- Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
28.1.2021 v 10:27 #115072Denny
PetraK
nejsem schopná si něco pořídit
stačej fusakle na boty 🙂Jak František?
ráda bych napsala, že je to lepší, Bohužel naopak.28.1.2021 v 10:39 #115076PetraKDennyky
Bohužel naopak.dopr…le!! 🙁 Až to půjde zavolám, te´d čekám telefén. co doktoři?
ajo fusky!§ To mě nenapadlo! Když nejíš hranolky, seš i inteligentní, evidentně 😀
28.1.2021 v 10:43 #115077Denny! Když nejíš hranolky, seš i inteligentní, evidentně
kretýno!co doktoři?
nic nic nic NEMŮŽOU NIC DĚLAT.
Ať si zavol sanitku a to on samo nechce.28.1.2021 v 11:51 #115078cernej cajDenny
Achjo:( drzim palce at se to brzo zvratiPetrak
Ale ponozky muzes prodrit …28.1.2021 v 12:26 #115081PetraKDennyky
kretýno!ano jsi inteligetní kretýno 😀 😀 😀
černej čaj
tak já zas nejdu štreky jako ty, tak by ty fusky mohly vydržet??
28.1.2021 v 13:03 #115082cernej cajPetrak
No uprimne na zmrzlej led bych ponozkam 1) neverila a za 2) pokud bude nekde posyp tak je znicis. Mozna nejaky stary ponozky s rysovackama nasupanejma:D28.1.2021 v 13:17 #115083PetraKčernej čaj
s rysovackama nasupanejma:Djako připínáčky? a rovnou třeba přímo do nožiček? 😀 zajímavé 😀
28.1.2021 v 13:41 #115084cernej cajPetrak
Takovy mikrohrebiky s obri placatou hlavou:D ja myslela ze to sou rysivacky:D pripinacky mozna taky:D28.1.2021 v 14:18 #115085DennyJasný zkus starý fusky třeba dvoje,
nejlépe růžový, ty vydržej nejvíc!Tak jako nebudeš je mít přece na botách selou cestu ale jen
tam kde je led, ne?čajdo
díky doufám teda že to brzo odtáhne 🙁28.1.2021 v 15:06 #115086PetraKTADY PRŠÍÍÍÍ 🙁 🙁 to sem poslala Dennyky, abych taky neměla sníh, když prší u ní. To máš u mě skovaný, až přijedeš, řeknu, aby Ti řeknuli, že česnekový hranolky, co jsou a nejsou česnekový už nedělaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!
černej čaj
ešivá myslíš todle -https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99ip%C3%ADn%C3%A1%C4%8Dektak to je připínáček
28.1.2021 v 17:29 #115087FifiTak tady uz taky chcije a mlzinec plzinec, ble.
Cajdo
To je kousek gumy se dvema hrotkama, mam to.tam i na fotce.
Ajoo, ja vcera fotos prohlizela a tahle mi nak utekla. To je dobra vychytavka.Dennyky
Kuva, Francezkovi je hur? 🙁 Zacnu drzet i tlapky cokluch, at ta svina kurvavirova tahne do ksa!!!
Fusky coby nesmek me nenapadly, bezva napad!Ta kocka pod gaucem… Mouresi, koukej!
28.1.2021 v 18:04 #115088cernej caj😀
Zobrazení zjištěných ekvivalentů pro napínáček na jazykovězeměpisné mapě přináší jednoznačnou informaci: zatímco v Čechách se užívá výrazů motivovaných slovesem napínat, popř. připínat (napínák, napínáček, připínák/ připíňák, připínáček), moravským a slezským označením je rýsováček[8]; místy byl zachycen v koexistenci s variantami rýsovák a rysák (ojediněle se vyskytuje i neterminologické popisné pojmenování rýsovací hřebíček).[9] K „českému“ připínáčku se navíc hlásí také města ve Slezsku, ojediněle i na Moravě; užívá se ho tu však společně s označením rýsováček.
takze joo, esusko to co je na tvym odkazu je stejne pripinacek jako rysovacek 😀
28.1.2021 v 19:01 #115089FifiRysovacek bych nevedela, co je. 🙂
Tyjo, jak jsem byla zklamana z pranych drstek od Falca nedavno (Ruzice po nich zase sracku), tak kurata vcelku jsou naprosto neuveritelny. Tohle byl ptak snad 3kilovej, luxusni, jak obr brojler z kramu. Jen chudakovi chybela horni cast stehna (asi jak visel za nozku). Jedno kure a cokle maji i zradlo na zejtra.
28.1.2021 v 20:55 #115090MirkaDtak já byla v BK s Dafíkem
a užila jsem si to do plnejch,jak by řekla PetraK
v pondělí teda mezisměna od 8-17,00-takže před tím ze psama,pak do práce-tam kasa+vybalování a vpo páté dom,došla jsem pěšky-o 20 minut dřív než busem…
no,nic-to je tak když končím v 5-bus mi jede v 6…
doma ještě vyprat a pak hurá.třikrát hurá-3 dny volna!
takže v úterý po rychlým úklidu(bez umyté koupelky a wc neopoštím na dýl dům:D)
a vyvenčení psů se zbalit a frrrrnk s Dafi směr rodné město
sice mě mrzelo,že Žeryk jako vždy doma-že na rozdíl od Dafi si neužije změnu…
ale s tím jeho blitím v buse +v jedné osobě 2 psi-Žeryk kterej se ve vlaku zapře silou,že nevystupuje+nenastupuje+hlídání v bytě u tatky…no v jednom je to složitější prostě,
ale tak zahnala jsem výčitky a odjela sem
v úterý v půl osmé ráno
v půl desáté v BK,chvílu doma,a pak jsem šla doprovodit tatky k ortopedovi-horší se mu koleno,tak jsme to vzaly kolem řeky,at se Dafi proběhne-Dafi furt mezi náma u nohy na volno bez povelu-se teda jako moc neproběhla,
pak já ve městě koupit Kryštůfkovi tričko s autíčkama,Monice svíčky čajový+čokoláda horkou a šupky hupky dom-no takže vycházka po přijetí do BK hodina a půl…,pak jsme daly s tatkem oběd,já šlofíka-no pak jsem Dala s Dafinkou vycházku po městě třičtvtěhodinku a šla jsem za Monikou a Kryštůfkem
s Kryštůfkem je čím dál větší sranda:D-tentokrát jsme si daly 2 hodiny kreslení+jsem mu předala ještě jeden dárek-autíčko knížku,tak to se mu líbilo
od Moniky jsem vyfásla krabici čajů+hračky psům gumový pískací,no a Žerykovi jsem ráno koupila ještě ve zverimexu žlutou pískací stokilovou činku-je činka 100kilová,že jo,když je to tam napsaný?no přce by nelhali….že…:D:D:D
takže Žerykovi jsem vyrovnala počet hraček…-měl jaksi už 3 v popelnici..
večer jsme daly s tátem tv večer a já zalezla k pohádkám-vzhledem k tomu,že tatka sleduje furt nějaký dokumenty z koncenráku+naprosto drsnej francouzskej dokument o otrocích na plantážích-tresty-bičování….a další drsnárny….
bylo to s ním v úterý složitý…
ve středu mě Dafča vzbudila kolem páté na venčení tak jsem s ní kousek vyběhla od baráku na trávník a zas dom spát-noční vycházka ke kostelu a zpět ji nnestačila…
no,ale pak hezky ve středu ráno jsme s tatkem vstaly kolem osmé,daly snídani,a šly na hřbitov-mamka by měla v neděli narozky…
vzaly jsme to jako vždy přes město a zámecký park-takže Dafča chvíli na volno,no a u hřbitova se sttřídáma-já jdu první-takže vyšplhám navrch-ehm-nesnáším kopce-hřbitov je na kopci,hrob máme nahoře co nejvýš-taky ironie,tam jsem zjistila,že nám rupla keramická váza…,tak šupky hupky dolů,že se prostřídám s tátem-ten mezitím s Dafi v obchodě-kde mají věci na hřbitov-prý byl spocenej,tak aby se nenachladil,šel dovnitř…no,koupily jsme vázu,nechali tam paní tringelt,a šla jsem s Dačou ven pocvičit při čekání na tatky
u toho si vyslechla 2 paní při debatě o virusu-doma tatka mezitím dost zírá na zprávy…no já tomu neuteču…
pak jsme to vzaly městem dom-a hodina a půl za náma
mezitím mě od Evíka ze čtyřlístku, přišla smska,jestli bych s ní o přestávce nešla na vycházku,dělá pár dní v týdnu na úřadě,jinak je doma s malou
no,takže jasnýá bude druhá vycházka:D
tak jsme došly dom,a za hodinu zase ven-Dafi si málem klepala na čelo packou…
dorazila jsem k úřadu a kamarádka říká-nemáš ráda kopce,minule jsme šli do kopce,tak to vezmem městem podél řeky a zpět-tak já se zaradovala,že mám hodnou kamarádku,která nám ještě v kavárně koupila na cestu kafe a capali jsme…
probrali jsme nečekaně taky…virus-kamoška se tomu dost snaží vyhýbat,kvůli malé tak od jara,aby to malá nechytla,na jaře vlastně měla dost izolaci,to do léta nebyla ani v BK,ani v dědině -jen chodila dozadu do lesa+občas výlety do přírody autem-mají barík na konci dědiny,u lesa,něco jak kdyby my jsme chodily jen dozadu zahradoua vůbec do dědiny+by nám někdo nakupoval…
no,tak probrali jsme i jiný věci i výuku a tak,i jsme se nasmáli,kamoška je černohumoristka-věta -po smrti se nechám spálit,at neobživnu mě dostala:D
no tak jsmestihly vycházku,ještě jsme potkaly Kryštůfka ze švagrovou-potvůrka je to-nechce půjčovvat nikomu hnědou pastelku-tak jemně mi ji vyndal u kreslení z ruky:D a fotit se nechce…
no tak jsme pádily dom-Dafi spokojeně zalehla,a já si dala čtecíválecítv odpo
a večer zase chvilku s Dafi a pak zase čtení a válení-to byla pohodička!!!!
no a dnes jsem jela za kamarádkou na vycházku…
no,vycházka předčila moje očekávání…28.1.2021 v 20:59 #115091PetraKčernej čaj
to.je.dobrej rozbor připínáčko-rýsováčkovej 🙂
rýsováček dává taky smysl,.páč se tím.připínal pauzák k rýsovacímu prknu, když člověk rýsoval technický výkresy.Fifi
gratuluju k nákupu krůty pro čokle.
Tu stále ščije.28.1.2021 v 21:22 #115092MirkaD-to si zaslouží vysvětlovací odstaveček-když si občas okolí stěžuju,že mi tu chybí kamarádky dlouholetý z BK,tak mi na to okolí řekne-no,já na to kafíčkování s kamarádkama nejsu…
no,neříkám,že když byly otevřený restaurace+kavárny,že jsme nezašly na kafe+naše oslavy narozek čtyřlístku,ale většinou jsems nějakou s kamarádek měla domluvenou větší vycházku
a ted-moje tzv.druhá mamka-paní v důchodě co ji znám od mých 17let,tak ted jak je v důchodě-tak chodíme na vycházky-teda před zavřením hospod to byly vycházky na palačink a kafe a zpět-kamoška miluje hory,kopce+bydlí na kopci
druhá kamarádka -ta ze čtyřlístku-co jsem s ní byla o přestávce-její dovolený od dětství s rodiči hory,s maželem pak i s malou-hory-bydlí na kpci-v dědině na kopci,před tím bydlela ve čtvrtým patře
všechny moje kamarádky bydlí na kopci,v paneláku když tak ve čtvrtým patře
švagrová 3 metry od nás-4 patro-bez výtahu-aspon bydlí blízko
no a ta kamarádka taky ze čtyřlístku,co jsem k ní dnes jela,bydlí v Doubravici nad Svitavou,taky na kopci-miluje vycházky,hory….
no a k té sem dnes jela…
takže hezky v 6 ráno vstát,na vycházku krátkou s Dafi+lístky koupit
a o půl deváté vláčkem ke kamarádce,3 zastávky tam a už vystupuju a velím k ní
kamarádka mi jde naproti a spokojeně říká-tak kam půjdem?
a já-naivka!-tak někam podél řeky,ne,seš utahaná,za sebou 2 12ky v nemocnici,před sebou další služby+2děti,domácnost…
a ona-ha k řece?JÁÁÁÁpchájdem na Kuničky,je to tam hezký
tak vylezem kopec,za náma Doubravice,a před náma kopec,a pole,lesy-a já-jéé to je do kopce?a ona no,ale je tam hezky po straně rybník…
no zkrátím to ,šli jsme jeden kopec,druhej kopec,prudší kopec-rybník,rovinka,a další kopec,další kopec…..a miliontéj kopec…
po silnici,sem tam auto já zpocená,za mnou se táhla Dafi ,silnice klouzala trošku,tak já šla bokem ve štěrku,ale kecali jsme,fotily jsme,pak jsme došli na vrch,udělali trochu okruh a stejnou cestou zpět,takže Dafi se rozběhla,a běžela,a běžela běžela….a já capala a u kraje a v poli…silnice ždibec klouzala,občas auto,ale já byla táááák spokojená-konečně trošku vycházka jinde-kamarádka,že je tam víc různých okruhů,taky lesy byly dost chudáci zde vastovaný,ale jinak pěkný,vyýhledy by byly i ěkný-kdyby nebyla mlha či co,nahoře i sněhu bylo+cedule s výkládáním o skřítcích lesa a tak…
no prostě jsem si to užila,probrali jsme vše možné i nemožné-a nemělo to chybu
prostě jdete,jdete,s kamarádkou,ze psem,jste někde prvně-takže hurá změna!!!
jste s kamarádkou,ze psem-jste venku-ježíš to byla taková paráda,fakt bezvadnýho něco-taková velmi ale velmi příjemná změna!!!!
i to počasí vyšlo-sice chvílu chumelilo,ale pak dobrý,nebyl ani moc vihr,ani moc zima…no fajn tro bylo
no 2 a půl hodiny venku a to jsem u řeky viděla živou nutrii,se tam živila
no takže zážitky teda na dlouho,pak už do vláčku,3stanice-to je dřina,jak nejsu,zvyklá tak chvílu jezdit,zapomínám vystupovat:d
doma naobědvat a za hodinu zase na vlak a dom
v Bučovicích ještě pro granule a pak už konečně dom
doma vyměnit psa a zase ven:D28.1.2021 v 21:38 #115093Mayau nás taky leje už od odpoledne
zpřísnění se tady naštěstí asi nikoho netýká
rýsováček teda slyším taky prvně 😀
hnáta mě bolí furt stejně, v pondělí jedu do práce, to abych vyšla na bus o čtvrt hodiny dřív než tam dokulhám, to potrvá
MirkaD
ty procházkuješ jak profesionální šlapka 😀28.1.2021 v 22:10 #115094PetraKFifi
Mouresi, koukej!
až teď mám přístup k počítadlu – vídejo boží, Mousesovi ukazovat radši nebudu, stačí jak je tejrá sám o sobě 😀 Je to děsnej záškodník 😀Mirka
jak říká Maya – seš profišlapka už 😀
Maya
zkus tu arnicu , já jsem teď zjistila, jak mi třeba to Gelsemium pracuje pěkně s tou úchylovkou na levý noze. Po dlouhý době jsou dny, kdy mě to vůbec nebolí. Jako třeba dneska. Celej den ani ťuk. Nicméně to je vedlejší efekt tohodle homeopatika, s tím jsem nepočítala teda ani náhodou. Ale zřejmě je tam -s tejně jako v kloubech něco usazenýho z předchozích nemocí a teď si to s tím hraje.28.1.2021 v 23:07 #115095MayaPetraK
no aby se mi to nejdřív zhoršilo jako komu? Mirce?
no až se někdy dostanu do lékárny, tak koupit to můžu, koukám, že to není zas až tak drahý29.1.2021 v 7:27 #115096PetraKRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Tady ešče malinkatě prší porád. Dneska si konečně může Dennyky zvolat Mórgén páteček! Dneska chci dovalit do konce šécky ty resty, co vznikly během počítačovýho čarování a půjdu doufám na víkend s čistým štítem. Fčéra jsem si udělala skvělou rychlou lehkou večeři. Nastrouhala jsem pár ředkviček, osolila, opepřila a vmíchala k tomu Palouček – což je takovej sýr ve vaničce, co mají v Lidlu, asi kopírka Lučiny, ale není to tak tvarohovitý, dobrý je to. A ve spojení s těma ředkvičkama je to éňo ňéňo.
Maya
jo, někdy to homeo způsobí, že se to DOČASNĚ zhorší. je to jako bys vymetala komoru – taky budeš mít v jeden moment všechnu špínu na jedný hromádce. záleží na jedinci, hloubce problému a na tom, zda ten lék kterej bereš s tebou třeba dobře souzní. Já teď s tím Gelsemiem zažila taky takovej veletoč a třeba Brtnik vůbec nic, naopak snížilo mu to pískání v uších. Takže já to budu brát ve větších rozestupech, než on. Záleží prostě na spoustě okolností. Ale – to zhoršení je dočasný, prostě se to jakoby eskaluje ten problém na chvíli, v takovým případku se udělá delší mezera mezi podáváním a případně sníží potence. Ale dojít k tomu vůbec taky nemusí. Ono to prostě nechce brát úplně bezhlavě, jak to provedly holky. Někomu nic a rovnou to pomůže a někomu to v těle nejdřív i pracuje. Jde o vnitřní nastavení člověka, jakej kdo jsme. I o psychiku. I s tou to může trošku zatočit-to jsem měla mimo jiné te´d právě já, kdy jsem byla neskutečně vzteklá – ostatně Mirka to měla taky tak. Když se řeší nějakej dlouhodobej problém – tělo či psychika, chce to konzultovat s homeopatem, protože to co sedne jednou, nemusí konstitučně sednout někomu jinýmu. Už jen třeba proto, že jeden rád studený a fyzickou zátěž a spíš samotu a druhej potřebuje hromadu tepla, rád si čte a má kolem sebe rád lidi. Teď jak to píšu, mi docvakává, že to přesně jsou holky- čajda a Mirka – v tomhle mají každá úplně jiný nastavení.EDIT – Maya – ale ta arnica je obecně podávaná na takovýhle potíže se svalama, šlachama, po úrazovýma stavama. Zkusila bych to.
- Odpověď byla upravena před 3 roky a 7 měsíci uživatelem PetraK.
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.