Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 10 měsíci a 3 týdny.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 901. až 920. (celkem z 1,574)
  • Autor
    Petrs01

skoro nemuzu jist

není nic ani na RTG?

je to hrozne uzasny

jo. Slyším ultrazvuk – dovedete si představit jaký to je, když nám někdo v létě postaví před okno v práci auto s plašičkou? Vidím blikající zářivku, kterou ještě ostatní nezaregistrují – peklo!

MirkaD

včera odpolední-hl.kasa-ty lidi jsou jak švihlý-toaleták omezenej jedna osoba 10 a dost-oni vezmou balík po 36 kusech a nechávají to metr za pokladnou,když regál s toaletákama je o 2 metry dál…když mají xx olejů-oemezení 5-tak je nachají za kasou a zdar-rozbitej jogurt hodí mezi látkový tašky-takže zasere i ty tašky,rozbitý jogurty nechají v koši,aby jsme mohli ještě umýt zasranej koš a makrela v drogerce a anglická slanina mezi novinama už nepřekvapí,,,,
        holky se starali co ruka a at s ní netahám těžký věci…,jsou hodný
        skončily jsme v půl deváté,dom mě hodila kolegyně,vyvenčila jsem pesky a ještě si četla,spát jsem šla o půlnoci,vzhůru xx krát za noc
        ráno jsem vyčesala Dafču,ostříhala jí srst mezi tlapičkam,a nad drápkama,
        vyvenčila v lijáku oba 2,a jely jsme s ní na veterinu na krev,ostříhat drápky a pro granule
        1400 v hái,ale štítná žláza zlepšená,za 3 měsíce máme jet na štítku+játra
        po cestě jsem se stavila na chvilku u Aničky v knize,Martin nakoupil
        a dojeli jsme dom,šla jsem vyvenčit Žeryka,aby se vykadil…
        Martin šel zas kouit cosi na vaření…
        a prší prší jen se leje,nikam dneska nepudeme…..

Thielli-ještě k našemu kynologickým božstvu…:-D,
        já když sem začala chodit,tak mi hooodně radila PetraK+Petrs01
        a pro mě byly něco jako ndlidi-jak rozumí psům-něco jako je pro hokejisty JÁGR,-prostě byly pro mě NĚKDO!!!!!
        no ale pak si prostě zvykneš:-)))

MirkaD

jo a k Černýmučaji-vím,že si u ní musím udržovat rozestup,že nemá ráda fyzický kontakt-to mi nějak došlo od prvního setkání:-)
          -a ehmm-já su mega dotyková,objímací-s kolegyněmi se každou chvíli obejmem,plácnem po rameni a tak
          a když jsem brečela šéfovi na rameni-tak nejlepší na tom bylo-teda takhle není nejlepší brečet šéfovi na rameni-jsem se několik dní stydělala jak prase:-((
          ale nejlepší bylo,že mě jen pevně držel a celou dobu nic neříkal,jen poslouchal…to se mě ještě nikdy nestalo-žádný věty typu-to bude dobrý,to si nesmíte tak brát …
          s kamarádkami v BK,s tzv.druhou mamkou a Aničce v knize se objímáme….
          a proto mám tulící Dafinu a měla jsem tulícího Gera a v posteli plyšáky-abych se mohla furt k někomu tulit
          a ještě k Černýmu čaji-je to jeden z nejhodnějších lidí na světě,před kterým kdykoliv sem řekla,že něco poitřebuji*elastáky,šustáky fakt nepromokavý,nemám co číst…cokoliv-tak u vrat přistála bedna z knížkama,elastáky v ní,šustáky jsem od ní dostala k narozkám…
          kdykoliv má pocit,že potřebuju pomoct-přijede,zavolá….a to nerada telefonuje…..
          je a v hodně věcech jí to myslí jak mě-na hodně věcí máme podobnej pohled
          nezažila jsem nikoho,kdo by vždy byl okamžitě ochotnej přijet a pomoct!!!
          ona skutečně dává potřeby jiných lidí před sebe-to se nechlubila,to je u ní svatá pravda-je jedna z nejhodnějších lidí co znám
          mám dloholetý kamarádky-od 14 let 3 kamarádky-jim říkám blanenský čtyřlístek,+další-ale Čajda v tomto vyniká….

Thielli

černej čaj

tak jsem si zase ráno početla. Já už večer nuceně držívám večerku, beru léky, které oživují mrtvoly a tak se to tluče s tím, že abys fungovala, musíš spát. Já nemám PAS, jen se kryjí mnohé tvé požitky s těmi, co znám.
            Hudba – celé roky jsem řešila věc stejně jako ty. Měla jsem sluchátka už zarostlá v mozku. Jenže pak přišel další z veletočů a stalo se, že já dnes nesnesu hudbu vůbec. Žádnou. Já, která jsem měla postavenou kytaru na míru, která poslouchala Pink Floyd dávno předtím, než kdo tady vůbec věděl, co to je… a pak jsem si zamilovala klasiku a jazz. Byla jsem schopná si koupit letenku do Malmö, abych slyšela koncert Avishaie Cohena, když tam hrál se švédskými symfoniky… Hudba byla moje dobíjecí stanice… stejně jako taneční a baletní představení, vymetala jsem, co se dalo, choreografiím Petra Zusky nebo bratří Bubeníčků jsem propadla…
            a dnes…. musím utéct z místnosti, kde někdo pustí rádio. Zvládám dobře jen zvuky v přírodě a pak takové ty jako je vrzání parket. Ale štěbetané hovory, motory, křik (byť radostný…) to mi nejde.

Vybrečet se – tak to mi vůbec nejde. Často stav popsaný slovy „měla na krajíčku“… a to měla na krajíčku trvalo třeba víc hodin. Následovalo obrovské vyčerpání, nepředstavitelné, cestou domů jsem měla na krajíčku, že MUSÍM se psy… spala jsem třeba deset hodin a probudila se stejně unavená. A začarovaný kruh. Jsi unavená, tak se nemůžeš dobíjet sportem, kulturou… a když se nedobíjíš, jsi unavená. Chceš prostě spát a hlavně se vůbec nechceš probudit, protože když se probudíš, první, co ti prolítne hlavou je myšlenka: „do háje, musím žít zase celý další den“.
            Na konci téhle spirály byly nové léky, ten Venlafaxin a já jsem po dlouhé době konečně mohla vypnout autopilota a třeba se tu od vás nechat dobíjet. (díky, Fifi !)

V práci už teď mám nějaký HO, uvidíme, co půjde domluvit. Je to kvůli psům, aby tu pusinky nebyly dlouho samy.
            S tím tvým cestováním jsem myslela spíš kolobrndu, v Praze na tom lidé docela začínají jezdit, ale chápu – vlastně už jsi jednou psala, co k vám vede za silnici, nějak jsem to pozapomněla. To by bylo nebezpečné i na kolobrndě. V Praze už je hodně cyklopruhů, pro jednostopáče jako jsem já je to super. Auta stojí a já jedu.

Že jsi bez televize, si píšu za uši :-), také jsem jí celé roky neměla a asi bych jí neměla ani dnes, ale bylo to kdysi vyjití vstříc druhému a tak už to zůstalo. Filmy si nejraději hledám a pouštím cíleně, z kanálů je dobrý akorát Film Europe Channel, kde pouští oceňované evropské filmy pouze v původních zněních a s titulky. Je to dobré na jazyky a je to dobré na tříbení mozku. Jen si člověk u nich zase tak neodpočine…

A jinak – co chodím sem, už na Chov jen nakouknu, kdyby tam náhodou bylo téma, které třeba řeším. A píšu už úplně minimálně, skoro vůbec.

Fifi
            No, tak se ti to povedlo! Dojala jsi mě v článku prvníma pruhama, dojímáš mě druhýma pruhama a včera jsi mě svým psaním zase dojala.
            A na to, že nechci NIKOHO vidět, moje včerejší optání na společné venčení… 🤔 byla jsem sama překvapená, co jsem to napsala…

Kachna
            jůůů, vy bydlíte v pohádce! Kokořínkso je totiž pohádka. Vždycky byla. Jezdívala jsem tam kdysi dávno do těch trampských kempů, kdy tam ještě nebyl bordel, je dobře, že to teď bourají. Je fakt, že to v té krajině nemá co dělat. A dají se tam borůvky sbírat vestoje vzpřímeně, když je borůvčí na úpatí skály.

Petrs01
            k blbé bolesti přidám blbou otázku – 300 kilometrů… rozumím tomu tak, že máš skvělého zubaře, který ti opraví zuby za pár korun? Já jsem také jezdívala za zubařkou mimo Prahu, ale už jsem to vzdala a začala raději víc platit než bych jela někam dál. V Praze je dost dobrých zubařů, fakt umí postavit nový zub skoro na ničem, opravovali mi něco i pod mikroskopem… no, ale účtenky tomu odpovídají. Sestra měla mikroprasklinu, kterou RTG neodhalil. Bolelo jí to jak čert a zubařka (její kamarádka) nemohla najít příčinu. Teprve dlouhém zkoumání právě pod mikroskopem ukázalo.

Zlatko
            co říct na karty, které jste si s mužem vytáhli… na to se nedá říct. Na to se dá myslet a myšlenkami vám posílat přání, abyste se prali oba úspěšně. Když spolu dokážou mluvit houby pod zemí na velké dálky, proč by moje přání nemohlo taky fungovat, žeano..

PetraK
            kvůli tomuhle týmu fóru diskusnímu tady vůbec nemám čas číst tvojí knihu. ☹️ Takže jsem se teprve včera dosápala do poloviny a četla jsem to vytahování Bubiny, cos jí za rok naučila… Pak jsem to hodila na váhu s tím, co jsem naučila holky já za sedm let a Bubi mi strhla váhu.
            Nicméně – já jsem na začátku se svými psy jela trochu vzdor k učení „nepotřebného“ (haha – nepotřebného… mnoho je potřebné a hlavně je to baví, to jsem objevila Ameriku, co? 😆😳) – že nehodlám mít cirkusové pudly. Takže jen ta základní poslušnost a pak ty hry hlavolamí, hledací, honicí… ale žádné taškařice jsme necvičili. No a včera jsem zaklapla knihu a řekla si, že když se něco naučí starý ohař, tak se to teda taky naučí o dost mladší pudl. A zrovna že jo. 💪

Maya
            tak nashle na společném venčení. Zatímco ta ostatní pažravá kopyta budou někde lítat a žebrat obyčejné pamlsky, Loki s hnědou si stranou na louce rozbalí kostkovanou deku a proutěný košík, ve kterém bude křupavá pečínka s nádivkou.

• Odpověď byla upravena před 11 měsíci uživatelem Thielli.
            Petrs01

skvělého zubaře

Mám skvělého zubaře na pojišťovnu. V místě předchozího bydliště. Takže celodenní výlet. Ale furt mě to vyjde levněji a hlavně vím, že to udělají pořádně. Kdyby se někdo takový našel blíž Prahy, vůbec bych se nezlobila.

učení “nepotřebného”

Baroušek uměl všechno. Jakože VŠECHNO. Vašek přišel se „sedni“ a „dej pac“ – díky aspoň za to, protože nějaké další učení dlouho nepřicházelo v úvahu, protože v okamžiku kdy přišlo cokoliv nového, jakýkoliv stresík, tak vypnul a kousal. Časem se doučil základy a ještě časem pár ptákovin, které mu seděly a bavily, ale nikam jsem to nehnala. Spratek přišel hluchý, takže pár věcí na posunky, ale třeba chůzi u nohy neuměl – nikdy ji s ním nikdo nedělal a bylo vidět, že tohle vůbec nechápe. Žil spokojeně bez toho.
              No a Piksle neuměla nic. „Sedni“ už teda funguje, „místo“, trochu i „cesta“. Přivolání, no, když není poblíž PetraK a její pověstná plná ledvinka 😀 . Po chvilkách učíme základy – lehni, chůzi u nohy, přecházení na povel, odložení, ošetřovačky (to bude ještě veselo, madam se o sebe bojí). Víc vlastně nepotřebuje, takže půjdu zase tou cestou jestli psa něco bude bavit, aby se naučila celkově se trochu ovládat, ale žádné hrocení.
              Musím ale napsat, že Bardu to učení většinou bavilo moc a některé cviky teda miloval. A zároveň byl ovladatelný a přemýšlel u toho – Piksli by to i bavilo, ale z nuly se blbě začíná a navíc ta koza radostí nejdřív přejede mě, pak přeorá celý byt a pak mi věnuje asi tak pikosekundu pozornosti 🤣

cernej caj

Petrs01
                Prave na rtg nic nebylo, tak sem si rekla po tom.zhorseninze nez bych dostala terkin na driv tak uz bude ten radnej:D

Jo ty vysokofrekvencni zvuky co slysi kazdej druhej sou fakt vyhra…

MirkaD
                Dekuju, napsalas to moc krasne a hezky, skoro me to tozbrecelo, jak to je mily:)

Je fakt, ze mame na nektery veci podobnej nahled, tak je to taky vzdycky moc mily setkani.

Thielli
                To jsi hodne zcestovala, kdyz jsi letala i kvuli muzice. A asi budes i dobra kytaristka, je skoda, ze uz to dnes nesneses:(

Cos pudliky naucila?
                Ps: loki nesere, co nezna:D

Ja jedu z vyletu, 17km i kdyz ten dest (nebyl nastesti setrvaly) byl dost otravny. A zjistila sem ze restaurace na nadrazi v BK uz neni zaplivanej pajzl ale prijemna hospudka, i kdyz teda hlucna, tak sem se tam dobre najedla.

cernej caj

Thielli
                  Ps: hralas na akustiku nebo elektrickou? Muj muz kytary vyrabi 🙂

cernej caj

Charlie k nam prisel s pozitivni reakci na sve jmeno… to bylo o 100% vic nez sme meli u vokouna… vokoun mi ale chybi, charlie ho trochu pripomina tim jak se smeje… ale spic je spic:D

MirkaD

tak debata s máti…
                      mě to fakt zabije tyhle debaty…
                      máti to má tak,že at řeknete,co řeknete,dozvíte se,jak by to udělala jinak,vy jste to udělali blbě a ta věc je vaše chyba,,,
                      tak dnes jí říkám,že jsem zmydllila Žeryka-a její pdpověd?
                      ta situace,to že k tobě přišel tě měla něco naučit,něco ti ukázat,někam tě dovézt,na TVÝM místě bych se ptala?-co mě to mělo naučit,že mám takovýho psa?co mě měl naučit?
                      tvl….
                      tak jí říkám,že jsem do něho dala za 8 let tolik času a práce,že za tu dobu jsem mohla přečíst 3 miliony knížek,vycvičit xxx jinejch psů
                      a hlavně-já Žeryka nechtěla,kdyby mi ho tatka nedal,tak by u nás nebyl..
                      a máti-no já bych si ho klidně vzala,kdybych neměla starosti s tatkem….

tvl,to si dělá prdel jako???
                      co by s ním dělala??
                      dyt se ho bojí pohladit skoro…nohy mu neutírá,protože se ho bojí-to po ní nechcu…ale když by byl u ní-tak žádný utírání noh,protože se ho bojí,žádný česání-takže by splstnatěl jak hovado-stačilo,když byl 2 roky u tatky,co česal,tak po povrchu a splstnatělý stehna Bettyny a za ušima u ní-co každej rok stříhýn
                      takže Žeryk by byl splstnatělej pes,barák by měla furt jak prase,protože nohy mu neutře,nic by s ním nedělala-což jako cvičení si myslím,že ho v životě hooodně zklidnilo-pravidelná cvičení a únava mozku….
                      -no co mě měl naučit?
                      jako myslím,že jsem se díky němu naučila dost-fakt jsem hodně věcí před ním neuměla-s ním jsem cvičila vše pozitivkou,vše po dobrým,naučil mě mega ovládání,kdybyh ho měla zmydlit,kdykoliv zuřil a vrčel,bylo by to často,
                      naučil mě trpělivosti…
                      jako rodiče psy milují,ale nikdy je nic neučily,jejich láska se projevuje-plné misky furt-tlustí psi jak svina
                      nikdo po nich nic nechce
                      a veterina….-když si vezmu v jakým stavu mají oba zuby :-(((
                      Max už furt slintá..kamen jak v kamenolmu,ale veterina ne,narkoza ne-dokud pes žere,pije,nic mi není…..
                      -jako kdyby měl být Žeryk u máti,tak by to bylo jak u tatky-pes by mohl všecko,nečesanej,splstnatělj a tatka občas kouslej…..

MirkaD

Černýčaj-jééé děkuju:-)))))
                        jo v BK ta restaurace je dobrá,akorát kravál,my tam i několikrát slavily narozky ze 4lístkem….
                        bych měla něco objednat,za 14 dní bych měla slavit s těma 2 holkama,ta třetí teda nic…
                        -jo ta zimní bunda od Martina stála 5000-lyžařská zimní,s kapucí-žlutá,s černým…
                        božeeee,je to každej rok stejný-řekne,že si dáme levný dárky,já mu dám levný dárky,víc,ale i tak to není moc peněz celkem a on mě dá vždy za draho…
                        a ještě to mění….:-((
                        a to ještě,že ta zimní bunda má být ke psům-jako,když bych si kupovala znova zimní bundu ke psům-tak by to byla od firmy GAPAY,ČČUČKA,-tam jsou bundy do 2 tisíc,a hlavně je chci kvůli těm mega velkejm kapsám vepředu a na zádech…
                        bundu od Ščučky mám osmej rok-akorát je to šusták-těžjeh tvrdeja jen flís-takže taková dost tekná bunda-oblíkám pod ní vrstvy
                        no a jinak mám ke psům druhým rokem tu růžovou,ta je taky s tvrdýho šustáku,s kapucí,vršek růžový,spodek + půlka rukávu dole černá,taky má velký kapsy+kroužek na vodítko-nosím na podzim a jaro+v zimě-pod to se vleze zimní bunda od Čajíka-tak pod tám dám zimní bundu,na to tu podzimní a pohodička..:-)

MirkaD

Thielli-na chov si chodím čísta to ne všechno,stejně jako jsem chodila číst na faunu
                          dávám tam občas fotky z venčení,,a napsala pár odstavečků-3 třeba,ale psát se tam moc nechystám,spíš vůbec,mrzelo mě,co se strhlo za debatu-pamlsek pro psy,
                          jak se pustily do paní s útulkovým kníračkem,kvůli tomu,že měla strach mu nechat sežrat stopku od jabka…..její pejsek má nějaký choroby,má léky…a tak co no,tak se o něj bojí,no…..
                          nějak jsem se jí chtěla zastat,že su taky hysterická paničk ohledně knírače,ale pak jsem si řekla,že se v tom nebudu patlat
                          stačí mě protivní zákazníci v práci,nemusím mít protivný diskutující…..
                          k učení blbostí….
                          já osobně-krom toho,že to mě fakt baví-obecně lidem říkám,že si člověk vystačí s třemi povely stůj-aby ho nepřejelo auto
                          s pocem
                          a s fuj-aby se neotrávil
                          a ty další povely jsou nástavba
                          ale zase,když psa baví cvičit-a ono,když se to dělá za pamlsek/hračk-tak to zase ty psi většinou baví-pochopitelně záleží na plmeni a tak,že-sibiřský husky asi nebude valit xx cviků poslušnosti,stejně jako chrti a pastevci-středoasijci a tak…
                          ale většinu pejsků to baví
                          a za mě je cvičení něco co posiluje vztah,dokážu tím unavit psa,když nemám čas/sílu na delší vycházky-protože psychika unaví víc,než fyzická práce
                          a učení blbinek je dobrý ki tomu,že to pes vlastně umět neumí-myslím-dej pac,panáček-cviky z tance-kroky,otočky,obíhání-a když to člověk učí tak je u těch blbostí třeba víc uvolněnější,než když učí něco důležitýho jak sedni,lehni,zůstan a chůzi u nohy….
                          -tohle není úplně můj názor ale myslím že něco takovýho psala Lenka Wami Blachová-nebo podobnej nějakej kynologickej guru..
                          ale souhlasím s tím-s tou lehkostí u cvičení blbinek,že je třeba člověk víc v klidu,protože je přece fuk,za jak dlouho se naučí pes dávat pac?:-))
                          jinak v letadle jsem nikdy neletěla a v zahraníčí kromě předvánoční Vídně nebyla….
                          že nemůžeš brečet a máš dlouho na krajíčku-to musí být šílenej stav:-(((
                          prosím tě,co jsi zminovala za ty knížky?
                          že máš na návrch té terapeutky?bych si nechala koupit k narozkám od holek z BK

cernej caj

MirkaD
                            trpelivosti te uz zeryk nacul ale mozna te ma odnaucit bavit se s lidma jejichz nazor ohledne vychovy te nezajima na dane tema…

Achjo s bundou… asi ti drahyma darkama vyjadruje, ze ti nejak chce udelat radost, jen skoda, ze to neumi nejak spravne pojmout a nechape co potrebujes.

jo, hluk tam byl ale nastesti bylo docela prazdno vzadu v rohu, tak to slo a steak super, i kdyz sem zrovna neplanovala utratit tolik penez za jidlo, hodinu a pul tam sedet u prazdnyho stolu a koukat se jak ji by se me asi nechtelo a kdyz, tak byl vybornej.

MirkaD

Černejčaj-jo,on prostě vyjadřuje lásku dárkama…
                              víš jak jsme se kdysi bavily o nížce 5 jazyků lásky
                              že to keždej člověk vyjadřuje jinak-tak já si na drahý dárky nepotrpím-jako,jo mám ráda dárky,ale když by mě ten člověk 2ponožky,tak budu mít větší radost,nž u drahýho dárku-tak dobře k ponožkám můžou být rukavice…:-))))
                              jako ta bunda je pěkná,kvaltní,jako super-ale na mě je drahá prostě….

MirkaD

jo-a jasně,že můžou být i drahý ponožky,jsem tím chtěla říct a myslela ,obyč ponožky prostě:-)
                                mám spotřebu do práce teplých ponožek,takže nějaký teplý fusky se mě hodí furt,nosím je v práci i v létě:-)
                                -no mě by spíš teda po rozhovoru s máti zajimalo,co jsem jí na to měla říct?
                                jako-hmm,špica nápad,Žeryk by byl splstnatělej,vy v baráku borčus,protože nohy by jste mu neutřela,občas dokousaná…jak byl tatka-to křeslo je Žerykovo,tam nechod-to bylo v Blansku-tam on tě nepustí….
                                jako,neřekla jsem jí na to nic,ale vždycky z těch debat odejdu s pocitem-že ten blb su já…
                                to se netýká jen Žeryka-to se týká i když jí poisuju situace s protivnými zlými zákazníky-řekneš jí,že ses rozbrečla na kase,protože tě zákazník seřval a nadal ti do pičí
                                a ona hned-no to nemáš brečet,to musíš být nad věcí,to on bude na koni a kde si cosi-prostě ti ještě podkopne nohy-jakože-máš se ovládat,usmát,nesmíš si to tak brát…..
                                bych chtěla vidět ji v té situaci-prodávat v obchodě,kde se ti zákazníci někteří!! chovají takhle nějak,máš jich za den moře,musíš být rychlá,šikovná,milá,mít pak v pořádku kasu…
                                ona je prodavačka,dělala za komančů chvilku v drogerii
                                a když jí říkám-seřval vás někdy zákazní-ne
                                nadal vám někdy do pi..,do ku…poslal do pr…?
                                tak jak mě můžete říct,jak se mám v tu chvíli chovat??
                                i kolgyně,zástupkyně říkají,že je to vždy vykolejí tohle chování
                                kdysi mě říkala oblastní,že se kvůli zákazníkovi rozbrečela jak byl hnusnej-a to oblastní jsou většinou bývalí pokladní,zástupci….
                                ale prostě,někdy je to i na profíka moc…
                                ono nezažít to a radit je prostě špica….,
                                ale s tím Žerykem a prací to byly 2 příklady,ona to má u všeho at jí řekneš co jí řekneš,je to tvá chyba,ona by to udělala jinak-nikdy není na vině ten druhej…prostě nikdy……
                                jo,jinak,četla jsem jí ten meil od Petry K,ONA,ŽE TY VĚCI ZNÁ,A ŽE TA RAKOVINA JE Z OČKOVÁNÍ,ŽE HOOODNĚ LIDÍ MÁ PO OČKOVÁNÍ RAKOVINU,AKORÁT SE O TOM NEMLUVÍ…..ŽE V TÉ NEMOCNICI PŘIBILO LIDÍ Z RAKOVINOU…..

Thielli

Petrs01
                                  tak zítra se asi v Milovicích nepotkáme. Začalo mě pobolívat v krku a do toho zase jeden trošku vyvrácený kotníček… Chci to místo „objevit“ v lepším rozpoložení.
                                  Můj zubař na pojišťovnu udělá leda tak prevenci a RTG, za vše ostatní lítají tisíce na všechny strany.

Čajík
                                  smím ti říct teplé lidské slovo?
                                  Tys v tom dnešním počasí šla 17 kilometrů? Pod tou nacucanou šedou dekou, ze které střídavě kapalo? A viditelnost tak pod nohy?
                                  JSI VŮBEC NORMÁLNÍ? 🙈🤣😆

Hele, víte, já jsem tak ráda, že tady prakticky nikdo není normální.
                                  Taková ta spokojená pani sama se sebou, která by tu sháněla informace, zda ten nový kolagen na pleť mají ještě v akci a podávala informace, že jí Míra zase nepůjčil to nové BMW a nemůžou se doma dohodnout jestli to letos bude zase to špinavý Bali nebo konečně ty Maledivy a tak…

čajíku, kytaru jsem měla akustiku jumbo v době, kdy jsem byla kotlíkářka. Tahala jsem ji s sebou na vandry v tom černým futrálu 🙈, lilo ze mě jak z konve, rameno odřený od popruhu.
                                  pak se ze mě stala rockerka a nakonec jsem sundala maskáče i motorkářskou bundu a v lakovkách jsem začala chodit do Rudolfina.
                                  Scestovalá jsem tak průměrně bych řekla. Ale asi záleží na vzorku. Znám lidi, kteří toho necestovali o dost víc. Ale taky lidi, kteří byli jen párkrát někde u moře nebo nebyli vůbec nikde. Mně už je dnes nejlépe u nás. Nepotřebuju nikomu ukazovat alba, jak stojím v Dubaji u věžáku. Tam bych nejela ani zadara.

No a co jsem pudlíky naučila? Jako že tu mám vyjmenovávat ty dvě věci? Tůůůdle. Napíšu sem seznam až to bude seznam. 😆
                                  Ne vážně – umí jen trochu té ovladatelnosti. Žádné triky. Třeba válení sudů jsem zastavila, bojím se torze, takže ze zábavy jen nějaké ty agility překážky, jinak neumí nic.

• Odpověď byla upravena před 11 měsíci uživatelem Thielli.
                                  cernej caj

MirkaD
                                    no a to je prave to, ja bych to asi VUBEC nerikala lidem, kteri reaguji tak, ze misto podpory (protoze v realu asi spis hledas podporu) maji jen blby kecy, jak by to oni delali lip… kdyz se podpory a porozumeni nedockas, tak bych se naucila predevsim to ji tam uz davno nehledat… a proste na tyhle temata ani nezacinat.

ja vim, ze jsou veci, o kterych se muzu bavit s vama, s myma kamaradama treba, ale v rodine? neexistuje.

Vzdyt segra mi desne zavidela i ten pracak, ze si ho jako MUZU dovolit… pak takovymu cloveku proste nereknes, ze nemas vypovedni lhutu ale jdes hned, protoze by ti to zavidela o 2 mesice dyl… a mam ja to zapotrebi poslouchat? ne. Prece se s ni muzu bavit o vecech, ktery nejsou kontroverzni a nejak sou prijemny pro obe strany… bavit se s ni o tematech, ze kterych vylizam jako rozhazovacna zbohatlice co si muze dovolit byt bez prace, zatimto pro me to je tezka zkusenost, situace a hromada stresu. proc si delat zle, kdyz to vzdycky skonci tak, ze oni sou hrozny chudaci a ja nevim co roupama? tak proste se o tech vecech ani nebavit.

Bavit se o tom jen s lidma, od kterych dostanu ocekavatelnou reakci – pochopeni, podporu, radu, jinej pohled, nadhled, zkusenost, ponauceni…

Tak vymenite bundu a vsak ji muzes mit i do prace, kdyz je jinak hezka, vsak bunda se ti hodi, stejne se hodne prevlikas, tak dalsi zimni tepla bundicka bude fajn.

Ja si letos rekla, ze si NEKOUPIM Jediny kus obleceni. Doufam, ze se mi to podari dodrzet.

Thielli

MirkaD

Mirko, ty jsi velká holka asi tak jako já. Takže už musíš vědět, že nemá smysl sdílet informace s lidmi, kteří je sežvýkají a vyplivnou ti je zpět do tváře. 😀 To jsem chytrá, co? No, jsem. Pochopila jsem to sama teprve nedávno, stálo mě to hodně bolesti i slz i síly… Nejtěžší bylo zastavit ten tok v rámci rodiny. Třeba s mým tátou. Hodně jsem se nabulela, ledva jsem s ním položila telefon. Takže jsem přestala mluvit o věcech, o kterých jsem už dopředu věděla, jak v dialogu dopadnou. A pak jsem taky v sobě našla odvahu a řekla mu na rovinu: Víš, že mi tím, co právě teď říkáš, hodně ubližuješ? Napadlo tě to? Už to, prosím nedělej.
                                      No a já vím, že ten táta mě má hrozně rád, že by za mě život dal, že jsem mu sama připravila hodně perných chvilek strachu o mě… jen je někdy jako slon v porcelánu a vůbec nedomyslí váhu slova. A to není žádný blbec.

Knížky, o kterých jsem se zmínila, jsou sice romány, nicméně romány odkazující hodně na filosofii a psychologii. Takže třeba náš čtenářský kroužek v práci mě s tím vyhodil…
                                      ale dvě ukázky sem dam, kdo by chtěl…

Když Nietzsche plakal

Léčba Schopenhauerem

pro mě byla zásadní spíš učebnice od něj: Existenciální psychoterapie.

Thielli

Ja si letos rekla, ze si NEKOUPIM Jediny kus obleceni. Doufam, ze se mi to podari dodrzet.

Držím palce!
                                        Já mám do práce: jedny černý džíny a tři černý trika. Stejný černý trika. Nic jiného nenosím už několik let. O víkendu vyperu a další týden to samé a nazdar. Je to dokonalé, protože vůbec neřeším, co si mám vzít na sebe. Beru černý triko a džíny. 😀

cernej caj

Thielli
                                          ja prave myslela, ze si na zaklade knizky neco pudliky naucila, tak mi to vyznelo 😀 a pochvala je potreba i za drobne mezikrucky 🙂

me treba letadla hodne desi a doufam, ze uz nikdy nikam nepoletim. 3x mi to stacilo. No… jak bych tak rekla, ve vsech 3 pripadech bych ti doporucila fotogalerii, ale muj druhy let do londyna musim vyzdvihnout. Neboj, text cist nemusis a fotek je jen par 😉

Na skok do Londýna se zastávkou u tuleňů 03.-06.11.2016

Nojo, a to navic prvni pulku i docela prselo 😀 ale mela sem plastenku, tak sem prezila 😀

ps: vzdycky ti zapomenu napsat, ze earl grey je nejoblibenejsi napoj capitana picarda (pokud ho neznas, je to serial startrek). I ja mam rada earl grey a jakejkoli cernej caj, ale odvodnuje a to neni zdrave, tak ho piju jen obcas. Ale uzivam si ho, nekdy s kokosovymi platky, nekdy s mlikem a medem…

cernej caj

Thielli
                                            mam trochu problem s tim, ze mi dela problem sehnat neco, co mi sedi a zaroven mi to nevadi nosit. kdyz je to bonus, ze to rada nosim, je to super. jenze co kdyz se to prestane vyrabet? co kdyz uz tohle presne nikdy nesezenu?

tak zacina hon po bazarech a tak… nebo v obchode, zalezi co to je. Pak taky kdyz nekdo vychvaluje outdoorovy obleceni ze tohle fakt spolehlive odvadi pot… a ono fakt jo a k tomu me to nekouse, nezere, je to dost dlouhe… co kdyz uz to nikdy nesezenu?

no takze udelam zasobu a co se nestane? treba od kamosky dostanu stary kalhoty… no a ty sou skvely, rada je nosim, ale nejaky starsi model, co az se rozpadnou a uz je nikdy nesezenu?

a tenhle novej material od polartecu je malej zazrak. Fakt? to musim testnout… no jo, oni maj pravdu, koupim si radsi dva, co kdyby to prestali vyrabet :D:D

ja mam vetsinou rifle/sportovni kalhoty a tilka, na ven outdoorovy kalhoty a outdtoodory tilka a mikiny a bundy nerozlisuju a nosim podle potreby. Jenze… nejak mi prijde, ze skrine se mi plni:D letos sem na sobe treba nemela rifle ani jednou, protoze v nove praci je takovy vedro na zdechnuti ze je nemyslitelny tam sedet v riflich 😀

vetsinou beru ale prvni kalhoty a prvni tricko vyprane zhora, do spodnich vrstev se skoro nedostanu a navic moje vaha nestoji na miste, takze kdyz se k nim dostanu, byva uz pozde 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 901. až 920. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.