Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 9 měsíci a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 921. až 940. (celkem z 1,574)
  • Autor
    Thielli

čajíku – to znám, to znám… 🤣 kupovat to hned dvakrát. Pro jistotu.
      A tílko? no… když já mám paže jako měla Helenka Růžičková, mně ta tílka moc nejdou. Ty jdou jen takovým žouželím, jako budeš ty.

Kapitána Picarda znám. Nebudeš možná věřit, ale dělala jsem k pár dílům úpravu dialogů pro dabing (ale pro někoho a pod jeho jménem.)

edit
      ps. a ještě prosím o pospojování informací, já už se tady obecně občas ztratím, jak to hltám všechno najednou. Ty jsi psala, že máš jen maličké bydlo, kam se nic nevejde… a píšeš, že máš muže. Není to na ponorku žít na pidiprostoru ve dvou? Mám tedy kolegyni v práci, která žije už dvanáct let s přítelem v jedné pronajaté místnosti, je buď v práci nebo jen s ním, není to u nich otázka financí, prostě jim to tak vyhovuje, ale my všichni kolem si myslíme… no – co asi? – že není vůbec normální 😂

• Odpověď byla upravena před 10 měsíci uživatelem Thielli.
      cernej caj

Thielli
        no ja mam vrsek velikost tak 38/40 takze tilka zatim snese i okoli ale hlavne NENAVIDIM RUKAVY fakt, me to dre ruce podpazi, nesnasim to. Snesu to jako mikinu, ale ne na telo 😀 uz pred 20 let nejsu schopna na sobe snest tricko jako zakladni vrstvu 😀

no tak parada, jsi znala 🙂 a nastinis treba alespon okrajove, co delas? preklady? prace s jazykem?

Thielli

čajík – já su úplně ta nejobyčejnější kancelářská myš. nic světoborného. obyčejný zahraniční obchod.

ale historicky – co jsem vlastně všechno dělala… no, dělala jsem na sosociálním marketingu, dělala jsem logistiku ve studiu s děééésně drahým nábytkem, dělala jsem učitelku na základce, taky jsem uklízela v noci Malostranské mostecké věže a Chrám sv. Mikuláše, dělala jsem ouřadu v obchodě s elektromateriálem, dělala jsem ve volném čase dovolených dobrovolníka v církevních zařízeních pro děti s mentálním postižením, jezdila jsem s čistícím strojem v noci v Kotvě, jo ten dabing jsem dělala a taky trhala jablka v Irsku na farmě a taky jsem dělala úředníka Evropské komise v Bruselu.
          Ale nejraději dělám na zahradě na chatě u Berounky.

MirkaD

Thielli-ted se musím smát,jak si se ptala na muže u Černýhočaje,jetli ponorka,
            protože,já neznám dvojici,kteří by se tak málo viděli jak oni 2
            -snad se Čajík nebude zlobit,že jsem to napsala,jejího muže znám,mám ráda-fajn borec s fajn názorama,naposled,jsem si s ním v autě bezvadně pokecala-když mě vezli k nim a od nich,je moc hodnej a ochotnej…
            ale vzhledem k práci moc víkendů doma není
            a Čajík výletuje-myslím,že je fajn,že se našli spolu 2 lidi,co mají o víkendu něco svýho-Čajíku i jsem to tvému muži říkala,proto si to dovolím napsat sem

a jinak-mě bylo v prosinci 47,takže jo už su velká holka a měla bych mít rozum….a tý jo,nemám,nemám…
            xxx měsíců si v hlavě filtruju,když se bavím s máti a volím nekonfliktní témata a jednou za čas nedám bacha…
            vlastně to je i důvod,proč k nim už moc nechci chodit na Štěsrý večery a na Silvestry-po pár hodinách došlo vždy k nějaké divné debatě…
            několik hodin se blbě hlídá
            jinak Martinova máti je paradoxně velice hodná-pro druhý by se rozkrájela,když jsem byla nemocná,starala se o mě jak o vlastní
            když po operaci,tak se taky starala,kdykolliv něco potřebujeme,je ochotná
            stará se nám o psy-že je když máme oba ranní,tak je pustí 2 krát za den ven,s Gerem chodily i na vycházky…..
            je hodná,starající,ale bavit se s ní jen o neutrálních věcech…počasí…tv,knížky…

MirkaD

děkuju za odkazy na knížky!!
              máš za sebou teda bohatou karieru pracovní…
              co jsi z toho ráda dělala?
              mě se u některých prací fyzicky uleví,že už je nemusím dělat…

Petrs01

Týjo, Mirko, já podle fotek myslela, že je ti míň! To bych ti teda fakt netipla.

My dnes dali nakonec jen couračku Troja-Stromovka-Letná-Petřín. Se mi nikam do bahna nechtělo a vyráželi jsme pozdě, bo ráno jsme si svorně odhlasovali, že venku je hnusně.
                A zítra bude možná muž muset do práce, pokud bude sněžit nebo namrzat 🙁

Jo a čaj miluju, černej, nejraději earl, ale obecně jakýkoliv dobrý. HODNĚ! A je mi úplně jedno, že to není zdravý. Nebo teda jedno mi to není, ale přece nebudu pít něco, co mi nechutná.

cernej caj

Petrs01
                  Tak ja piju co mi chutna 😀

Mirka je podle fotek urcite aj mladsi nez ja:D ale tak vis jak porad pise ze ji o 20 let mladsi holky tykaj, tak chapes asi proc:D

Tak snad pokud to bude nutny aby sel, aby to byla rychlovka…

MirkaD
                  Nwvasi, vsak nepises nic hroznyho a muzi sem to precetla , zrovna tu lezi:)

Thielli
                  to je dost sirokej zaber, musis byt hodne chytra a vzdelana a ten brusel je hustej, ja mela v nejakym euro cosi znamou a ta ma 2 vysoky skoly a uci a je hrozne chytra, tak to musela byt taky zajimava i kdyz asi narocna prace. Musis byt hodne vsestrana a vzdelana, kdyz tohle vsechno zvladnes a vis jak na to.

Jinak jak psala mirka, muz vikendy dela, v tydnu dela hlavne odpoledni/nocni. A mistnustky mame 2, jedna 13m2 tam je komplet vse skrine, knihovna, posel, pc, klec pro psy, pak kuchyn, koupelna a mistnost, kde susim pradlo a muz tam ma brloh, kde je jeho spani. On ma notebook a tablet, ja stolni pc, takze loznice s pc je “moje” a on stejne i v loznici lezi v posteli s notebookem nebo tabletem, tak ma brloh tam. V 1 mistnosti sme zili asi 10 let a ted su mega rada, ze ma brloh mezi susakama, ale takybdriv nechrapal jak drevorubec a ja u jeho spanku mohpa cist, koukat na film, cokoliv. Ted ho slysim pres 2 zdi a v noci me to budi:D

Ja dosla k nazoru ze priste chci s chlapem kazdej svoje a stykat se jen nekdy, nebo mit domek se dvema byty a kazdej svuj byt a spolecnej obyvak treba:D navic moje potreba samoty a ticha a nehluku je taky dost velka…

cernej caj

Kachna
                    Dneska sem byla na vylete s jednou skautkou a ona chova ousenadsky ovecky, tak vim ze to sou to ty zravi, mezi sheltii a biglem, malinky:D diky tobe si to porad pamatuju:)

MirkaD

Petrs01-no,já fakt vypadám mladě-na kase mě říkají lidi-no až vám bude tlik co mě-a chápeš neříkají to lidi co je jim od pohledu jako hodně…..
                      takže se v poslední době neudržím a řeknu-aha,takže když mě bude za hcvilku padesát,tak su mega mladá????
                      jednou jsem to takhle řekla před jedním chlápkem-a on-to není možný-já-je
                      a on-tak klobouček-a fakt zíral….
                      ale to neříkám,že bych se tím chlubila,mě to celej život štve,hooodně lidí mě tyká,hodně lidí se ke mě chová jak kdyby mě bylo deset….
                      jako vem si že mě obecně hádají tak o 10,spíš 13,15 mín…..
                      a ted si představ,že je ti 20…..,30,a vypadáš o těch 10,12,13…mín…
                      v 18 ltech-holčičko na kterou chodíš školu?
                      do 30 jsem ukazovala občanku
                      a hooodně lidí se se mnou bavilo svrchu..
                      někteří zákazníci mi tykají-dyt je mladá-takže řeknu-super-tak já vám taky budu tykat-a řeknu-ti,místo vám….
                      legendární-když jsem ve 25 letech byla se svým štěnětem Gerem u kamarádky na zahradě-já tričko,kratasy,ležela jsem,četla si,kamarádka makala na zahradě,o 2 roky a něco starší-a sousedi-holčičko zavolej nám maminku!!
                      kamarádka-to vám připadám tak stará?nebo moje kamarádka tak mladá??
                      do takovejch 40…jsem měla 54 kilo,celej život culíky,a maluju se,když někam du,když su v BK,ze psama a do práce ne
                      vím,že mě malování zestarší….+prý nemám nosit culíky,to taky dělá dojem mladosti…

Thielli

chytra a vzdelana

Já jsem si vědoma toho, že jsem to tady za včera a dnes svými výplody prakticky ucpala a řekla jsem si, že už nebudu psát, ale to se taky už nesmíte na nic ptát, žeano.

tak ještě naposledy dnes:
                        Nejsem žádná intelektuální hvězda. Na základce jsem se učila ještě dobře. Na gymplu jsem v pololetí i propadla, čtyřky nebyly žádná výjimka. Čtvrtý ročník jsem opakovala. Pak jsem udělala pokus se dostat na UMPRUM, vyletěla jsem ve třetím kole přijímaček. (Což je ale na první pokus opravdu úspěch, na stovky žadatelů je jen několik míst). A šla pracovat. Dělala jsem tak různě, kam mě to fouklo. Občas mě to fouklo někam, kam jsem vůbec nebyla kvalifikovaná a tak jsem se musela za pochodu leccos doučit, abych nebyla za blbce. Pak mě jednou ožral švagr a donutil mě odpřisáhnout, že si dám přihlášku na vejšku. Tak jsem tam musela. Šla jsem studovat na FHS UK. Tam jsem se tedy už končeně doopravdy začala učit, bo v dospělosti je trapné jít zkoušku “zkusit”. Stala se ze mě na stará kolena trochu šprtka… ale jen do doby, než mě to zase fouklo dál a já přistála v tom Bruselu. No a co tam dělat bez francouzštiny, že? Začala jsem alespoň hlídat (HAHA) francouzsky mluvící děti. Pak se naskytla příležitost přihlásit se do konkurzu na ouředníka do EK, zrovna dobírali lidi z nových členských zemí. Tak jsem se zase musela něco doučit… Měla jsem víc štěstí než rozumu a vědomostí a dostala tam práci. Úředník v Bruselu nemusí mít vždy deset titulů, jsou tam různé úrovně pozic A, B, C. Áčka jsou top, to je asi ta tvoje známá, béčka jsou ten včelí průměr, prostě děláš, co se ti řekne, to jsem byla já a céčka třídí a rozváží poštu a tak.
                        No a jak jsem tam byla zavátá, stejně jsem tu školu na dálku v Praze nedodělala. Takže jsem nedovzdělanec, co ledva prolezl gymplem.
                        Nicméně výhodou všeho toho putování – od úklidu po nocích až po studium po nocích je to, že tě méně snadno rozhází blbeček na kase, že se mnohem líp dokážeš vžít do Ukrajince, který uklízí ve špitále a nad kterým leckterý čecháček ohrnuje pysky… A zároveň se neposadíš na zadek před každým páprdou se zlatou kravatou a v obleku od Hugo Bosse.

Amen.

MirkaD

Thielli-šmankote,proč by si sem měla přestat psát???
                          mě z tebe šiškne…:-)
                          máš smyslpro humor,dobře se čteš,přehled,pochopení….,
                          nedovdělanče z gymplem..:-)
                          já su obráběč kovů,vyučená v době,kdy na učnáku byla jedna CNC frézka,jinak stroje z roku raz dva
                          rok angličtiny
                          kurz na počítačích z UP-nic si z něj nepamatuju
                          CNC krz-kde pár týdnů teorie-napřed psychologie,pak teorie beztřískovýho obrábění-ohybaky a tak,a pak dělání programu na třískových strojích-frézy,soustruhy
                          rozbila jsem stroje a nože za mioiony-to mě mega nešlo-to programování…
                          a praxe?
                          5 dní v ATONĚ v BK,kde mě k ničemu nepustily-at se jí nic nestane a materiál je drahej!!!
                          tak jsem za 5 dní ohla-byla jsem tam na ohybačce-tak jsem za 5 dní ohla 5!!
                          kusů z drahýho nerezovýho plechu-všichni si oddechli,že mi zůstali prsty a četla jsem si tam programy….pak jsem dělala zkoušky…kurz dost zbytečnej
                          no a před desti lety jsem na pracáku dělala v Brně kurz na prodavačku-několik týdnů teorie,to jsme se fakt učily,pak jsme se na konci učily vracet peníze-peníze z dostihů a sázek-z té hry-k tomu jsme měly nějaký zboží,no praxe v TESCU U OLYMPIE-14 dní ve skladu,něco jako inventura zboží,den za pultem v lahůdkách a salámech-obsluhování,pak 14 dní v textilu-obsluhování,na kase jen teoreticky bez zákazníků-pak zkoušky-teorie-testy a praxe-na kase bez zákazníků a ukázka protivného zákazníka….-to byl docela dobrej kurz….jinak celoživotně 4 z matiky,fyziky a tělocviku….a praxe mě mega nešla,strojů jsem se bála jak čert kříže…praktický za 4,ústní za 3,písemný za 2,ale prý to bylo na jedničku,já se to vše naučila nazpemět-abych to hned zapoměla:-)

Kimi

Tak se docela bojím, že přijde zima, přijde, zrovna když mě čeká docházení na rehabilitaci. Je to sice skoro na dohled, ale já po té nucené zdravotní přestávce, pořád chodím trochu nejistě, asi budu muset sáhnout po hůlce. Za dva týdny pak dvakrát kontrola v nemocnici, jednou na chirurgii s tou polámanou rukou, další den pak hematologie. Normálně nechávám auto na vzdálenějším parkovišti, bývají tam volná místa, parkovat u nemocnice nebo přímo v nemocnici, toť dobrodružství, najít místo a pak u automatu kartou zaplatit, to je teda pro stařenku složité. Jako na potvoru, Jakub mě zavézt nemůže. Ještě bych mohla zkusit pečovatelskou službu, ale to by zas byla pálka. Nádraží autobusové i vlakové jsou taky docela daleko. No budu doufat, že za ty dva týdny mrazy zas poleví, hlavně aby neklouzalo.

Zlata

Kimi
                              Já nevím jestli to ještě existuje,ale obvodní mi normálně vyplnila cestovní poukaz pro pojišťovnu (mám VZP) a ta mi potom orazítkovaný poukaz částečně propatila.Teď nevím jestli jsme ten tiskopis vyzvedávali na pojišťovně,nebo ho měla doktorka .

cernej caj

Thielli
                                Jsi tu nova, vsichni jsme na tebe zbedave, tak jsme rekla bych vsechny rady, ze se o tobe muzeme neco dozvedet:)

Kimi
                                Tak pujdes s hulkou, hlavne bezpecne. Existuji i nesmeky do mesta, jen navlek s takovyma pripinackama, nic do hor ale na namrazu na ulici dobre. Nakonec existuji inhroty na hulky, prave kvuli lepsi jistote a stabilite.

MirkaD
                                Je des, ze lidi si mysli, ze muzou tykat nebo byt zpatra jen proto, ze je nekomu min mebo si mysli, ze je nekomu min:( lidi z nejakyho duvodu radi poucuui a povysuji se.

Ja nekdy taky rikam “v mym veku” ale casto to myslim v nejakym vtipnym kontexu, nebo se zdravim a hlavne u lidi, ktery znam a vim, ze by melo byt v pohode to rict

kachna

ralas na akustiku nebo elektrickou? Muj muz kytary vyrabi

ó, tak asi už vím, co dostane Kačka k patnáctinám 😀 (má dvě dobré kytary, ale vyrobená od srdce, to je jinší káva). Klarinety nevyrábí?

a situace,to že k tobě přišel tě měla něco naučit,něco ti ukázat,někam tě dovézt,na TVÝM místě bych se ptala?-co mě to mělo naučit,že mám takovýho psa?co mě měl naučit?
                                  tvl….

Ještě takhle v hávu klišé bych to teda asi nedala.Mamče (resp. mně, páč to
                                  bylo podobné a náročné) po smrti nevlastního táty moc pomohly čtyři dohody, možná by s tím mohla souznět i ona? To “nehřeš slovem”.

Nicméně, za mě rada, pokud vidíš, že jí to nějakým způsobem pomáhá a chceš jí s těmi emocemi pomoci, přijď tam s připraveným méně emočně náročným tématem, kde uneseš, že se dozvíš, že to děláš špatně, protože to často bývá tak, že tím ona potřebuje vyhodit svoje negativní emoce.

Základní body:
                                  – neplácnout jí jednu na první dobrou, přestože za tuhle větu by si to bezpochyby zasloužila
                                  – předem, při a po si uvědomit, že to je tvoje dobrá vůle pomoci člověku, který to potřebuje
                                  – možná, to jsem nezkoušela, by pomohlo vzít si s sebou kamínek (malý, ne přiměřený tíži emocí, neponeseš tam menhir), poprosit ho, aby přijal emoce, které tam proběhnou a cestou zpět kamínek s poděkováním a emocemi někde odložit. Vystavuješ se bohužel riziku, že při vzpouře Matky přírody, po vás ty oživlé šutry dost drsně půjdou.

cernej caj

kachna
                                    klarinety ne 😀 je tam malo dreva 😀

a jinak zajimavy s kaminkem nebo i s tim nebrat si to osobne ale proste jen jako nejakou jeji potrebu ulevit si (coz muze byt hodne tezky).

Thielli

Kimi
                                      choď s hůlkou / hůlkami. Ty turistické hůlky jsou skvělé a objevili to i starší lidé. Tady chodí tolik babiček po Praze “na turistu”. Na zádech malý batůžek a mažou. A nesmeky jsou také dobré, to ti čajík poradil dobře 🙂

MirkaD
                                      souhlasím s Kachnou – do dialogu si brát jen malá sousta. A jakmile padne nahlas něco, z čeho tě čert může vzít, nech to odletět bez reakce. Je to těžké se nenechat do té přetahované zatáhnout, ale stojí to za to vydržet nereagovat, v duchu si pomyslet něco ve smyslu “no, jasně, ty chytrá/ku” a dělat hluchého. Stejně jako ti Kachna poradila kamínek, já ti radím si vymyslet vnitřní obranné zaříkávadlo. Třeba větička: “Ale, to víš, že ano, ty šmudlíku” – A tuhle větu si pustit potichu jen ve své hlavě pokaždé, když na tebe někdo “nastoupí”. Otoč se k němu hlavou, tohle si v duchu řekni, usměj se a nedělej nic jiného.
                                      Neradím nic, co bych si sama nezkoušela. Jak jezdím na tom kole do práce, hodně řidičů mi už řeklo hodně věcí, přestože jezdím ohleduplně u kraje, pouštím je v jednosměrkách a podobně. A já jsem se dřív vždycky úplně rozklepala. A to bylo nebezpečné, protože jsem přestala vnímat provoz. Teď mi někdo zatroubí za zadkem a slyším, jak v autě řvě a v duchu si řeknu: “aby ses, testosteronku, nepoprděl” 🙂 a usmívám se. A FUNGUJE TO.

čajík
                                      takže už máte mé CV, motivační popis, chybí poslat míry, váhy.. (NIKDY !!!) a profilové foto (NIKDY !!!) 😂

kachna

coz muze byt hodne tezky

Rozhodně, mě vždycky podržel Michal (a přesto to bylo těžký), což nemám pocit, že by Martin uměl :(.

cernej caj

Thielli
                                          a to sem si skoro myslela, ze bysme ti mohli poslat fotku z naseho ruzovyho srazu, protoze esuska miluje ruzovou a my sme VSECHNY meli neco ruzovyho :D:D ale jestli neposles miry a vahy, tak teda nevim, jestli to prijde 😀

teda fotka ma jedinou chybu, ja si pripravila samospoust, vsechny sem je nastelovala, cvicne vyfotila a kdyz sem mela vybehnout a zaujmout misto, jel cyklista a museli sme se rozprchnout 😀

anebo z jinyho srazu mame taky skvelou fotku… vsichni se koukaj na fotak. DOKONCE I PSI se koukaj na fotak. Jen fifijova se diva po nejakym letadle nebo co 😀

Thielli

Ráno, raníčko pani vstala
                                            a hned nás trochu zaměstnala.
                                            Sama stála jak mohyla,
                                            není div, že je tak otylá.

Attachments:
                                          Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 921. až 940. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.