- Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
22.1.2021 v 16:42 #114752Maya
Za litr je podle me tohle to nejlepsi co se da koupit uz kvuli te vydzi baterky
22.1.2021 v 17:41 #114753cernej cajMaya
ja pouzivam ten tvuj miband 2 (sem ho pujcila teda kamosce na par mesicu ale hodila ho do supliku a myslim ani jendou nevytahla 😀 ) tak sem si ho zase privlastnila ale uz mu nesviti displej (neukazuje hodiny) jinak na kroky funguje dobre, ale hodinky bez hodinek 😀tak prave premyslim, ze zkusim jit o dalsi level ale prave zas nejak rozumne financne. Chci si poradne umet pocitat to jidlo a myslim, ze tusit miru pohybu by mi mohlo taky pomoct.
Jinak si uzijte krasnej vikend! ja jdu zitra na vylet, mam pujcenej objektiv, kterej se starym fotakem blbe ostril ale s novym by mel ostrit lip 😀 tak se moc moc tesim na fotky, ackoli situace je mirne receno nefotogenicka 😀
22.1.2021 v 18:20 #114754FifiZdravicko vespolek a peknej vikend preju, opatrujte se.
Cajdu snad zejtra neodchyti zase nejaka kontrola. 🙂Dennyky
Ty mas krasny kravataky, ty pruhaty jsou epesni. “Lizatko” – to je dobry, by me nenapadlo, ze jim jde takhle prilepsovat.Ke kurvavirtu a zdejsi diskuzi – bracha se svagrusi uz jsou ocko podruhy coby doktori, opravdu reakce po druhym cipu 🙂 byla o dost silnejsi, byli zdechlejsi. Ale zadna velka hruza.
Kamoska ze zdravotnickyho zarizeni byla na prvnim ockovani vcera, tak mam overeny info z prvni ruky. Nebo ramene teda. Dneska ji prej ruka boli kolem vpichu, v noci trochu hlava a klouby, ale jinak v pohode. Druhou davku dostane za 28 dni. Jo a rikala, ze ta ohromna, desive dlouha jehla neni citit, ze to je zdobanec, jak kdyz se pichne clovek o spendlik do prstu. 🙂22.1.2021 v 18:32 #114755cernej cajFifi
dik, zes mi rekla ze je to dlouha desiva jehla 😀 to sem presne chtela vedet 😀no s ockovanim je naprd to, ze na nas “normalni” lidi se letos proste nedostane, takze jestli sme se celej rok vyhybali, dalsi rok uz takovy stesti proste mit nemusime, ale vyhoda je ta, ze aspon bude stoupat pocet ockovanych… takze se bude to riziko trosku snizovat… jako ze bych klidne sla ted hned v noci kdyby mi nekdo rekl ze nemusim na ockovani cekat 5 let, protoze az se naockuji doktori a seniori, budou se ockovat ucitele, prodavacky, policajti, maly deti, pak se budou ockovat 70 +, 60 +. 50 +, 40 + a pak ti mladi co nejsou rizikovy a maji nejvetsi sanci na pohodlnej prubeh… mezitim se 3x zjisti ze vakcina ma ucinek asi tak 2 roky, takze kdyz uz se budeme blizit k ockovani 50 + taks e budou muset preockovat doktori a seniori… jako… uz to fakt vidim, no 😀 a zaroven ti bez vakciny budou mit zakazany chodit z domu protoze to sou protistatni hajzli kteri se vyhybaji ockovani a chteji ohrozovat seniory a doktory 😀
22.1.2021 v 19:16 #114756FifiJejda, prepac, ja myslela, zes to vedela. 😀 tak aspon ted vis, ze neni ceho se prej bat. 🙂
Ja verim a doufam, ze to s ockovanim dopadne dobre, ze se objevi dalsi vakciny, ze to pujde rychleji. Nebo ze zacne dodavat dostatek Phizeru a Moderny, at se to proockuje co nejdriv. System ockovani je zvlastni, ale co nadelas. Maly deti by se ockovat nemely. Achjo, at uz jsme vsici vopichany a je trochu klidu.22.1.2021 v 19:59 #114757cernej cajFifi
ja hlavne doufam, ze to stihnu zapomenout nez na me prijde rada! 😀22.1.2021 v 20:24 #114758kachna, protoze az se naockuji doktori a seniori, budou se ockovat ucitele, prodavacky, policajti, maly deti,
děti se vůbec očkovat nebudou, vakcína na ně není testovaná.
Hele, já myslím, že Astra Zeneca by mohla i zbýt, tu nikdo nechce (ani učitelé), páč nejni dost účinná.
edit. 2 – jen tedy nevím, jak to všichni ti “nehcám se očkovat Pfizerem”, chtějí udělat- Odpověď byla upravena před 3 roky a 7 měsíci uživatelem kachna.
- Odpověď byla upravena před 3 roky a 7 měsíci uživatelem kachna.
22.1.2021 v 22:03 #114761Mayakachna
to by me taky zajimalo 😀
osobně radši tu Astru, přece jen je to ozkoušenej typ vakcíny
ovšem zprávy z Izraele i Anglie nejsou moc příznivý, aby nám to bylo něco platný23.1.2021 v 7:28 #114762cernej cajMaya
Jaky zpravy?23.1.2021 v 16:01 #114763kachnaJaky zpravy?
i přes masivní očkování řeší nárůst nakažených. Na novinkách píšou, že to je tím, že je tam ta epidemie dost rozjetá, u nás odhadují 25-30% lidí s protilátkama, a aby začla fungovat kolektivní imunita je potřeba 80% lidí s protilátkama.
osobně radši tu Astru
Mně je to vcelku šumák.
Denny
já si právě myslím, že je potřeba mluvit o tom, že je normální, že po vakcinaci ti může být blbě atd. atd. a nezlehčovat nežádoucí účinky, že to je nejlepší služba očkování 🙂- Odpověď byla upravena před 3 roky a 7 měsíci uživatelem kachna.
23.1.2021 v 17:54 #114765FifiZdravicko vespolek.
A tak ona se vyrojila uz fura hoaxu, kterak doktori zkolabovali po 2. ockovani a lezi na JIPce, aneb dezinfo kampan jede naplno. Je treba si vyzobavat spravny info, overeny od znamych, z rodiny… Kamoska 2. den po prvni davce dneska hlasila, ze ji rameno i ruka boli uz mnohem min, ze se cejti uz temer uplne v normalu.
K narustu i pres ockovani – ono jde o to, ze clovek by se mel chovat jako neockovanej a chranit se jednak mezi ockovanim a pak i po druhy davce. Nez nastoupi komplet protilatky, trva to. Ne si rict, jupiki, mam prvni davku a jsem v poho. Prd. Az zhruba od 18. dne vystoupaji protilatky pres 50 %, takze furt je riziko, ze se clovek muze nakazit. Plus se nevi, co udela ta britska mutace…No nic, dneska temer vsechen snih roztal, bahno, hnus a minovy hovnovy pole na zahrade i venku.
Joo, Esuskooo
jsem dneska udelala bramboracku podle tebe, jak si mi rikala vcera ci predevcirem. A teda musim podekovat, je mnohem chutnejsi a rychlejsi nez muj zavedenej postup. Stejny ingredience + jinej proces = 1*** 🙂 🙂23.1.2021 v 18:08 #114766cernej cajDmeska 20km v 15 cm rozvredlyho snehu. Tvl to byla makacka desna!
23.1.2021 v 18:21 #114767FifiCajdo
To ses veledobra. A co koleno rika?Jeste prihodim fakta pro Dennyky ohledne vedlejsich ucinku, primo ze studie Pfizeru, nechce se mi to prekladat, staci prohnat googlem translatorem. 🙂
Systemic events were reported more often by younger vaccine recipients (16 to 55 years of age) than by older vaccine recipients (more than 55 years of age) in the reactogenicity subset and more often after dose 2 than dose 1 (Figure 2B). The most commonly reported systemic events were fatigue and headache (59% and 52%, respectively, after the second dose, among younger vaccine recipients; 51% and 39% among older recipients), although fatigue and headache were also reported by many placebo recipients (23% and 24%, respectively, after the second dose, among younger vaccine recipients; 17% and 14% among older recipients).
Fever (temperature, ≥38°C) was reported after the second dose by 16% of younger vaccine recipients and by 11% of older recipients. Only 0.2% of vaccine recipients and 0.1% of placebo recipients reported fever (temperature, 38.9 to 40°C) after the first dose, as compared with 0.8% and 0.1%, respectively, after the second dose.23.1.2021 v 19:47 #114768cernej cajFifi
No bylo to narocny ale zvladlo to stary i nove obrazeny 🙂 to obrazeny se hoji dobre, uz je citlivy jen na dotek a tlak takze na cviceni musim vynechavat cviky napr. Kliky na kolenou ale na chuzi uz suepr:) vitr nas neodfpukl, i kdyz misty se trochu snazil, ale nakonec bylo teplo chodila jsem skoro jen v tenkym dlouhym rukavu… bez vetru bulo krasne teplo. Doufam, ze ani nikoho z vas ro neodfouklo23.1.2021 v 21:52 #114769Mayau nás žádnej vítr, sníh trochu roztál, ale pořád je ho dost a teď už zase sněží
23.1.2021 v 22:29 #114770MirkaDno,já se v ten čtvrtek,jak jsem měla den volna,tak jsem se trochu socializovala
takže jsem odpo jela do města ke kamošce Martinovi k narozkám koupit triko s dlouhýn+nátělník-kamoška má obchod-okýnko,a tatínkovi Martina trenky srandovní s pivama+dostane plechovky piva a nějaký sladkosti,no a šla jsem s ní dom
a pokecala trochu +jsem si půjčila 2 knížky
no ona má fenku bolonáčka,5letou,a vždycky když vidí psa,tak tu fenku dá do náruče a nese,a nějakrj chlápek ji řekl,že fenku má nechat na zemi,tak fenka si šla čichnout k čivavě a ta ji kousla do tváře…nic no
tak jsem kamočce vysvětlovala,že nosit psa v náruči není ono,ale pouštět bez rozmyslu ke psům taky ne
což mi dnes řekla máti,že to dělá s Maxem-Max vyjíždí po psech a máti to řeší tak,že psa do náruče,a on je pak prý v klidu
jinak chodí ven vždy s tcem,nikdy sama
takže každej vede jednoho psa…
nic,no
úak jsem dojela dom,uklidila,vzala psi po dědině ven a při té příležitosti pokecala s kamoškou-taky mají knírače-fenku bez PP,a předtím měli pepřačku,no a kamoška dělá v charitě,pravidelně je testují a měla covid a dost ,dost blbě jí bylo-silná bolest hlavy 10dní-prý hrůza+další věci…
no žádná prča…
no a já v pátek mezisměnu,před tím jsem teda šla chvílu ze psama+trochu pocvičit
a v práci moc zákazníků,děs,mě bolely ruka,záda-to mi náladu nezlepšovalo
a naproti mě borec ve frontě bez roušky-bez šály,nákrčníku,čehokoliv na xicht-což po včerejším rozhovoru s kamoškou na mě bylo jak hadr na býka-tak na něj slušně-že prosím at si nasadí roušku
a on-PROČ JAKO?
JÁ NA NĚJ-PROČ JAKO?
PROTOŽE JÁ JI MÁM DEST HODIN TŘEBA TAK VY MŮŽETE 10 MINUT V OBCHODĚ JI MÍT TAKY!
TO UŽ ZAČALI LIDI HUČET,ŽE SI JI MÁ NASADIT,A KDE JE OCHRANAKA,TAK JSEM ZAVOLALA OCHRANKUM,TAK HOCHA VYVEDLA…už mě ti lidi fakt serou…
,nic dojel pro mě Martin,já doma vyčesala pséky,vytřela-všude děsný bláto,a rodiče jim neztírají nohy,tak ale to nevadí,to po nich nokdo nehce,
no a dnes večer ještě chvillku na rychlo v bčkorách ze psama
+s něma byl chvilku odpo Martin,a dnes teda chvilku ve vichru ,blátě chvílu-Dafi málem odlítla,a na odpo mě vezl Martin
měla jsem nejhodnější zástupkyni+fajn kolegyni,i mezi směna dobrá-takže luxus směna,no zákazníků dost,několikrát si tam šla naše zlatá znuděná mládež pro chlast+jedn mladej borec bez roušky-vysvětloval ostraze,že si jde jen pro vodku!
tak at ho pustí bez roušky….
já sem vylítla,že bez roušky ho nepoobsloužím-a on-zasraný PENNY tak jsem mu slušně řekla,at k nám nechodí-tak mě posla do prdele!!!!
zařvala jsem na něj něco jako-cos to řekl fracku jedn?
a vylítla jsem na ostrahu,že policajty,a on šel za jeho kamošama,a po dobrým,že ten kluk neměl roušku,že by mu ji i půjčil,ale byl drzej…
a já sem vylítla,že si na mě žádnej 20litej fracek nebude otvírat hubu,že to bylo naposled…
pak ještě opilá holka,to už jsme ty policajty volali…
a zas je porouchaný auto-peníze za opravu….mě migne
do toho ty narozky…ještě,že mám zítra volno…23.1.2021 v 22:37 #114771MirkaDČernjčaj-seš dobrá,u nás fakt vichr děsnj+bláto,chtěla jsem zítra na chvílu vyjet někam ze psama-ne daleko,jen kousíček,at je změna,a auto se musí spravit,tak zase v blátě….
k očkování
já popravdě nevím co si o tom myslet-moc protichůdných názorů…
moc se v tom nevyznám
vlastně nejsu nijak proti,ani pro,
prostě až to někdo po mě bude chtít,tak jako jo…
ale vůbec se v tom tak neorientuju jak vy…
jo mám půjčenou knížku od kamošky
ti z vás kdo znakí Hnízdila-rozhovory s ním+knížky
tak toto je někdo podonej
sympatickej mladej chlap,doktor bez atestace,
Jan Vojáček-předmluvu napsal Jaroslav Dušek ,knížka je formou rozhovoru od Věry Keilové-ta píše v časopisu medunkaknížka se jmenuje-UMĚNÍ BÝT ZDRÁV
a je to dobrý teda23.1.2021 v 22:45 #114772Petrs01psa do náruče
hmm, a už si máti někdy zkusila mít psa v náručí a dorážejícího volného agresora? Jsi neschopná jakkoliv účinně zasáhnout a cizí pes skáče a kouše. Tebe i tvého psa. Garantuju, že víckrát by psa nezvedla.
23.1.2021 v 23:08 #114773MirkaDPetrs01-já jsem ani nevěděla,že to tak řeší taky-a už v té rodině+tatkovi mýmu+Martinovi,nemám sílu cokoliv-ALE COKOLIV
o psech vysvětlovat,nahučela jsem se do nich x hodin,viděli mě xkrát s mýma psama,máti si čte časáky o psech ode mě+knížky….
a já jsem jí na to dnes řekla,že,psi do náruče nedávám a nikdy jsem to nedělala,že se mnou si vyjíždět nedovolí,a že tím,že chodím často s 2,to vlastně furt,pak často s třema,a dřív jsem chodila denn ze 4,tak za A-si nemůžu dovolit at se dělají co hcou-takže všichni poslechnou na čekej,k niza+u nohy,sedeni,lehni,pomalu,přivolání-když mezi polama.když je nezarosrtlo vyjímečně pustím všecky 4-to fakt teda párkrát za rok a na hcvilku jinak pouštím na střídačku,a když potkáme psi tak na bok,a všichni mají k noze,nebo stojím a mají sedni
jenže máti s otcem po psech nic nehcou,drezírovat je nchcou,-jejích slova…
prostě to po těch letech vzdávám,už mě ani není líto,že s něma jdou ven tak jednou za 14 dní a psi sou fakt hodně tlustí…
máti mě řekne,že chce předcházet tomu aby se Maxík dorvala v náruči je klidnější
já se na to ptám takhle-i té kamošky-hm
a co bys dělala,kdyby jsi ho neunesla,nebo kdybys chodila s víc psama jak já?
-odpověd je-já ji unesu,a nevím
a máti-já sama nechodím…
ještě bych mohla jít s ní,a ukázat ji to na jejich psech,ale…
její psi se se mnou,před nima chovají jinak-mají za zádama pánečky,takže já bych byla celkem důrazná-a to by se jim nelíbilo
tak já ji dnes řekla-at se dělá co chce,že jsou to jejich psi
ale já když s něma jdu,tak chci aby mě poslouchali,respektovli,a že já si s 2-3 psama nějaký braní do náruče+vyjíždění nelajsnu….
a u mě si to nedovolí
le s ostatníma at si dělají co chcou
to je to stejný s Dafi-nám štěká na psy/lidi-co máme dělat,
mě ne,protože….
ale už na to kašlu….každý svého štěstí strjvůdce,akorát v prdeli b ude
až to jednou odnes Max+máti-nepřeju to ani jednomu-pak už by stejně ze psama noikdy nikam nešla…24.1.2021 v 15:11 #114774cernej cajMirkaD
tak hlavne nekdy to tem majitelum nevysvetlis… dobre, ze si mela aspon nejakou pohodovou smenu a snad sis odpocla trosku o volnu. Kdy ma martin narozky? v lednu? -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.