- Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
24.1.2021 v 19:54 #114775MirkaD
no tak já si ráno dala vycházku ze psama v lese,ve sněhu-mokrý sníh,který za chvílu tál,tak i když naolejovaná Dafi+oba namázlý tlapky,tak na konci vycházky koule na nohách,ale doma jsem to vyčesala drátěným kartáčem a vysušila-vycházka,kde Dafi běhala+Žeryk blbl s klackem za náma,pak dopo úklid,no a po obědě asi v jednu jsme šli k rodičům s dárkem-no,mnísto za 5 minut jsme vypadli za 6 hodin,tak jsme šli ze psy k rybníčku,kde se vyvenčily+Dafině jsem xkrát zaházela rukavici a Martin Žerykovi uzlík a šli jsme dom,takže neděle za náma…
uf…+hodinový tel s třemi lidmi…
Martin narozky za týden-45 let,tak půlkulatiny…25.1.2021 v 10:23 #114843PetraKRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
chtěla bych vám říct jen jednu krátkou větičku, jo? A tetkon dobře poslouchejte nebudu to vopakovat 😀 😀 😀
Když půjdete ven – tak rozhodně, ale fakt rozhodně před tím, netelefonujte s Fifijovou.
tak!
Užili jste si snížek? Já velmi, ohaři taky velmi, bylo u nás kráslivo, počkejte na fotky u článku. Možná tam dám i jeden pokus o uměleckej záběr, co řikáte,mám? 😀
Auž sme navočkovaný šicí? Helejte já furt nevim teda. Ale rozhodně nechci právě tu Astru, jako Maya – páč tam je ten šimpanzí adenovir, ne? Nebo se pletu?
Maya, proč chceš zrovna tu Astru?
Jdu makat, páč jsem si dneska dala voraz a přišla na devátou. Mám hodin…. šest půlek, teda tetkon už ne, měla jsem.
25.1.2021 v 10:39 #114847MayaPetraK
co ti rekla Fifijova tak hezkyho? 😀
umeleckou tvorbu urcite ukazat
Astra je proste klasicka vackcina a jako vsechny obsahuje mrtvy nebo oslabeny virus stejny nebo podobny
na rozdil od tech genetickych na lidech jeste neozkousenych vakcin typu Pfizer, do cehoz se mi moc nechce, protoze vsechny prusery s lekama a vakcninama vzdycky v minulosti vyplavali na povrch az po par letech
kazdopadne vybrati si asi nebudem moct a pokud nas bude ockovat obvodak, bude to astrou25.1.2021 v 10:51 #114849PetraKMaya
no jo, ale proč ji teda ešče neschválili? když je to klasická vakcína? A já zasejc ale četla, že právě tam je ten adenovir ze šimpanze, že je to postavený na tom . Jako jasně, neštovice stojej taky na krávě, ale ten šimpán to mi přijde nějak moc.co ti rekla Fifijova tak hezkyho? 😀
no loučily jsme se s tím, ať si venku dávám pozor, ať zase neupadnu…. no….
25.1.2021 v 10:56 #114850cernej cajPetrak
😀 doufam zes neupadla.moc25.1.2021 v 10:58 #114852PetraKČernej čaj
doufáš špatně 😀 upadla jsem docela moc, ale furt to ještě bylo o tom, že se tomu můžu smát. Už nikdy Fifině ale volat před procházkou nebudu!!!! 😀25.1.2021 v 11:02 #114853Mayacernejcaj
upadla jen trochu 😀
PetraK
neschvalili to zatim kvuli nizsi ucinnosti
podle me opice nebo krava je asi jedno, me to proste prijde lepsi nez si nechat napichat pozmeneny geny25.1.2021 v 11:09 #114854PetraKMaya
upadla jen trochujen trochu hodně 😀 😀 huba mi cvakla vo zem, naščestí nějak zpomaleně 😀
pozměněný geny? Já mám za to, že tam je právě ten mrtvej vir – v těchle, co píchají teď , tam je ten kousek toho viru, nic genetickýho, ne? Nebo jak teda?
25.1.2021 v 11:22 #114857MayaPetraK
ne, to co pichaji ted obsahuje virovy gen mRNA, vice zde
https://www.bc.cas.cz/novinky/detail/5750-jak-funguje-rna-vakcina-/
info o mRNA
https://cs.wikipedia.org/wiki/MRNA25.1.2021 v 11:42 #114861PetraKMaya
hm, tak jsem to blbě pochopila, já měla za to, že vezmou to “tykadlo” cíplýho viru, ne gen.
enemže když vezmou adenovir ze šimpána………..tak taky nevíš, co to v tobě udělá.
chjo.25.1.2021 v 12:14 #114868MayaPetraK
ono to je tak, ze vir sam se neumi mnozit, az kdyz se dostane do bunky (lidsky v tomto pripade), prinuti tu bunku ze ta ho zacne mnozit, tema tykadlama se prichycuje na tu bunku, bez toho prichyceni a tim vniknuti do bunky se logicky nemuze mnozit
ve vakcine je gen toho viru pro ty tykadla, ten gen se dostane do ty bunky a ta tim padem vyrabi jen ty tykadla, ne cely viry, tim padem se imunitni system nauci rozpoznavat ty tykadla a nicit je, coz uplne staci
logicky vzato je to jednoducha a ucinna metoda, ovsem ma dve velke nevyhody, za prvy je to neozkousena metoda, tudiz nikdo nevi co to udela s telem za par let, a s tim souvisi za druhy je to proste geneticky zasah do bunky, kterazto je geneticky zmenena a nakonec znicena imunitnim systemem, jake bunky to v tele znici nikdo nevi a dale viz za prve25.1.2021 v 13:27 #114875PetraKDík Mayo , to se nečte dobře. Jak ale ta Astra může být vyzkoušená? Však to taky nevíme? V čem je lepší?
25.1.2021 v 13:39 #114876cernej cajAstra podle.me ma vyzkousenej nosic…
Ale nevim.
Petrak
Snad teda dobry a bez vaznych nasledku25.1.2021 v 13:45 #114878PetraKčernej čaj
bez vaznych nasledku🙂 předpokládám správně, že na hlavu se neptáš? do tý mě tentokrát sice nešvihlo poleno, ale vzala jsem to hubou do země 😀 . Ale jo, bez vážných následků. Klasickej pád, kdy se člověk může zasmát sám sobě.
25.1.2021 v 13:57 #114883MayaPetraK
Astra je podobny typ vakcniny jako ty bezne, jako taky je ten virus geneticky upraven, ale prijde mi to proste lepsi nez geneticky upravovat primo lidskou bunku tou mRNA vakcinou
opici virus se pouziva, protoze proste a ten lidsky uz ma spousta lidi protilatky a vakcina pak nefunguje
ale jako co je pro koho lepsi je na zvazeni kazdeho soudruha a myslim, ze ve vysledku to bude jedno, protoze si stejne clovek asi nebude moct vybrat25.1.2021 v 14:08 #114886PetraKMaya ešče jednou díky, ty jak všechno dohledáš, tak jsi v tomhle nepřekonatelná. díkec.
25.1.2021 v 14:29 #114891cernej cajPetraK
jj, myslim nasledky na fyzickem zdravi 😀 tak to je dobre 🙂ja dneska uz z prace, tak su rada, ze docela brzo. Dam si svacu, cvicenicko a pujdu se vrhnout na povidani a fotky, protoze z minulyho tydne sem to trochu odflakla 😀
25.1.2021 v 14:52 #114900Mayaty jo, chteji davat 2 a pul tacu denne lidem v karantene, to jestli schvalej, tak se budou lidi nakazovat schvalne
25.1.2021 v 14:56 #114901Petrs012 a pul tacu denne
na Iděsu píšou 250,- a tomu teda věřím spíš
25.1.2021 v 15:00 #114902cernej cajMaya
tvl za 10 dni v karantene od statu vic nez za mesic hokny? beru!!!:D
nicmene kdyz ses v karantene tak mas neschopenku a ta se pocita 60% mzdy +/- takze to snad nemuze byt tak priserny pro ty lidi byt par dni doma, ne? nebo pro vetsinu teda. a ty pro ktery to je likvidacni tech 250 kc nevyrthne -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.