Kecaci Zima 2020 :)

Fóra Ostatní Kecaci Zima 2020 :)

• Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,301. až 1,320. (celkem z 2,832)
  • Autor
    MirkaD

Dafi mi donesla zrcátko-zase se nudí…
      zvedne cokoli co mi spadne na zem,bez povelu podá-v případ nože,nůžek o hubu…

PetraK

Petrs01
        a ostatní lovci zkousnou.
        tak u Dennyky si fšicí znají, v tom problém nevidím, to že ho bere majitel na hony a nepořídil si zrovna lovečáka může být prostě nadstavba,kterou tomu psu dopřává, můžou mít ve spolku nedostatek psů a tomu psovi to jde (Rumouš by byl taky dobrej v pasení 😀 a není ovčák) , nebo já nevím. Já jen přemýšlím na jaký pozici ten pes pracuje, aport, dohledávky nebo tak nějak?

PetraK

Mirka D.
          Dafi mi donesla zrcátko
          pošli ji na nákup 😀 to se nudit přestane 😀

cernej caj

PetraK
            Tamy myslim jak pises na tech mensich obcich to.muze byt o domluve…

Denny
            at je holcina brzo ok…

My konecne likvidujem fiatka. 10 let sme ho meli…

Petrs01

nedostatek psů

jenže to tímhle nevyřešíš, do potřebného počtu se započítávají pouze psi oficiálně lovecky upotřebitelní = s odpovídajícími zkouškami, které smí skládat pouze lovečáci.

PetraK

Petrs01
                jenže to tímhle nevyřešíš,

jak říkám, tam to fungá trochu jinak

Maya

PetraK
                  tak ono je dany zakonem kolik psu musim mit na jakej hon a to se tyka jen loveckych psu se zkouskama, ale muzou ho brat jaksi navic
                  jen se divim, ze se neboji tech kontrol, nebo mozna dopredu vedi ze nejaka bude
                  u nas to prej nevedi a obcas jim tam nabehnou policajti a kontrolujou prej chlast, prukazky myslivecky a psy.

PetraK

Maya
                    hele, mě chtěli s Ešusem u nás. pamatuju si na bullteriérku z útulku, taky bezpapoš a šla makat k myslivci, právě pro tu velkou chuť do zvěře.

• Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem PetraK.
                    PetraK
                      MirkaD

holky já nevím-mě vám ten Žeryk přijde normálně sklerotickej-beze srandyblbej sem psát nechtěla…
                        xkrát jsem psala,že jak chodím do práce tak ty vycházky jsou logicky kratší,než,když mám volno,nejsou daleko od domu-kolikrát fakt sotva lezu-a hodně časově nastavuju cvičením-jako,že cvičením to prodloužím-místo abych byla venku 30minut,tak tím cvičením si to prodloužím+si tdo toho s něma hraju
                        no,a ted v zimě-kdy je kosa a sníh+hárá Dafi-takže ji nikde nechcu uvazovat/dávat za bránu,tak na vycházkách cvičím-na těch krátkých hooodně obíhačky stromů+přivolání-no a poslušnost,taneční nic
                        takže venku nejsou tak dlouho-i když odpo s něma jde Martrin,máti pouští,Martin háže hračku,no a už včera,že udělám pár cvků v ložnici-lehni,sedni,otočky,kroky…a ppo pár cvicích jsem to u Žeryka vzdala-prostě zíral-nevím,neznám,neumím,bez pamlsků jsem to nikdy neslyšel…
                        a u Dafi jsem udělala pár cviků a hotovo,a dnes teda s Dafi hromadu-sedni lehni vstan přede mnou+couvání,otočky,kroky,obíhačky,packy-odměna až pak
                        no a u Žeryka ze začátku navádění rukou pmlskem,než se mu rozvítilo…
                        pak už dobrý-couvání,panáček,packy,kroky,obíhání-ale ze začátku-tma,jen ty obvyklý poslušnostní cviky,co dělám furt tak jo
                        a jako fakt nejistota-né že by nechtěl cvičit bez pamlsku nebo tak
                        se to blbě popisuje,když to nevidíte-prostě to nebyla vyčuranost-naval pamlsek jinak necvičím,protože já dělám x cviků bez pamlsku,nebo u něj jen za hračkiu,a různý série-necvičím cvik odměna-ale třeba 8kroků,couvání-odměna-2 otočky doleva,2 doprava odměna,sedni,lehni vstan-víc variant-odměna
                        chůze u levé nohy,obíhání nohy za chůze3krát ,pak u pravé nohy,obíhání,pak couvání pak kroky-pak odměna-a pochopitelně jsou zvyklý normálně poslouchat i bez pamlsků a to i poslouchají,jen
                        když dlouho něco necvičím-14 dní-tak jak kdyby si fakt nemohl vzpomenout…
                        divný…

Maya

PetraK
                          jo, vzdyt rikam ze takoveho psa berou navic
                          ale kdyz prijde kontrola, musej tam mit ty psy dane zakonem
                          i kdyz je to asi na domluve mezi nima, vim ze jdou i hlasy jak psala Petrs01, ze psa neloveckeho plemene bez lovecky zkousek nelze a nesmi pobihat po honitbe

PetraK

Mirka D.
                            no a u Žeryka ze začátku navádění rukou pmlskem,než se mu rozvítilo

dyk mu hárá baba doma 😀 místo mozku sexu kostku 😀 , co chceš?

Maya
                            t rikam ze takoveho psa berou navic
                            jo asi jo. Ale třeba nás s Ešátorem chtěli prostě ofiko, že je jich málo, ať doplníme stavy, že ten pes nemá papír, by nevadilo -edit- papíry jako PP.

ale pochopitelně s nelovečákem stav nedoplníš vůbec 😀

• Odpověď byla upravena před 4 roky uživatelem PetraK.
                            Maya

PetraK
                              ty ofiko psi musi mit lovecky zkousky, coz bez PP nejde
                              ale ono tech prikazanych psu neni moc, takze treba vedeli, ze jich potrebuji vic a pak uz asi muzou vzit kohokoliv
                              u nas treba kdyz jsou na kachny, kterejch je tam par a vystrelej si parkart, ale psu maj obvykle tak 3 nebo 4, podle me jen aby si zapracovali 😀
                              clanek peknej, ale stejne to je uvazovani lidi, kdyby si to odsedel rovnou ve vezneni, tak si moh usetrit 10 let arestu doma a v podstate zniceni rodiny

Petrs01

nemá papír, by nevadilo

Vadilo. Vyhláška určuje na jaký druh honu potřebuješ kolik psů s příslušným papírem. O jiných psech se nehovoří, i kdybys jich tam měla navíc dvacet. Jedině že by měli ohaříka se zkouškama, ale v praxi neupotřebitelného a chtěli Ešuse používat na jeho papíry „vono se to tetování nějak ztratilo“.

Denny

Petrs01
                                  neřeš to prosímtě, chodí jen tady v okolí s kámošema…
                                  A prostě klučina ani předem nevěděl, že se k tomu nachomejtne.
                                  Řešit tohle je stejný jako řešit to, že máme lovečáky který lovečinu nedělaj.
                                  Navíc poslouchá jak hodinky, takže opravdu neběhá nikde jen tak.

Denny

PetraK
                                    já nevím na co ho používají, jsem to nějak nepitvala…

Maya

A tak treba aportovat zajice se asi nauci kazdej pes, kterej ma rad aport, coz ovcaci casto mivaj, asi nejaky vyuziti se najde

PetraK

Dennyky

já nevím na co ho používají, jsem to nějak nepitvala…

jo v poho, já jen že mě to zajímalo, jak pracuje na honu.

Maya
                                        no právě, asi ten aport, možná dohledávka, pokud má dobrej nos.

PetraK

Petrs01
                                          Vadilo
                                          no asi ne, když mi myslivec říkal

MirkaD

PetraK-jí vím,že má doma háravku-o to nejde
                                            ale už sem si toho všimla párkrát-jen,tím jak s nima cvičím vlastně často-tak jsem si toho všimla jen u cviků,který nedělá často…
                                            -jinak,provozní poslušnost tam je,protože je pravidelně používaná
                                            jen-prostě takový to-a ted jddeme cvičit-at je -zabavím+unavím…
                                            tak to jak to nedělá často tak výpadek-mě to jen překvapilo
                                            jinak se na cvičení těší,baví ho,jen-cos to chtěla?já si nemůžu vzpomenout- otazník v očích-stojí,zírá,nebo udělá něco jinýho…-a není to,že by byl myšlankama u Dafi…
                                            no to je jedno-jak říkám-jinak poslouchá,cvičení ho baví/bavilo-tak pokud bude muset mít začátek s ukazováním,tak je mi to asi jedno

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1,301. až 1,320. (celkem z 2,832)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.