- Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
5.1.2024 v 18:06 #163879
Fifi
Brypodvecir vespolek,
dalo fusku vas docist. Hlavne mentalne vsechno pososat, pochroustat. Pohlazeni na dalku posilam vsem bolavym dusim, pekne s odstupem. Ale cokle se teho nebojej, ty posilaj mlaskavej blemcos a velepac! 🙂
Vždycky jsou nějaké třecí plochy,
a nebo třecí fleky
A nejhorsi jsou třecí Pruhy!
Cimz dekuji pani domaci za vzacnou kresbu, krasne vystizeno. 😀
Cernej caj zase lovil ptaky, teeeda, krasa!5.1.2024 v 18:20 #163880Milena z Prahy
5.1.2024 v 18:36 #163882cernej caj
Fifi
treci pruhy me rozesmaly velmi, a jsou treci? trou se vic o tebe nebo o ruzici?:DMielna
to je moc hezky!ja si dneska 2x zaumyvala podlahu, vubec nechapu, ted zas asi 3 dny dobry, nechavame roznuty, nevim, co se mu honi v hlave, ze nejde ven…
5.1.2024 v 18:55 #163883Fifi
Cernej caj
Pruhy maji dve doby treni. Denni faze spada do kompetence Ruzice, ktera s nim obcas vytre teda i podlahu. Nocni sichtu mam ja, zizali a cervickuje se na dece, pod dekou, fakt tezky si najit s bolavym zadem polohu, kde se ten olgoj nevyskytne. Vcera prvne usnul mimo mou zonu vedle Zlababy, to vam bylo takovy pohodlicko (chvilkovy). 😀
Charlikovi se nechce ven? Holt nema zazity ty navyky, je v tomhle porad jak stene na jednu stranu asi. To vidim u Pepina, rekne si/vylustim/odhadnu, ze potrebuje curat, kadit, i kdyz treba pred chvili byl, nedocura se, zapomene se vykadit. A sam by ven nesel, i kdyz mel otevreno, musim ho vyzvat a dohlidnout, ze se vyvenka.5.1.2024 v 19:11 #163884Thielli
INZERCE:
Alavis Calming Extra Strong, expirace 11/24
1 balení komplet neotevřené 30 tablet
1 balení nedávno otevřené, obsahuje 29 tablet.Račte mi, prosím, sdělit (Mirka/Ešusová/Fifi), jak by se k vám nejlépe mohly dostat. Nic za to nechci. Mám aplikaci Zásilkovny, takže klidně pošlu i tak. A tím zůstanou vaše domy vašimi hrady – neprozrazeny.
(zkusila jsem kus drobku z pytlíku nabídnout ještě naposledy hnědé, odvrátila hlavu a zvedla pysk. Pak jsem to nabídla černé a ta to snědla jako pamlsek. Problém je evidentně pouze v hnědé hubě. Jak jinak, že.)
5.1.2024 v 19:22 #163885cernej caj
fifi
no 11 mesicu to umel a zacal s tim ted na podzim… ale dvirka mame uz skoro rok a kdyz se to naucil… a i tak slysim casto, jak jima prochazi, a za hodinu louze? rano dohlizim na vyvenkani, jinak sem si sla na zachod a slysim jak chcije… tak to se snazim dohlizet. Asi budu muset doma byt duslednejsi a porad je mit v pokoji a doprovazet ven… kdyz sou doma sami, je to uplne OK…no to je pruhatecej roztomilouckej 🙂
Thielli
kdyby to chtela mirka, ja bych si klidne vzala to nacaty a mohla bys nam to poslat dohromady, na silvestra padl posledni, co byl doma. ted sem kontrolovala pytlik a je prazdnej, sem myslela, ze tam jedna nebo dve jeste jsou. A urcite bych ti za to rada poslala kdyz ne celou nakupni cast, alespon nejaky pomer + postovne nebo minimalne to postovne.kdyby mirka nechtela, nechci te 2x honit na postu/zasilkovnu, kdyby to jeste chtel nekdo jinej, ze bys mu to dala komplet a ja si objednam, at to nemas slozity a moc prace s tim.
5.1.2024 v 20:01 #163886Fifi
Thielli
No vida, Caj s Mirkou to vyuzijou oboji a je to, se domluvite pres emily a hned mas vyuziti pro nepouzitelnou vec. 🙂
Slecnu Hnedou nechapu, mas opravdu zvlastni exemplar.Cernej caj
a zacal s tim ted na podzim… ale dvirka mame uz skoro rok a kdyz se to naucil… a i tak slysim casto, jak jima prochazi, a za hodinu louze?
Se mu treba nechce do zimy, vyjde ven, ble, radsi se vychciju doma v teple. Zdravotni problem za tim snad zadnej neni.5.1.2024 v 20:14 #163887Thielli
tak konečně –
černejčaj
Miluju černej čaj. Nejlépe tedy ještě mix čistého a trochu toho s bergamotem.
Čajíku, četla jsem. Četla jsem všechno. Ani nevíš, kolik z toho se přesně překrylo s tím, co znám. A vrátím se zpět k té dopravě. Naše firma se má na konci tohoto roku stěhovat. Už teď je mi z toho zle. Menší zlo – bude to někde na dojezd, ale časově už ne na dojezd na kole. Větší zlo – bude to tak daleko, že to vůbec nebude na dojezd po vlastní ose a já budu muset hledat práci jinde. A já firmu, kde pracuji, mám opravdu ráda, protože je to malé skupenství, kde o mě vědí, respektují to, k narozeninám mi koupili tričko s velkým nápisem „DON’T TOUCH ME!“…
Menší zlo pro mě znamená dojezd po vlastní ose na něčem, co sviští. Protože pořád je pro mě snesitelnější představa větru, deště, sněhu, plískanice, špíny z louží… než kontakt s lidmi v MHD. Svou skládačku (někdy výživně obtěžkanou nákupem) raději denně dvakrát vláčím v ruce do patra než bych popojela 3(!) ano, blbé tři – zastávky MHD.
Pro tebe by nebyla cesta nějakého elektrovozítka? Dyk jsi z toho svého cestování ošlehaná, nejsi žádný skleníkový outlocit…Psycholog – tam jsi to popsala vlastně sama. Je to absolutně nedostupné a výsledek navíc vůbec není jistý. Kromě toho, co jsi jmenovala, je můj výběr ještě užší – rozhodně ne muž (oni prostě myslí a vnímají jinak), rozhodně ne mladší žena (nějaká mladá holčička, co právě dodělala magistra, mi nebude radit, jak mám ve svých dvaapadesáti správně žít), a vůbec – hromady toho, co oni mají nastudováno, je například v knihách Irwina Yaloma, kterého mám v knihovně. K těm knihám mě přivedla má bývalá terapeutka a lékařka v jednom, stejně stará bytost, ke které jsem chodila sedm let.
VSUVKA – teď mi spadly do mailu tvé další krásné fotky. Nicméně mám výhradu – U PÁVA TI CHYBÍ SCHILLEROVÁ!!! 🤪
Sdílení – ano, s mnoha věcmi se člověk ve dvou popere lépe. Teď je zrovna společnost (myslím, že i celkem oprávněně) rozjitřená těmi všemi gendery a modely… ale už dávno předtím, než se to začalo matlat veřejně, tvořily „páry“ lidé, kteří nebyli (ani nemohli být) manželi, fyzickými partnery. Máma s dcerou, která se nevdala, sourozenci (mnou milované výtvarnice sestry Válovy), dva přátelé (bez ohledu na pohlaví)… žili tak žijí i dnes bez nutnosti plnit jakékoli „manželské“ povinnosti, prostě sdílejí dům, pomáhají si, jsou si oporou, lépe se i hospodaří finančně…
Maskování a předstírání – je to nejspolehlivější ochrana, tyhle mimikry. Bohužel. Společnost se tváří jako tolerantní, media ráda zdůrazňují statistiky, jak jsou Češi tolerantní. No – tak možná v anketách. Pořád platí silný/slabý, pořád platí my/oni. I když to lidé nahlas nepřiznají.
Daří se narcismu a nedaří se schopnosti naslouchat. Většina z nás chce něco vysílat a málokdo má opravdově puštěný přijímač.Kdysi jsem absolvovala vzdělávací kurz pro učitele etické výchovy. Začínal tak: sedněte si zde do kruhu. A rozdělíte se na prvý-druhý. Prvý má minutu na to, aby se představil druhému. Minuta je u konce, vyměňte se a představí se druzí. Tak a teď si všichni první stoupnou a jeden po druhém nám poví o tom, co se od souseda dozvěděl.
A výsledek? Trapné koktání, tahání zaslechnutého až z paty, ani jméno toho druhého si leckdo nepamatoval. Proč? Protože se VŠICHNI SOUSTŘEDILI PŘEDEVŠÍM NA TO, CO ŘEKNOU O SOBĚ. Lektor se smál, řekl, že je to normální, že ledva upustíme ruku toho, s kým jsme se právě představili, už nevíme to jméno.. a že se nás to pokusí odnaučit a naučit nás to učit děti ve škole.
…Čajíku, jsem ráda, že jsi ty své stavy tady popsala. Je to tu pokojíček. Já osobně tu cítím bezpečí. A možná nejedny oči, které to tu četly, se více otevřely.
5.1.2024 v 21:17 #163888Thielli
Fifi
Dočetla jsem Troldův příběh se slinivkou. Ouzko mi z toho bylo. Ještěže se to tady zamíchalo do povídání o pruhovaném tření. To je ti divné… takových filmů je ke stažení a ke koukání… a stejně je člověk raději za dvacet vteřin videa, kde tahají Pruhy Růženku za popruhy.
Ty jsi také úplný asociál nebo je nějaká naděje, že třeba za tři, čtyři roky, až se trochu poznáme, budeme moci pruhy pohladit někde na louce při společném venčení?Milena z Prahy
Na té fotografii se mi nejvíce líbí to okno samotné… se všemi těmi jemnými profily ve dřevě… je jich méně a méně, takových oken s duší.Zlatka
Z tvých příspěvků jsem byla trochu jelen. 🙂 Respektive i z reakcí ostatních na tebe. „Jak to jde s rampou… S mužem jsme neměli cestování odkládat… Chci si koupit elektrický vozík, abych se dostala alespoň k lesu… Sama se ptám, co jsem v minulým životě provedla….“
Je to, jako kdybych na zem vysypala novou krabici puzzle a brala do ruky dílky, každý s jinou barvou a hlavně – od skládačky by mi chyběl ten vrchní díl krabice se vzorem.
A tak jsem si otevřela tvůj profil a četla za sebou tvé příspěvky zpět…. Zatím jsem dočetla do července. Konečně začínám tušit obrysy tvého příběhu, alespoň snad ty kontury. A že tam těch vrstev u tebe také je… 😳
No, co ti dnes ale rozhodně mohu napsat – přání dobrého do dalšího roku. Pokud možno mnoho dobrého a jen malilinko zlého, a to jen proto, aby člověk to dobré nezapomínal rozlišovat.5.1.2024 v 21:21 #163889Thielli
A urcite bych ti za to rada poslala kdyz ne celou nakupni cast, alespon nejaky pomer + postovne nebo minimalne to postovne.
Odpovím slovy dnešní mládeže: „Tak na to zapomeň, kámo.“ (haha – napsala jsem na konci „kámo“ a počítač mi to automaticky opravil na „dámo“ – nevím, co je horší. 😆
Očekávám v mailu adresu zásilkovny 😉5.1.2024 v 22:23 #163890Maya
Milena
to okno je krásný, ono vůbec celá Zlatá ulička, i když pravda alespoň bývala, nevím jak to tam vypadá dnes
cernejcaj
dík, já to zkusím pak někdy předělat v pc a vyzkoušet to vlc, zas aby ten přehrávač byl nějakej použitelnej
ale teda jako logicky bych od všech přehrávačů očekávala, že si tam budu moct poslouchat co chci já a ne co mi vyhrabe kde v telefonu
Fifi
vona ta slečna Hnědá bude jako Lokinek, ten by si taky nevzal 😀5.1.2024 v 22:37 #163891Maya
5.1.2024 v 23:29 #163892Petrs01
Tak v listopadu mi vypadla plomba. K zubaři to mám pouhých 300 km. No nicméně povedla se hurá akce, kdy v pondělí jsem zoufale volala zubaři, v úterý volala sestra zpátky a ve středu už jsem se tam zubila, protože jim někdo vypadl. Tak… dneska se mi začala hýbat plomba vedle. Asi jsou stejně starý a hromadně odcházej, nevím. Nevypadla, možná nemá kudy, ale trochu se hýbe. Zlatá vypadená díra! Ale tak jsem si říkala že by to mohlo chvíli vydržet, teď se mi další volno fakt nehodí, v práci je na začátku roku největší peklo, potřebovala bych se naklonovat a né prodrbat celý den na cestě se zubem. Říkala jsem si to přesně do okamžiku, kdy jsem tím omylem kousla. V tu chvíli jsem naopak začala uvažovat o pohotovosti. Nějak se to zklidnilo, ale vidím to na další výlet narychlo. Ach jo.
5.1.2024 v 23:58 #163893Fifi
Thielli
Vis co, ty jedna? Deji se veci v zivote, ma to tak byt. Kdybych nehledala pro Ruzenku partaka a nemyslela si, ze to stene cerny pudlovaty je k zadani, ani bysme se neprotnuly vedle po SZ. Tadaa, ses tady, a jsem za to tuze rada, protoze z tebe mluvi zkusenosti ruznorody a opravdu se hezky ctes.
Ty jsi také úplný asociál nebo je nějaká naděje, že třeba za tři, čtyři roky, až se trochu poznáme, budeme moci pruhy pohladit někde na louce při společném venčení?
Asocial jsem, jinak bych sem nezapadla, ale vencime se tu hromadne dle domluvy. Dle toho, na co se kdo citi pohybove, pocitove. Nekdy je nas „hodne“ (vic nez 10 lidi), nekdy min, ale bejva to fajn privatni akcicka, ktera ma ruzny krajovy odnoze. Za tri, ctyri roky budou treci Pruhy velke Pruhy, Ruzici bude deset, kdyz mi zada dovoli, popojedu jen kousek. Holky uz to znaji, do Prahy autem nepojedu. 😀
Petrs
Kdyz vezmes batoha v po rano, budes tam cobydup? Si umi tyhle libustky vybrat dycky spravnej cas…6.1.2024 v 0:31 #163894kachna
Rumštajn,
na louce při společném venčení?
My jsme kokořínští, u nás jsi za chvilku. Dokonce se pohybujeme výrazně podzvukovou rychlostí.
6.1.2024 v 5:40 #163895Zlata
Milena
Super fotka.
Thieli
No já prodělala před lety Guillaime-Barre syndrom, ale už jsem na tom docela dobře,a muž je po mrtvici.,u toho se to spíš zhoršuje.6.1.2024 v 5:45 #163896Zlata
Petrs
Držím palce ať to nebolí.
Já taky nevím co bude,až náš zubař skončí,má už důchodový věk.6.1.2024 v 5:48 #163897cernej caj
Thielli
a jaka je povaha tvoji prace? nesla by delat treba castecne z domu? nedalo by se nejak domluvit?Ja to mam do prace asi 35km. z toho je 20 po silnici, kde NENI krajnice a dva autobusy se proti sobe pomalu nevejdou… jezdi tu nakladaky, autobusy a 90 jede asi jen ten autobus… navic… nesmim jezdit na kole, mam jedinou kolenovou vadu, se kterou nemuzu, protoze bych pak imrvere zila v ukrutny bolesti a nebyla uz schopna chodit… takze ani elektrokolo by mi to nevyresilo, protoze tady proste na kole jet do brna nechces a na elektro se porad musi slapat, coz je to, co nesmim…
takze se snazim mit alespon prace, kde chodim na 6h rano, kdy je doprava snesisetlna, v buse do brna si prakticky vzdy sednu coz je porad lepsi, nez se mackat ve stoje a salina mi rano z konecne jede prazdna… naopak koncim v 15h, kdy spicka pomalu zacina, ale na nadrazi to mam 30 minut pesky tak nekdy chodim pesky a pak mam vycihnuty spoje, ktery sou prazdny.
taky sem na ne vybafla ve zkusebce 80% uvazek a dali mi ho, coz je teda tragedie financni, protoze mi nabidli opravdu zalostne malo a s tim 80% uz se moje hruba mzda skoro neoddaluje od te minimalni… ale tak nejak s tim vyjdu, i kdyz bez muze bych to vzit nemohla a zkusebka mi skoncila ted v pulce prosince a muzu mit 2x tydne doma HO tak si musim sehnat nejaky veci k PC abych to mohla prepojovat na firemni notebook a mozna na tom zacit pomalu pracovat, ve zkusebce jsem si ty veci domu nechtela kupovat.
driv sem mela praci na pul ceste a jezdila na 5:40 to bylo lepsi, ale snazim se fakt tu dopravu maximalne prizpusobit.
Jinak je mi lito, ze to vlastne hodne znas.
Cetla jsem clanek od nejake matky ditete s PAS a ona tam pise, neco na styl, ze musi byt uzasny kdyz je citlivej k tolika vecem, ze si to ani neumi predstavit, ze ona proste pulku zvuku, pachu, dotyku ani nevnima… no jasne, je to hrozne uzasny, to proste muze napsat jen nekdo, kdo nevi, jak hrozny to je.
PS: mam sluchatka alespon do busu takovy odhlucnovaci co mi jeste nepromackavaly bryle do hlavy ale stejne mi prijde, ze odhlucny jen to monotonni, co mi tak nevadi. Premyslela sem o sluchatkach s ANC ale to taky proste nefunguje moc dobre na nejaky necekany zvuky a pak taky… ono jak to pracuje, takt o „sumi“ proste slysis ty sluchatka, coz je snad jeste otravnejsi…
ps: hledala sem pava schilleroveho a naslo mi to nejake fotky byvale ministrine, to jsi ais myslela? ja nemam tv, nesleduju tv, zadny znamy osobnosti neznam, filmy me nebavi, hlavne kdyz nekoho urazeji, sou trapny, nesleduju zadny platky na netu, takze vetsinou nechapu narazky na filmy, lidi, zpevaky. nechapu casto zadny narazky, kdyz sme u toho 😀
na druhou stranu… paradoxne (nechci se nejak vychvalovat) mi prijde, ze su nekdy vnimava az moc a potreby jinych beru hodne pred tema svyma, coz pak nekdy hodne zhorsuje ten stav, protoze me vycerpava co si sama urcim, misto abych uprednostnila sebe. mela bych se to taky nejak naucit.
jinak ta psycholozka, co se tu o ni holky bavili, tu jsem nejak nasla na doporuceni od zname, co psychologii dela a mela u ni hodinu nebo dve online v covidu, pak sme se na ni slozili mirce, kdyz se psychicky slozila a byla par tydnu doma a zacala to pak resit prave, a pak se na ni holky slozily me. Jenze ona sla na materskou… a vlastne ted muzu jit tam, kde me diagnostikovali, ale porad mam takovej pocit, jak kdyby clovek musel branit vubec to, ze si nevymysli…
pry tam chodi lidi, co se shlidnou v sheldonovi z nejakyho trapnyho serialu, kteryho sem videla par dilu a jeho popularitu sem nepochopila, nastuduji si na internetu jak se maji chovat, a pak jedou podle sablon… je to proste sileny, takovyhle lidi pak hodne znesnadnuji nam ostatnim vubec pristup bez ostrazitosti „dalsi lhar, co potrebuje modni nalepku, protoze dneska je IN byt jako sheldon mezi deckama“. Na druhou stranu se mozna rodi tolerantnejsi generace, pro ktere nebude problem prijmout otevrene lidi, kteri jsou jiny.
a ne ze pred 40 lety byl dislektik „debil, co se neumi naucit psat a musi se omlouvat, misto aby ho doma trochu zrezali, hned by mu to slo lip“.
Zasilkovnu poslu, sama te chapu a rozumim a udelala bych to stejne, ale nebyla bych to ja, abych se alespon nezeptala, aby to bylo spravedlive.
6.1.2024 v 5:56 #163898cernej caj
Fifi
nahody neexistuji 😀vem si, ze ja treba nechodim nikam jinam, nez sem. vy chodite na ifaunu/chov vlastne asi skoro vsechny tady, ja prisla jen na cezetko a uz jsem tam/tu zustala… a kdyby si petra neporidila thalii a nemela rozpory s xerxovou a fajkou, nerozhodla bych se ji udelat jako prekvapko tyhle stranky… proste vsechno to byly nahody. a kdyz pak po par mesicich diskuze cezetka cela zanikla… tak my sme to vlastne meli uz i tady… nahoda? ze jsem zrzavce vytvorila fakt jen par mesicu pred koncem fora s vic nez desetiletou historii?
Byly jste obe ve spravny cas na spravnem miste a vyuzili nabidnutou sanci, mam velkou radost 🖤
Petrs01
a jeje s druhym zubem… me nejak poboliva zadni horni, ale on tam nic nenasel, ze budem sledovat, ale uz na ty strane skoro nemuzu jist… ale nejak v ramci mesice tam jdu tak snad uz tam neco najde.Zlatka
a navic zlatka ja taky moc hodna, kdyz sme tam byli s muzem, hezky nas krmila, hezky se o nas starala a hlavne si vzala na klin ferinku a spolu se nuchnali a mam z toho moc krasnou fotku 🙂 ale s muzem je mi to lito, tam bohuzel jsou tyhle stavy fakt blby, a vim, ze s nim mas trapeni.6.1.2024 v 9:13 #163899Zlata
Černej čaj
To seš hodná .No co se s tím onemocněním dá dělat. Musí se holt zvyknout a něktetý věci prostě nejdou.A Ferinka i Charlie byli miláčci, škoda že sem je kvůli Trixe nemohla vzít dovnitř nebo aspoň na dvůr.A dík za fotky 👍🌞 -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.