- Toto téma obsahuje celkem 2,271 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 11 minutami.
-
AutorPříspěvky
-
8.1.2026 v 20:05 #198790
cernej caj
me karkade dovezla maminka z turecka, 2x… tu druhou krabicku sem jeste nenacala… ale dovezla mi suseny caj a ja sem si ho s chuti davala do cerneho caje jen par listku vylouhovat a dalo to super kombinaci… jako ja vim, ze ten caj se nemuze zkazit a ze si i muzu nechat jen krabicku…
dovezla mi tenkrat i ty sklenicky co se z nich v turecku ci v cajovnach karkade pije, ale na me je samotny moc kysely
8.1.2026 v 20:49 #198791Fifi
Ja si ho delam slabej, on ten origo ma fakt grady. Takze jen par kvetu a med do toho do hrnku pak.
Jinak pejskove odmitli nocni vychajdu, maji taky mrazu i ve vestach plny zuby. Prej jim mrznou nozicky. A boticky nemam. Aspon mi nezmrne gesicht.8.1.2026 v 21:19 #198792Petrs01
Karkade pijem v origo množství čaje a nulovém množství cukru (origo je 1:1) a kyselý nám to nepřijde. Hmm, to už jsme taky dlouho nedělali!
8.1.2026 v 21:57 #198793Fifi
Petrs
jak to myslis, 1:1? ja si ho varim treba 3litrovej hrnec, tak tam odsypu kvetu primerene. Uz to mam v oku, kolik kvetu ma plovat na hladine, aby to pak nebylo prilis vydatny, coz muze nekomu pripadat i hodne „kysely“.
Edit – jo ty asi myslis origo pomer caje a karkade?8.1.2026 v 22:20 #198794Petrs01
Ve všech návodech co jsme kdy viděli to bylo (množství vody střelím): Do litru vody 7 lžic čaje a 7 lžic cukru.
8.1.2026 v 22:27 #198795Fifi
😀 jo takhle. No to vubec. Ja si delam cistej „vyvar“ a pak jen troska medu do hrnku obcas, nekdy ani to ne. 7 lzic do litru taky nedaam, ja si to merim na hrsticky do velkyho hrnce, to davam rozhodne min. Hodim do studeny vody, vidim po chvili, jak moc kvety pusti barvu. Pak bud jeste par prihodim, nebo stacilo a dam varit kastrol tesne na bod varu. Vyp a necham louhovat. Nejsem cajo expert vubec, ale takhle mi to chutna nejvic.
8.1.2026 v 22:43 #198796Kimi
Tak mě asi trestá mrazejk, že jsem ho krapet podcenila. Těch pár zubů, co mi zbývá škaredě bolelo (paradentoza), ani spát jsem nemohla. Sousedka mi poradila propolis, koupila jsem v lékárně sprej a zabralo to. Mrazejk jsem podcenila tak, že odpoledne, když jdu venčit a svítí slunko, beru si jen čelenku (ráno a večer čepici), takže jsem nějak chytla toho mráza a začala mě bolet tvář. Táž sousedka usoudila, že je to právě absence zateplení čepicí. Doma jsem tvářičku namazala hřejivým konopíčkem a trochu to povolilo. Večer už jsem vyrazila v čepici z jačí vlny, co mi Jakub přivezl z Nepálu a ještě jsem se omotala šálou. Doufám, že to povolí a nebude to zánět trojklanného nervu.? Zatím mi stačí, jak mě bolej záda, nestojím o další. ☹
8.1.2026 v 23:18 #198797Fifi
Kimi, mraz je mrcha, omotavej se a nahrejvej. Odvar z hrebicku by mohl zubum ulevit, jen radne ustni dutinu prokloktat. Jo, sem se chtela optat, proc mazes tlapky Betynce jelenim lojem? To radsi vazelinu cistou, lekarnickou.
9.1.2026 v 6:43 #198798MirkaD
tak spalla jsem 4hodky..
ale-už mám umytý vlasy a nalakovaný nehty…
nehty jsem si dělala proto,abych nic nedělala……
teda já si normálně lakuju paznechtíšky…ale ne běžně před prácou:-D
spíš v Blansku..
ale,mám decentnérůžovej třpytkoje lak,kterej není moc vidět,u těch třpytek tak nevadí,když se za jeden den v práci odře….
a já su před prácou furt nervozní,tak mám tendence furt něco dělat…a takhle nebudu dělat nic….,jen pak snídat venčit a autobuskem mezisměna….Kimi-jo,jo zabalování je základ..já mám furt někde šelenky,čepice,kapuce…
akorat zase v zimě je naprd,že ty pakupce zavazí u bund….mám za krkem hrby…Fifi-no Martin včera-je zima na psy..
a já-jaká zima??je mínus sedm,mají víc oblečení než já!!!!-Žeryk-3 bundy-jedna s beránkem stará…2pláštěnky,2 svetry,Dafča svetry,bundu,pláštěnku…
a já kdysi chodila na cvičák v mínus 15 a oblečky nebyly….
no,nic,zase to na mě zkoušel jako vysvětlení proč nejít ze psama…
-když není zima,je vedro,bláto,vihr,…nebo-ooo bože ftip roku!!jsou vyběhaní ze zahrady hahaha mí psi kteří běhají jen za něčím,někým a na zahradě stojí čučí…
zvláčtní na Štědrý den,kdy byl fakt brutální vichr-ale byla vycházka autem..to najednou nevadilo…:-D-jasně psi byly oblíklý a pořád běhaly a hodně běhaly a pak hned auto,taky poznám,kdy jsou spokojení-Žeryk válel sudy a Dafi hupíkovala po pařezech-takže dobrý….:DMaya-jsem dumala koho mám vyfotite,jestli to jídlo?
ale asi si myslela pejsky s kočkou:-DPetraK-tak máti je kočkař,ta kdyby si měla vybrat tak by měla zase kočku ne psa..já mám ráda oboje,ale su víc pejskař…
takže je asi ráda,ona stejně chtěla kočku po Norince,ale bála se kvůli psům…9.1.2026 v 7:01 #198799cernej caj
MirkaD
On to ma martin stejne jako muj muz:DPetrs01
Jankyselou chut nesnasim, nechutnaj ki ovicny caje protoze mi prijdoubkysely a stejne mi nechutna rigo karkade ale par platku do caje to tak pekne jen ovoni a je to.Kimi
Ajaj, ale dobry ze jsi to zjistila kdy jeste nemrzne tolik a kdyz prituhne, budes nachystana a uz to bude bez bolesti:)Ja dostala od jeziska celici co jsem si prala – ma vadu – profoukne, ale je pres usi a zaroven netlaci brejle… to bych vazne potrebovala cepici co nemacka bryle do nosi a nemeni jejich polohu tlakem.zhora a zaroven vyjde na usi…
Dneska 3h v praci abych kohpa v pondeli na pohreb nadpracovat si to a pak na vylet s lajkou a lapinkou. Testnu kozeny kotnikace, ale s tou tvorici se ostruhou me chuze v nich vic boli a ze se mi tam nevejdou prsty a macka je ro v mrazech taky neni optimalni.
A konecne rok po docteni se dockavam… https://www.epocha.cz/kniha/marketa-klobasova-rudy-bohatyr-prvni-vydani-brozovana/
9.1.2026 v 7:22 #198800MirkaD
Čajíku-jo,vím,že to má stejn,hihi,hi-snídám píšu jednou rukou,bože padá mi to na koberec..já su čuněěěěě
9.1.2026 v 7:56 #198801Petrs01
Brýle neposoudím, ale mám něco takového, na uši super.
9.1.2026 v 8:08 #198802PetraK
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!Gůtn tág majne líbe Kindr.
Sněžííí, sněžííí, mráz kolem běžííí! doufám, že mi to chvíli vydrží.
vyjeli jsme dneska o trošku dřív, tak páč se jelo dobře, tak mám nějakej čas navíc. to se šikne. Rumíček bude ščastliv a já budu muset výkopovat 😀jsem asi jedna z mála, kterýmu karkade nesedí :-/ ale Yuzu o který tu psala před časem Dennyky a už dvakrát jsem ho dostala jako dárek to je jinčí liga. a myslím, že ten můj není ani cukrovanej? Se musím podívat, nebo je tam toho málo.
ČERNEJ ČAJ, ČERNEJ ČAJ ČERNEJ ČAJ
pondeli na pohreb nadpracovatnic si nemusíš napdpracovávat, na to máš ze zákona nárok na volno celý den a myslím , že i na zařizování pohřbu!
Kimi – to je prekérka, chce to zahřívat – já teď musím taky, protože do prasé chodím bez čepice a hlavě se to hrubě nelíbí – což chápu teda. Na druhou stranu od zastávky do kanclu běžím, tak zas tak dlouho venku ta hlava nejni. ale jo, cítím to. Ten hřebíček , to Fifi dobře poradila. Tož a´t se zuby umoudří.
9.1.2026 v 8:14 #198804PetraK
Mirka D.
takže je asi ráda,ona stejně chtěla kočku po Norince,ale bála se kvůli psům
ha, takže CD zase zafungovala geniálně.9.1.2026 v 8:39 #198805Petrs01
běžím
to bych si dnes teda úplně netroufla. Nebo jsi to stihla než začalo sypat?
Pokud si hlava říká o zakrytí, nehádám se a zakrývám.A speciálně vám dvěma přeju ať dnes dobře dojedete domů. Nezlobila bych se za krátkou zprávu „dobro došli“, ať víme, že jste OK.
9.1.2026 v 9:33 #198806PetraK
Petrs
nestihla, už sněžilo, ale neběžela jsem jako blásen tentokrát, běžela jsem pomalu a opatrně. A schody dolů jsem třeba sešla.No když já si na to přikrytí hlavy takhle cestou do prasé prostě nevzpomenu a to mám kapuce,že jo.
Neslibuju, protože jak mě doma přepadnou ohařiska, dycky šécko zapomenu, ale pokusím se dát zprávu. Ono v deset – jedenáct se to uklidní, takže domů už to bude jiný, než ráno. my stihli projet hodinu před tou bouračkou ve směru na Prahu.
9.1.2026 v 9:56 #198807Maya
MirkaD
Jo myslela jsem foto zviratek 😀
Kimi
Ted nedavno jsem nekde cetla ze bolavy dasne proplachovat salveji
Fifi
Letos jsem botky ani nevytahla neb jak moc nikam nechodim, jen na nakupy, tak jsem zatepleny boty ani jeste nemela
A na vychazky mi to prijde skoda, to mam takovy pracovni kotnikace9.1.2026 v 11:46 #198809Kimi
Petrs, přesně tak vypadá moje nepálská čepice z jačí vlny. Trochu jsem to pokazila, sice jsem ji vyprala v ruce, ale voda asi nebyla tak vlažná, jak měla být a čepice se krapet srazila, ale když si ji zavážu pod bradou, tak to jde.
Na bolavé zuby funguje ten propolis, ale šalvěj mám, můžu to zkusit. Na tvář dávám krém Konopíčko hřejivé.
Betynce mažu tlapky jelením lojem, protože si je pořád okusuje (zlozvyk) a předpokládám, že nevadí, když si trochu oblízne toho loje, protože lidi si s tím mažou ústa. Dnes odpoledne musím na nákup, tak se stavím i ve Farmě a zeptám se na botičky.9.1.2026 v 12:56 #198810PetraK
Tohle můžu sledovat furt a znovu
nevim, jestli jsem to psala tady – jako dítě jsem měla knížku o zvířatech , která u nás žijí a kočka divoká tam byla uváděná, jako že v Čechách vyhynulá, něco málo na Slovensku, bylo mi tehdy hrozně líto, že my taky tady v Čechách nemáme to krásný stvoření. Kniha byla velkoformátová a sice s čb fotkama, ale krásnejma. Moc jsem chtěla, abychom ji tu měli taky. A teď? Teď ji můžu takhle vidět skorem naživo. Aji s mrňousema.
9.1.2026 v 14:38 #198818PetraK
30 MINUTEK A PÁPÁÁÁ.
TAKŽE:

-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.