- Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
19.1.2021 v 10:35 #114613
MirkaD
Dafi mi donesla zrcátko-zase se nudí…
zvedne cokoli co mi spadne na zem,bez povelu podá-v případ nože,nůžek o hubu…19.1.2021 v 10:41 #114614PetraK
Petrs01
a ostatní lovci zkousnou.
tak u Dennyky si fšicí znají, v tom problém nevidím, to že ho bere majitel na hony a nepořídil si zrovna lovečáka může být prostě nadstavba,kterou tomu psu dopřává, můžou mít ve spolku nedostatek psů a tomu psovi to jde (Rumouš by byl taky dobrej v pasení 😀 a není ovčák) , nebo já nevím. Já jen přemýšlím na jaký pozici ten pes pracuje, aport, dohledávky nebo tak nějak?19.1.2021 v 10:42 #114615PetraK
Mirka D.
Dafi mi donesla zrcátko
pošli ji na nákup 😀 to se nudit přestane 😀19.1.2021 v 10:48 #114616cernej caj
PetraK
Tamy myslim jak pises na tech mensich obcich to.muze byt o domluve…Denny
at je holcina brzo ok…My konecne likvidujem fiatka. 10 let sme ho meli…
19.1.2021 v 10:50 #114617Petrs01
nedostatek psů
jenže to tímhle nevyřešíš, do potřebného počtu se započítávají pouze psi oficiálně lovecky upotřebitelní = s odpovídajícími zkouškami, které smí skládat pouze lovečáci.
19.1.2021 v 10:52 #114618PetraK
Petrs01
jenže to tímhle nevyřešíš,jak říkám, tam to fungá trochu jinak
19.1.2021 v 10:58 #114619Maya
PetraK
tak ono je dany zakonem kolik psu musim mit na jakej hon a to se tyka jen loveckych psu se zkouskama, ale muzou ho brat jaksi navic
jen se divim, ze se neboji tech kontrol, nebo mozna dopredu vedi ze nejaka bude
u nas to prej nevedi a obcas jim tam nabehnou policajti a kontrolujou prej chlast, prukazky myslivecky a psy.19.1.2021 v 11:01 #114620PetraK
Maya
hele, mě chtěli s Ešusem u nás. pamatuju si na bullteriérku z útulku, taky bezpapoš a šla makat k myslivci, právě pro tu velkou chuť do zvěře.- Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem PetraK.
19.1.2021 v 11:07 #11462119.1.2021 v 11:16 #114623MirkaD
holky já nevím-mě vám ten Žeryk přijde normálně sklerotickej-beze srandyblbej sem psát nechtěla…
xkrát jsem psala,že jak chodím do práce tak ty vycházky jsou logicky kratší,než,když mám volno,nejsou daleko od domu-kolikrát fakt sotva lezu-a hodně časově nastavuju cvičením-jako,že cvičením to prodloužím-místo abych byla venku 30minut,tak tím cvičením si to prodloužím+si tdo toho s něma hraju
no,a ted v zimě-kdy je kosa a sníh+hárá Dafi-takže ji nikde nechcu uvazovat/dávat za bránu,tak na vycházkách cvičím-na těch krátkých hooodně obíhačky stromů+přivolání-no a poslušnost,taneční nic
takže venku nejsou tak dlouho-i když odpo s něma jde Martrin,máti pouští,Martin háže hračku,no a už včera,že udělám pár cvků v ložnici-lehni,sedni,otočky,kroky…a ppo pár cvicích jsem to u Žeryka vzdala-prostě zíral-nevím,neznám,neumím,bez pamlsků jsem to nikdy neslyšel…
a u Dafi jsem udělala pár cviků a hotovo,a dnes teda s Dafi hromadu-sedni lehni vstan přede mnou+couvání,otočky,kroky,obíhačky,packy-odměna až pak
no a u Žeryka ze začátku navádění rukou pmlskem,než se mu rozvítilo…
pak už dobrý-couvání,panáček,packy,kroky,obíhání-ale ze začátku-tma,jen ty obvyklý poslušnostní cviky,co dělám furt tak jo
a jako fakt nejistota-né že by nechtěl cvičit bez pamlsku nebo tak
se to blbě popisuje,když to nevidíte-prostě to nebyla vyčuranost-naval pamlsek jinak necvičím,protože já dělám x cviků bez pamlsku,nebo u něj jen za hračkiu,a různý série-necvičím cvik odměna-ale třeba 8kroků,couvání-odměna-2 otočky doleva,2 doprava odměna,sedni,lehni vstan-víc variant-odměna
chůze u levé nohy,obíhání nohy za chůze3krát ,pak u pravé nohy,obíhání,pak couvání pak kroky-pak odměna-a pochopitelně jsou zvyklý normálně poslouchat i bez pamlsků a to i poslouchají,jen
když dlouho něco necvičím-14 dní-tak jak kdyby si fakt nemohl vzpomenout…
divný…19.1.2021 v 11:16 #114624Maya
PetraK
jo, vzdyt rikam ze takoveho psa berou navic
ale kdyz prijde kontrola, musej tam mit ty psy dane zakonem
i kdyz je to asi na domluve mezi nima, vim ze jdou i hlasy jak psala Petrs01, ze psa neloveckeho plemene bez lovecky zkousek nelze a nesmi pobihat po honitbe19.1.2021 v 11:19 #114625PetraK
Mirka D.
no a u Žeryka ze začátku navádění rukou pmlskem,než se mu rozvítilodyk mu hárá baba doma 😀 místo mozku sexu kostku 😀 , co chceš?
Maya
t rikam ze takoveho psa berou navic
jo asi jo. Ale třeba nás s Ešátorem chtěli prostě ofiko, že je jich málo, ať doplníme stavy, že ten pes nemá papír, by nevadilo -edit- papíry jako PP.ale pochopitelně s nelovečákem stav nedoplníš vůbec 😀
- Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem PetraK.
19.1.2021 v 11:25 #114627Maya
PetraK
ty ofiko psi musi mit lovecky zkousky, coz bez PP nejde
ale ono tech prikazanych psu neni moc, takze treba vedeli, ze jich potrebuji vic a pak uz asi muzou vzit kohokoliv
u nas treba kdyz jsou na kachny, kterejch je tam par a vystrelej si parkart, ale psu maj obvykle tak 3 nebo 4, podle me jen aby si zapracovali 😀
clanek peknej, ale stejne to je uvazovani lidi, kdyby si to odsedel rovnou ve vezneni, tak si moh usetrit 10 let arestu doma a v podstate zniceni rodiny19.1.2021 v 11:27 #114628Petrs01
nemá papír, by nevadilo
Vadilo. Vyhláška určuje na jaký druh honu potřebuješ kolik psů s příslušným papírem. O jiných psech se nehovoří, i kdybys jich tam měla navíc dvacet. Jedině že by měli ohaříka se zkouškama, ale v praxi neupotřebitelného a chtěli Ešuse používat na jeho papíry „vono se to tetování nějak ztratilo“.
19.1.2021 v 11:27 #114629Denny
Petrs01
neřeš to prosímtě, chodí jen tady v okolí s kámošema…
A prostě klučina ani předem nevěděl, že se k tomu nachomejtne.
Řešit tohle je stejný jako řešit to, že máme lovečáky který lovečinu nedělaj.
Navíc poslouchá jak hodinky, takže opravdu neběhá nikde jen tak.19.1.2021 v 11:31 #114630Denny
PetraK
já nevím na co ho používají, jsem to nějak nepitvala…19.1.2021 v 11:50 #114631Maya
A tak treba aportovat zajice se asi nauci kazdej pes, kterej ma rad aport, coz ovcaci casto mivaj, asi nejaky vyuziti se najde
19.1.2021 v 11:57 #114632PetraK
Dennyky
já nevím na co ho používají, jsem to nějak nepitvala…
jo v poho, já jen že mě to zajímalo, jak pracuje na honu.
Maya
no právě, asi ten aport, možná dohledávka, pokud má dobrej nos.19.1.2021 v 11:58 #114633PetraK
Petrs01
Vadilo
no asi ne, když mi myslivec říkal19.1.2021 v 12:23 #114634MirkaD
PetraK-jí vím,že má doma háravku-o to nejde
ale už sem si toho všimla párkrát-jen,tím jak s nima cvičím vlastně často-tak jsem si toho všimla jen u cviků,který nedělá často…
-jinak,provozní poslušnost tam je,protože je pravidelně používaná
jen-prostě takový to-a ted jddeme cvičit-at je -zabavím+unavím…
tak to jak to nedělá často tak výpadek-mě to jen překvapilo
jinak se na cvičení těší,baví ho,jen-cos to chtěla?já si nemůžu vzpomenout- otazník v očích-stojí,zírá,nebo udělá něco jinýho…-a není to,že by byl myšlankama u Dafi…
no to je jedno-jak říkám-jinak poslouchá,cvičení ho baví/bavilo-tak pokud bude muset mít začátek s ukazováním,tak je mi to asi jedno -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.