyjimkama chodim poslednich 8 let, jako jit 200km za 7 dni, 40 narazove, s krosnou… ty boty sou hrozne pohodlny (a jediny, co ja obuju na svou sirokou nohu), ale taky kolem 1000 nachozenych kilometru sou v dezolatu 😀

uprimne… nevidim uplne duvod, proc by si je mel clovek kupovat, pokud nema problemy s sirokou nohou jako ja…

to podle me neni o nulovym dropu, ale prave o te sirce, kdy dneska uz zacina byt nemozny sehnat botu na normalni nohu, ne uzkou a pro nas majitele sirsich nohou hlavne v prstech je to… skoro jedina volba.

a on je nulovej drop proste prirozenej pro nohu, vselijaky podpadky a vyvyseny paty zajistujou zkracovani tech svalu a slach vzadu na noze… a to nedela moc dobre, ale zas asi pokud je clovek zvyklej na to, ze nohu nema rovne, tak opatrne, aby si prave neporidit nejakou obtiz…

Zlatko
                                          rano jsem na tebe myslela, sekana buchta uz v troube… ja tenhle tip od tebe vazne miluju 🙂

Petrs01

aby si prave neporidit nejakou obtiz…

JJ, to je mi po té zkušenosti s gelovložkama jasný. Mizuna mají drop okolo 1cm a jsou velmi pohodlné, neznám co je puchýř nebo odřená noha. Tak se změnou dost váhám, ale zase na Altry slyším jen samou chválu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,101. až 1,120. (celkem z 1,856)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.