- Toto téma obsahuje celkem 2,831 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
10.1.2021 v 11:16 #114044
cernej caj
MirkaD
ty homea stoji myslim kolem 100 tak obecne
https://www.drmax.cz/rhus-toxicodendron-15ch
jinak ch15 je takova stredni sila, ja mela ch30 https://www.drmax.cz/vyhledavani?s=rhus%20ch30 ty jsou nejsilnejsi a lekarnice mi rikala ze to jen po porade s lekarem (no sem se samo neradila, ze jo)tak fakt mi vadi takovyto deleni slusno/neslusno. Jako jasne, maskace, ve kterych hodne chodim ven a to bahno z nohavic uz nikdy poradne nevyperes, v tom bych do prace asi uplne nesla… ale vrsky nedelim na pracovni a venkovni… ty delim mozna na to, ze merino tricko za 1000kc je skoda znicit nosenim do prace a castym pranim, radsi ho budu mit 8 let na vylety pekny a do prace staci tricko za 150, protoze ho nosim jen na den a pak pracka… navic pokud vim, tak ty moc „na slusno“ vyziti nemas, jakoze v praci mas pracovni obleceni, a jinak des parkrat za rok do blanska a za kamoskama, ten svetr nemusis mit ve skrini 20 let.. muzes ho poradne unosit kdyz se ti hodi… podle me „na slusno“ sou fakt echt obleceni ala kalhoty na pohreb/pohovor, to beru, halenka krasna vysivana na svatbu, na narozeninovou oslavu, to beru. Ale svetr? to nechapu, navic na nem mas bundu tak se ani neuspini…
10.1.2021 v 14:26 #114045kachna
Sníh začíná nad Mělníkem. Šli jsme na procházku se Sokolama, přes Kroužek a pak zadem přes Blázenku a přes Černínov jsme se vrátili kolem Harasova zpátky.
10.1.2021 v 15:39 #114046MirkaD
Černejčaj-k tomu oblečení-asi se to u mě táhne od mala-kdy jsme měli věci na lítačku po venku+ze psama,pak věxci na xcvičák+ze psama-na xcvičák tenkrát třeba starší rifle+stará bunda-v nějakejch 13 na základce
no pak to byly věci ods tamanů,nebo z bazaru
ted to mám tak,že mám hromádky-všěe 2krát-trička,mikiny,trika s sdlouhým-
s tím,že třeba gatě na vycházky jsou šustáky,nebo softwellový gatě,na dom elastáky/tepláky,na slušno rifle,manšestráky,plátěný kalhoty
no,a ods té sdoby,xco jsem jednou přesd 4 lety asi byla v BK jen v psíxch věxcexch,a šla si sesdnout s kamoškou na kafe v gatích na vyxcházky,který už byly jaksi dost vybledlý-tak nějak na zahrasdu+pole/les za barákem dobrý,jinak
už ne-tak jesdnak vozím sebou jeěště normální gatě,a pak se snažím abych ty věci ze psama měla fakt pěkný-jen jsou větěšinou v tmavých barvch,aby na nixch nebylo hnesd všecko vidět,a ty na slušěno mám světlý-v bílým svetru a v gatíxch bych ze psama fakt neěšla:D
no jinak si pamatuju,jak mi jesdnou říkala kamoška-že její muž řekne-no to mám na kolo,to je sdobrý-a ona-to je na tom kole nevisditelnej,nebo co?
tak já za tím barákem -pole/les-většinou nikoho nepotkám:D
no a a mám zažitý-že sdražšíxch věxcí je ke psům škoda-ale hází mi do toho x let firmy jako gapay,ščučka a další….:D10.1.2021 v 17:22 #114047cernej caj
MirkaD
ja sem to myslela tak, ze pokud jdes ven v zime, tak je prece jedno, jestli mas pod sustakama elastaky na slusno nebo pod zimni bundou svetr na slusno, protoze to je POD dalsi vrstvou a teda tomu hrozi leda zapoceni, takze mi prijde zcestny to resit.Samozrejme ze veci, ktery chci mit hezky, ven netaham, ale ty podvrstvy, tricku do prace prece nijak neuskodi vzit ho ven pod mikinu a pod bundu, protoze mu nedelas zadnou ujmu.
samo ze mam veci na ven / do prace a idealne ty do prace nevozim na vandry, ale to neznamena, ze svetr do prace nemuzu mit pod bundu na ven, kdyz ma nejakou vyhodu (teplejsi, delsi rukavy, cokoli), nebo kdyz je roznosenej a uz ho chci donosit a vyprat, nebo si ho proste chci vzit, protoze ho rada nosim. prece neprichazi do styku se spinou, tak je to fuk
samozrejme svetr na slusno bilej nebudu nosit v lete ven v bahne se psama, protoze ho poskacou, ale co se mu asi tak muze stat v zime pod dalsi bundou? prijdu domu, necham psy nekde kde muzou byt zablaceny, sundam bundu, svetr, a jdu je odbahnit do sprchy a svetr je porad ciste bily.
tim chci rict, ze pokud je to tvuj svetr a chces ho mit ven, tak co ti ma kdo co rikat ze ho tam nemas nosit?
10.1.2021 v 17:46 #114048MirkaD
jo,jo-tesd tesda aby nebyl úplně klisdnej -sdoprčixc xco je zas s tou klávesnixcí?
10.1.2021 v 17:51 #114049cernej caj
MirkaD
obratila si ji naopak a vyklepala? lehce ji oklep o stul pismenkama dolu
10.1.2021 v 18:29 #114050Fifi
Zdravicko vespolek. 🙂
Maya
Dodatecne VSE NEJ Dorinkovi, dedulka jeden, 15 let, to je krasa, jak se drzi. 🙂Mirko
Aby mi nekdo dal darek a pak mi rikal, kdy to mam nosit… Byla bych zla, velmi zla. 😀
ale za sebou 3 dny práce,v noci mě bolely záda tak,že několikrát za noc vzhůru,a těšila jsem se,když padlo půl osmé,že můžu legálně vylézt
Naprosto te chapu, to se mi sprajcla mezilopatkova pater takhle po vanocich a peklo. V noci se nedalo lezet, jak kdyz nekdo vrazi rozzhavenej sroubovak a otaci s nim. Joga nezabrala, ukecala jsem tu plotnu nebo spasmus ci co to bylo az na veslovacim trenazeru a brufenem. Homeo by mi asi nezabralo. Co nejaka masaz od ty zadolamacky (bez pouzitit loktu teda), at se ti to uvolni?
Klavesnice – mas v ni bordel. 😀 Zkus ji vyluxovat, primerene, at ti hadice nespolkne i nejaky klavesy.Cajda je hodna, nechava kolinko odpocinout a uziva si Ferisaka. 🙂
Joo, a tady lezi snih, tedy, napul odtaty a primrzly asi 2 cm. Epesne jsem sebou svihla s Troldou, protoze pod snehem led. 😀
10.1.2021 v 18:29 #11405110.1.2021 v 18:38 #114053cernej caj
Petrs01
brrrr!!!!Fifi
tak nemyslim akutni stavy, ale Mirku ty klouby zlobi porad, tak za vyzkouseni prece nic neda… jasne, ze zablokovanej obratel nebo skriplej nerv to neda, ale takovyto „boleni z chladu/pruvanu“ by to treba pomoct mohlo.vidis, vysavac me vubec nenapadl:D ja spis vyklepavam, nebo splicham stlacenym vzduchem, ale to mirka asi doma nema 😀
10.1.2021 v 19:01 #114054Fifi
Cajdo
Ja klavesnici prasim prubezne, takze nejdriv vyfoukam vzduchem (jak si mi doporucila) a pak este vycucnu vysavacem, a ze toho teda leze pak este hodne. Navic bych notas asi moc dobre nevyklepala, nebo jen jednou. 😀Petrs
Brrr.
Apetora na tytrubce asi sledujes, vid? 🙂- Odpověď byla upravena před 4 roky a 1 měsícem uživatelem Fifi.
10.1.2021 v 19:04 #114056cernej caj
Fifi
jo, notas se klepe asi hur 😀 to chce vetsi opatrnost, tak vysavac je dobrej napad 🙂ja doufam, ze budu mit brzo notasek ze servisu doma, slibovali do vanoc, no tak bohuzel volal 23 a ptal se, jestli teda muze objednat baterku nahradni.. no wtf proste, nekdy kdyz sem to resila 14 dni predem tak sem uz rekla, ze ji objednat chci i kdyz je drazsi a on mi za 14dni vola, jestli teda muze?
tak je blby, ze nemuzu doma moc bez notasku cvicit jogu (protoze mam malo mista a uz su napul zasprajcnuta pod stolem s pc, tak logicky pres stul na mointor nevidim 😀 tak doufam, ze uz brzo bude…
10.1.2021 v 19:07 #114057MirkaD
Fifi-ale tak on mi to zas přímo nepřikazoval,at z něj nedělám můru,ale tak přečtla jsem mu článek o merinu-on nevěděl k čemu to je-si řekl-ha drahej slevněnej svetr,tak at má kvalitní,tak ted to nosím pod bundou a jsme spokojení oba,ještě se těším,že budu mít pěknej svetr na klimatizaci do busu-má kapucu
jo jak říká Čajda s kloubama-zádama mám problém přes 24 let,takže to bolí někdy mín,někdy víc,ale v podstatě furt…
tak homeo skusím,běžný léky od bolesti nezabírají…
ha klávesnice omlácena!a jede
odpo jsme si daly vycházku k vysílači a zpět+házení hračky na zahradě,i Dafi běhala a nosila,akorát Žeryk pak chviličku kuckal-tak jsem se lekla,že psincák,ale snad mu jen zaskočilo
jo zákeřnej led je potvora
ten sveer by se dal najít zde:kama-dámský svetr s indiánským vzorem modročervený
Petrs01-ty seš teda dobrá!jak dlouho?10.1.2021 v 19:29 #114058Petrs01
jak dlouho?
dnes jenom tři minuty, byla jsem už vymrzlá po vycházce a ze včerejška mám eště trochu zmrzlé prsty
10.1.2021 v 19:30 #114059Fifi
Cajdo
At je notas brzo doma, to jsou mimoni, takhle volat podruhy. To byl ten samej nebo kolega?Mirko
S tema zadama bych zkusila resit hlavne pricinu, ne priznaky. Muzeme si povidat romany o bolesti zad a nemusime se trumfovat, ja tim trpim vlastne uz od ZS. 🙂 Boli furt, nekdy vic, nekdy min. Presne, jak rikas, kolegyne spolutrpici.
Harani teda probiha v pohode, zadny procesi chtivych zenichu se nesrocujou zatim?10.1.2021 v 19:52 #114060cernej caj
Fifi
to byl ten samej :D:DMirkaD
tak kama to je ceskej vyrobce, xerxova ma od nich svetr a pochvaluje si na tuhy zimy. To teda snad jedine ze slevy 😀jakou mas velikost a jak ma dlouhy zada? od ramenniho svu prosim zmerit.
ja se na ty svetry divala, ale Xerxova je jeste o hlavu mensi nez ja a ma ho dobre, by mi z toho asi lezla pulka zad (jakoze me ze vseho leze pulka zad 😀 )
Petrs01
jenom :D:D ja su ochotna minutu mit slapky ve vode co ma asi 12 stupnu nez zacne tect tepla 😀 😀10.1.2021 v 19:56 #114061MirkaD
Fifi-ježíííšííí šmankote-já nechtěla trumfovat-jestli to vyznělo blbě-jako já chudáček malý-tak to být nemělo!
jen,že to mám chronicky
ted nevím,jestli to mám nějak rozmatlávat,protože se do toho vždycky zasukuju a ve výsledku to vyzní blbě,nebo jinak
ale-risknu to-však mě znáte
takže-asi v 18 jsem skočila s koně-v boxu,dopadla do dřepu-nespadla,prudkej doskok,a od té doby problémy s kolenem,někil punkcí kolena,pak injkce arteparonu,-po 11 injekcích mě po 15 letech řekla jiná MUDr.,že to ruší chrupavku,že se to dřív nevidělo,takže kulhání,zánět v koleni…
pak druhý koleno,kulhání,pak kyčel,do toho vytahaný vazy v kotníkách
do 32let revmatologie-pravidelně odběry,rtg.všeho možnýho,občas rehabky+3ortopedi,po přestěhování jsem se na odborný doktory vyprdla…
od dvaceti let změněná pracovní chopnost-že nemůžu dělat v chladu,v průvanu,takže x let na pracáku-nejdýl 4…protože s tímto najít práci,která bude v sedě,v teple při výučním listu-zázrak,až mě papír ssebrali,v té době brali celorepublikově celý důchody a dělali z nich poloviční,a poloviční brali taky,tak až sem byla bez tohoto papíru tak na pracáku skoro ne,ale taky jsem dělala a dělám práce,který bych správně dělat neměla-v průvanu,ve stoje…
je fakt,že já osobně si myslím,že to mám hodně s psychiky-nejsu pohodář,pesimista,a moc si všecko beru…
ve 20jsem vyzkoušela různý léčitele,
+mám doma hodně knížek o zdraví,psychosomatice…
-vědět příčinu….
já nevím,když sem před x lety řešila bolavý kyčle a byla u doktora odbornýho,svým přístupem,mě pěkně odradil,to je na dlouhý vykládání
prostě to beru tak,že někdo má crohnovu nemoc,někdo cukrovku,někodo alergie a já blbý klouby,který,když prochladnlou tak bolí a špatný záda…
jako,že každej má něco,ale sre mě to strašně-omezuje mě to v práci,ve vycházkách/výletech,ve spaní a ve všem-nevydržím dlouho v jedné pozici-ležet/sedět,stát,v obchodě mě vyhovuje,že to můžu střídat,doma to střídám sama/chvílu ležím,pak sedím,pak jdu ze psama,pak cvičím…
anažím se několikrát týdně cvičit na záda,ale u cviků na všech čtyřech mě neudrží levý zápěstí…
tak konec
tímto dlouhým slohovým cvičením,jsem chtěla říct,že nechci nikoho trumfovat,že se nechci litovat,jen,že prostě to není záležitost blbýho pohybu,nebo přetížení-teda to asi je často,když v práci thám třeba hodně těžký věci -2metry vysoká paleta s kastlama piv třeba…
ale i když sem byla na pracáku-tak mě furt něco bolelo a já si říkala-bože mě furt něco bolí,jak bych mohla chodit do práce?kam a co bych tam dělala?
no tak můžu no….a proto nechci celej úvazek…
třeba,ted sem byla v práci 3dny,2 dny doma,budu 3 dny,2 dny doma…
tak doufám,že jsem se nikoho tím výpisem nedotkla,
jsem tím chtěla říct,že je to záležitost xletá…,a příčinu nevím,ale myslím si…
jo,a vím,co je můj sen-tak ted sem na to přišla heč!!!!!
žádný mistr světa v něčem ze psama-no dobře ne světa,tak repubiky:D:D:D
ale kdyby mě chtěl někdo splnit přání-tak objednávka u dr.Hnízdila tak…10.1.2021 v 20:22 #114062MirkaD
Černejčaj-poslala jsem ti ho v meilu-pro zbytek-není to tajný-ale nevím jak mám dát obrázek do diskuze…
velikost xl,trochu je mi větší,pod zadek,přes zápěstí,možná by stačilo lko,to by zas už bylo asi obtažený a zas bych vypadala jak těhotná10.1.2021 v 20:28 #114063Fifi
Mirko
Simte, to bylo ve smyslu, ze si tu muzeme hekat a stezovat si, jak nas bolej zada. 🙂
Takze skuhrej, stezuj si, vsak, kdyz to boli, je to potreba vyventilovat! Aspon slovne. I to pomuze a treba to trosku prestane bolet. 🙂10.1.2021 v 21:05 #114067MirkaD
Fifi-tak to jo:-)
tak huž mám pocvičený…
jinak k Dafi-v zimě tu jede systém branek-on i v létě,jenže v létě ssou furt puštěný psi+se nezavírají dveře,tak v létě je to fakt třítýdenní nervák-pro mě-zavírejte dveře,kde je Dafina?kde je Max?
ted v zimě to vypadá takto-píšu pro pobavení-dnešek-ráno v půl sedmé mě vzbudí Dafina-spím od půlnoci 6 a půl hodky-hodím na sebe tepláky,ponožky,župan na pyžamo a letím na dvůr-zavíram branku dřevěnou od dvora,+velkou bránu od zahrady,počkám až s psi vyčurají-trčím na terase,pak je dám dom,otevřu branku od dvora-ciž znamená-Dafi doma-můžete pustit Maxe,pak už probuzená,vstávaám,psi už zalezlí v posteli,po čtení,snídanimnádobí-jdu ze psama,to beru Dafi na vodítku z domu-z chodby,dojdu přes zahradu k bráně,připnu Žeryka,vylezu….chodím bránou dozadu pole/les,před vrata a do dědiny, se mě s ní nehce-to je na mě o hubu-nikdy nevím,kde bude puštěnej pes…
dojdu z vycházky,psi jdou dom
ve 2 odpo puuštím Dafi-takže vyletět-zavřít brány-dohlídnout na Dafču at se vyvenčí,Dafča dom-otevřít branku,taky dom
ve čtyři dem na vycházku,prosmýknem se kolem Maxe na zahradě,pustíme ho na dvůr zavíráme bránu na zahradu,přjdem zahradu,psi jsou na dvoře,vylezem,vycházka,přilezem,zaházíme na zahradě
dojdem dom
ted večer-vylezu-zavřu branky,pustím psi,dohlídnu na Dafinu,at se vyvenčí,zavřu ju dom,vylítnu s Žerykem před barák na flexině-Žeryk se vyčurá,jdem k zastávce,Žeryk dlouho čuchá ke všemu já nervní,Žeryk se vyčurá,jdu dál,naproti se rozsvití-otevřou se vrata,vypustí se malej bílej pes-já hodím sprinty k vratům,a zalezu dom-představa,že su venku z háravou Dafinou zrovna-nic moc…
tak jsem to po sobě přečetla-a jdu shánět vrátnýho na branky…:D
práce u nás bude mít dost….10.1.2021 v 22:12 #114068Maya
MirkaD
si myslím, že to homeo můžeš zkusit a buď to pomůže a nebo na tom budeš stejně jako teď
jak to tak čtu, asi bych měla bejt ráda, že mě bolej záda jen příležitostně, spíš od toho jak furt sedím a jediný klouby, který bolej častějc jsou palce -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.