- Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
27.1.2021 v 15:46 #115041PetraK
Maya
sme tu fšicí abstinentí?
Já právě se o dírku posunula – to už teda před vánočkama, protože jsem se už odstartovala, ale teď je to pěkně už i ne na těsnačku, ale normálně a i kalhoty to poznaj. Nicméně, ne ,že už bych nebyla Boooubééél 😀27.1.2021 v 15:48 #115042kachnaTo na to lidi potřebujou celonárodně vyhlášenou akci a speciální měsíc, kterej je navíc ten nejkratší ?
Jo, protože to je o tom, že si máš zkusit uvědomit, jak je těžký nepít, nakolik tě společenská konvence tlačí do “dát si aspoň pivo” apod. Není to o tom, že by ses měla stát dobrovolným abstinentem, ale o tom, abys pak třeba v hospodě nelámal (páč původně to byla spíš chlapská výzva) piva do někoho, kdo nechce/nemůže a jak moc je tu rozlezlá alkoholová kultura.
V období distanční výuky to nehodlám zkoušet ani já, přestože normálně vypiju tak pivo-dvě měsíčně 😀27.1.2021 v 16:33 #115043kachnaTo je ale šílenej příspěvek (zdroj. ČMMJ – faceboook, doplněno fotkou rozzuřeného asivlka)
Vlci 🐺prý významně (❕) pomáhají navrátit rovnováhu mezi spárkatou zvěř a lesy. Vážně?
Jeden vlk sežere 0,14 kopytníka denně. Vlků je v Česku asi 86. Celkem tedy spotřebují 4395 kopytníků za rok. Jenže v tom je i 615 zabitých hospodářských zvířat. Celkový účet vlků tak je necelé čtyři tisíce (3️⃣7️⃣8️⃣0️⃣) kusů zvěře. Ale pozor! Někteří vlci loví i za hranicemi, ve skutečnosti to tedy bude ještě méně.
A co myslivci? My za rok ulovíme 411 tisíc (4️⃣1️⃣1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣) kusů, to je zhruba 110× víc než vlci. Víc zvěře než v zubech vlků zahyne nejspíš i pod koly aut (skoro 13 000 nehod za rok). Holt asi slovo významný chápeme jinak.
A na okraj: Škody způsobené vlky na zvěři a hospodářských zvířatech činí zatím (❕) 12,5 milionu korun ročně, a to se nepočítají škody na zvěři v oborách.A to zdaleka nejsem zastánce toho, že vlk by měl být bezvýjimky ochraňován.
27.1.2021 v 17:02 #115044Denny“Cvičák” byla jsem tam jen ja s panem cvicitelem. Kdyz se tak kouknu kolem a kolem tak se poradaji i hony, kde je xx lidi. Toho ohare jsem taky dodnes neznala. A co se tyce alkoholu ehm slovenka, takze no comment 🤣. Dnes krasne slunilo, bude asi docela krut a uz svítí měsíčník 🌝
27.1.2021 v 17:41 #115045FifiNazdaar cestovatelky! Ja vcera byla v Grand Canyonu, hec! 😀
Samy novy plemena tady, ten bilej mop jsem vubec neznala stejne jako ruzny odrudy oharoidni.
Uplnek uz pekne sajni, Trolda se ho nejdriv leknul, ale pak pochopil.
Co to tu mate furt za prty, jste hromadne konzumovaly sosovicu?
Dennyky
Bezva, zes byla u vycvikare. Z ni toho vojaka treba udela! 😀 Frantiskovi drzim palce dal, at uz je mu konecne lip, sakrafix.27.1.2021 v 18:17 #115046cernej cajPetraK
jinak gratuluju k dirce! ja bych se scvrkla stopro chodit bosa po snehu 😀 😀kachna
zajimavej pohled s tim nenucenim, to jako lidi neumi sami za sebe rict ne? jakoze su celej zivot ta divna co kazi zabavu a vlastne nemam potrebu pokud ji nekomu kazim ji predevsim pak kazit sobe 😀Denny
balicek prisel, diky za prekvapko 🙂Fifi
jo uplnek nadhernej, vcera uplne rudej mesic a dneska pekne za mrakama takovej vlkodlaci 🙂par fotek ze soboty
27.1.2021 v 19:17 #115047Petrs01par fotek ze soboty
ti řeknu kde byl vítr – u nás!
V Brtnici jsem na treku úplně nesmyslně zabloudila, tak ji od té doby nějak nemám ráda 😀27.1.2021 v 19:57 #115048kachnazajimavej pohled s tim nenucenim, to jako lidi neumi sami za sebe rict ne? j
Umí, ale je to prostě těžký. Je to celý o tom, uvědomit si, jak je těžký být v Čechách oblíbeným abstinentem, co chodí s kamarádama do hospody “na jedno”.
Nikdo neříká, že se to s časem nezlepšuje, že tě vyobcujou k záchodkům, jen o tom, že je společnost nastavená na to, dát si v hospodě alkehůl.- Odpověď byla upravena před 3 roky a 7 měsíci uživatelem kachna.
27.1.2021 v 20:49 #115050FifiHospoda… Co to je? 🙂
Cajdo
Peknej clanecek i fotos, co jsou, prosim pekne, mikro nesmeky?27.1.2021 v 20:54 #115051Petrs01je těžký být v Čechách oblíbeným abstinentem
V tomhle mám velkou výhodu ve Vaškovi, na kterého se již léta ráda vymlouvám. I když poslední roky je už tak hodnej, že mi to stejně nikdo nevěří. Ale zase kdo ho znal jako krokodýla, celkem chápe, že TENHLE pes s opilým vedením není dobrej nápad.
Poslední dobou celkem alkoholujem doma – málo, ale často. To jsme si zas moc nemohli dovolit s Barouškem a jeho houpačkovým zdravím, kdy člověk nikdy nevěděl zda za hodinu nepoletí na veterinu.
Naše putovní dovolené jsou jednoznačně non-alcohol a… ono nám to vyhovuje.Ale v těchto výzvách moc smysl nevidím. Násosky to ani nezkusí a ti rozumní to nepotřebují.
27.1.2021 v 21:53 #115061PetraKBrej večír
máám krásný fotos drákulofskýho měsíce!
Proč má bejt těžký říkat, že člověk nepije, když nechce? Když nechci, tak nechci – jsem třeba nepila celej rok, když jsem se rozhodla. Je pravda, že třeba sestra to jaksi nemohla pochopit, ale to byl její problém. Když to dělám, tak proto, že jsem se pro to rozhodla- třeba aby si tělo taky někdy oddechlo od humusů, kterejma ho láduju 😀 .
27.1.2021 v 21:59 #115062Petrs01oddechlo od humusů
máš pít kvalitní pití a žádný humusy! 😀
27.1.2021 v 22:00 #115063Mayajá v podstatě nepiju už roky, po mým alkoholovým mládí mi to nějak přestalo chutnat, hlavně ta klasika pivo, víno, vodka, rum, když už tak si dám radši panáka whisky nebo koňaku a to zas člověk nepije každej den, tak jednou za rok stačí, naposledy mi chutnal ten trnkovej gin, asi by to chtělo koupit flašku, vydržela by mi dlouho 😀 ale zas tak po tom nebažím abych se donutila to objednat
u nás už -8, potřebovala bych jet zejtra autem, ale bojím se že bude přimrznuto, nemám ani zimní gumy, peklo takhle zima 😀zítra bude vláda zpřísňovat, jsem teda zvědavá, co ještě vymyslí
27.1.2021 v 22:03 #115064MayaPetraK
no protože spoustě lidí když to řekneš, tak je to jen povel k tomu tě do toho tlačit a je to dost nepříjemný a v podstatě tě to nakonec otráví když musíš 100x někomu říkat na ty jeho žblebty typu jenom jednu skleničku, že fakt ne27.1.2021 v 22:30 #115065PetraKPetrs01
máš pít kvalitní pití a žádný humusy!neboj, to já se zase nevošidim 😀 ale pořád je to alkehůl a když nic jinýho, tak to zakyseluje organismus, to zase jo.
Maya
, peklo takhle zima😀 nááhodou, je to krásná zima, taková už nebyla leta.
tak je to jen povel k tomu tě do toho tlačit a je to dost nepříjemný
tlačit si může kdo chce, co chce, je to tak , jak chci já. Já musím chtít a pak mi může každej….tralaláá 😀 No ale fakt mě nikdo krom ségry nepřemlouval a ta s tím pak prostě přestala, protože jí to přestalo bavit asi nebo co. Nicméně já stejně nevnímala nějak co plká.jdu hají, jsem vyluftovaná z venčení. papáčko ráno.
27.1.2021 v 22:52 #115066Mayainspirace pro fotografky
https://www.neilburnell.com/news28.1.2021 v 6:33 #115067DennyMorgen,
už jsem chtěla napsat páteční a vono, prd, že?
Včera krásně slunilo, nicméně když kolem půl 5 zapadlo,
tak byla docela kosa, ale v noci se zas oteplilo a trochen i nachumelilo.Maya
to jsou nádherný fotky! Hlavně ty tajemný v lese a ten kočičí ksichtík,
úžasný 🙂čajdo
ať slouží není zač28.1.2021 v 8:49 #115068cernej cajDenny
Keeeez by:DFifi
To je kousek gumy se dvema hrotkama, mam to.tam i na fotce. Takova gumicka do vlasu se dvema kovovejma hrotama.Normalji nesmeky sou konstrukce pres celou botu. Ty mikro nesmeky se vlezou do kapsy a muzu je mit vzdycky pro strycka prihodu
28.1.2021 v 10:00 #115069PetraKRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
tvl to je burdel, když se do těch počítačů sáhne, to je děsifka obecná teda. Polovina věcí – pochopitelně těch nejdůležitějších, nejede. Ale kucí se snažej, to jo.
černej čaj
ahá mikronesmeky jsou takový řetízky s gumama? Já furt nejsem schopná si něco pořídit a pak brázdim hlavou zem 😀 Už bych se k tomu konečně měla dokopat.28.1.2021 v 10:09 #115070PetraKDennyky
ak byla docela kosa, ale v noci se zas oteplilo a trochen i nachumelilo.
jej se máte,u nás moc ne, ale jsem ráda, že sníh je. Včera u Domečku krásnej prašánek.
Jak František? já chci slyšet, že je mu maličkatě líp, furt na něj myslim. Bez kecání. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.