Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023

• Toto téma obsahuje celkem 1,573 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel cernej caj a poslední změna proběhla před 1 rokem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 821. až 840. (celkem z 1,574)
  • Autor
    Thielli

MirkaD

Mirko, vím o čem píšeš.
      Snídám kafe, Venlafaxin a Xyzal.
      Kafe na svou závislost, důvod Venlafaxinu přeskočím a Xyzal na těžší alergii.

Sebepoškozováním netrpím, nicméně s ním mám zkušenost u osoby blízké. Myla jsem krev po celé koupelně do výše metru a půl. Bývaly to rány tak hluboké, že lékaři varovali před poškozením motoriky. Podařilo se z toho vyjít. Pomohlo opředení pavučinou podpory s pochopením. To poslední slovo je nejdůležitější. Podpora okolí bez pochopení je děravá jak cedník. Ale to jistě víš.

U sebe jsem odsunula do vnějších kruhů všechny lidi, kteří opakovaně vyslovili věty: „To bude dobré, uvidíš.“ „Nesmíš si to tak brát.“ „Musíš být víc veselá…“
      Všem jsem jednou vysvětlila, co ty věty znamenají pro mě a kdo to nepochopil, zůstal někde na periferii mého bytí. Nechávám ve svém okolí pouze lidi, kteří, když nevědí, co říci, raději mlčí. Jsou kolem mě, respektují mě, vím, že jsou se mnou, a to je pro mě víc než někdo, kdo brebentí o krásách světa a tahá mě za ruku, ať se na ně jdu podívat.

Přeji tobě skutečné pochopení od tvých osob blízkých.

ps.
      Nemusela jsi vyjmenovávat psí neúspěchy, abys vypadla z piedestalu výkonného božstva. Pro mne není jiné měřítko než úsilí. Proti němu stojí lenost. Výsledky jsou už pak jen taková příjemná smetana. Z pohledu úsilí jsi tedy do toho božstva jednoznačně zařazena.

PetraK

RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        RRRÁÁÁ
        MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Pátek, pátek, pááátek, znamená co??? No že mám svátek! A je volno. Za chvíli. Fčéra jsme měli klidový ohaří odpůldne až večer. Lilo jako kráva. Jako že hodně,na zahradě můžem dávat bahenní koupele a voda už je zase zpátky v domě. Mno. začínám si zvykat. A tak měli ohaříci čmuchací , čmuchací a čmuchací odpůldne. Páč jsem měla zrovinka plata od vajíček, tak jsem do každýho nakrájela bambilijoun pidikousíčků sýra a kdo hezky seděl, šel si čmuchat. a já mohla dělat objednávky, protože jsem toho potřebovala objednat hrozně moc – od pytlů do čistírny – MAYA – kupujete kde? Možná jsem objevila zdroj hodně levných jutových – kus za 59 káčées. Až to přijde, chceš dát report? Rozměr 110×60 – až po betaglukan o kterém vím od doby operace Bubinky a ke kterému mi teď poslala Sokol do emila článek-rozhovor s dochtorem Větvičkou. Ráda bych se podělila, ale to tady asi vyhodit nepůjde, je to z časopisu – kdo by chtěl, pošlu do emila, je to opravdu zajímavý čtení.

No a pak jsem si večír sedla ke každýmu ohaříkovi a mudlala a mudlala a masírovala……..až třeba někteří, jako Taliprtka, která si nalezla do toho nejmenšího pelíšku se z něj blaženě roztekla na podlahu 😀

Mirko, černej čaji

nám tady to není jedno, záleží nám na vás a kdyby to šlo nějak pomoci i jinak, že se dosud pomohlo, tak dejte prosím vědět. doufala jsem, že ty terapie oběma pomohou.

přístup učitele o kterém píše černej čaj, naprosto nechápu!!!

černej čaj
        a premyslim, jeslti bych si to prece jen nemela koupit…

ne neměla, myslím, že člověk si má kupovat i když je to na charitu, jen to, co mu dává smysl. já si taky nekoupím plašič snů na charitu, protože mě to vůbec nezajímá, to radši dám ty peníze -částku, kteoru si mohu dovolit, přímo a tam , kam chci. Tohle není charita, oni to vydávají pro sebe, charita je to, že člověk pomůže někomu v nouzi, tohle nouze není.

Mirka D.
        k psychologovi jdu za 2 týdny…

souhlasím s Fifi, že v tomto případě náporu na psychiku by Tě mohl vzít dříve, a je dobře, že ty prášky bereš zpět. Martina a okolí které Tě nutí to vysadit bych přetrhla. Oni nejsou v Tvé kůži. Mám ve svém okolí dva lidi, kteří prostě prášky brát musí a berou je dlouhodobě. Nejsi jediná a na kecy okolí se vykašli, dělej věci, jak je cítíš Ty.

Zlatka
        Těším se na Pepinovo blog.

já taky, já taky, protože když nestíhám, tak mi to uteče a teď už nevím,na který stránce jsou ty ftipný vídeja,

Jinak na rampu budu muset zavolat servis,drhne.Jenže jsem si tenkrát nechala vnutit firmu až z Uherského Hradiště

krucinál! a musí to být zrovna oni? Je to v záruce? Neumí to někdo jiný někde jinde?

Já jsem z nákupu dycky KO,že už pak se mnou nic nejni.
        jo, tomu dost rozumím a chápu to, ono to člověka i vysosá . když není vyloženě nakupovací typ.

Míla
        nevzala jsem jí včas k doktorovi, když pšíkala 😐. Z Králíků.cz vím, že rýma se léčí blbě, tak jsem byla laxní.

jo, někdy to člověk nevychytá 🙁 , kdyby tak uměli mluvit!

Fifi
        nohy umytý mám i když zrovna nemířím do hospody 😀

Fifi
        Mne prdne cevka z Pepina, tyyyblaho, to je ufoun
        😀 a máš vstupní obrázek pro Pepinovo fórum 😀

• Odpověď byla upravena před 1 rokem uživatelem PetraK.
        PetraK

Thielli
          kteří, když nevědí, co říci, raději mlčí.
          ano.
          někdy stačí i jen tiché obětí, říct, že mám toho druhýho rád, že jsem rád, že ho mám.

Petrs01

Vono je to těžký – třeba čaj je normální vyrovnaná pohodová zdatná holka/žena, co furt ťape republikou. Dokud tady kdysi nenapsala, že má problémy, neřekla bych to do ní, ačkoliv jsme spolu nějaký ten kilometr prošlapaly. Takže takové to vzdálenější okolí, tam to nemusí být ignorance nebo bagatelizování problému, ale prostě si nedokáží představit, že tam ten problém je.
            Něco jiného je nejbližší okolí, ti by měli chápat a podpořit a ptát se jak můžou pomoct – ne srážet. Martin by zasloužil nakopat, ale to vím už dávno. Mirko, neštvi se, odpočívej, on se ten úklid nepo***. Žerykovi bych klidně pořídila klec, měkoučce vystlala, překryla dekou ať to má jak boudu a když má odpočívat, tak bych ho tam prostě zavřela. Postel jen výjimečně, na povolení a při prvním náznaku problému ať táhne do boudy.

cernej caj

PetraK
              Objeti je nejvic mega tezka osobni vec na svete v osobnim prostoru, ze objimanim jinejch dost vyrazne ublizujes sama sobe… jo snazim se to vydrzet u pribuznejch v situacich kdy se to zada, i kdyz su napjata a cela vycukana a ten okamzik trva vecnost…

Neco rict je tak 100% prijemnejsi nez jit do osobniho kontaktu…

Jinak vsechno nejlepsi k svatku a taky si uzij volnej den:) ja mam dneska taky volno a jedu na malej vyleticek

Jinak blby je, ze ono se neda hned uplne ktevrit ciziku cloveku. Vem si, ze vetsinu zivota se o tebe nikdo nezajimal nebo pri jakumkoli naznaku neceho divnyhonod tebe daval ruce pryc az na par vyjimek. A tvuj zivot je poznamenanej zkusebosti, ktera ti rika, ze otevrit se cizimu cloveku znamena pribouchnuti dveri v pulce vety. 5 hodin neni malo, ale neni to ani dost, aby clovek odkryl svuj pribeh. Navic tenktat jsem nevedela co vim ted. Resit nasledky kdyz nezname pricinu je casto mboho rocni snaha, co nikam nevede, natoz kdyz natukavas temata, ktery ti behaj v hlave ted.

Mas hodne veci do cistirny? Nejsou ty pytle moc hruby na takovy pradlo, co se neda doma prat? Je fajn, ze jsi sehnala neco, co by ti mohlo vyhovovat:)

Zlatko
              To ma petrak dobrej napad zda to neumi.i pripadne nekdo jinej, kdyby se s nima nedalo domluvit

Milena
              Kamarafi meli kralicka co mel rakovinu a vubec nezral a spal se mnou tenkrat v kuchyni. Nebo psis ja s jim, kuchyn totiz byla jeho. Ja se ptala jestli mi neokouse karimatku a pry ne, ze uz nezere a pocitaj mu dny a dostava injekci… rano byla moje karimatka predpisove ohlodana vsude tam, kam nedosahlo telo:D

cernej caj

Ps: na prvni pohled to vypadalo jako bobika ve sklenenym podnose:D nez sem to rozklikla:D

Zlata

PetraK
                  Rampa je z roku 2016,jsem jim psala mail,tak mi snad poradí.Ono tady blíž asi teď stejně nic nejni,našla jsem teď až v Prostějově,té prašť jako uhoď.A zas aby se tady v tom hrabošil nějakej rádobyodborník a pak to bylo v háji,to radši zaplatím cestu .V té době to bylo za 300000,teď už bude pořizovací cena vyšší.Většinu mi sice zaplatili ÚP,ale doplácelo se stejně.Je to hodně drahá hračka.

PetraK

černej čaj
                    Neco rict je tak 100% prijemnejsi nez jit do osobniho kontaktu…

no vidíš, tohle by mě nenapadlo, protože sama vnímám objetí jinak.

Já nemám volnej den 🙂 to já si ho jen tak „dělámů, že už bude brzo odpoledne a půjdu domů. Svátek mám každej pátek.

Jinak blby je, ze ono se neda hned uplne ktevrit ciziku cloveku
                    no ano, to je jasný, ale pokud to člověk tomu druhému řekne – navíc dítě učiteli, tak jako mlčet a dělat, že nic? Učitel? Který tady je právě pro ty děti?

Mas hodne veci do cistirny?
                    mám! Věci ze záchoda, z vany, z myčky, z dřezu….. páč je t čistírna naše, na vodu 😀 a tam máme takový pytle na ten odpad. 😀 to nejni čistírna na oblečení. Tam jsem nikdy nebyla.
                    když kupuju originál pytle, stojí jich pět pětikouli, tady bych výrazně ušetřila, páč kus stojí 59 .

PetraK

černej čaj
                      Ps: na prvni pohled to vypadalo jako bobika ve sklenenym podnose:D nez sem to rozklikla:D

😀 tak jestli budou Fifinu Rychlý pruhy moc prudit, možná z něj jednou toho bóbika udělá taky. Nebo štěkanátky 😀

Zlatka
                      .Je to hodně drahá hračka.

tý bláno! No tak to hodně drží palce, aby se to pořešilo.

EDIT- JEŽIŠ, TO JE PŘEKLEP JAKO KRÁVA! A TO PÍŠU NA POČÍTAČI!!TY BLÁHO TAM MĚLO BÝT, BLÁÁHO!!! Zlatko promiň, jsem si vědoma toho, že nejsi žádná blána. chjo. a ty palce – tak ty jsou taky špatně, ty nedrží, ty držím já!

Petrs01

Holky, já se zeptám jako úplněj ignorantskej trotl, ale… v čem sakra to pořezání pomůže? Nebo prostě… proč? Já to neshazuju, nic takovýho, ale nechápu. Já jsem typ, co párkrát stál na mostě – pomyslným i skutečným. Prostě definitivní konec veškerýho trápení. K tomu probůh nikoho nenabádám, ale dokážu pochopit, že někdo má kolem sebe zrovna velkej černej mrak a přes něj prostě nevidí ani slunce ani cestu ven. Ale v jaké situaci a jak pomůže když do sebe fiknu? A neptám se jen takhle blbě pro sebe, ale předkládám „pohled okolí“. My prostě nevíme co s tím, proč, jak pomoct, co dělat,…

cernej caj

Petrs01
                          Ono se za zivot clovek nauci predstirat a maskovat hodne dobre, aby v te spolecnosti nejak nevycnival. Jenze to je psychicky tak vycerpavajici, ze z toho sou pak ty zachvaty v okamziku, kdy je clovrk sam a uz predstirat nic nemusi…
                          Navic vetsina lidi ty podivnosti nedokaze zaradit jinam nez jako podivnosti, ktery mame kazdej, asi jen kdo ma s tim zkusenost ty podivnosti dokaze rozklicovat…

A skoro 40 let trrningu umebi maskovani neni malo. Pry zvlast u zen je to velice bezne a ty „sikovnejsi“ se to uci uz od skolky

Petrak
                          Ja ted myslela toho psychologa, sice za to ma zaplaceno ale ty potrebujes jit opatrne, zlehka a krouzit, jinak cekas ty zabouchnuty dvere i kdyz chapes, ze by to udelat nemel, ten strach tam je

Treba nesnasim pohlazeni, je to pro me jako lechtani, lehkej dotyk je neprijemnej, je lekavej, beha z nej mraz po tele.

Jak sme se vcera bavili s kolegyni a ona rikala ze jejinsestra ma adhd diagjostikovamy chvili tak sem jibrekla prave o pas a ona, ze si to o me.mysli od prvniho dnr v praci a na netflixu mi doporucila serial atypical. Dala sem vcera 2 dily. Celej zivot to citim, ze nejsu jako ostatni, ale bez toho duvodu. Ted ten borec proste… tvl konecne se ve filmu nekdo chova nornalnr (hlavji hrdina ma pas a chce zacit randit) a ne ze jsou filmy jen o prehnanejcj afektovanejch reakcich a ja se clovrk nikdy ptec3 nemuze chovat (rozumej chovaj se tak uplne vsichni jen ja ne a prijde mi to divny a nerealny:D ackoli ti co to pisou sou taky normalni a chovaj se tak sami:D treba koho napadne v 16 chodit s klukama kdyz pocitace soy zajimavejsi nez smradpavi opilci co si nekde honi ego? Ano, asi tak 99% holek chce v 16 chodit se smradlavym opilcem, protoze pro ne vonavka neni smrad a pivo po skole z nikoho nedela opilce:D

Aha ja myslela ze mas dovcu tak i brzky oechod je super a s tim sbaykem sem to nepocjopila, se rika ze je patek, blazni maji svatek tako vim, ze je rikanka ale fakt sem to pochopila ze je dneska petra:D

Thielli

Petrs01
                            Já se chystám odpovídat dál a hlavně odpovědět všem ostatním, co tu od včera psali, stihla jsem zatím jen Mirku…

teď tedy přeskočím frontu – v tom mém okolí (a to i za mé přítomnosti) to bylo, jako by sis vzala lék na bolest s vteřinovou reakční dobou, jako by sis vzala drogu – během okamžiku se z absolutního přepětí stala úleva. Ta obrovská bolest v hlavě se prostě vylila do fyzické rány. Tak to bylo u nás. Nevím, zda to stejně cítí i ostatní, kteří sebepoškozováním trpí.

cernej caj

Petrak
                              Ajoo cisticka:D

Petrs01
                              Predstav si enjakou hrozne emotivni zalezitost ktera te uplne psychicky odbouchne – umre ti pes, zaroven mama, rozejde se s tebou pritel a tvojr emoce sou tak sileny, ze citis, jak ti praskne srdce, ses zatata, brecis, cela se treses, tvoje hlava chce bouchnout a nedokazes uz ty emoce a vjemy zpracovavat… lezes do autobusu v tomto stavu a lidi se na tebe mackaj, mluvi, hluci a citis, ze omdlis, ze se na tebe moc lepi, ze uz proste je vseho az az.

Mam to kazdej den a staci ki na to, ze nekoku je slyset hudba ze sluchatek, lidi za mnou se bavi koc hlucne, ze nska vedle me smrdi a ze neni volny moje oblibeny misto. Predstav si ze pro muj mozek je emocionalne podobny, ze moje misto je zasednuty jako tobe kdyz umre pes.

Jenze ty musis predstirat, ze je vse ok, abys zvladla dojet do prace a prezit v praci a nikoho nezajina ze ti ted puka hlava a srdce z toho ze ti umrel pes, mama.a.mechal te kluk. Prijedes domu a ten tlak je tak nepredstavitelnej, ze ho kusis necim prerusit.

Jako kdyz elektrikou prerusis u psa leticiho za zveri co te ignotuje a je hluchej tu smycku. Rana ho vyrazi z transu a on sinrekbe kde to su? Kde mam pana? Tam me vola!

A tohle te proste „vyrazi z tranzu“. Yo neni promyslena vec, na kterou myslis a planujes. To je okamzity pretizeni cely tvy nervovy soustavy za hranu, za kterou zacina mnohahodinovej zachvat. A tim mlacenim do zdi, porezanim… tim zachvat zacina a nekdy i konci. Vyhodis se ze smycky a az se unavis, az ti da bolest signal, lrestanes a kozna se normalizujes… pokud ne, zacina zachvat.

Tohle j3 popis mymy slovy. V zari jsem zjistila, ze se tomu rika meltdown a shutnown. A ano, mam to celej zivot. Vydrzet 8h ve skole mi zpusobuje zachvaty, jet mhd ki zpusobuje zachvaty a chodit do prace ki zpusobuje zachvaty. Nekdy je ten zachvat tak dlouhej, ze trva hodiny kdy usnes vycerpanim a rano se vzbudis jak kdyny te celou joc nekdo mlatol a kopal, nlboli te cely telo, boli te mozek a ty kusis vstat, jit do prace a edstirat ze jsi jornalji, nerikat veci, ktery se nemaj rikat… sme jak deti, uprimni. Nechapeme casto narazky, pretvarky, intriky. Vse bereme doslovnr. A zijeme.ve svete kde se tohle nedela a kazdy slovo ktery vypustime znamena nechapahi, pohrdani, dibny pohledy.

Jak psala asi thiello, nestavi podpora, musis to chapat. A me proste nikdo nechape.

Nekdy su tak zatata ze nedokazu ani mluvit, odpovidat, sedim v cajovne a dokazu jen kyvat hlavou na otazky…

cernej caj

Uvedu priklad myho premysleji : proc lidi pji alkohol kdyz narusuje rovnovahu, spankovy cykly atd? Kdyz to vi? A proc maji lidi sex, kdyz nechtej mit deti? Kdyz nechci mit dite, nepotrebuju samozrejme a logicky provozovat ani sex, ze jo..

Myslim, ze tohle sou hodne vymluvny priklady toho, ze muj mozej proste nefunguje bezne… protoze vetsina lidi pije alkohol i kdyz vi co dela spatnyhoa vetsina lid ma sex i kdyz nechcou deti.

Petrs01

Ta obrovská bolest v hlavě

Takže jediným smysluplným řešením je téhle bolesti předcházet? Najít příčiny a ty odbourat? A než se to podaří, tak aspoň zobat prášky, které tu bolest utlumí, udělají snesitelnější? Jak může pomoct okolí? Teda kromě toho, že „nepřikládá“ víc?

PetraK

černej čaj
                                    Jenze to je psychicky tak vycerpavajici, ze z toho sou pak ty zachvaty v okamziku, kdy je clovrk sam a uz predstirat nic nemusi…

jo to chápu, ale – tak jak se ptá Petrs – k čemu to pomůže? Na tu chvíli, že člověk necítí tu duševní bolest a přepráskne to bolestí fyzickou? Nebo to může být i signál „Pomozte mi“? Je to těžké žit takový život.

i kdyz chapes, ze by to udelat nemel, ten strach tam je
                                    no jasně, ale pak – když má člověk na druhý straně dobrýho odborníka, by to mělo padnout a měla by se hledat cesta.

Treba nesnasim pohlazeni, je to pro me jako lechtani
                                    no vidíš a já jsem tě takhle nevědomky několikrát potejrala, protože pro mě je obětí signálem toho, že ho ráda vidím – je to takový asi atavismus, že přicházím s těma nejlepšíma úmyslama. A s mužem je to pro mě vyjádření toho citu mezi námi, s mámou a rodinou nejbližší totéž- prostě mám Tě/Vás ráda. Obejmu pak toho člověka hodně, hodně pevně, když mám velký nával lásky přijdu k tomu člověku a mačkám, mačkááááááááááááááááááááám ho, jako dítě jsem i štípala a kousala , protože zmáčknutí nebylo dostatečným vyjádřením toho, jak hluboce toho člověka miluju. skutečně a do hloubky. stejně to má – měl teda :-), taky už to nedělá – můj nejmladší synovec. proto jsme mu začli říkat Sádlokarton Protože původně Sadista – pak Sádlista a pak nakonec Sádlokarton 😀 😀 :D. Obejmutí člověka, který je na tom zle je pro mě vyjádření podpory,tichý, bez zbytečných slov, výraz toho, že tu pro něj sem, že se o mne může opřít.

Jak to máme každý jinak,což? a chápu, že to tak máš, vychází to z Tvého nastavení.

tvl konecne se ve filmu nekdo chova nornalnr (hlavji hrdina ma pas a chce zacit randit) a
                                    no a to je moc dobře, že se taky věci podávají jinak. Já jsem třeba hodně přemýšlela nad postavou detektivky v seriálu Most – jak to takovýhle lidi mají prostě těžké.

. To je okamzity pretizeni cely tvy nervovy soustavy za hranu, za kterou zacina mnohahodinovej zachvat. A tim mlacenim do zdi, porezanim… tim zachvat zacina a nekdy i konci. Vyhodis se ze smycky a az se unavis, az ti da bolest signal, lrestanes a kozna se normalizujes… pokud ne, zacina zachvat.
                                    strašný, strašný, strašný, to takhle číst. A zeptám se na prasáka – není lék, který by v danou chvíli pomohl to odbouchnutí zastavit? To mlácení do pytle, místo do tvrdý zdi, taky není k ničemu? Moc bych si přála umět pomoci

se rika ze je patek, blazni maji svatek
                                    no a protože já blázen jsem, mám svátek nejen na Petru, ale taky každý pátek a plus k tomu ještě 22 února – to je Petr a potom 29. června, kdy je Petr a Pavel, ale po tom nepátrej, to se vypátrat nedá :D, to vychází z hloubky naší rodiny :-D. A už to tak stejně neslavím. Ale měla jsem to tak.

Ajoo cisticka:D
                                    no! tam se vejde věcí! 😀

Petrs01
                                    Já jsem typ, co párkrát stál na mostě – pomyslným i skutečným.
                                    by mě nenapadlo.

Jo , máme tu dneska – resp. od včerejška těžký téma, ale je to dobře, je to dobře, že se o tom mluví a jsem ráda, že tady je ten prostor, kde se mluvit dá.

Petrs01

proc lidi pji alkohol

čéče, víš že to taky nechápu? 😀
                                      A proč žeru čokoládu, když je to nezdravý a budu tlustá…
                                      Protože sou lidi divný, no. Akorát každej jinak.

Potkala jsem v metru paní s cedulou ve smyslu „jsem autista, prosím nemluvte na mne, nesahejte na mne, způsobuje mi to problémy“. Nebylo by to pro tebe aspoň částečné řešení? Sluchátka a smradíky štvou dost lidí, ale ano, štvou, ne že je odrovnaj. Takže když někomu řekneš, že ti to vadí, tak to pochopí v té hladině ve které to vadí většině, ne že tobě to způsobuje problém pro ně nepředstavitelnej. Blbý je, že ti dělá problém i přesun autem.

Thielli

Petrs01

stále budu mluvit jen za tu jedinou zkušenost bez jakéhokoli pokusu o zobecnění:
                                        Tedy: nejlépe opravdu platí to přirovnání k droze. Většina léků nedosahuje tak okamžitých a tak silných účinků. Takže i má osoba navzdory poměrně silným lékům řezání v mezních situacích podléhala.
                                        Vše ukončilo až pozvolný „přestup do jiného světa“. Nejdříve se oddělit od toxického. Např. lidí, kteří ti opakovaně šlapou na hlavu. V našem případě to bylo i částečné a dočasné odstřižení se od rodiče. Úplné odstřižení od „chytrých hospodských kamarádů“. Odstřižení od alkoholu. A nenásilné nasměrování pozornosti na ten jiný svět. Venku, na sněhu, ve vodě, v divadle, na koncertě… dávala jsem nabídky bez nátlaku. Nesoudila jsem a nesoudila jsem ani bezprostředně po další recidivě. Nedala jsem najevo zklamání po recidivě. Byla jsem připravená kdykoli poslouchat, ale otázek jsem dávala jen málo, otázky nesmí být dotěrné. Zajímat se, ale nedotírat. NEOBJÍMAT SAMOVOLNĚ! NEDOTÝKAT SE SAMOVOLNĚ.
                                        Co může udělat vzdálenější okolí? Nevím – asi kdybych dnes viděla někoho nového s jizvami a byla by to osoba, se kterou začínáme tvořit přátelský vztah blízkosti, ve vhodnou chvíli bych prostě řekla, že jsem si všimla, s čím se ten druhý potýká, že je mi to líto a že mu přeji, aby těch nových jizev nepřibývalo. Nabídla bych třeba pomalou procházku beze slov kdykoli, kdy by dotyčné osobě bylo zle… Nabídla bych jí, že přijedu třeba ve tři ráno a na hodinu se projdeme a pak půjdeme každý zase spát. A ta osoba by musela mít z mého vyjádření naprostou jistotu, že mě tím nebude obtěžovat. Že radost z mé pomoci pro mě bude mnohonásobně větší energetický náboj než je ztracená energie z probdělých hodin.
                                        A věřím, že když okolo někoho, kdo má tohle trápení, bude vytvořená alespoň malá síť od několika blízkých, že těch jizev tolik přibývat nebude.

Maya

tezky tema, jak pomoct to nevim, to co popisuje caj mam taky, ale v daleko mirnejsi forme, spis ze me ty veci vytocej a zkazej celej den, takze trochu chapu, ze delat se s tim nic neda, clovek ty lidi a situace kolem neovlivni, takze to pak resi u sebe, i kdyz takhle blbe porezanim, protoze to je jediny co muze delat
                                          hodne jsem o tom cetla a vetsinou teda vsude pisou, ze proste tou fyzickou bolesti prehlusi tu psychickou bolest
                                          holky fakt preju, aby se vam podarilo se se vsim co nejlip vyrovnavat
                                          ale co s tim fakt nevim
                                          znam to jak nektery situace dokazou cloveka uplne psychicky vystavit a kdyz je to jestte ve vetsi intenzite, musi to byt peklo

Maya

PetraK
                                            my zadny pytle v cistirne nemame, to bude asi nejaka novejsi technologie, takze levnej zdroj neocenim 🙂
                                            cernejcaj
                                            tu knizku bych nekupovala, i charita ma byt jen pokud muzes a chces, kdybych mela davat vsem co si reknou, tak mi z vejplaty nezbyde nic
                                            ja treba nedavam nikdy na ulici a to se na me nekdy tvarej za to jak na nelidu a je mi to fuk 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 821. až 840. (celkem z 1,574)
                                          • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.