- Toto téma obsahuje celkem 1,855 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kimi a poslední změna proběhla před 2 měsíci a 2 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
7.1.2025 v 21:08 #182295
PetraK
Mám mozek na kaši a ještě dlouho mít budu. Je to masakérko v práci, ale vono se to poddá. Jen se neví kdy 😀 Jsem taková vypnutá, půjdu chrápat, ale to ešče musím:
Mirko, to je teda zas něco, chudero.
Zeptej se, zda bys místo kafe mohla třeba Meltu? Tou jsem si já rok to kafe nahrazovala. Jde to , no. Nenakopne to – to musíš zelený čaj. A jak říkají holky, Martina neubude, kdyby to jel solidárně s Tebou, naopak, jeho tělo by mu bylo vděčný. Jednoho dne může zase řvát po nocích bolestí a bude si za to moct jen on sám. Je blbý, že i ty zdravý věci, v tomhle případku můžou ublížit. Co třeba krupicová kaše, se skořicí, jako určitá kompenzace? Můžeš marmelády? Mohla by sis dělat krupicovou kaši smíchanou s trochou tvarohu, na dno skleničky si dáš dobrou marmeládičku, doplníš tou kaší, dáš chladit a můžeš to zavíčkovat a vzít si do práce.
To jsou šécko ty Tvoje nervy , chůdě malý.7.1.2025 v 21:10 #182296PetraK
Fifi
Ruzice, zabicka cerna, me zacina mit total na haku? 😀tohle si myslím, že je u těch hodných psů o něčem jiným. Oni jak pořád slyší, že se 98,9% povelů, oslovení, připomínek atd. týkají spratka, tak pak prostě přestanou vnímat, že se to může týkat i jich. Všimla jsem si toho kdysi u Rumíčka, jak byl pak udivený, že zvyšuju hlas a tak.
7.1.2025 v 21:42 #182298Petrs01
Tohle mi celkem všichni dali, taky jsem nikdy neměla psa ořvávacího – neuměli, ale byli to normálně tvární psi. Co ale nechápal Vašek bylo, když přišel hluchý Spratek – jak to, že on nemusí poslouchat? Tak že bych to zkusil taky? Bral to jako strašnou nespravedlnost.
7.1.2025 v 21:55 #182299Kimi
Když jsem se zbavila kamínku, doufala jsem v určitou pohodu, bylo jinak. V sobotu nám měnili vodoměry a měřič spotřeby tepla. Řemeslník byl trochu překvapený složitostí našeho systému, manipuloval i s ovladačem tepla. V neděli ráno jsem zjistila, že v ložnici 13 stupňů, v pokoji 19, z původních 18 a 24. Ovladač je pro mě španělská dědina, i když při nastěhování před 10 lety jsem byla schopná si teplotu nastavit. Na displeji se objevil symbol baterie, což znamená nutnost výměny, tak jsem včera běžela koupit nové, symbol tam zůstal i po výměně, jakož i zima. Tak jsem topila takovým malým ventilátorkem, asi dost náročné na spotřebu, v ložnici jsem si přidala deku. Už při minulé nutnosti výměny jsem poprosila souseda, tak i teď. Přišel i s Meginkou, ale přenastavení se dlouho nedařilo, tak si čoklinky aspoň spolu zařádily (píšu na gauči). Pak souseda napadlo podívat se na nově instalovaný měřič spotřeby tepla a zjistil, že řemeslník zavřel přívod teplé vody do podlahového topení a pak ho zapomněl otevřít, takže stačilo otočit kohoutkem a už zas máme teploučko.🙂
8.1.2025 v 1:21 #182300Fifi
Oni jak pořád slyší, že se 98,9% povelů, oslovení, připomínek atd. týkají spratka, tak pak prostě přestanou vnímat, že se to může týkat i jich. Všimla jsem si toho kdysi u Rumíčka, jak byl pak udivený, že zvyšuju hlas a tak.
To ne, uz davno nemluvim hodne na prochazce, nezvysuju hlas. Jasnej povel a Pepin to ma zazity, reaguje hned. Zabicka seremed, ani uchem nehne, kdyz oslovim ji, aby laskave naky pocem udelala? 😀
Brala jsem je hodne separe odmala, takze ona nemusela slychat proslovy, naopak si od spratka odfoukla a oddychla. Ted je vzhledem k pocasi beru casteji pospolu a paradoxne prave vorech funga jak vojak, ona se lita kochat neumerne svemu veku a vychovani. 🙂Kimi, rychle vyresenej problem, tak to ma byt. 🙂 Ja o kotli vubec nic psat nebudu, onehda se leknul pana kotelnika a od ty doby funga.
8.1.2025 v 6:34 #182301cernej caj
Kimi
Tak to je super, ze soused sikovny pomohl a vymyslel, uz budes mit zase teploucko:)8.1.2025 v 6:39 #182302PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
SLÁÁÁVA FŠEM FUNKČNÍM TOPIDLŮM!! 😀
Kimi, to si moc dobře dovedu představit, jak je člověk v háji a bezbranný. Tak hlavně ale, že soused je pan KOUMES a vykoumesil to, kup mu za odměnu něco dobrýho.
Na zahradě máme kluziště a ráno sněžilo, tak jsem zvědavá, co bude dál Včera ty kroupy a buřina – teda hřmělo jen jednou , ale to jsem si myslela, že někdo jezdí vozíkem nějakým po střeše, co to bylo za burdel.
Mám lůůkcusní snídani. Brtnik někde koupil vynikající veliký, solí a mákem sypaný housky. tak jsem je večer připravila na ráno – se šunkou, sýrem a okurčičkou. Už žeru druhou. Mňam. A mám k tomu tady heřmánkový čaj, což mě přivedlo k tomu, žeMIRKO! MIRKO! PIJ HODNĚ HEŘMÁNEK. Ale kup si nějakej kvalitní čaj, ne to co provdávaj v supermarketech a je to vymetený z rohů náklaďáku. Já si kupuju celý ty květy.
tady máš něco , jak bylinky se žlučníkem:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10744345634-kouzelne-bylinky/7629-recepty/3094-caj-na-podporu-zlucniku-a-zazivani/a tohle se jeví taky jako dobrá směs
https://caje.heureka.cz/jukl-bylinna-smes-zlucnik-dvanasternik-100-g/#prehled/koukej:
https://www.lekarna.cz/clanek/co-jist-pri-zanetu-zlucniku-abychom-si-nepritizili/Fifi
To jo , my jsme taky chodili hodně sólo, protože to by pro něj bývalo bylo pekelný, však jsme to hodně měli , že kdo ten den byl hodnej, měl RUmíčka za odměnu a kdo zlobil, fásnul Tazimíru, za trest 😀 😀 . ale on ten pes si ten vzorec vytvoří na těch společných procházkách stejně. Ale jasně, znáš Růženku Ty, já u toho nebyla. To jen tak, že si to lidi někdy neuvědomí, že i ten hodnej se prostě třeba vypne a berou to pak jako rebelii 🙂8.1.2025 v 8:13 #182308Maya
MirkaD
znam lidi, co jim na zlucnik nevadilo kafe bez kofeinu
ono to chce vyzkouset, kazdemu vadi neco jineho
brachovi zas kafe pomahalo a ac ho normalne nepije, tak jak ho zacal brat zlucnik, tak si kafe daval
ono zas ty doktory nesmis brat tak doslova, ale prizbusobit si to jak to vyhovuje tobe8.1.2025 v 8:15 #182310Petrs01
Vašek měl ještě jedno takový období. Baroušek měl ke konci hodně špatný záda, jistila jsem ho norským postrojem, takže venčení se obvykle odehrávalo tak, že Vašek se pohyboval někde okolo a já jsem se ploužila se svou kabelčičkou a opečovávala si ji. No a pak Baroušek odešel a já se zase začala Vaškovi normálně věnovat – cóóó, próóóč? Di si zas po svým, já si vystačím. Lepší procházky dobrý, ale přestaň po mně furt něco chtít!
Bylo na něm hodně vidět jak je z toho zpruzelej, protože on měl nějakou dobu opravdu absolutní svobodu, akorát jsem monitorovala kam z něj padne bobek.8.1.2025 v 8:19 #182311Thielli
Mirko,
tak já myslím na tebe také. Ať ti to celé proběhne bez komplikací. A ať ti dají neschopenku, aby sis odpočinula. Hezky s vycházkami. 😊
Za mne k těm sladkým jídlům… občas si kupuji obědy od vegetariánů krišnovců a oni dělají jako dezert takovou sladkou věc (halva tomu říkají, recepis je původem z Asie):
Recepis:
150 g másla
150 g krupice
100 g cukru
ovoce bez slupky (banán, trochu kompotu z broskví, meruněk, jahod…)
asi 3-4 dl mléka nebo vody
lžičku vanilkového cukru
Pražíme krupici na másle na mírném plameni, až je zlatavě hnědá (Při tomto množství to trvá asi 1/2 hodiny). Přidáme cukr a mícháme asi 1 minutu. Pak přidáme ovoce a mícháme asi další necelou minutu. Zalijeme mlékem, přidáme vanilkový cukr a mícháme, dokud všechno nezhoustne. Halva je hotová, když se přestane lepit na stěny hrnce, ale dobrá je i když se pořád lepí.
Míry a váhy jsou jen orientační.Pro nežlučníkáře lze pak udělat variaci, kde na konci pražení krupice se přidají sekané nebo mleté ořechy a k ovoci i trochu rozinek.
Nám to v práci i doma chutné teplé i studené.
8.1.2025 v 8:26 #182313Petrs01
PETRO
Kousek od vás ulítla ochočená kavka, domácí odchov, tak kdybys náhodou na ptícu narazila:
Kavka Franz se dnes někam zatoulal. Ještě ráno jsme se šli otužovat… a když jsem vylezl z vody, byl pryč. Doufal jsem, že se vrátí, ale venku je tma a on poprvé od června neusíná ve své kleci. Na levé noze má kovový kroužek CZ27707. Má šedomodré oči s černými zorničkami. Jestli se mu něco nestalo, tak je určitě u nějakých lidí. Rád sedá na rameno a klove do uší. Myslím, že se skamarádí s každým. Ve tmě se přestává orientovat. Jsem přesvědčen, že je v okruhu několika kilometrů. Bilichov/Pozdeň/Hřešice/Hořešovice/Plchov/Kvílice… Sdílejte, prosím všemi směry a jestli jste si všimli drzého šedo-černého ptáka velikosti holuba s trochu prořídlými ocasními letkami, tak volejte 777234733. Díky moc. Štěpán8.1.2025 v 8:30 #182314Thielli
Fifi, Petrs, Petra…
vám děkuji za odstavce o dvou kusech čtyřnožců. Přicházejí pro mne v tuto chvíli jako na zavolanou…Mirko,
Maya má pravdu, že lékařské doporučení je start, ale jinak si sama brzy vypozoruješ, co ti sedí a co ne. Žlučníkáře mám doma… víme své.Kimi,
jak jsi začala psát, že jsi myslela, že už bude po kamínku klid, ale… s mě vyděsila, že zase nějaké zdraví… a on to byl jen kotel. Uf.
…včera jsem stěhovala ložnici. Dělala jsem dvě uličky ke dvěma pelechům od sebe, jak jsem psala v pudlím kotci. Zrušila jsem Eliette její strategické místo, kde s oblibou vleže blokovala průchod ostatním. No, měli jste jí vidět, když tam pak přišla si lehnout na noc… ten pohled. To bylo na video…
Když jsem stěhovala knihovnu, která je plná komplet ročníků časopisu Respekt za X let dozadu, říkala jsem si něco o zbytečném lpění… 🙄🙈
8.1.2025 v 8:38 #182315cernej caj
Thielli
U nas maji dokonce rozvoz, obcas jsem bravala s kolegyni, blby je, ze to maji hodne lepkovy a ta porce bez polivky a zkausku me moc nezasytila a vzdy sem rozdala kolegu, ale meli dovoz zadarmo a vyjimecne sem si to i dala, protoze to meli dobry.Zrovna chalva mi ale nikdy nechutnala, i kdyz je vetsinou bezlepkova.
PetraK
Fakt des bourky v zime…Ja mam pro zmenu ted moznost trosku neco zkusit s charliem… koc sme to.nehrotili, protoze v pokoji byvat pres den nechce a chodba je moc mala a uzka, abych se o neco snazila tam. K tomu ferinka hrozne chtela u vseho asistovat, a charlie je proste jak z divokych vajec, on ani nezvladne moc sedet aby nelreslapoval, nevydrzi lezet a hladit, porad jeste je… takovej divokej, i kdyz je to vyrazne lepsi samozrejme, nez kdyz sme si ho brali, ale uprimne sem spis venovala pozornost hlavne tomu, aby zvladl provozni veci a ne, jestli zvladne sedet dyl, nez je nezbytne nutny napr pro misky, obojek atd…
Ted muzu mit prostor to s nim zkusit… ale treba feri s klikrem byla hrozne sikovna a ucenliva, navadeni pamlskem balada…
A charlie doted nepochopil ze navadeni do lehu pamlskem si ma lehnout…
Tak s nim ted zkousim chozeni na wc:D je to nejuzsi prostor v dome, tak kazda navsteva vyzaduje hrst pamslku, aby za mnou prisel, a znovu asi vytahmu neco o klikru… jako vylety s nim hrotit nebudu, pac to jezdeni busem je slozity naucit, a stejne bych mu o moc vic, nez 6-8km nedavala , ale… treba by se chytil na to trosku…
8.1.2025 v 8:38 #182316PetraK
Petrs
dík, budu mít oči na šťopkách a řeknu i Brtnikovi, to je ptačí muž. Případně, až uvidím Olinku, zeptám se jí, zda se to nedá dát na naše stránky obce, ale tam stejně nikdo nechodí 🙂8.1.2025 v 8:41 #182317PetraK
Thielli
správně činíš, kdo je připraven, není tak zaskočen. Myslím na Tě, furt.
Hm respekt to je ale už sbírka.černej čaj
A charlie doted nepochopil ze navadeni do lehu pamlskem si ma lehnout…no jo, nikdá s ním nikdo nic nedělal, tak uvidíš, jak to půjde teď, když je osamocen. Třeba mu to půjde líp?
A třeba nakonec by i ten bus zvládnul?8.1.2025 v 8:52 #182318Maya
cernejcaj
povel lehni ma Loki doted jako ten nejtezsi a ucil se ho fakt nejdyl ze vsech
uplne super a rychle se naucil s klikrem touch a navadeni mavatkem, pouzivam placacku na mouchy 😀
mohla bys pak Charlieho tim navadet tou chodbickou
a navic to pak jde i pouzit, ze tu placacku odkladas na zem a pes chodi sem a tam delat touch a tim se taky zabavi8.1.2025 v 8:54 #182319Petrs01
Lehni jsem učila psy různými postupy, každému sedlo něco jiného – od Barouška, který nejlíp rozumněl postupu „poskládej si mne jak chceš a pak dej ňamku“, až po Vaška, na kterého se tehdy prostě nedalo sáhnout. Přitlačit mezi lopatkama? Označovat situace kdy si sám lehá? Udělat mu nějakou překážku, aby si v cestě za pamlskem musel lehnout?
Thielli – nechat plynout, jemně usměrňovat. S jedinou výjimkou a tou je agrese – tu nedovoluji a vždy jdu proti agresorovi.
8.1.2025 v 9:06 #182320cernej caj
Thieli
O zbytecnym lpeni bych asi mohla psat romany🙄Ale sikulka, ze se ti to podarilo prestehovat, jak potrebujes. Cerna teda musela byt trosku zaskocena, ale brzo si zvykne.
8.1.2025 v 9:12 #182321cernej caj
Maya
To je dobrej napad, me prislo, ze charlie sam od sebe umel dotek cumakem na ruku, sice letmej,tak sem to vyzuila ke zdarma cviku.. ferinka to pochopila hned…V nedeli na vet muz rika… jestli by jeste zvladla feri “ touch“ tak sem ji dala touch a pritiskla ji dlan na cumacek a poradne pochvalila…
Petrs01
Taky dobrej napad s tim, ze si musi lehnout cestou za pamlskem.8.1.2025 v 9:26 #182323Maya
cernejcaj
jj, ja to Lokiho naucila taky nejdriv na dlan a pak jeste na tu placacku
tou placackou se pak lip manipuluje a muzu s ni delat osmicky nebo mavat sem a tam a Loki za ni chodi a nebo ji prave odkladam na zem ruzne daleko a davam povel touch -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.